Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 15.07.16  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Chiptuning je ve vsech zemich naopak uplne jasny, co se zakonnosti tyka. Pokud neni tahle uprava (v principu jako de facto jakakoli jina) homologovana pro konkretni VIN vozu a zapsana v TP, potom neni legalni. Snad az na par vyjimek v cizine, kdy zvyseni vykonu projde legalni cestou (a taky stoji furu penez) upravci argumentuji jenom tim, ze dana zmena nejde bezne odhalit a kde neni zalobce, neni soudce, ze. Jenom casto jaksi "zapominaji" na tuhle nelegalnost zakazniky upozornit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.07.16  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Potom je (legální) chiptuning slušná právní klika. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.07.16  09:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Bully: ak má auto určitý výkon len po dobu overboostu 10 sekúnd, tak to logicky nemožno zapísať do TP ako permanentný maximálny výkon, to by zase bolo klamanie spotrebiteľa a na na to je EU citlivá. Na druhej strane sa šepká, že ten Clubsport má 290 koní trvale, nielen deklarovaných 10 sekúnd (fakticky by malo ísť o rovnaký motor, ako v Cupre 290) a ide skôr o zachovanie umelého odstupu od Rka. Osobne by sa mi z hľadiska poplatkov a poistenia páčil deklarovaný štandardný výkon 100 kW a s overboostom 250 kW. >:D
    Inak keď spomínam Cupru, tu chalan spravil na Cupre 280 na SK ringu čas 2:35 min. a to podľa mňa nešiel niektoré zákruty zrovna ideálne. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 15.07.16  09:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

wl:
    psal jsem to jako reakci na tvuj predchozi prispevek, nemam moc casu to sledovat a mel jsem to rozepsane uz dlouho predtim, nez jsem to odeslal a nez se tu strhlo psani smajliku.
    Pisu to na zaklade zkušenosti z "danoveho raje" tady v L, ne podle jednoho znameho.
    S tim overboostem je to slusna pravni klicka, jak vy.ebat se zakony, divim se, ze to vubec nekde projde.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  22:45

Bully_
    Myslel jsem, že ten smajlík za reakcí o Monaku a Lichtnštejnsku je dostatečně výmluvný... ;-)
    Jinak můj známý u nás několik let provozuje Phaheton na slovenských RZ a podle něj s tím žádné problémy nemá.
    Maximální výkon motoru, oficiálně uváděný výrobcem, nenavyšuje (časově omezený) overboost, viz i Clubsport, který má oficiálně 195kW/265PS (350Nm), přičemž overboost umí až 290PS (380Nm).
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 14.07.16  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

wl:
    rozdilna vyska nastaveni prihlasovacich poplatku/dani/pojisteni atd. atd. v ruznych zemich (Slovensko na tom v globale porad neni zdaleka nejhur) vzdycky svadi k tomu, ze si lidi chteji auta nahlasit za hranicemi. U souseda je travnik prece vzdycky zelenejsi >:D . Samozrejme, ze to nejde tak jednoduse. Vuz v osobnim vlastnictvi musis mit zaregistrovany (+ pojisteny, prochazet pravidelnymi prohlidkami na STK atd.) v zemi, kde mas trvaly pobyt. Firemni auto potom podle sidla firmy. Timhle zpusobem se zakon obcas obchazi, ale je otazkou, jestli se to vyplati, + by se mne nechtelo sam za auto zaplatit a duverive ho registrovat na jineho majitele. Dost lidi taky dojede i tak treba na "vsimaveho" souseda, ktery nahlasi auto, co je evidentne provozovane v jedne zemi a pritom jezdi na cizich znackach. V realu se takovych koumaku moc nevyskytuje a auto tak jako tak casem prehlasi na odpovidajici znacky.
    Ad overboost- neuvadi se jako maximalni vykon vozidla jeho opravdu maximalni vykon? Prislo by mne zvlastni, ze by se dal zakon obchazet tak lehce.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 14.07.16  21:20

Přechodné bydliště v Monaku? Tam to snad ani přechodně nejde, tam je to tak hezký, že bych tam zůstal.

ad chipkoeficient: taky jsem si nikdy nemyslel, že bych někdy upravoval auto... no, naštěstí kupuju vždycky ve slevě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  20:41

Jj, tzv. Thomasinův chipkoeficient... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.07.16  20:28

wl: Nebo ještě lépe, brát to rovnou podle předpokládaného budoucího nachipování. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  19:45

Stačí přechodné bydliště v Monacu..., nebo aspoň v Lichtnštejsku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 14.07.16  17:06

Holt opět další důvod emigrovat ven z CZ/SK. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  15:20

« Re: Re: Re: Re: Ficodaň

A s případným "přechodným pobytem" v ČR bys měl nějaký problém?

