Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
boost. 23.09.16 22:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Ano. ;-)
Včera jsem si koupil orig. britskou verzi evo, kde, kromě jiného, měli klasickou britskou srovnávačku: Type R, FoRS, Cupra 290 DSG a GTI Clubsport S 6MT, všichni se na Cup 2 pneu.
A ve všech disciplínách zas vyhrál Golf - nejrychlejší ve sprintu a na okruhu, s nej podvozkem. :-! Zmiňovali, že jezdí jak GT Porsche tím, jak je komfortní a přitom sportovní/tuhý/atd. A že jen o kousek méně vzrušující než Megan TrophyR.
178 stran za Ł4.50 - pěkný počtení se spoustou reklam. -
Covenant 20.09.16 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
iudex:
Já mám už objednaný decetní spliter od Riegeru [odkaz] [odkaz] a ještě se chci pustit do výfuku, vyměním středový za originál trubku od seatu (cupra 290) a středový dám pryč.
PS: Dunlopy byl ještě zdravé cca 6000Km, když jsem je měnil za SS a i tak byl poznat rozdil, že je Michelin jizdně konfortnější a tižší. -
iudex 20.09.16 09:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Cov: áno, najprv som dal preč aj stredový tlmič. Ale to už hučalo príliš, cítil som sa ako puberťák na starom tuzerskom Civicu, tak som dal spraviť aj stredový tlmič (teda mám komplet cat-back).
P.S: Práve som prezul na Micheliny SS. Viem, že nie je moc fér porovnávať staršie zodrané gumy s novými, ale pocitovo sa Super Sporty úplne lepia na cestu, sú oveľa mäkšie. Uvidíme na okruhu. -
Thomasino 13.09.16 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Dovolím si krátce vstoupit do diskuze, ikdyž v mobilech se orientuji jen lehce. Řešil jsem výběr mobilu před půl rokem, tehdy se mi nechtělo dávat 23 litrů za Samsung S7, natož 25 za iPhone, tak jsem pořídil nový Huawei P9 za 15 tisíc (tehdejší koncové ceny v obchodech) s dvojitým objektivem Leica :-) Také kvůli DualSIM. Nedosahuje podle všeho kvalit S7, ale když je rozumné světlo, umí to fotit celkem obstojně. Jak je méně světla, je to horší. Níže 4 vzorky. První je origo foto ze Slovinska a západ slunce, druhá s lehkou rychlou úpravou v mobilu přes aplikaci Snapseed, třetí a čtvrtý z Nordschleife za horšího počasí.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
P.S.: Ještě jedna ze sobotních závodů v Brně za velkého hicu a teploty 30 st. Na můj vkus to fotí hodně kontrastně, ale celkem to ujde..
[odkaz]
-
white label 12.09.16 20:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Kluk má právě před objednaný iP7+ (v Jet Black), takže to pak můžeme, porovnat s SGN7. Proti Note 7 má ale iP7+ dál handicap v poměru velikosti těla a úhlopříčky displeje (navíc při vyšším stupni odolnosti vůči vodě pro Note 7), a to má v sobě Note ještě stylus, který bude při větší velikosti prstů často doslova spásou.
-
iudex 12.09.16 16:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Presne tak, dva senzory a každý má vlastný objektív, jeden s 28mm a druhý s 56mm ekv. ohniskom. A hlavne ich máš stále so sebou, na rozdiel od prídavných objektívov (ak by som mal nosiť mobil a k nemu ďalšie objektívy, to už môžem rovno nosiť normálny foťák). -
Emel 12.09.16 16:29
Dva objektivy a dva čipy, nebo jak to mají udělané?
