Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.16  15:04

« Re: Re: Re: Ficodaň

wl: s prevádzkou problém nie je. Ale myslím aj u vás platí, že vozidlo si môže zaevidovať vlastník, resp. držiteľ podľa miesta svojho pobytu, resp. sídla. Teda by som musel mať (aspoň prechodný) pobyt v ČR, alebo tam mať firmu. Alebo to formálne zapísať na niekoho v ČR, to si ale vyžaduje veľkú mieru dôvery a i tak by tam muselo byť splnomocnenie, príp. zmluva. Lebo ako to bude s poistením, čo v prípade pokuty, havárie, krádeže? To by bolo administratívne dosť náročné a zaťažovalo by to papierového vlastníka.
    Tak mi napadá, že tento blbý systém hrá do kariet GTI Clubsportu, ktoré výkon "ukrýva" pod overboost (pri štandardnom výkone je ficodaň 1655 eur, za overboostový výkon by to pritom bolo až 2711).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  14:09

« Re: Re: Ficodaň

iudex
    Je problém provozovat u vás auto na českých RZ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.16  11:42

« Re: Ficodaň

Ku.va to snáď nie... 8-s Ja som tak nejak dúfal, že výhrady EÚ k neférovosti našej "dani z výkonu" spôsobia zníženie, resp. zrušenie tohto absurdného poplatku, ale ako pozerám, naša komunistická vláda (kde 3 zo 4 strán sa označujú za pravicové!) to obišla tak, že budú platiť úplne všetky autá, nielen pri prvej registrácii, ale pri každej. A ako bonus sa ešte poplatok zvýši. Takže nielenže sa výrazne predraží kúpa nového HH, ale ešte aj sťaží predaj starého. 8-s To ma privádza k tejto 20 rokov starej nahrávke: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.07.16  11:14

« Ficodaň

Hlavne pre iudexa pokukujúcom po novom hothatchi: mal by si sa poponáhlať, od 1.2. sa mení (rozumej zvyšuje) štruktúra poplatkov z luxusných áut buržoáznych vykorisťovateľov. Znamená to, že nielen že v najvyšších kategóriách sa poplatok zásadne zvyšuje (napr. Focus RS to má za 6308), ale platí sa aj pri každom ďalšom prepise (čo nepriamo zvyšuje náklady pri predaji ojazdeného hothatchu), našťastie nám milostivo klesá výška poplatku s rastúcim vekom.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Proto ty skořepiny musím zkusit alespoň bez jízdy a už nějaké zkušenosti s podobnými sedadly mám. Podle tvaru vypadají hodně podobně jako moje Recara v MRS. Ty mají tu nevýhodu, že nahoře to tlačí ramena více dopředu, člověk sedí nepřirozeně, na delší cesty z toho bolí zády. Drahá polovička si na ně dost stěžovala a seděla v nich schválně trochu nakřivo. Ale zase chápu, že na rychlé svezení to lépe podrží v zatáčkách (pokud člověk nemá velký zadek a vejde se do nich). A taky se tama dají protáhnout 4-bodové pásy, které jaksi už mám, že >:-[]
    Kdyžtak nechám drahušce ušít nějakou podložku na záda, širokou tak 40cm, která udělá to že nebude mít ty ramena tak dopředu ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Už jsem to tady psal (ale ty sem poslední dobou moc nechodíš :-( ), právě že žádné chipování, upravování. Jediná možná změna by byla vylepšní brzd, což je jedna z mála slabších stránek GTI a eRka. Ale to nemá vliv na záruku, ani na pokles ceny. A možná bude stačit jen lepší kotouče a lepší desky, nic zásadní, celkem běžné úpravy (co má každý třetí Golf R).
    P.S.: WOODY - kdyby jsi viděl a zkusil, o kolik se nyní změnilo a zlepšilo chování podvozku Sportsvanu s Eibachem, tak by jsi tak nemluvil ;-) A ze poměrně málo peněz (mám na ně už dobrý ceny). Mimochodem Mojito už je má pro MX5 ND taky (kvúli snížení auta), tak uvidíme co na ně pak bude říkat. Jo a jestli GTI CS nemá přívod vzduchu k brzdám jako má už Leon Cupra, tak to asi bude potřeba lehce poladit. Ty vstupy vzduchu co jsou u GTI CS v místech, kde na nárazníku vpředu má GTI kolmé LEDky, tak to proudí jen k předním kolům :-( Nevím proč, na chlazení přehřátých pneu možná dobrý, ale asi jako obtékání vzduchu kolem kol, což je kvůli aerodynamice dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.07.16  22:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

