white label 12.07.16 01:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Těch možností prodloužení záruky bývá u VW víc, než jen ta jedna, o které jsi psal (4roky/80 tis. km), např. 5let/100.000 km, ta je myslím běžně nejdelší. -
Thomasino 11.07.16 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Všiml :-) A o té spojce to vím od známé s Gofem R, co s ním jezdí slušně i po okruhu. A mají v partě více Golfů R a GTI..
Možná to risknu a zkusím DSG, když není v plánu to upravovat, tak by to mělo vydržet. Minimalně na to budou 4 roky zaruky :-) -
white label 11.07.16 22:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Th
Zřejmě sis všiml textu ve zdejší srovnávačce GTI CS vs CTR:
"Schopnosti Golfu ale trochu omezuje kombinace s manuální převodovkou, nebývá zvykem abychom u hot hatche raději sáhli po příplatkovém DSG. Řazení je totiž na poměry hot hatchů přece jen gumové, spojkový pedál pak při ostřejší jízdě měkne a spojka zabírá pomaleji." -
Covenant 11.07.16 18:41
Tome při ostrém ježdění vadnou brzdy, ale že by měkla spojka to jsem si teda nevšiml...od kut prosím tě zase tohle máš >:D .....ta spojka je měkčí obecně, je to dělané jako auto na každý den. ;-)
Od Sachs se na spojce mění jen přítlačák a pak je spojka tužší a vydří větší krouťak a horší zacházení....u nového auta zbytečné řešit, až odejde tak odejde...pak teprv výměna ;-) -
Thomasino 11.07.16 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Je to právě těžký. Při větší zátěži prý ani manuál v koncernu není žádná sláva a měkne spojka, ale řešení je za 20T dát lepší Sachs spojku :-) (známá s Golfem R to zrovna řeší, tak budu mít brzo zpětnou vazbu). Kdyby to mělo manuál jako v CTR, není co řešit a beru. Kdyby automat jako ZF u BMW nebo Jaguáru, taky není co řešit! Ale zase ty motory 2,0 TSI jsou nyní u koncernu super. 290-310 koní u GTI CS a Cupry 290 či Golfu R a spotřeba slušná :-)
Svezu se a uvidíme, ale možná bych jednou to DSG taky už zkusil ;-) -
woody-alien 11.07.16 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex: No, některé motory (a ani to nemusí být TSI) odcházejí do dvou let aniž by okruh spatřily byť jen zdálky. ;-) Nehodíš svůj rodinnej povoz raději do prodeje ? Viz. Ozzman a jeho novinka na MACZ. -
Covenant 11.07.16 15:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Každá automobilka koncernu si DSG ladí trochu jinak ;-) ...je třeba se povozit. Například DSG v Octávce RS při testech na Slovakia ringu do toho řidiči víc kecala než u Cupry.
Dneska kdybych znova vybíral auto, tak pokud by mělo manuál jako honda Typer-R neváhal bych, ale u koncernu bych se s tím DSG určitě víc povozil a víc zvažoval jestli si za něj nepřiplatit.
Thomasino 11.07.16 14:17
Tak jsem si to pamatoval dobře! >:-[] >:D
Ještě jsem si o tom dnes telefonoval i s Tomášem Pekařem, co jezdí Octavia Cup, mají DSG i v závodní Koktě :-) Říkal že závodní převodovka to není, ale kdyby se tam dala sekvence Sadev, auto by bylo o dalších 300 tisíc dražší, takže to šlo celé cestou nízkých nákladů. Ale na předposledních závodech na RedBull Ringu musel během jednoho závodu auto několikrát restartovat (zastavit a restartovat), protože nešlo řadit >:-[]
Prý jim tam ale nahráli nový SW, tak asi nebyl moc odzkoušený. Prý že na běžné ježdění dobrý, občas na okruh se to dá přežít, ale občas si to asi zařadí co chce. Na druhou stranu by to mělo mít ochranu proti přetočení motoru, což se s manuálem může stát.
A překvapilo mě, že na YT borec Xthylox, který měl před tím upravenýho Megana R.S. a KW Clubsport a nyní má Cupru 290 SC a zase KW Clubsport, tam má DSG >:-[] A jezdí brutální časy BTG na NS (7:32!!).
iudex 11.07.16 13:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tom: niekto Ti hackol nick? Alebo si vážne nepamätáš, že mám manuál a automaty nemusím? ;-) :-O Otázky na DSG treba adresovať na labela a woodyho.