Když nemáš výměnný objektiv u sebe, tak mobil furt fotí... to zase takový problém není. Spíš jde o cenu... a pak takové maličkosti jako že ti ten výměnný objektivy zastíní tu přisvětlovací diodu (alias blesk). -
iudex 12.09.16 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Jj, ako čítam porovnávačky, tak ten Samsung S7 vychádza najlepšie a hlavne jeho foťák je neprekonateľný. Rovnako pozitívne hodnotia aj nový Note 7 (až na tú kauzu s horiacimi baterkami). Dobre je hodnotený aj LG G5, ale ten nie je utesnený, takže pasé. Naopak Huawei P9 s dvomi samostatnými foťákmi (farebný a čb) moc nepresvedčil, napriek spolupráci s Leicou. Sony Z5, resp. nástupca X Performance so svojím "prehusteným" 23 MPix senzorom už prestáva stíhať.
Inak čo sa týka fotenia mobilom, zaujal ma práve predstavený iPhone 7 Plus, konkrétne ten jeho systém dvoch foťákov s rôznymi ohniskami: jeden štandardný širokouhlý objektív a jeden kratší teleobjektív. To je vcelku prevratná novinka a čiastočne eliminuje doteraz najväčšiu nevýhodu fotomobilov: jediné ohnisko. Dá sa čakať, že sa to rozšíri aj medzi Androidmi. Považujem to za lepšiu cestu, ako prídavné objektívy á la Note 7 (hlavnou výhodou foťáku v mobile je to, že ho máš vždy zo sebou, čo pri prídavných objektívoch nemusí platiť). -
white label 09.09.16 23:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
iudex
Zrovna jsem se vrátil z Kypru...
Já zase aktuálně neznám detailně informace o všech mobilech Sony, nemusím totiž ty jejich tradičně "deb.ilní" nadstavby androidu. 8-s
Pokud vím, tak aktuální Z5 premium je cenově srovnatelná s S7e.
LG stíhalo Samsung naposledy v době G3, takže za mě teď s androidem v prvé řadě Samsung.
Teď přecházím z S6e+ na jeho nepřímého nástupce Note 7 (musím ještě prověřit, jestli už tam je nebouchací baterie), včetně této povedené foto vychytávky:
[odkaz] -
iudex 07.09.16 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
wl: čo by si mi odporúčal ako nástupcu mojej Xperie Z1? Nejak strácam prehľad pri tom tempe predstavovania noviniek. Chcel by som niečo podobné ako Z1, t.j. znovu androidovú vyššiu triedu s výborným foťákom, pričom hlavnou podmienkou je vodotesnosť. Ešte ako tak sledujem Sony, ale LG, HTC a spol., to je pre mňa terra incognita. Donedávna bola top modelom Sony Xperia Z5, ale líniu Z vraj ukončili a nástupca X tuším nie je utesnený. Zatiaľ mi to vychádza na Galaxy S7, ale nie je niečo porovnateľné lacnejšie? -
Thomasino 30.08.16 16:22
Ta teplota se projevuje i na zajetých časech, plus k tomu větší namáhání auta (nebo je třeba více chladících kol), takže jsem to vypustil. Možná tam dojedu ale tuto neděli, uvidíme dle počasí ;-)
P.S.: Jo a ve středu je poslední ježdění v Brně (18-19 hod, ale je třeba tam být v 17h aby jsi koupil vůbec jízdu, bude plno!), kdyby jsi chtěl náhodou zkusit. -
iudex 30.08.16 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Tak ja som na SK ring išiel. Bolo síce teplo, čo sa prejavovalo na brzdách a gumách, ale jazdil som o siedmej večer, takže už to nebol nijaký teplotný extrém. Ale o časoch radšej pomlčím, k 2:45 min. som sa ani nepriblížil. :-/
Skúšal som nahrať svoje jazdy na mobil, ale okrem toho, že to bolo veľmi roztrasené, mobil tvrdohlavo ostril na špinavé čelné sklo, takže mám na videu síce ostré rozplácnuté muchy, ale nie trať predo mnou. >:-[]
Inak GTI je u mňa skutočne využívaný ako pravý hotheč, t.j. jeden deň ostrá jazda na okruhu a druhý deň s celou rodinkou pekne predpisovo na návštevu.