P.S. Fico (a spol.) je schopen přijít s nápadem brát to z hodnoty s overboostem. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.16  15:04

« Re: Re: Re: Ficodaň

wl: s prevádzkou problém nie je. Ale myslím aj u vás platí, že vozidlo si môže zaevidovať vlastník, resp. držiteľ podľa miesta svojho pobytu, resp. sídla. Teda by som musel mať (aspoň prechodný) pobyt v ČR, alebo tam mať firmu. Alebo to formálne zapísať na niekoho v ČR, to si ale vyžaduje veľkú mieru dôvery a i tak by tam muselo byť splnomocnenie, príp. zmluva. Lebo ako to bude s poistením, čo v prípade pokuty, havárie, krádeže? To by bolo administratívne dosť náročné a zaťažovalo by to papierového vlastníka.
    Tak mi napadá, že tento blbý systém hrá do kariet GTI Clubsportu, ktoré výkon "ukrýva" pod overboost (pri štandardnom výkone je ficodaň 1655 eur, za overboostový výkon by to pritom bolo až 2711).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  14:09

« Re: Re: Ficodaň

iudex
    Je problém provozovat u vás auto na českých RZ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.16  11:42

« Re: Ficodaň

Ku.va to snáď nie... 8-s Ja som tak nejak dúfal, že výhrady EÚ k neférovosti našej "dani z výkonu" spôsobia zníženie, resp. zrušenie tohto absurdného poplatku, ale ako pozerám, naša komunistická vláda (kde 3 zo 4 strán sa označujú za pravicové!) to obišla tak, že budú platiť úplne všetky autá, nielen pri prvej registrácii, ale pri každej. A ako bonus sa ešte poplatok zvýši. Takže nielenže sa výrazne predraží kúpa nového HH, ale ešte aj sťaží predaj starého. 8-s To ma privádza k tejto 20 rokov starej nahrávke: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.07.16  11:14

« Ficodaň

Hlavne pre iudexa pokukujúcom po novom hothatchi: mal by si sa poponáhlať, od 1.2. sa mení (rozumej zvyšuje) štruktúra poplatkov z luxusných áut buržoáznych vykorisťovateľov. Znamená to, že nielen že v najvyšších kategóriách sa poplatok zásadne zvyšuje (napr. Focus RS to má za 6308), ale platí sa aj pri každom ďalšom prepise (čo nepriamo zvyšuje náklady pri predaji ojazdeného hothatchu), našťastie nám milostivo klesá výška poplatku s rastúcim vekom.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Proto ty skořepiny musím zkusit alespoň bez jízdy a už nějaké zkušenosti s podobnými sedadly mám. Podle tvaru vypadají hodně podobně jako moje Recara v MRS. Ty mají tu nevýhodu, že nahoře to tlačí ramena více dopředu, člověk sedí nepřirozeně, na delší cesty z toho bolí zády. Drahá polovička si na ně dost stěžovala a seděla v nich schválně trochu nakřivo. Ale zase chápu, že na rychlé svezení to lépe podrží v zatáčkách (pokud člověk nemá velký zadek a vejde se do nich). A taky se tama dají protáhnout 4-bodové pásy, které jaksi už mám, že >:-[]
    Kdyžtak nechám drahušce ušít nějakou podložku na záda, širokou tak 40cm, která udělá to že nebude mít ty ramena tak dopředu ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.07.16  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Už jsem to tady psal (ale ty sem poslední dobou moc nechodíš :-( ), právě že žádné chipování, upravování. Jediná možná změna by byla vylepšní brzd, což je jedna z mála slabších stránek GTI a eRka. Ale to nemá vliv na záruku, ani na pokles ceny. A možná bude stačit jen lepší kotouče a lepší desky, nic zásadní, celkem běžné úpravy (co má každý třetí Golf R).
    P.S.: WOODY - kdyby jsi viděl a zkusil, o kolik se nyní změnilo a zlepšilo chování podvozku Sportsvanu s Eibachem, tak by jsi tak nemluvil ;-) A ze poměrně málo peněz (mám na ně už dobrý ceny). Mimochodem Mojito už je má pro MX5 ND taky (kvúli snížení auta), tak uvidíme co na ně pak bude říkat. Jo a jestli GTI CS nemá přívod vzduchu k brzdám jako má už Leon Cupra, tak to asi bude potřeba lehce poladit. Ty vstupy vzduchu co jsou u GTI CS v místech, kde na nárazníku vpředu má GTI kolmé LEDky, tak to proudí jen k předním kolům :-( Nevím proč, na chlazení přehřátých pneu možná dobrý, ale asi jako obtékání vzduchu kolem kol, což je kvůli aerodynamice dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.07.16  22:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

WL: to neříkal...mu taky pořád musíte vytahovat jeden článek >:-[] Tak spíše, že nečekaně jiné proti běžnému GTI...já jsem zrovna řídil tu Cupru a přecejen ne důchodcovským stylem, takže jsem se v tom neměl čas vrtat >:-[]

Jinak, jak jsem psal níže, srovnávám s kombíky podobného charakteru, co jsem jel a když vemu cenu perfektně vybavené Cupry kolem 900t Kč a třeba GT220 za 500t Kč...tak moc není o čem přemýšlet, sice 70k jde poznat a motor 2,0 TSI je perfektní, ale celkově je Cupra naladěná hodně odtažitě, rychlá je pekelně, ale chyběla mě i taková ta mechaničnost, takové to řazení s mechanickým odporem převodovky, i řízení jaksi odtažité... Asi jsem rozmlsaný z až moc mechanického Favoritu >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.16  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016

Ron
    V tom případě je to auto pro Thomasina naprosto nevhodné... >:-[] ;-)
    A co říkal Lukáš konkrétně (k té "záludnosti" CTI CS?), zkusím hádat: "Přemotorované, skoro jako to 330d"?!? >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…