Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 04.10.16 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
A pokud to unesou finance, tak zadní náhon, mělo by to být použitelné jako jediné auto na denní ježdění (ale trochu nekomfortu přežiju), bylo to zábavné na výlety do Alp a párkrát do roka to zvládlo taky okruh >:-[] >:-[] (už ne tolik jako Meggie). Takové vlastně docela nenáročné požadavky! >:D >:D >:D -
Thomasino 04.10.16 12:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Do Lotusu se fakt nevejdu, to je moc brutus s mojí výškou. Ikdyž by se mi líbil :-)
Uvidíme, zima je ještě dlouhá ;-) A faceliftovaný Leon Cupra v Paříži neukázali, ani Golf, natož mnou očekávanou Alpinku. Ta bude až po novém roce a reálně za rok, takže asi padá :-( Leda bych si dal rok pauzu. Je fakt že Golfík SV nyní jako DailyCar je super. Ale ta pauza by se mi nelíbila..
-
Bully_ 04.10.16 10:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Thomasino:
musis vedet sam, co chces. Daily-car uz mas a v porovnani s Elise, o ktere jsi docela vazne uvazoval, je i M2 uplne normalne pouzitelne, komfortni a luxusni auto pro kazdy den. I v porovnani s Megane, se kterym jezdis doted. "Jenom" toho dokaze i neco navic >:-[] -
Thomasino 03.10.16 21:09
« Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Jednak cena, ale taky díky celkovému naladění. M2 je asi super, ale prý poměrně tvrdě naladěná na běžné denní ježdění. Ale vysvětluj to někomu, kdo jezdí v Exige, že? >:D >:D >:D >:D
P.S.: Bral bych M2, nejlépe až ve verzi GTS. Teda jako druhý auto. -
Thomasino 03.10.16 17:04
« Re: Re: Mám pocit...
Ale stále mě z toho z hlediska zábavy vychází nejlépe zadokolka M2 nebo více dailycar M240i ;-) >:-[]
Přece jen je sice RS3 a S3 použitelnější na zimu, ale stále je to jen "blbá předokolka" s připojovacím zadkem :-( Ikdyž interiéry Audi jsou zase o světelný rok dále než u bramboráka (nemluvě o FoRS).
P.S.: Mimochodem jsem nedávno řídil nový Focus RS, ikdyž jen krátce, ale za mě zklamání, zase jen předokolka s připojeným zadkem (navíc drahá). A hodně tvrdý prkenný podvozek na rozbitějších silnicích. Snad horší než Megane R.S. Cup, a to je co říci! To už raději konzervativně vypadající Golf R, nebo spíše GTI Clubsport. Ale zase jen předokolka... Asi už chci více :-( -
iudex 03.10.16 14:58
« Re: Mám pocit...
To bude asi tým, že wl (ani nikto z nás) nemá superšport v limitovanej edícii v hodnote niekoľko miliónov eur a nechodí s ním na Pebble beach show. ;-) Pretože iba tým sa dá obhájiť takýto leštiaci fetišizmus. >:-[]
boost: Jo, RS sú sakra drahé, ak by človek uvažoval o ultravýkonnom hatchi, akokoľvek sa mu RS3 páči, obhájiť tú cenu (54t? eur za kompakt) je ťažké a TT je ešte o hodne drahšie (66t). Porsche mu tú situáciu ale o niečo uľahčilo tým, že downsizovalo a kým predtým bola dilema šesťvalcové Porsche vs. päťvalcové Audi pomerne jednoznačná, teraz Cayman prišiel o argument motora, predsalen 300 či 350k štvorvalce nemôžu konkurovať 400k päťvalcu. Ale práve meno Porsche, jazdné vlastnosti zadokolky s motorom v strede a paradoxne nižšia cena ako TT stále vedú k Caymanu.
Inak dobrá pripomienka k tomu RS3, skutočne vypadlo z ponuky, zrejme dostane onedlho facelift (posledný facelift sa tuším týkal len A3 a S3) a tento 400k nový motor. -
boost. 03.10.16 11:48
« Re: Re: Re: OT
Myslel jsem si, že TT RS je teda levnější... a ono je naopak v základu dražší než Cayman S! Sice se domívám, že v Audi dostaneš víc výbavy v základu, a k ceně Porsche se musí automaticky přičíst tak pět tisíc eur, abys nejezdil v Porsche bez sklápěcích zrcátek a dalších životně důležitých fičur...
TT RS je použitelnější v každodenním provozu tady u nás v Evropě díky quattru a motoru vpředu - pro dost lidí rozhodující faktory. A zní líp než Porsche; BMW M2 taktéž a k tomu z obou dvou stojí nejméně. ;-)
P.S.: Neskončili náhodou výrobu RS 3 Sportbacku? Nikde na stránce Audi nefiguruje a při představení faceliftu taky nikde nebyl. -
iudex 03.10.16 10:31
« Re: Re: OT
wl: dizajnovo možno nie, ale zober si aj tunajšie diskusie k TT RS, väčšina nakoniec uzavrie, že TT je prakticky dvojmiestne auto a tam je lepšou voľbou Cayman; naviac v kategórii športových kupé nie je 400k výnimočných. Kdežto v rámci nižšej strednej triedy je výkon 400k bez konkurencie, naviac sedan je praktické 4-dverové auto s plnohodnotným miestom vzadu. Proti hatchbaku má výhodu novšieho a výkonnejšieho motora. Takže aktuálne z trojice RS3 SB, RS3 sedan a TT RS by som volil sedan.
Btw. kto vyhral v Motobydle?

Btw. dostupná zábavná zadokolka, to je predsa Toyobaru a dostávaš sa oblúkom do čias pred kúpou MRS >:-[]
Btw. a čo tak M140i? Rovnaký motor a dynamika ako M240i, s praktickou 5-dverovou karosériou použiteľná ako jediný daily car a naviac o dosť lacnejšia, ako dvojka.