Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.08.16  20:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

wl
    Předpokládám, že máte Interieur Paket GTS Karminrot?

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.08.16  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

Volant bude vyzerať na guvno, stejně jako ten z kůže, když se o daný materiál nebudeš patřičně starat - tzn. pravidelně čistit tak každé tři týdny (samozřejmě záleží na tom, jak moc jezdíš a jak moc se potí packy). Na Alcantaru se má používat pouze a jen vlhký MF hadr. Mně proces trval zhruba 30 minut. Pro představu, volant z kůže mi zabere tak pět minut. A přestože jsem na čistotu lehce úchyl, pořídil jsem si rukavičky, abych nemusel furt čistit.

Jestli se tu někdo přizná, že za celou dobu vlastnictví svého Kfz nikdy nečistil volant, který teď je určitě pěkně lesklý a mastný, dostane od ACZ ban. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.08.16  18:13

Label: máte alcantaru aj na volante? To sa mi celkom páči (aj funkčne), len by som sa obával, ako to bude vyzerať po pár rokoch...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.08.16  15:53

WL - gratulace k pěknému autu v rodině! :yes: :-) Chce to vidět na živo tu červenou, tahle zatím nevím, na SUV červená není moc obvyklá.

Jinak nápad se srazem není špatný, jsem pro nějaký sraz o víkendu v Rožnově, nebo tam někde poblíž, budu zajíždět motor v Megoušovi >:-[]
    WL - navrhni nějaký termín. Nebo příští víkend..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.08.16  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

Leg - Díky..., zrovna se dohadujeme se zdravotní pojišťovnou ohledně příspěvku na tu ortopedickou pomůcku pro důchodce... ;-)

iudex - Díky, GTS je už v základu (mimo jiné) snížené proti ostatním verzím.

boost - my jsme byli rádi, že ty kola jsou v nabídce, černá ke GTS patří (včetně kol), podobně jako alcantara v interiéru.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.08.16  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

Akože ... ono to nie je úplne moja šálka kávy, ale ako ortopedická pomôcka pre dôchodcu, prečo nie. >:D

Ale vážne, fakt pekné. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.08.16  09:07

« Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

wl: nádhera, veľká gratulácia. V tejto konfigurácii vyzerá Macan výborne; tento týždeň som videl Macan S a ne je to úplne ono, práve tie doplnky verzie GTS tomu dodávajú ten správny šmrnc. Súčasne sa tá červená asi najlepšie hodí ku GTS, ideálne kontrastuje s čiernymi doplnkami. Celkovo to vyzerá ako taký vyšší hatchback, nie ako klasické SUV, preto verím tomu testu Autoespressu, že popreháňa hocijaký hotheč.
    No nič, musíme dať zraz na hraniciach, nech si toho krásavca obzriem. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.08.16  08:02

« Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

Á, pán podnikatél si koupil nový auto. Prej porše fčervený. Tak si ráno přivstanu a půjdu sekat trávu, a už k němu nepřídu do obchodu. >:-[]

Pěkný, moc pěkný. Až na ta černá kola.

• « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 02.08.16  21:17

« Re: Re: Re: OT: Alpské cesty

Dvě dnešní fotky z mobilu:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ta karmínově červená se musí zažít naživo, ale už teď jsem si jistý, že ten příplatek za ni stál. Naživo je ještě sytější, než na fotkách a neuskutečně reaguje na jakoukoli změnu (intenzita/charakter) světla. Kombinace odstínu laku, velikosti a designu kol (těch 21" vypadá na relativně malém Macanu poměrně "impozantně") způsobuje na poměry SUV/Crossover docela slušnou pozornost, což (bohužel) může být i na škodu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.08.16  08:41

« Re: Re: OT: Alpské cesty

wl: tak sa nenechaj prosiť a píš a preháňaj, nové Porsche sa predsa nekupuje každý deň, to je sviatok. A keď si mal možnosť vyskúšať F-Pace, porovnaj. A aký máš dojem z PGTI? Je to malý Golf GTI, alebo nie?
    Btw. rakúske okresky (a dodržiavanie rýchlostí) majú blahodárny vplyv na spotrebu GTI, posledná nádrž bola za neuveriteľných 6,6 litrov v priemere.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.08.16  20:45

« Re: OT: Alpské cesty

Iudex
    Chápeš správně, chtěl jsem počkat na nějaké příští kolo fotosoutěže... ;-)
    Mimochodem dnes jsem řídil F-Pace (šestihrnkový diesel, klasický podvozek, tmavě nodrá) a Polo GTI (1.8 TSI/manual, 5dv., bílá).
  • « 00 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 01.08.16  12:58

