Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  20:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

My o vlkovi a test Clubsportu je na hlavnej.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  18:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  18:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Mně by nový hh bez přijatelné míry komfortu nedával smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  17:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tady je dobře slyšet zvuk zevnitř při ostrém kole. Za mě asi celkem dobrý. A na živo to snad brzo uslyším. Pokud někdo umí dobře anglicky, budu rád za info co k němu tady říkají, když porovnávají s výrazně hardcorovějším CTR. GTI CS je tady pomalejší, na druhou stranu tady mají celkem obyč pneu Bridgestone Potenza 225/40 R18, kdežto CTR má vždy lepivější CSC6 235/35 R19, takže v reále bude rozdíl menší. Škoda že neměli k dispozici auto na příplatkových 19" Pretoria s pneu Michelin Pilot Cup 2 které k tomu jsou, pak by to bylo s obutím vyrovnanější ;-) Ale stejně by asi CTR bylo o chlup rychlejší.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak to bych tě měl ještě pak svézt v MRS s KW Clubsport (než ho prodám a vymonutuji KW), aby sis "srovnal mířidla" na pojem "uncomfortably" >:D >:D
    Pokud to o něco přitvrdí proti GTI, tak stále v pohodě ;-)
    P.S.: Ale sám jsem zvědavý, o kolik bude trochu pohodlnější GTI CS, pomalejší (nebo snad rychlejší?) na Slovakiaringu proti MRS, ono je totiž dost dobře možné, že ten čas bude hodně podobný >:-[] Ale kdybych chtěl auto jen na NEJ čas na SKR, beru samozřejmě Cupru 290 s Performance Paketem, ale teď už to není to nejhlavnější.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  16:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ten zvuk zevnitř žádná velká hitparáda, chtělo by to slyšet naživo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

iudex
    A to se týká CS, ne CSS? Tak to potom nezní zrovna jako chvála..., pokud je to pravda, tak to by mě dokázalo poměrně slušně odradit.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  16:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Já to četl ve Speedu, že jsou pružiny o 10% tužší a tlumiče také přitvrzené. Co je na tom pravdy nevím, ale jestli to píše i iudex a Autoexpress, tak snad se tomu už věřit dá :-)
    Na tom videu je pak i zvuk zevnitř ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  16:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

wl: tak v teste Autoexpressu písali: "VW engineers have recalibrated the springs, dampers and bumpstops..." a celkovo hovoria o menšom komforte: "Our car was also fitted with the optional Ł830 Dynamic Chassis Control dampers, which are retuned for the Clubsport. As a result, even in the Comfort setting the Golf fidgets uncomfortably at low speed, while bigger potholes send a crash through the cabin. A standard GTI with this set-up rides like a luxury limo by comparison, yet is nearly as sharp and composed in Dynamic mode."
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ale mě zajímá především zvuk, který slyším spoza volantu...
    Nikde jsem žádnou zmínku o tom, že by měl CS (nikoli CSS), ve srovnání s GTI Performance, upravený/přitvrzený podvozek neviděl, je to klasické výroční GTI s atraktivnějším názvem, zvýšeným výkonem a specifickou výbavou, nic víc, nic méně.

"Stejně jako všechny verze modelu Golf GTI, je i „Clubsport“ nabízen sériově se sportovním podvozkem, jehož světlá výška je o 15 mm nižší. Vpředu zajišťuje precizní směrovou stabilitu náprava se vzpěrami McPherson, vzadu je modulární čtyřprvková náprava. Součástí sériové výbavy je uzávěrka diferenciálu přední nápravy, funkce pro optimalizaci jízdní dynamiky XDS+ a progresivní řízení (s výrazně menším úhlem natočení volantu). Golf GTI Clubsport se může díky svým agilním a bezpečným jízdním vlastnostem suverénně poměřovat s prvotřídními a výrazně dražšími sportovními vozy."
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  16:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Na videích v testech vypadá zvuk dobře, ale kdyžtak se dá vyhodit střední tlumič a je vyřešeno :-) :-)
    ,,,sakryš, nepsal jsem něco, že nebudou žádné úpravy?? :-O Ale podle videa to vypadá, že nebude třeba.
    [odkaz]

P.S.: Pochybuji, že bude ještě GR420 :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Já jsem byl hlavně zvědavý na GR420, CSS mi nic moc neříká a honit časy na okruhu s novým hh, to není nic pro mě...
    Za největší slabinu G7 GTI považuji zvuk spoza volantu (zlaté staré dobré G5 GTI), tak doufám, že to aspoň u CSS udělají lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.07.16  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

iudex:
    jiste, jde o muj pohled na zaklade mych zkusenosti, bez toho bych to sem nepsal. Ten prives sam nemam, ale dokazu si to s autem na plataku prave predstavit. Kvuli setreni te motokary a i kvuli pohodli . Na stovkach a stovkach km nutneho presunu po vetsinou zacpanych dalnicich nevidim o nic vetsi zabavu s HH, jako s jinym autem s platakem za sebou. Ze me pri tom presunu obcas predjede par Octavek by me rozhodne nevadilo, kralovsky to vyvazi jizda v opravdu ridicskem aute na miste. Ale jak uz jsem psal, naprosto v pohode to jde zvladnout i po vlastni ose, vzdyt je to jenom parkrat za rok.
    Abych se vlastne posunul jeste dal, muselo by jit o nejaky monopost, nebo uz o motorku a do toho uz asi nepujdu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Golfa R v kombíku bych klidně zvládl, ale nesmí to stát 1,2 míče >:D >:D
    Aspoň takto bych si představoval u takového auta difuzor ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    A kdopak ty dvě auta pozná? Není to moc těžké, takže jistě všichni :-)

