Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 21.07.16  14:01

« Re: Re: OT: Video

OOOO

Otec si koupil nějakou šunku Sencor za 2k, chtěl jsem Sony As200v, která je podle toho, co jsem vyzjistil, asi ta nejlepší i hlavně vzhledem k její ceně. Jenže si nedal říct. No a pak zjistil, že se na ty zdeformované záběry z MTBčka nedá koukat. >:D

A já zas nejsem z těch, kteří by dávali videa na net... Něco jsem točil jen tak pro sebe. :-)

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 21.07.16  13:40

« Re: OT: Video

iudex:
    kup si jakoukoli outdoorovou kamerku (GoPro, Sony, Drift, .., .. ), podle pozadavku na kvalitu videa, funkce a sveho rozpoctu. Porovnavacich testu, i s temi nejnovejsimi modely, je internet nabity k prasknuti, tezko ti tady neco doporucovat naslepo. Spicka je urcite GoPro, temer porovnatelne jsou nektere modely od Sony, ale za mnohem min penez. Vyhodou je jejich mechanicka odolnost, moznost atraktivnich zaberu kdekoli i zvenku na aute, kompatibilita se vsemi moznymi uchyty a drzaky k cemukoli, moznost pouziti naprosto vsude a ne jenom v aute.
    Pokud ti staci natacet ciste jenom z interieru vozu, pak hledej v kategorii on-board kamer. Ty se daji sehnat i pod 40€, ale hodne bych dopredu studoval jejich obrazovy vystup z testu treba na YouTube, casto je to dost hruza.
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 21.07.16  13:03

to su tie nove "chytre mobily" >:D
    Moja starucka N95, ktoru som aktualne nuteny pouzivat ako zaloznu ( Samsungu vypovedal dotykovy senzor, tak je v oprave ) ma taku easy funkciu ze "stabilizacia obrazu" :-) Sice videa su z nej len v "TV" kvalite, ale pred tymi x rokmi, ked som si natacal moje power-jazdy ako ty - z drziaku mobilu na celnom skle, tak obraz bol fakt ze stabilny. :-) Alebo som ten drziak pricapil na moje bocne okno a simuloval som dnesne "POV" :-)
    Nerozmyslal si o nejakej minikamere, ktoru by si si pripol priamo na hlavu a mal by si teda POV ?
    potom by si mohol nahravat napriklad taketo nieco...: [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 21.07.16  12:07

Já jsem dal mobil mezi opěrku hlavy a sedačku, mobil nespadnul, obraz roztřesený nebyl. Trošku ghetto-style, ale jinou možnost zatím nemám.

Ale plánuju, že si udělám držák na kameru na přední tažné oko a externí mikrofon natáhnu k motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.07.16  10:43

« OT: Video

Thomasino (alebo ktokoľvek kto má s tým skúsenosti): ako a čím nakrúcaš videá z jázd?
    Lebo ja som skúsil natočiť video mobilom, ktorý som dal do držiaka na palubnej doske, ale video je totálne roztrasené, mobil sa v tom držiaku trasie, každá väčšia nerovnosť ho roztancuje a video je ako od človeka s Parkinsonom. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.07.16  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Parádní fotky (viz fotogalerie):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.07.16  16:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Na rozlúčku s Focusm RS pekné video z NBR, hlavne zaujmú tie pretáčavé tendencie, kde šofér musí kontrovať ako so zadokolkou: [odkaz]
    Otázka na woodyho po dvacátépáté: čo s fotosúťažou?
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 15.07.16  21:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Krista veď za cenu prihlásenia si viem kúpiť jazdenu dvojkovu vochcafku. A aby sa to vzťahovalo aj na staré kramy dakujem slovenskú spz už asi mať nikdy nebudem.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 15.07.16  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Chiptuning je ve vsech zemich naopak uplne jasny, co se zakonnosti tyka. Pokud neni tahle uprava (v principu jako de facto jakakoli jina) homologovana pro konkretni VIN vozu a zapsana v TP, potom neni legalni. Snad az na par vyjimek v cizine, kdy zvyseni vykonu projde legalni cestou (a taky stoji furu penez) upravci argumentuji jenom tim, ze dana zmena nejde bezne odhalit a kde neni zalobce, neni soudce, ze. Jenom casto jaksi "zapominaji" na tuhle nelegalnost zakazniky upozornit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.07.16  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Potom je (legální) chiptuning slušná právní klika. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.07.16  09:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

