Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.07.16  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

iudex:
    jiste, jde o muj pohled na zaklade mych zkusenosti, bez toho bych to sem nepsal. Ten prives sam nemam, ale dokazu si to s autem na plataku prave predstavit. Kvuli setreni te motokary a i kvuli pohodli . Na stovkach a stovkach km nutneho presunu po vetsinou zacpanych dalnicich nevidim o nic vetsi zabavu s HH, jako s jinym autem s platakem za sebou. Ze me pri tom presunu obcas predjede par Octavek by me rozhodne nevadilo, kralovsky to vyvazi jizda v opravdu ridicskem aute na miste. Ale jak uz jsem psal, naprosto v pohode to jde zvladnout i po vlastni ose, vzdyt je to jenom parkrat za rok.
    Abych se vlastne posunul jeste dal, muselo by jit o nejaky monopost, nebo uz o motorku a do toho uz asi nepujdu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Golfa R v kombíku bych klidně zvládl, ale nesmí to stát 1,2 míče >:D >:D
    Aspoň takto bych si představoval u takového auta difuzor ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    A kdopak ty dvě auta pozná? Není to moc těžké, takže jistě všichni :-)

Jinak prý to má vpředu u toho černýho vystouplého plastu i vstupu vzduchu do podběhu (u běžných GTI LEDky), což by mě mile překvapilo a na chlazení brzd by to bylo hodně fajn. Něco tam má dokonce i Leon Cupra.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Golfa v kombíku (včetně eRka) bych nekoupil ani svojí ženě, když Golf, tak hb, ideálně 3dv.
    Pokud si k těm Brescia vzal DCC, tak to udělal dobře.
    Jinak ten zadní "difuzor" je pořád krátký a pod sukně (tlumič výfuku) je tak bohužel vidět i CéeSku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak prý i ty 18" Blevedere jsou lehčí o 3kg proti běžným kolům, no uvidíme...
    [odkaz]
    Na některých fotkách jsou ty Belvedere i Bresca s menší mezerou u blatníků, je to asi tím, že když to má DCC, sedí to prý o kousek blíže zemi. Ale třeba tam mají jen své oblíbené popruhy na optické snížení při focení, co používají na autosalony >:D

Taky je jiný ten zadní "jakože-difuzor", ale do difuzoru to má daleko, třeba proti Cliu RS >:-[] Akorát už to nemá ten vzor a bude se lépe umívat. Jak to leští iudex a Woody?? :-)
    [odkaz]

Ten známej si objednal ty Brescia, ale nevím jestli taky DCC. Už je to prý jeho šestý GTI, teď má sedmičkový černý a žena kombíka GTD
    >:-[] WL, někdo tě trumfnul, jestli by jsi taky neměl objednat CS nebo CS-S ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Viz 14:13
    Ty Belvedere špatné určitě nejsou, ale na mě jsou ty paprsky až moc tenké/jemné a disk je pak příliš prázdný, což opticky nekoresponduje s celkovou hmotou karoserie Golfu (z profilu)... a tu menší velikost poznáš na pohled velmi rychle už podle vyššího profilu pneu:
    [odkaz]
    [odkaz]
    A ty Brescia zatím také žádný jiný model nemá v nabídce.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

wl: [odkaz]
    Inak máš pravdu, Brescia nie sú čierne, ale leštené, to sa mi páči, ten tvar mi ale už príde príliš prekombinovaný a v princípe by som 19ky na pritvrdený CS nebral. Tie základné 18ky Belvedere sú jednoduché, opticky ľahké, vyzerajú rovnako veľké, ako 19ky Pretoria a sú pre CS jedinečné, na iných modeloch nie sú: [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:13

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Th
    18" Belvedere jsou pro mě volbou rozumu, jsou v základu, vypadají lehce a z hlediska komfortu a tlumení rázů nejlepší volba. S jejich vzhledem si naopak nejsem úplně jistý (hodně jemné/tenké paprsky), chtělo by to vidět naživo, ale za ty prachy s nimi asi nic nezkazíš.
    A ten kámoš si na ten bílý 3dv. CS objednal jaká kola?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  13:59

« Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

SOUHLAS s WL i tebou. U šedé CSG by zanikly ty černé doplňky, navíc takto tmavou barvu nechci i kdyby tam nebyly :-)
    19" Pretoria v šedé by byly celkem ok (v prvních konfiguracích jsem je měl), ale je pravda že je má skoro každý Golf R. Tyhle 18" co jsou na GTI CS jsem asi jinde neviděl (navíc díky stříbrnému lemu po obvodu působí větším dojmem), ty 19" Brescia se mi tak nelíbí, ale hlavně to má pak gumu 225/35 R19 (poněkud ne moc rozšířená verze oproti 225/40 R18 nebo 235/35 R19), protože ráfek je jen 7,5" (ty Pretoria mají normálně 8" šířku). A jezdit na přitvrzeným podvozku, ikdyž s DCC, na gumě 225/35 R19 po českých rozbitých okreskách asi nechci :-( Známej bude mít bílý 3-dvířko GTI CS za týden až dva, v půlce srpna se s ním možná v Mostě na Carbonii uvidím (pokud se tam pojedu podívat), tak to možná uvidím a zkusím na živo. Teď ale přemýšlím, jak jet do Prahy se projet s předváděčkou CS, co jsou ale asi normálně na 19" Pretoria...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  13:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

iudex
    Ten třetí odkaz mi nejde. Ty černé Pretorie na druhém odkazu vypadají hrozně, zvlášť za ty háky. Ty 19"ky Brescia naopak (celo)černé nejsou, je to klasika GTI, kde převládá leštěný kov, doplněný černou a tvarově "navazují" na vaše Austiny 18". Jsou to jediná kola z nabídky, kde na první pohled vidím jakési GTI DNA, že se nemusí líbit každému je věc druhá, ale černé nejsou a ani na nich černá nepřevládá. Navíc oticky vypadají největší ze všech disků z nabídky.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  13:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak VW sa ako obvykle moc nerozšupol; špeciálnemu výročnému modelu pritom mohol dať aspoň jednu špeciálnu farbu. Z existujúcich by som tak opäť len volil CSG. [odkaz] Ale zase tie čierne doplnky a možnosť čiernej strechy do výberu pridávajú ešte bielu a červenú, pri oboch tá kontrastná čierna vyzerá dobre (naopak pri CSG zaniká, tam to vôbec nemá zmysel).
    [odkaz]
    [odkaz]
    Za disky si podľa mňa netreba (na rozdiel od základného GTI) priplácať, tie sériové 18ky sa svojou optickou ľahkosťou hodia k imidžu Clubsportu. 19ky by som pi pritvrdenom podvozku CS nebral, naviac čierne Brescia sa mi vôbec nepáčia a Pretorie sú ako písal wl pomaly na každom Rku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  12:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ona červená byla jediná volba, ještě jsem chvilku přemýšlel nad bílou. Bohužel zase nejsou na výběr žádné barvy :-( Já vím, tvrdí jak to má být oslava 40-tého výročí GTI a nabízí jen barvy co tehdy. Ale kurnik, snad jsme o 40 let dále :-O Taky tam není motor 1,6 atmosféra! Ani v německém konfigurátoru jsem nenašel ty příplatnové barvy 8-s
    Ale červená bude OK, ikdyž jsem již červené GTI měl (po těch sedačkách se mě při dlouhých cestách stýská).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Th
    Ta červená není špatná, určitě sluší sedmičkovému GTI víc, než šestkovému, tím spíš ve třídvířku. Mě se na CS moc nelíbí ty černé "rychlé" pruhy nad prahy, působí to na mě jako nějaké podivné "retro", takže bílou/stříbrnou určitě ne a skončil bych zřejmě zase u CSG.
    Z těch kol jsou stylově "nejvíc GTI" jednoznačně ty 19" Brescia, což by byla moje volba i přesto, že se mi v kovově stříbrné (v černé jsou designově o ničem) Pretorie z eRka hodně líbí, prostě bych je tam pořád viděl jako kola z eRka, navíc stojí majlant a semisliky nepotřebuji.
    Černá střecha je podle mě k bílé nutná, k CSG zbytečná a k červené není špatná, každopádně i to červení GTI dokáže opticky dost snížit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  10:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

iudex
    DCC není k 18" nutné (u běžného GGTI), ale přesto bych ho osobně vzal i k nim. Právě kvůli poloze komfort, která umí slušně žehlit i nejen horší česko-slovenské okresk a nejen na případných výletech s rodinkou. Mimochodem Clubsport S má DCC v základu a ve volbě profilu jízdy je i speciální režim pro NS, kdy je DCC v režimu comfort!, což je docela výmluvné.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  10:14