« Re: Re: OT: Alpské cesty

Zato, ked sli v Accu kludne po dialnici na Ring, tak ti zanechali krasny darcek >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 01.08.16  10:54

« Re: OT: Alpské cesty

My jsme jeli v sobotu do Provence pres franc. Alpy (Grenoble- Gap) a deti se mne v Acco nepozvracely. Maji uz, chudacci, trening z jinych aut >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.08.16  08:45

« OT: Alpské cesty

Tak cez víkend som vyskúšal Tomove ospevované alpské cesty (len také light, Viedenské Alpy, t.j. len predhorie skutočných Álp). Poučenie: nikdy viac nebrať deti autom na takéto cesty, inak to skončí ogrcaným autom a drhnutím interiéru. 8-s >:-[]
    wl: správne to chápem, že ho už máte doma? Kde je fotka? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.07.16  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS

woody: tak ty už jsi zasnoubený s MX-5, ne :-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.07.16  16:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS

iudex
    O 30 kg těžší Macan Turbo (3.6 biturbo/400PS/550Nm) má o 40 PS/50Nm víc, než GTS (3.0 biturbo/360PS/500Nm).
    S Macanem Turbo (stejně jako s S dieselem) jsem jel jen se vzduchovým podvozkem, kdežto naše GTS má adaptivní nevzduchový, který se mi jízdně prostě líbí víc, ve sport plus úplně eliminuje náklony a v komfortu překvapivě žehlí cestu i na těch 21". Vzduchový umí být v některých situacích o něco komfortnější, ale v některých překvapivě naopak. Hlavní výhoda vzduchu je možnost změny světlé výšky, ale jinak je podle mě naprosto zbytečné za něj připlácet, tím spíš u GTS, kde je adaptivní podvozek (bez vzduchu) naladěn skvěle.
    Rychlé auto to je určitě, jde ale o ten "SUV pocit", že sedíš jako "na kozlíku", což je příjemné ve městě, ale už ne tolik na zakroucené okresce. I když zrovna Macan (tím spíš verze GTS) je výškou (světlou i běžnou) někde mezi SUV a crossoverem.
    Dostat se pod deset litrů je zatím spíš těžké (ovšem ten zvuk za to stoprocentně stojí), ale v tomto ohledu na tom bude Macan Turbo ještě o poznání hůř.
    Čtyřkolka je naladěna s výraznou preferencí zadní nápravy a PDK funguje výborně.
    Něco z DNA Porsche se podařilo dostat i do MGTS, např. jízda v Q5/SQ5 má poměrně jasně odlišný charakter, a to i přes (byť relativně) společný základ.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.16  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS

Niečo k aktuálnej debate: Autoexpress porovnal na okruhu M2 s Macanom Turbo. A hoci podľa očakávania M3 bola rýchlejšia, rozdiel bol celkom malý (46,1s vs 46,7 s): [odkaz]
    Labelových Macan síce nebde turbo, ale o niečo slabšie GTS, ale je zrejmé, že stále bude schopné popreháňať hocijaké hotheče. Na tom istom okruhu totiž s Civicom type R spravili 46,9s (avšak iný šofér, nie tak schopný ako Suttclife).
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 30.07.16  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS

boost: Mať auto zakryté pod plachtou ako investíciu by ma asi moc nebavilo. Ja som mal nedávno to šťastie, že som stretol 911R v protismere. Bielu s červenými pruhmi, v Rakúsku. A dávnejšie som videl v Mníchove na parkovisku M4 GTS. Takže snáď tieto limitky všetci až tak neoprašujú.

Na druhej strane je to nespravodlivé, my spodina si ledva kúpime nové auto a len čo v ňom opustíme showroom jeho hodnota klesne o desiatky percent. Naopak, ak si vie bohatý človek dobre vybrať auto, ešte na ňom zarobí. Kde je tu spravodlivosť, bolševika na nich! >:D >:D

Ford to spravil tak ľudovo, po emericky. Na rozdiel od elitárskych európskych automobiliek, ktoré si hýčkajú úzky okruh skalných fanúšikov, chce, aby im majitelia GT prostredníctvom sociálnych sietí a trubky robili promotion a zlepšovali image. Má to logiku, aj toto je cesta, ako bežného smrteľníka trošku priblížiť k tomu, aby dal prednosť Focusu pred Golfom.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 30.07.16  00:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS

Porsche tohle neřeší.

911 R má sice být ta ultimativní verze pro puristy, jenže oni jich naschvál vyrobí tak málo, že většina skončí pod plachtou jako investice. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.16  23:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS

Třeba zrovna u té GT3 RS žádné takové/podobné omezení není...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…