Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.07.16  08:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Kua Thome, že ťa stále baví sa plácať v tých hothatchoch! Vykašli sa na to, či má daný model 340 alebo 370 mm brzdy, namontuj zasa do Megana zadné sedačky, nastav káwéčka domäkka, rozpredaj ten pneuservis, čo si si doma nasyslil. Zatni zuby a s MRS v garáži pošetri ešte nejaký čas a nakoniec si kúp niečo čo ťa skutočne posunie trochu ďalej, ja neviem 140i, 240i, 340i alebo toho Caymana, čo si o ňom zvykol básniť. Alebo čokoľvek čo ťa oslovuje, s inou "správnejšou" koncepciou.

Jasne, nech si každý kúpi čo chce. Len som si predstavil, koľko si nasypal do Megana a koľko by si na ňom tratil, ak by si ho so stratou predal a znova začal sypať prachy do veľmi podobného auta. Tak som pocítil potrebu toto napísať. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.07.16  00:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Anketa EVO:
    Který (rychlý fwd hh) byste chtěli?
    48% - Volkswagen Golf GTI Clubsport S
    21% - Honda Civic Type-R
    21% - Renaultsport Megane 275 Trophy-R
    9% - Seat Leon Cupra Sub-8 Ultimate
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  22:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Mimochodem, když teď koukám ještě na ten test HotHatchů v TopGearu z podzimu, kde si dali celkem záležet s různým srovnáváním a měřením. Váha CTR je tady 1389kg, což by odpovídalo podle mě tomu, že to vážili s poloviční nádrží. Na Carbonii před závody si borec nechal CTR vážit, byl jsem kousek od toho, navážili mu 1385kg s plnou nádrží a bez zadních sedaček (asi 20kg většinou).
    Leon Cupra v TopGearu 1399kg (5dv.,manuál), Golf R 1503kg (pětidvířko, manuál), Megane R.S. Trophy 1416kg, Golf GTI 3dv. a manuál 1331kg...
    Překvapuje mě značný rozdíl mezi 5dv. Cuprou a 3dv. GTI, oboje s manuálem... A přece by nebyli takový amatéři, že by jeden měřili s plnou a druhý s poloviční nádrží >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  22:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Na Nova Sport 1. Infarktový závěr 4.setu. Béďa prohrával 1:6 v Tiebreaku, otočil to na 7:6 pro sebe, pak se chvilku přetahovali, nakonec vyhrál Veselý a konečně to pro málo světla přerušili za stavu 2:2 na sety. Ale chvilkama famózní výměny ve čtvrtém setu. Předchozí 3 jsem neviděl...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.16  22:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Na čem to dávají?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  22:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ty woe co ten Berdych předvádí, to je síla !! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.16  22:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ty dveře nejsou neprůstřelné. ;-)
    Tolik jako M240i ne, to by tu byl dražší, než v té Anglii.
    O něco víc, než GR klidně, ale tolik jako M240i ne.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  22:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Jen plus 10kg? Já měl dojem, že 10kg je na jedny chybějící dveře.
    Třídvířko s manuálem mě nevadí ;-) S tím jsem v pohodě. Ale bojím se, že cena bude jako za M235i, tedy nyní M240i :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.16  22:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

CS-S bude k mání až na podzim, takže není ani v konfigurátoru. Podle mě určitě nebude levnější, než GR. Pokud bys chtěl CS-S tak ten bude stejně jenom ve třídvířku a výhradně s manuálem.
    5 dveří nějakých +10 kg a dsg + 20 kg.
    Škoda, že u GTI nelze připlatit za ty brzdy, které má Cupra v black/orange paketu.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.07.16  21:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Jojo tyhle by šly...a možná by se hodily i Iudexovi ;-) ...dobrý poměr cena výkon [odkaz]%3AMEBIDX%3 [odkaz]%3AMEBIDX%3AI… Jen jsem zatím nenašel desky od Feroda z řady DS krom DS2500, které by šly na koncern.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  21:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