Ak budeš jazdiť už len do Álp, spoľahlivosti by som sa asi nebál, ak ale bud Meggie 2, tak tej záťaže by som sa trochu bál, vieš, že po 2 rokoch na okruhoch odchádzajú aj motory, a to ani nemusia byť TSI. >:-[] -
Thomasino 11.07.16 13:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex - ty nemáš DSG, ty máš manuál v GTI, že? Pokud máš DSG, zajímá mě, jak se to chová na okruhu nebo při ostřejší jízdě >:-[] Nebo může říct Woody, jestli se tu ještě někdy vyskytuje ;-)
Někteří mě od toho zrazují, že je to přece jen elektronika co si občas dělá co chce, pak ti to na okruhu uprostřed zatáčky klidně přeřadí (což by nemuselo být vhodné!), někteří zase že to není tak časté, nebo že je to auto pak i rychlejší (na běžné ježdění samozřejmě pohodlnějí). Tady trochu váhám 8-s Domluvím si zapůjčení na pár hodin, a budu muset pořádně otestovat.. -
boost. 10.07.16 21:37
Tak to ani pro mě ne. ;-) -
iudex 10.07.16 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Keby nešlo o badžet, tak tých krásnych šesťvalcových zadokoliek na trhu stále jesto: [odkaz] :-)
Inak dnes som prvýkrát stretol live Civic type R. Naživo to nie je až také strašné, ako na fotkách, ale i kamoš z automotive skonštatoval, že to už nie je pre ľudí nášho veku, ale pre mladších o 20 rokov. -
Leg 09.07.16 21:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Thom: za mňa buď GTI alebo rovno 240i. Ak by si zobral 230i, tak by si si celý čas búchal hlavu, že si nešiel do šesťvalca a o dva roky by si zasa začal špekulovať nad niečim novým. V tomto smere sa tých 150 tis. javí ako celkom vhodná investícia, pri tempe, akým podobné autá miznú z trhu bude o pár rokov šesťvalcová zadokolka záležitosťou už len väčších a drahších áut - o to viacej si ho budeš ceniť a možno si ho necháš výrazne dlhšie a nakoniec ťa to celé bude stáť aj menej.
Viem o čom hovorím, sám som si kedysi chcel kúpiť GTI... -
Thomasino 09.07.16 16:18
Myslel jsem to tak, zr s M240i se člověk nemusí bát na okruh nebo Nordschleife, ale 230i na to asi moc nebude, takže kdybych do ní šel, musel bych jí brát spíše jako GéTéčko a na okruhy skoro zapomenout. Ale na svižné projíždění alpských silniček si ji dovedu představit. Kdežto M240i je lepší a univerzálnější. Taky dražší.. -
boost. 09.07.16 14:46
Však u 230i jde o pohodový GéTéčko se zadním náhonem, ne o šestiválec.
Ta věta nedává smysl.
Jestli to myslíš tak, že M240i právě kvůli motoru R6 není už "pohodový GéTéčko se zadním náhonem" jakým (dle tebe)čtyřválcový vysavač 230i je, tak se mýlíš. Ano, když objednáš xDrive, "pohodový GT se zadním náhonem" to nebude. >:D
Mohu tě z vlastní zkušenosti ujistit, že rohy vystrkuje jen když ty chceš zatopit pod kotlem. Stejně jako M2. -
Thomasino 08.07.16 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Test CTR a GTI CS jsem si přečetl, myslím že každý si z toho vezme co potřebuje a náznaky stačí (komentáře v diskuzi zase hrozný, to nemá cenu tam reagovat, raději to proberu jen tady s hrstkou "blízkých" zde pod fotosoutěží - bývalou??).
O tvrdosti a méně poddajném podvozku CTR jsem toho slyšel už dost (příští týden si ho na chvilku půjčím), takže mě to nepřekvapilo, ale věřím že na pěkných silničkách to bude asi zajímavější svezení než s GTI CS. Stejně jako že bude asi rychlejší na okruhu, ale možná to nebude o tolik jak by se mohlo zdát :-) Jednak tím, že v reále má GTI CS těch 290 koní neustále (a ne jen jak marketing uvádí na 10 vteřin), hlavně je ale lehčí než CTR (tomu naopak u BT Performance v Lucembursku, který na FB sleduji, naměřili několikrát těsně pod 300 koní). Každodenní použitelnost je jasná pro GTI CS, na nejlepší zábavu za volantem je stejně Megane R.S. Cup ;-) Ale kdybych měl Megana prodat, jako že to tak vypadá (ještě se zárukou na opravený motor), nebudu litovat těch 2,5 let s ním a spoustou zážitků. :-) :yes:
Každopádně mě test nijak nenahlodal o GTI CS dále reálně přemýšlet, stejně je nejlepší si to zkusit aspoň na pár hodin sám. Spíše než CTR by mě stejně zajímal FoFoRS, Leon Cupra 290 po faceliftu v září a dvojka 230i..