Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 11.07.16 13:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex - ty nemáš DSG, ty máš manuál v GTI, že? Pokud máš DSG, zajímá mě, jak se to chová na okruhu nebo při ostřejší jízdě >:-[] Nebo může říct Woody, jestli se tu ještě někdy vyskytuje ;-)
Někteří mě od toho zrazují, že je to přece jen elektronika co si občas dělá co chce, pak ti to na okruhu uprostřed zatáčky klidně přeřadí (což by nemuselo být vhodné!), někteří zase že to není tak časté, nebo že je to auto pak i rychlejší (na běžné ježdění samozřejmě pohodlnějí). Tady trochu váhám 8-s Domluvím si zapůjčení na pár hodin, a budu muset pořádně otestovat.. -
boost. 10.07.16 21:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Naživo to nie je až také strašné, ako na fotkách, ale i kamoš z automotive skonštatoval, že to už nie je pre ľudí nášho veku, ale pre mladších o 20 rokov.
Tak to ani pro mě ne. ;-) -
iudex 10.07.16 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Keby nešlo o badžet, tak tých krásnych šesťvalcových zadokoliek na trhu stále jesto: [odkaz] :-)
Inak dnes som prvýkrát stretol live Civic type R. Naživo to nie je až také strašné, ako na fotkách, ale i kamoš z automotive skonštatoval, že to už nie je pre ľudí nášho veku, ale pre mladších o 20 rokov. -
Leg 09.07.16 21:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Thom: za mňa buď GTI alebo rovno 240i. Ak by si zobral 230i, tak by si si celý čas búchal hlavu, že si nešiel do šesťvalca a o dva roky by si zasa začal špekulovať nad niečim novým. V tomto smere sa tých 150 tis. javí ako celkom vhodná investícia, pri tempe, akým podobné autá miznú z trhu bude o pár rokov šesťvalcová zadokolka záležitosťou už len väčších a drahších áut - o to viacej si ho budeš ceniť a možno si ho necháš výrazne dlhšie a nakoniec ťa to celé bude stáť aj menej.
Viem o čom hovorím, sám som si kedysi chcel kúpiť GTI... -
Thomasino 09.07.16 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Myslel jsem to tak, zr s M240i se člověk nemusí bát na okruh nebo Nordschleife, ale 230i na to asi moc nebude, takže kdybych do ní šel, musel bych jí brát spíše jako GéTéčko a na okruhy skoro zapomenout. Ale na svižné projíždění alpských silniček si ji dovedu představit. Kdežto M240i je lepší a univerzálnější. Taky dražší.. -
boost. 09.07.16 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Však u 230i jde o pohodový GéTéčko se zadním náhonem, ne o šestiválec.
Ta věta nedává smysl.
Jestli to myslíš tak, že M240i právě kvůli motoru R6 není už "pohodový GéTéčko se zadním náhonem" jakým (dle tebe)čtyřválcový vysavač 230i je, tak se mýlíš. Ano, když objednáš xDrive, "pohodový GT se zadním náhonem" to nebude. >:D
Mohu tě z vlastní zkušenosti ujistit, že rohy vystrkuje jen když ty chceš zatopit pod kotlem. Stejně jako M2. -
-
Thomasino 08.07.16 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Test CTR a GTI CS jsem si přečetl, myslím že každý si z toho vezme co potřebuje a náznaky stačí (komentáře v diskuzi zase hrozný, to nemá cenu tam reagovat, raději to proberu jen tady s hrstkou "blízkých" zde pod fotosoutěží - bývalou??).