V Anglii je to vždy drahý :-( Na konfigurátoru v Německu CS-S není :-(
    Nevíš rozdíl váhy mezi třídvířkem a pětidvířkem? Tady drahá povička teď říká, že nám klidně třídveřák stačí, jestli je hezčí ;-) Rozdíl je 29 tisíc v ceníkové ceně, tak po tom co jsem přece jen zavrhl DSG dle několika doporučení, tak mě zbyde na ty drahé brzdy VW Racing za 80T co dával odkaz Covenant a co někteří dávají na Golf R, když s ním rádi chodí na okruhy ;-) :-) Ale spíše jen vyměním kotouče za stejný průměr, ale kvalitnější. Covenant to na jaře průbne (vyzkouší) a dá vědět ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.16  21:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Záleží na tom, jak moc rychlá ta dvě kola jsou.
    V Anglii by se měl na podzim nabízet (150 kusů z celkových 400 ) s předpokládanou cenovkou 35.000 Ł.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  21:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Po dvou kolech? No to není úplně moc :-(
    WL, nečetl jsi někde cenu na GTI CS-S ?
    A kolik je rozdíl váhy mezi 3dv. a 5dv.? Ale spíše budu myslet na praktičnost, ikdyž 3dv. vypadá asi o chlup lépe. Ale třeba 3dv. Leon SC o poznání lépe. Ale ten má zase kratší rozvor, což u GTI je stejný, pokud vím..
    P.S.: Jeden známej bude mít GTI CS ve 3dv. s manuálem v bílé do konce července, objednával v lednu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.07.16  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Clubsport S má brzdy odlehčené (více hliníku) a destičky odolnější (proti přehřívání).
    Podle EVO: "Brzdy vykazovaly známky vadnutí po dvou rychlých kolech Nordschleife, ale jinak jsou silné a konzistentní."
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  21:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Jasně, jedna věc je výdrž, druhá jak rychle brzdí, další v jakém jsou stavu a taky hodně důležité jsou použité gumy!
    Jen podle brzd se rozhodovat samozřejmě nebudu.. Kdybych se měl totiž rozhodovat podle toho co se dá z auta vymáčknout na okruhu za čas, tak jdu do Leonu Cupra 290 (který má v reále nad 300 hp) s Performance paketem, nebo spíše Civicu Type R >:-[]
    Ale u GTI Clubsport se mě líbí že je to výroční edice, pěkný interiér a prostě to GTI už mám tak nějak rád a byl jsem s ním celkem spokojen co se týká servisu ;-) Pro mě nyní celkem důležitý parametr >:-[]

Bully - jo táák, tak to ok..
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.07.16  20:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tome já bych těm testům nepřikládal tak velkou váhu...... CRT na Slovakia ringu chválili jak mu nevadnou brzdy a jsou k neutahání a když ty auta pak měli na samostatný test, tak už z těch brzd nebyli nadšení, protože toho měli dost zasebou a ta účinnost tam nebyla......tzn pokud se TopGearu podařilo sehnat auta s podobně opotřebovanými brzdami ok, ale moc tomu nevěřím po tom co s nimi novináři předvádějí.

Asi bych šel cestou jak jsme se bavili....pokud seat, tak připlatit za 370mm a pokud clubsport tak koupit jen lepší desky, kotouče a sr*át na to.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 04.07.16  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Asi jsi me spatne pochopil, to slovo mensi je v uvozovkach, jako ze "ne obrovske". A hned nato pisu, ze u nekterych zadokolek muzou byt ty predni dokonce az tak "male", ze muzou mit dokonce az stejny prumer na obou napravach.
    Pisu to v reakci na to, ze ctyrkolky FoFo RS a Golf R nemaji vpredu az tak velke kotouce, jako maji nektere HH s koncepci vsechno vpredu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Jinak brzdy ze 160-ti na nulu:
    MRS Trophy = 86,8m
    M135i = 88,9m
    Golf R = 89,0m
    CTR = 90,8m
    Okta RS = 97,8m
    Leon Cupra = 99,3m
    Focus ST = 99,9m
    Golf GTI = 100,1m
    Mini JCW = 104,9m
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.07.16  20:10

iudex - to je celkem známé, že standardní brzdy u Golfu GTI a Cupry (bez Perf.paketu), jsou spíše "ucházející", než vyloženě nadstandartní (překvapivě je na tom dobře Golf R). Po pár ostřejších kolech (ale opravdu ostřejších) ty brzdy začínají vadnout (ale o Golfu R podle majitelů také), ale hlavně i normálně jejich brzdná dráha není nic moc. Schválně jsem teď kouknul na výsledky velkého testu HotHatchů TopGearu loni na podzim a rozdíl z 160 na 0 je o několik metrů větší než třeba Megane R.S Trophy nebo Civic Type R. Takže ikdyž do budoucna ty okruhy trochu omezím, stejně chci mít skvělé brzdy ;-) V Alpách jsou taky potřeba výborný brzdy! U GTI Clubsport S použili sice taky 340mm, ale děrované Brembo kotouče. Takže kotouče 340mm ještě není nic špatného (nakonec MRS Trophy je má taky), jen jde o použitý materiál jak u kotoučů, tak brzdových desek.

edit: BULLY, u zadokolek myslím nejsou vpředu menší, přece jen se na brzdách hmota tlačí dopředu, ale rozdíly jsou rozhodně mnohem menší. Aspoň já myslím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 04.07.16  19:35

Mozna se mylim, ale u ctyrkolek by mely "mensi" kotouce vpredu stacit proto, ze by mely mit vzadu naopak kotouce vetsi prumer, kvuli rozlozeni hmotnosti. Opravte me kdyz tak, jestli tomu tak u FoFo RS a Golfu R neni.
    Byva to tak i u zadokolek, tam obcas muzou mit i stejny prumer na obou napravach. Auto s koncepci vsechno vpredu musi mit velke brzdy vpredu a vzadu staci casto malinky kotouc s jednopistkem. Silnejsi zadni brzda by blokovala a roztancovavala zadek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…