white label 05.07.16 00:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Anketa EVO:
Který (rychlý fwd hh) byste chtěli?
48% - Volkswagen Golf GTI Clubsport S
21% - Honda Civic Type-R
21% - Renaultsport Megane 275 Trophy-R
9% - Seat Leon Cupra Sub-8 Ultimate -
Thomasino 04.07.16 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Mimochodem, když teď koukám ještě na ten test HotHatchů v TopGearu z podzimu, kde si dali celkem záležet s různým srovnáváním a měřením. Váha CTR je tady 1389kg, což by odpovídalo podle mě tomu, že to vážili s poloviční nádrží. Na Carbonii před závody si borec nechal CTR vážit, byl jsem kousek od toho, navážili mu 1385kg s plnou nádrží a bez zadních sedaček (asi 20kg většinou).
Leon Cupra v TopGearu 1399kg (5dv.,manuál), Golf R 1503kg (pětidvířko, manuál), Megane R.S. Trophy 1416kg, Golf GTI 3dv. a manuál 1331kg...
Překvapuje mě značný rozdíl mezi 5dv. Cuprou a 3dv. GTI, oboje s manuálem... A přece by nebyli takový amatéři, že by jeden měřili s plnou a druhý s poloviční nádrží >:-[] -
Thomasino 04.07.16 22:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Na Nova Sport 1. Infarktový závěr 4.setu. Béďa prohrával 1:6 v Tiebreaku, otočil to na 7:6 pro sebe, pak se chvilku přetahovali, nakonec vyhrál Veselý a konečně to pro málo světla přerušili za stavu 2:2 na sety. Ale chvilkama famózní výměny ve čtvrtém setu. Předchozí 3 jsem neviděl... -
white label 04.07.16 22:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
CS-S bude k mání až na podzim, takže není ani v konfigurátoru. Podle mě určitě nebude levnější, než GR. Pokud bys chtěl CS-S tak ten bude stejně jenom ve třídvířku a výhradně s manuálem.
5 dveří nějakých +10 kg a dsg + 20 kg.
Škoda, že u GTI nelze připlatit za ty brzdy, které má Cupra v black/orange paketu. -
Thomasino 04.07.16 21:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
V Anglii je to vždy drahý :-( Na konfigurátoru v Německu CS-S není :-(
Nevíš rozdíl váhy mezi třídvířkem a pětidvířkem? Tady drahá povička teď říká, že nám klidně třídveřák stačí, jestli je hezčí ;-) Rozdíl je 29 tisíc v ceníkové ceně, tak po tom co jsem přece jen zavrhl DSG dle několika doporučení, tak mě zbyde na ty drahé brzdy VW Racing za 80T co dával odkaz Covenant a co někteří dávají na Golf R, když s ním rádi chodí na okruhy ;-) :-) Ale spíše jen vyměním kotouče za stejný průměr, ale kvalitnější. Covenant to na jaře průbne (vyzkouší) a dá vědět ;-) -
Thomasino 04.07.16 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Po dvou kolech? No to není úplně moc :-(
WL, nečetl jsi někde cenu na GTI CS-S ?
A kolik je rozdíl váhy mezi 3dv. a 5dv.? Ale spíše budu myslet na praktičnost, ikdyž 3dv. vypadá asi o chlup lépe. Ale třeba 3dv. Leon SC o poznání lépe. Ale ten má zase kratší rozvor, což u GTI je stejný, pokud vím..
P.S.: Jeden známej bude mít GTI CS ve 3dv. s manuálem v bílé do konce července, objednával v lednu >:-[] -
white label 04.07.16 21:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Clubsport S má brzdy odlehčené (více hliníku) a destičky odolnější (proti přehřívání).
Podle EVO: "Brzdy vykazovaly známky vadnutí po dvou rychlých kolech Nordschleife, ale jinak jsou silné a konzistentní." -
Thomasino 04.07.16 21:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Jasně, jedna věc je výdrž, druhá jak rychle brzdí, další v jakém jsou stavu a taky hodně důležité jsou použité gumy!