Jinak prý to má vpředu u toho černýho vystouplého plastu i vstupu vzduchu do podběhu (u běžných GTI LEDky), což by mě mile překvapilo a na chlazení brzd by to bylo hodně fajn. Něco tam má dokonce i Leon Cupra.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Golfa v kombíku (včetně eRka) bych nekoupil ani svojí ženě, když Golf, tak hb, ideálně 3dv.
    Pokud si k těm Brescia vzal DCC, tak to udělal dobře.
    Jinak ten zadní "difuzor" je pořád krátký a pod sukně (tlumič výfuku) je tak bohužel vidět i CéeSku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak prý i ty 18" Blevedere jsou lehčí o 3kg proti běžným kolům, no uvidíme...
    [odkaz]
    Na některých fotkách jsou ty Belvedere i Bresca s menší mezerou u blatníků, je to asi tím, že když to má DCC, sedí to prý o kousek blíže zemi. Ale třeba tam mají jen své oblíbené popruhy na optické snížení při focení, co používají na autosalony >:D

Taky je jiný ten zadní "jakože-difuzor", ale do difuzoru to má daleko, třeba proti Cliu RS >:-[] Akorát už to nemá ten vzor a bude se lépe umívat. Jak to leští iudex a Woody?? :-)
    [odkaz]

Ten známej si objednal ty Brescia, ale nevím jestli taky DCC. Už je to prý jeho šestý GTI, teď má sedmičkový černý a žena kombíka GTD
    >:-[] WL, někdo tě trumfnul, jestli by jsi taky neměl objednat CS nebo CS-S ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Viz 14:13
    Ty Belvedere špatné určitě nejsou, ale na mě jsou ty paprsky až moc tenké/jemné a disk je pak příliš prázdný, což opticky nekoresponduje s celkovou hmotou karoserie Golfu (z profilu)... a tu menší velikost poznáš na pohled velmi rychle už podle vyššího profilu pneu:
    [odkaz]
    [odkaz]
    A ty Brescia zatím také žádný jiný model nemá v nabídce.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.07.16  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

wl: [odkaz]
    Inak máš pravdu, Brescia nie sú čierne, ale leštené, to sa mi páči, ten tvar mi ale už príde príliš prekombinovaný a v princípe by som 19ky na pritvrdený CS nebral. Tie základné 18ky Belvedere sú jednoduché, opticky ľahké, vyzerajú rovnako veľké, ako 19ky Pretoria a sú pre CS jedinečné, na iných modeloch nie sú: [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.16  14:13

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Th
    18" Belvedere jsou pro mě volbou rozumu, jsou v základu, vypadají lehce a z hlediska komfortu a tlumení rázů nejlepší volba. S jejich vzhledem si naopak nejsem úplně jistý (hodně jemné/tenké paprsky), chtělo by to vidět naživo, ale za ty prachy s nimi asi nic nezkazíš.
    A ten kámoš si na ten bílý 3dv. CS objednal jaká kola?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.07.16  13:59

« Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

SOUHLAS s WL i tebou. U šedé CSG by zanikly ty černé doplňky, navíc takto tmavou barvu nechci i kdyby tam nebyly :-)
    19" Pretoria v šedé by byly celkem ok (v prvních konfiguracích jsem je měl), ale je pravda že je má skoro každý Golf R. Tyhle 18" co jsou na GTI CS jsem asi jinde neviděl (navíc díky stříbrnému lemu po obvodu působí větším dojmem), ty 19" Brescia se mi tak nelíbí, ale hlavně to má pak gumu 225/35 R19 (poněkud ne moc rozšířená verze oproti 225/40 R18 nebo 235/35 R19), protože ráfek je jen 7,5" (ty Pretoria mají normálně 8" šířku). A jezdit na přitvrzeným podvozku, ikdyž s DCC, na gumě 225/35 R19 po českých rozbitých okreskách asi nechci :-( Známej bude mít bílý 3-dvířko GTI CS za týden až dva, v půlce srpna se s ním možná v Mostě na Carbonii uvidím (pokud se tam pojedu podívat), tak to možná uvidím a zkusím na živo. Teď ale přemýšlím, jak jet do Prahy se projet s předváděčkou CS, co jsou ale asi normálně na 19" Pretoria...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…