Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 08.07.16 12:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
To asi nie, veľké auto s veľkým kufrom je objektívne potrebné, takže dva heče to nemôžu byť. Ale zase rysuje sa možnosť, že menežérka dostane služobák (Golf Variant), to by bolo Mondeo nadbytočné a asi by šlo z domu. A potom si viem predstaviť, že za predaj oboch by bolo na CS. :-) A mať doma dva Golfy, to by som len bol v diskusiách odpísaný ako zarytý koncernista, väčší než label. >:-[] -
Thomasino 08.07.16 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Vidíš, stačí odjebať motor a finanční manažerka pak chápe, že je třeba vyměnit auto za nějaké spolehlivější >:-[] >:D Taky jsem na jaře musel prohlásit, když jsou kupoval KW Clubsport za 2200 EUR, že si tím pádem nechám Meggie další 2 roky >:-[] Ale teď dává větší smysl ji prodat, když bude na motor záruka rok, protože se zárukou se auta prodávají vždy lépe.
Tak co nechat GTI manažerce a koupit si druhé? Když bude zase v šedé CSG, tak se před sousedy můžete tvářit, že je to stále jen to jedno ;-) -
iudex 08.07.16 11:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tom: aj ja sa už chvíľu pohrávam s myšlienkou, že by som vymenil GTI za CS. Ale len po dvoch rokoch a bez zjavného dôvodu ako je rozsypaný motor by mi to asi u mojej finančnej menežérky neprešlo. >:-[]
Inak po tej kritike CS na Autoexpresse táto porovnávačka na ACZ vyšla dosť pozitívne pre CS. -
Thomasino 08.07.16 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Konečně to zveřejnili i v textové podobě :-) Včera večer jsem si o tom psal s Honzou Mičkou. Dokonce psal, že GTI CS je lepší a zábavnější než Gof R, že CTR je super, ale na české okresky to moc není. Spíše na okruh. Takže sice si to CTR pojedu zkusit, stejně jako GTI CS, ale zatím tíhnu ke GTI CS ;-) -
iudex 08.07.16 10:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
woody: kde ste sa stretli s pajom, prišiel k Tebe do Sudet? A ako hodnotíš XE-S, na rozdiel odo mňa ste mali krásne počasie a suchý asfalt.
P.S: Neukončíš to trápenie s májovo-júnovou fotosúťažou? -
Covenant 07.07.16 22:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Thomasino
S těma brzdama to moc řeší pokud půjdeš 4x do roka na okruh, normálně bych nejdřív sjezdil bez obav ty seriové ;-) ....začali hučet až po 14 tis a po posledním ježdění, kdy jsou 2/3 destiček pryč, ale myslím že už si to trochu sedlo....uvidíme o víkendu
Kola už jsou doma, ještě dneska jsem je hodil na auto a o víkendu asi vyzkouším ten Trip po D11 z Opavy až do Hradce co dával stealt s M3 jako tip na výlet.
-
woody-alien 07.07.16 20:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex: Testy jsou fajn, ale ty nejlepší si stejně uděláš sám. ;-) Jen škoda, že si někdy nemůžeš vybrat čas (masivní provoz) a místo (neznámá trať). Ale i tak, XE-S je prostě S-EX. :-)
[odkaz] -
Thomasino 07.07.16 17:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tady je dobře slyšet zvuk zevnitř při ostrém kole. Za mě asi celkem dobrý. A na živo to snad brzo uslyším. Pokud někdo umí dobře anglicky, budu rád za info co k němu tady říkají, když porovnávají s výrazně hardcorovějším CTR. GTI CS je tady pomalejší, na druhou stranu tady mají celkem obyč pneu Bridgestone Potenza 225/40 R18, kdežto CTR má vždy lepivější CSC6 235/35 R19, takže v reále bude rozdíl menší. Škoda že neměli k dispozici auto na příplatkových 19" Pretoria s pneu Michelin Pilot Cup 2 které k tomu jsou, pak by to bylo s obutím vyrovnanější ;-) Ale stejně by asi CTR bylo o chlup rychlejší.
[odkaz]
-
Thomasino 07.07.16 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tak to bych tě měl ještě pak svézt v MRS s KW Clubsport (než ho prodám a vymonutuji KW), aby sis "srovnal mířidla" na pojem "uncomfortably" >:D >:D
Pokud to o něco přitvrdí proti GTI, tak stále v pohodě ;-)
P.S.: Ale sám jsem zvědavý, o kolik bude trochu pohodlnější GTI CS, pomalejší (nebo snad rychlejší?) na Slovakiaringu proti MRS, ono je totiž dost dobře možné, že ten čas bude hodně podobný >:-[] Ale kdybych chtěl auto jen na NEJ čas na SKR, beru samozřejmě Cupru 290 s Performance Paketem, ale teď už to není to nejhlavnější. -
Thomasino 07.07.16 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Já to četl ve Speedu, že jsou pružiny o 10% tužší a tlumiče také přitvrzené. Co je na tom pravdy nevím, ale jestli to píše i iudex a Autoexpress, tak snad se tomu už věřit dá :-)
Na tom videu je pak i zvuk zevnitř ;-) -
iudex 07.07.16 16:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
wl: tak v teste Autoexpressu písali: "VW engineers have recalibrated the springs, dampers and bumpstops..." a celkovo hovoria o menšom komforte: "Our car was also fitted with the optional Ł830 Dynamic Chassis Control dampers, which are retuned for the Clubsport. As a result, even in the Comfort setting the Golf fidgets uncomfortably at low speed, while bigger potholes send a crash through the cabin. A standard GTI with this set-up rides like a luxury limo by comparison, yet is nearly as sharp and composed in Dynamic mode." -
white label 07.07.16 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Ale mě zajímá především zvuk, který slyším spoza volantu...
Nikde jsem žádnou zmínku o tom, že by měl CS (nikoli CSS), ve srovnání s GTI Performance, upravený/přitvrzený podvozek neviděl, je to klasické výroční GTI s atraktivnějším názvem, zvýšeným výkonem a specifickou výbavou, nic víc, nic méně.
"Stejně jako všechny verze modelu Golf GTI, je i „Clubsport“ nabízen sériově se sportovním podvozkem, jehož světlá výška je o 15 mm nižší. Vpředu zajišťuje precizní směrovou stabilitu náprava se vzpěrami McPherson, vzadu je modulární čtyřprvková náprava. Součástí sériové výbavy je uzávěrka diferenciálu přední nápravy, funkce pro optimalizaci jízdní dynamiky XDS+ a progresivní řízení (s výrazně menším úhlem natočení volantu). Golf GTI Clubsport se může díky svým agilním a bezpečným jízdním vlastnostem suverénně poměřovat s prvotřídními a výrazně dražšími sportovními vozy." -
Thomasino 07.07.16 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Na videích v testech vypadá zvuk dobře, ale kdyžtak se dá vyhodit střední tlumič a je vyřešeno :-) :-)
,,,sakryš, nepsal jsem něco, že nebudou žádné úpravy?? :-O Ale podle videa to vypadá, že nebude třeba.
[odkaz]
P.S.: Pochybuji, že bude ještě GR420 :-O -
white label 07.07.16 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Já jsem byl hlavně zvědavý na GR420, CSS mi nic moc neříká a honit časy na okruhu s novým hh, to není nic pro mě...
Za největší slabinu G7 GTI považuji zvuk spoza volantu (zlaté staré dobré G5 GTI), tak doufám, že to aspoň u CSS udělají lépe.