WL: to neříkal...mu taky pořád musíte vytahovat jeden článek >:-[] Tak spíše, že nečekaně jiné proti běžnému GTI...já jsem zrovna řídil tu Cupru a přecejen ne důchodcovským stylem, takže jsem se v tom neměl čas vrtat >:-[]

Jinak, jak jsem psal níže, srovnávám s kombíky podobného charakteru, co jsem jel a když vemu cenu perfektně vybavené Cupry kolem 900t Kč a třeba GT220 za 500t Kč...tak moc není o čem přemýšlet, sice 70k jde poznat a motor 2,0 TSI je perfektní, ale celkově je Cupra naladěná hodně odtažitě, rychlá je pekelně, ale chyběla mě i taková ta mechaničnost, takové to řazení s mechanickým odporem převodovky, i řízení jaksi odtažité... Asi jsem rozmlsaný z až moc mechanického Favoritu >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.16  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ron
    V tom případě je to auto pro Thomasina naprosto nevhodné... >:-[] ;-)
    A co říkal Lukáš konkrétně (k té "záludnosti" CTI CS?), zkusím hádat: "Přemotorované, skoro jako to 330d"?!? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.07.16  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ad karambol GTI Clubsport... v pátek se za mnou stavoval Lukáš Vaverska s novou Cuprou v kombíku... konečně jsem si Cupru vyzkoušel, když mi ji zatím nikdo z místních Cupřistů nebyl ochoten půjčit >:-[] by the way...hodně rychlé auto, ale nějak jsem se cítil "nevtažen" do děje, GT220 mi přišlo surovější....
    ... no ale ke GTI CS... říkal Lukáš, že je to hodně záludné auto, že se s tím nějaký méně zkušený může velmi snadno vymlít... no a měl pravdu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.16  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Th
    Bude si držet cenu podobně (takže dobře) jako GTI Performance. Výraznější rozdíly bych v tomto ohledu nečekal.
    CS jako výroční (40 let) edice nebude na trhu "věčně", tak do toho podzimu bych to taky viděl, dál už moc ne...
    Na ty skořepiny čtu zatím všude spíš kritiku (diskomfortní i na poměry skořepin). Jsou dělané spíš pro útlé jezdce menšího vzrůstu (viz video Auto Expressu - pevná opěrka v nízké pozici), navíc skořepiny vezmou více místa na nohy cestujícím vzadu, takže za mě nebrat.
    Jinak samo souhlas s woodym 17:59.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.07.16  17:59

Thom: Jj, prodejcům věřím vždycky první poslední. Hlavně když se přesvědčím, jak erudovaní jsou stran modelů, které sami prodávají. ;-) Pane, v takovém autě je manuál lepší, zbytečně byste si kazil automatem zábavu, já vás svezu, to uvidíte, meziplyny a to všechno....kurňa zatáčka, tak s tím jsem nepočítal....no nic, pojištěný to je a záchranka už je na cestě. Ale byl to fičák, co říkáte. >:-[]

Btw: nějaké okruhové tortuře podle tvých představ jsem DSG ;-) zatím nevystavil, ale při ostré jízdě, kde mě limitují pouze moje řidičské (ne)schopnosti a pud sebezáchovy, se DSG v GTI-P chová podle mě fakt dobře. Mám ale takovej pocit, že jednu věc ty prostě pochopit nechceš. GTI v rukou dobrého řidiče jistě dokáže mnohé, ale ve své podstatě je jeho kouzlo hlavně v dokonalé univerzálnosti gétéčka pro každý den. A pochybuju, že výroční CS verze na tom něco změní. Jít do jeho koupě s představou, co všechno si na něm vyměním a jak si z něj udělám sporťák, mi nedává žádný smysl. Pokud (dle tvých vyjádření) už okruhy budeš omezovat a potřebuješ právě jedno univerzální auto, pak OK, navíc ho za pár let můžeš prodat za relativně dobrou cenu. Jestli tě ovšem svrbí ruce a chystáš se měnit podvozek, spojku, čipovat motor a přivádět drenážní hadice k brzdám :-) , to se na to vykašli hned v zárodku a úplně změň parametry výběru. Toť můj názor, ale tuším, že vykládat to někomu, kdo upravoval podvozek i na C-Maxu, je vlastně zbytečné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  17:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