O tvrdosti a méně poddajném podvozku CTR jsem toho slyšel už dost (příští týden si ho na chvilku půjčím), takže mě to nepřekvapilo, ale věřím že na pěkných silničkách to bude asi zajímavější svezení než s GTI CS. Stejně jako že bude asi rychlejší na okruhu, ale možná to nebude o tolik jak by se mohlo zdát :-) Jednak tím, že v reále má GTI CS těch 290 koní neustále (a ne jen jak marketing uvádí na 10 vteřin), hlavně je ale lehčí než CTR (tomu naopak u BT Performance v Lucembursku, který na FB sleduji, naměřili několikrát těsně pod 300 koní). Každodenní použitelnost je jasná pro GTI CS, na nejlepší zábavu za volantem je stejně Megane R.S. Cup ;-) Ale kdybych měl Megana prodat, jako že to tak vypadá (ještě se zárukou na opravený motor), nebudu litovat těch 2,5 let s ním a spoustou zážitků. :-) :yes:
Každopádně mě test nijak nenahlodal o GTI CS dále reálně přemýšlet, stejně je nejlepší si to zkusit aspoň na pár hodin sám. Spíše než CTR by mě stejně zajímal FoFoRS, Leon Cupra 290 po faceliftu v září a dvojka 230i.. -
iudex 08.07.16 12:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
To asi nie, veľké auto s veľkým kufrom je objektívne potrebné, takže dva heče to nemôžu byť. Ale zase rysuje sa možnosť, že menežérka dostane služobák (Golf Variant), to by bolo Mondeo nadbytočné a asi by šlo z domu. A potom si viem predstaviť, že za predaj oboch by bolo na CS. :-) A mať doma dva Golfy, to by som len bol v diskusiách odpísaný ako zarytý koncernista, väčší než label. >:-[] -
Thomasino 08.07.16 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Vidíš, stačí odjebať motor a finanční manažerka pak chápe, že je třeba vyměnit auto za nějaké spolehlivější >:-[] >:D Taky jsem na jaře musel prohlásit, když jsou kupoval KW Clubsport za 2200 EUR, že si tím pádem nechám Meggie další 2 roky >:-[] Ale teď dává větší smysl ji prodat, když bude na motor záruka rok, protože se zárukou se auta prodávají vždy lépe.
Tak co nechat GTI manažerce a koupit si druhé? Když bude zase v šedé CSG, tak se před sousedy můžete tvářit, že je to stále jen to jedno ;-) -
iudex 08.07.16 11:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tom: aj ja sa už chvíľu pohrávam s myšlienkou, že by som vymenil GTI za CS. Ale len po dvoch rokoch a bez zjavného dôvodu ako je rozsypaný motor by mi to asi u mojej finančnej menežérky neprešlo. >:-[]
Inak po tej kritike CS na Autoexpresse táto porovnávačka na ACZ vyšla dosť pozitívne pre CS. -
Thomasino 08.07.16 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Konečně to zveřejnili i v textové podobě :-) Včera večer jsem si o tom psal s Honzou Mičkou. Dokonce psal, že GTI CS je lepší a zábavnější než Gof R, že CTR je super, ale na české okresky to moc není. Spíše na okruh. Takže sice si to CTR pojedu zkusit, stejně jako GTI CS, ale zatím tíhnu ke GTI CS ;-) -
iudex 08.07.16 10:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
woody: kde ste sa stretli s pajom, prišiel k Tebe do Sudet? A ako hodnotíš XE-S, na rozdiel odo mňa ste mali krásne počasie a suchý asfalt.
P.S: Neukončíš to trápenie s májovo-júnovou fotosúťažou? -
Covenant 07.07.16 22:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Thomasino
S těma brzdama to moc řeší pokud půjdeš 4x do roka na okruh, normálně bych nejdřív sjezdil bez obav ty seriové ;-) ....začali hučet až po 14 tis a po posledním ježdění, kdy jsou 2/3 destiček pryč, ale myslím že už si to trochu sedlo....uvidíme o víkendu
Kola už jsou doma, ještě dneska jsem je hodil na auto a o víkendu asi vyzkouším ten Trip po D11 z Opavy až do Hradce co dával stealt s M3 jako tip na výlet.
-
woody-alien 07.07.16 20:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex: Testy jsou fajn, ale ty nejlepší si stejně uděláš sám. ;-) Jen škoda, že si někdy nemůžeš vybrat čas (masivní provoz) a místo (neznámá trať). Ale i tak, XE-S je prostě S-EX. :-)
[odkaz]

Ak budeš jazdiť už len do Álp, spoľahlivosti by som sa asi nebál, ak ale bud Meggie 2, tak tej záťaže by som sa trochu bál, vieš, že po 2 rokoch na okruhoch odchádzajú aj motory, a to ani nemusia byť TSI. >:-[]