GTI Clubsport má tvrdší naladění pružin i tlumičů proti GTI, takže tady mi přijdou ty 18" kola a DCC jako rozumná volba. Už jen z toho důvodu, abych to mohl případně přitvrdit, až s tím půjdu jen vyjímečně na okruh. To bych ale pořídil druhé kola 18" nebo 19", aby ty nalepený zbytky nebyly na kolech dalších pár tisíc km. Dokonce přemýšlím o tom, že i brzdové desky by na okruh byly jiné, protože jak sám asi víš a Covenant potvrdí, tak ty brzdy pak hučí (protože jsou na povrchu ty desky jakoby lehce spálený).
    Ty 19" Pretorie z Golfu R jsou sice pěkné, ale o něco více se mi líbí základní 18" a za ušetřený rozdíl 40 tisíc Kč si koupím 4 lehké kvalitní disky OZ, ATS nebo BBS ;-)
    Jinak u tohoto auta mám v plánu to pokud možno nechat v originále, maximálně se budou zvažovat lepší kotouče. Ono lehce provokující je to auto už tak, zvláště tady v té červeno-černé kombinaci.
    Foto ATS RaceLight:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Bully: cesta môže byť cieľ, ale iba vo vhodnom aute; čo je vhodné, je evidentne dosť rôznorodé; pre Teba je to tebárs Caterham, ale pre 95% ostatných ľudí by bol aj Cayman GT4 na tisíckilometrovú štreku overkill. To, že naši rodičia sa museli kodrcať funiacimi a vodu v chladiči variacimi Škodovkami do Juhoslávie dva dni neznamená, že im to robilo radosť, jednoducho inak sa vtedy nedalo a niekedy to bolo celkom o život (doteraz si pamätám to množstvo spadnutých áut pod serpentínami s cestami, kde sa dve autá mali problém vyhnúť).
    Inak plne súhlasím s Boostom, že vliecť si svoje super zábavné auto na prívese devädesiatkou stovky kilometrov, aby som si potom mohol pár kilometrov puristicky hardcorovo superzábavne zajazdiť a zase sa terigať stovky kilometrov domov, tak to radšej trochu kompromisnejšie, menej intenzívne, ale zato celú cestu ísť hothečom, ako to robí Thomasino. Ale viem, hotheče už máš za sebou, tak teraz je najlepšia kombo tá, ktorú aktuálne máš. ;-)
    Tom: keď chceš niečo kompromisnejšie, tak neskĺzni zase do doterajšieho štýlu úprav a zbytočného liatia peňazí do auta. Clusport je už mierne ostrejší ako štandardné GTI, tak ho nechaj v tom stave a užívaj. Ani by som zbytočne nepriplácal za príplatky, na 18kach DCC nepotrebuješ, semislicky na výlety do Álp tiež nie. Btw. u nás sa stále nedá kúpiť a ani na webe VW ešte nie je.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  01:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

woody to určitě nebyl, ten na to nemá čas. Teď je asi hodně zaneprázdněný, sám jsem s ním dlouho nemluvil.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.07.16  00:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

white label

Na kolobce...nebyl to Woody?..se tu už dlouho neukázal >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.07.16  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

boost
    Já byl za komančů u Balatonu jen na motorce, takže tvůj otec byl lepší, ale můj známý byl na kolobce až ve Španělsku, takže ještě větší "magor"... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 06.07.16  23:27

boost:
    vsak to pisu, muzeme bazirovat na eventualitach a detailech a neporozumime principu nikdy. I tvych smolnych 830 km je porad v klidu i v motokare. BTW i ten Cayman GT4 (modla teoretickych puristu a petrolheadu) je podle jeho samotneho majitele, se kterym jsme jeli A,D,I,CH Alpy pred tydnem a neco, porad podstatne pohodlnejsi, nez jeho predchozi seriovy MRS bez Recar nebo jakykoli jiny HH.
    Lidi jsou strasne rozmazleni, driv se jezdilo s celou rodinou do Bulharska malem po polnackach cely den v nespolehlivych parodiich na auta s "motory" bez vykonu, bez klimy, bez mista a bez jakehokoli pohodli a bezpecnosti a dneska ani mladi lide nedokazou jet par hodin v kuse ve sportovnich autech s platenou strechou, s klimcou, GPS, vsudypritomnym internetem, casto se spoustou elektronickych straznych andelu apod. . V neporovnatelne vetsim komfortu a hlavne v zabavnem sportaku, kde by uz samotna cesta mela byt cil. Nekdo musi mit pocit sezeni na gauci u televize uz pri vyjeti z garaze ve "sportovnim" aute. Vicemene ho dostane, ale misto zabavy pak ma sezeni u televize na zidli v kuchyni :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.07.16  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak to je zajímavé, že v Německu je napsané že DCC tam nejde. U nás je zase napsané, že Pretorie obsahují DCC. Ale co vim jak je to u Renaultu, jednotlivé země si často mohou říkat jaké chtějí konfigurace a příplatky. Musim nechat zjistit. Stejně jako mě zajímá cena na CS-S :-)
    Jinak u Pretorií jsou Michelin Pilot Sport Cup 2, ale co blbnou, na vodě na Nordschleife celkem fungovaly ;-) Jen musí mít člověk soudnost.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…