WL - co si myslíš o tom, jak se bude držet cena na GTI CS? Podle mě dobře a řekl bych i lépe než běžné GTI, co? Jinak zatím neví že by se s ním mělo končit, vypadá to že ještě na podzim OK. Ale koncem roku možná přijde facelift Golfa a to nikdo neví jestli bude CS pokračovat. Podle mě asi ne, bych se divil kdyby ano..
    Jinak včera jsem u nás okukoval jedno třídvířko GTI, naznal jsem, že příplatek 29 tisíc za 5 dveří je neadekvátní a hlavně že třídvířko vypadá o poznání lépe ;-) Plus by se mě do těch skořepin lépe nastupovalo, je z toho do boku lepší výhled, jen se na houby odkládají věci na zadní sedačky..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  16:51

Ještě bych nejásal, zdaleka nejsem rozhodnut pro auto, natož DSG. Sám prodejce ale říkal, že když jezdili oni s Golfem R a GTI, tak jednak že GTI je zábavnější než blbuvzdorná čtyřkolka Haldex (a že si taky myslí že GTI CS bude podobně rychlé díky nižší váze), a že jim oběma přišlo, že v takovém autě je lepší manuál >:-[] A podobně se vyjádřili Kuba Rejlek z Fasteru a Honza Červenka ;-) Nejlépe tam tak dát PDK z Porsche nebo ZF osmikvalt co je v M235i >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.16  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Další dsgéčkař na obzoru, ještě časem zlomit Covenanta a hlavně iudexe (to bude vořech) a máme to pomalu komplet. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  16:27

...a pak najednou hups, ejhle, ony se ty gumy musí vlastně nejdříve pořádně zahřát >:-[] 8-s

Jinak dnes jsem u prodejce řešit GTI CS, ta červeno-černá konfigurace v konfigurátoru s příplatkem asi 8000 je jen za černou střechu, ty ostatní serepetičky specifické pro CS tam prý jsou (naštěstí) vždycky. Černou střechu nepotřebuji. Aktuálně je "promo" a sleva 15 tisíc na DSG, ale jen na tento měsíc. Za 2 týdny tam bude skladovka s příplatkovými sedačkami, tak si je aspoň zkusím... V jiném bez sedaček zase zkusím podvozek DCC s 19" obyč. 225/35
    Jo a zkusí se poptat na GTI CS-S, ale není prý moc reálné sem dostat nějaký kus :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.16  14:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Pane zákazníku, pojďte, svezu vás v tom parádně, na těch lepivých gumách to prostě nelze urvat, sedí to na cestě jako přibité... 8-s :*)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  09:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

No a to je zrovna jedna z mála předváděček GTI Clubsport :-O :-O
    Taky jsem to včera večer viděl 8-s A to jsem chtěl volat do Prahy, že se stavím na svezení. Takže s bílým to nejspíše nebude. Ještě vím o jednom červeným... Tak rychle, než ho taky někdo rozstřelí >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.07.16  08:35

Ešteže to rozbil predajca; ak by to bol zákazník, ešte by náhodou vydala centrála VW zákaz dať silnejšie predvádzačky zákazníkom. ;-) Inak mi tak napadlo, že je celkom pravdepodobné, že tento záujemca o GTI CS je aj na auto.cz, tak schválne či sa niekto "pochváli". ;-)
    woody: akosi ma v tomto plynule ignoruješ, ale čo fotosúťaž?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.07.16  06:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Cov: Zrovna jsem to chtěl dát jako news. ;-) Xenony s typickou linkou, třmeny rudě lakované, ale GTI to není, milý pane, teď už jen pýcha vrakoviště.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 12.07.16  06:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Tak jedno předváděcí GTI si už nezajezdí [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…