Bully: ak má auto určitý výkon len po dobu overboostu 10 sekúnd, tak to logicky nemožno zapísať do TP ako permanentný maximálny výkon, to by zase bolo klamanie spotrebiteľa a na na to je EU citlivá. Na druhej strane sa šepká, že ten Clubsport má 290 koní trvale, nielen deklarovaných 10 sekúnd (fakticky by malo ísť o rovnaký motor, ako v Cupre 290) a ide skôr o zachovanie umelého odstupu od Rka. Osobne by sa mi z hľadiska poplatkov a poistenia páčil deklarovaný štandardný výkon 100 kW a s overboostom 250 kW. >:D
    Inak keď spomínam Cupru, tu chalan spravil na Cupre 280 na SK ringu čas 2:35 min. a to podľa mňa nešiel niektoré zákruty zrovna ideálne. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 15.07.16  09:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

wl:
    psal jsem to jako reakci na tvuj predchozi prispevek, nemam moc casu to sledovat a mel jsem to rozepsane uz dlouho predtim, nez jsem to odeslal a nez se tu strhlo psani smajliku.
    Pisu to na zaklade zkušenosti z "danoveho raje" tady v L, ne podle jednoho znameho.
    S tim overboostem je to slusna pravni klicka, jak vy.ebat se zakony, divim se, ze to vubec nekde projde.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  22:45

Bully_
    Myslel jsem, že ten smajlík za reakcí o Monaku a Lichtnštejnsku je dostatečně výmluvný... ;-)
    Jinak můj známý u nás několik let provozuje Phaheton na slovenských RZ a podle něj s tím žádné problémy nemá.
    Maximální výkon motoru, oficiálně uváděný výrobcem, nenavyšuje (časově omezený) overboost, viz i Clubsport, který má oficiálně 195kW/265PS (350Nm), přičemž overboost umí až 290PS (380Nm).
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 14.07.16  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Ficodaň

wl:
    rozdilna vyska nastaveni prihlasovacich poplatku/dani/pojisteni atd. atd. v ruznych zemich (Slovensko na tom v globale porad neni zdaleka nejhur) vzdycky svadi k tomu, ze si lidi chteji auta nahlasit za hranicemi. U souseda je travnik prece vzdycky zelenejsi >:D . Samozrejme, ze to nejde tak jednoduse. Vuz v osobnim vlastnictvi musis mit zaregistrovany (+ pojisteny, prochazet pravidelnymi prohlidkami na STK atd.) v zemi, kde mas trvaly pobyt. Firemni auto potom podle sidla firmy. Timhle zpusobem se zakon obcas obchazi, ale je otazkou, jestli se to vyplati, + by se mne nechtelo sam za auto zaplatit a duverive ho registrovat na jineho majitele. Dost lidi taky dojede i tak treba na "vsimaveho" souseda, ktery nahlasi auto, co je evidentne provozovane v jedne zemi a pritom jezdi na cizich znackach. V realu se takovych koumaku moc nevyskytuje a auto tak jako tak casem prehlasi na odpovidajici znacky.
    Ad overboost- neuvadi se jako maximalni vykon vozidla jeho opravdu maximalni vykon? Prislo by mne zvlastni, ze by se dal zakon obchazet tak lehce.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 14.07.16  21:20

Přechodné bydliště v Monaku? Tam to snad ani přechodně nejde, tam je to tak hezký, že bych tam zůstal.

ad chipkoeficient: taky jsem si nikdy nemyslel, že bych někdy upravoval auto... no, naštěstí kupuju vždycky ve slevě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  20:41

Jj, tzv. Thomasinův chipkoeficient... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.07.16  20:28

wl: Nebo ještě lépe, brát to rovnou podle předpokládaného budoucího nachipování. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  19:45

Stačí přechodné bydliště v Monacu..., nebo aspoň v Lichtnštejsku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 14.07.16  17:06

Holt opět další důvod emigrovat ven z CZ/SK. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.16  15:20

« Re: Re: Re: Re: Ficodaň

A s případným "přechodným pobytem" v ČR bys měl nějaký problém?

P.S. Fico (a spol.) je schopen přijít s nápadem brát to z hodnoty s overboostem. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…