Jen podle brzd se rozhodovat samozřejmě nebudu.. Kdybych se měl totiž rozhodovat podle toho co se dá z auta vymáčknout na okruhu za čas, tak jdu do Leonu Cupra 290 (který má v reále nad 300 hp) s Performance paketem, nebo spíše Civicu Type R >:-[]
Ale u GTI Clubsport se mě líbí že je to výroční edice, pěkný interiér a prostě to GTI už mám tak nějak rád a byl jsem s ním celkem spokojen co se týká servisu ;-) Pro mě nyní celkem důležitý parametr >:-[]
Bully - jo táák, tak to ok.. -
Covenant 04.07.16 20:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tome já bych těm testům nepřikládal tak velkou váhu...... CRT na Slovakia ringu chválili jak mu nevadnou brzdy a jsou k neutahání a když ty auta pak měli na samostatný test, tak už z těch brzd nebyli nadšení, protože toho měli dost zasebou a ta účinnost tam nebyla......tzn pokud se TopGearu podařilo sehnat auta s podobně opotřebovanými brzdami ok, ale moc tomu nevěřím po tom co s nimi novináři předvádějí.
Asi bych šel cestou jak jsme se bavili....pokud seat, tak připlatit za 370mm a pokud clubsport tak koupit jen lepší desky, kotouče a sr*át na to. -
Bully_ 04.07.16 20:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Asi jsi me spatne pochopil, to slovo mensi je v uvozovkach, jako ze "ne obrovske". A hned nato pisu, ze u nekterych zadokolek muzou byt ty predni dokonce az tak "male", ze muzou mit dokonce az stejny prumer na obou napravach.
Pisu to v reakci na to, ze ctyrkolky FoFo RS a Golf R nemaji vpredu az tak velke kotouce, jako maji nektere HH s koncepci vsechno vpredu. -
Thomasino 04.07.16 20:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex - to je celkem známé, že standardní brzdy u Golfu GTI a Cupry (bez Perf.paketu), jsou spíše "ucházející", než vyloženě nadstandartní (překvapivě je na tom dobře Golf R). Po pár ostřejších kolech (ale opravdu ostřejších) ty brzdy začínají vadnout (ale o Golfu R podle majitelů také), ale hlavně i normálně jejich brzdná dráha není nic moc. Schválně jsem teď kouknul na výsledky velkého testu HotHatchů TopGearu loni na podzim a rozdíl z 160 na 0 je o několik metrů větší než třeba Megane R.S Trophy nebo Civic Type R. Takže ikdyž do budoucna ty okruhy trochu omezím, stejně chci mít skvělé brzdy ;-) V Alpách jsou taky potřeba výborný brzdy! U GTI Clubsport S použili sice taky 340mm, ale děrované Brembo kotouče. Takže kotouče 340mm ještě není nic špatného (nakonec MRS Trophy je má taky), jen jde o použitý materiál jak u kotoučů, tak brzdových desek.
edit: BULLY, u zadokolek myslím nejsou vpředu menší, přece jen se na brzdách hmota tlačí dopředu, ale rozdíly jsou rozhodně mnohem menší. Aspoň já myslím :-) -
Bully_ 04.07.16 19:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Mozna se mylim, ale u ctyrkolek by mely "mensi" kotouce vpredu stacit proto, ze by mely mit vzadu naopak kotouce vetsi prumer, kvuli rozlozeni hmotnosti. Opravte me kdyz tak, jestli tomu tak u FoFo RS a Golfu R neni.
Byva to tak i u zadokolek, tam obcas muzou mit i stejny prumer na obou napravach. Auto s koncepci vsechno vpredu musi mit velke brzdy vpredu a vzadu staci casto malinky kotouc s jednopistkem. Silnejsi zadni brzda by blokovala a roztancovavala zadek.

Jasne, nech si každý kúpi čo chce. Len som si predstavil, koľko si nasypal do Megana a koľko by si na ňom tratil, ak by si ho so stratou predal a znova začal sypať prachy do veľmi podobného auta. Tak som pocítil potrebu toto napísať. :-)