Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 29.07.16 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Tak jsem včera najel cca 150-200 km s MGTS a říkal jsem si, že je škoda, že Porsche nenabízí něco obdobného ve formě hh.
Měl jsem půjčenou i novou 911 CS rwd/pdk (už po faceliftu s turbem) a zejména ten nárůst krouťáku je tam teda znát slušně. Každá změna má své pro i proti.
Zrovna si tam jeden šťastlivec přebíral novou stříbrnou GT3 RS. Nad tím už je pro mě jen 911 R.
P.S. Kdyby někdo věděl o nějakém vážnějším zájemci na moje G5 GTI, tak dejte vědět, díky. -
iudex 29.07.16 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Cov: to je typické varenie z vody, autoforum už dávno stratilo akýkoľvek kredit, aj tuto z ničoho vyvodia závery. Každopádne nič nekupujem, ale ak by som bol rozhodnutý kúpiť RS, takéto bláboly autofora ma neodradia. -
Thomasino 28.07.16 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Je to repasovaný motor přímo z fabriky, vyměněny všechny těsnění a samozřejmě náplně. Drží na to Renault záruku 1 rok, mělo by to být OK. Byla levnější cesta, koupit celý motor v Polsku za 40 tisíc, nechat celý přeskládat a zkontrolovat (dalších 25T), ale houby víš co je to za motor a co má za sebou a bylo by to bez záruky. Takto mě to sice vyjde asi o 50 tisíc více, ale mám jistotu jak pro sebe (kdybych si to nechal), tak případný kupec má na to rok záruku a určitě se to prodá se zárukou lépe. Ten původní motor dostal občas na okruhu trochu zabrat, tento budu šetřit a na okruh jen občas, spíše bude snaha to prodat.
I tak jsem s cenou musel jít o 40 tisíc dolů než by bylo odpovídající a než jsem měl před sezónou. A počítám s tím, že o 10-20 mohu ještě zlevnit, ale více asi už ne.
[odkaz]
-
Thomasino 27.07.16 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Bully - tvůj R4 se nepočítá, to je jiný svět >:-[]
Jinak žádnou SZ nemám, ale ve druhé půlce září už moc nemohu. Spíše první půlka září, nebo druhá půlka srpna... Jinak od příštího víkendu časté výlety na zajetí nového motoru v Megoušovi >:-[] -
AUDIRS6 27.07.16 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Thom:
Jo, a keby sa zadarila CSL a este aj s vyhodenou mechanikou SMG a spojkovym pedalom... :-! :yes: Vraj takych beha vcelku dost. Ale ceny su uz uuuuuplne inde. :-(
Bully:
Tak to si ty - to sa nerata. ;-) Na Lotus nedam dopustit ani ja. -
AUDIRS6 27.07.16 19:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
joo, noo...R6 + RWD :-! To jedine sa da pochopit, ako relevantna konkurencia k RS3 / TT RS, pokial mame zapojit aj nejake tie vnemy. ;-) Zvysok su len R4. A R4 vzdy bola, je a bude len R4. V hocicom. :-! ( hadam ma tu nikto nezacne kamenovat s S2000-ou alebo M1-ou... :*) >:-[] ... ) -
Thomasino 27.07.16 19:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Jsem ochoten už trochu ze svých okruhových choutek slevit a stát se zase spíše výletníkem s tím, že párkrát do roka se na okruh ale podívat chci >:-[] ;-)
Aktuálně trochu převyšuje ostatní auta v mém úzkém výběru tohle :-)
Zároveň je zde moc pekný výlet a krásné fotky.
[odkaz]
Mimochodem, Covenant či další, co nějaký prodloužený víkend ve druhé polovině srpna v Alpách kolem Mariazell?
-
AUDIRS6 27.07.16 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Thome, Thome...
Ze si ty nebol odvareny neznamena, ze voda sa nevari pri 100° >:D
Ako vazne - RS3 je zazitok, nie ze nie, akurat to nieje moc "tvoj zavodnicky" zazitok, skor taky typicky starsi Audi-hulvatsky-brutal-motor-zazitok. Neviem ako to inac popisat, su ale proste auta, kde motor dominuje takym sposobom, ze ostatne ustupuje do ustrania. Za tych cca 15km som fakt nemal sancu skumat limity, ale typek sa tvaril, ze tie jeho som brutalne prekonal... >:-[] Ano, riadenie je umele, ale ked som jej trochu nalozil ( ok, poriadne ) tak ten zadok mal tendenciu trochu spolupracovat. Jasne ze to nebolo uplne ono - len max.50% na zadok na hravost v tom plnom slova zmysle nestaci, ale za srdce ta chyti motor a typicky vymazleny intros. ;-)
a neviem co sa tu pozastavujes nad 7°mokrym DSG ! Ved skusenosti maju vdaka Audinackemu DL501 - mokre 7°DSG pre pozdlzne zastavby, na ktorom sa vyvojovo podielalo aj vela slovakov ! Ta prevodovka je gut a ak jej konstrukciu a princip len napchali do skrine ulozenej priecne, s este o nieco odolnejsimi spojkami ( max.600 Nm ) tak neviem co riesis ?! :-!
Pokial myslis tu "uplne novu" 7°DSG, ktora ma zastupovat 6°DSG, ber to ako ( tipujem ) tu "600Nm-ovu" s trosku lacnejsimi materialmi" do cca 400Nm. Na vsetko okrem 2.0 BiTDi staci a je predsa lepsie mat 7°ako 6°. Ci ?
S3 / Cupra...: Ty chces okruhovy zabavny stroj - preto riesis 4-hrnce a bez Haldexu.
OK, tvoja vec. Ale nezabudaj, ze rok ma 365/366 dni a v tych typickych 30-xx dnoch by som ti s quattrom dokazal pekne pokazit den.. >:-[] ;-)
( a keby som mal ratat aj mokre dni.... >:D >:D >:D >:D )

Nejde jen o autoforum (už to opravdu není co bývalo a je to spíš inzertní server...), ale slyšel jsme to z více stran, navíc Ford měl s těmi motory problém už při testovaní ;-)