Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 06.10.16 09:49
« O RS vs. Megane GT
Celkom fajn diel Motoringu, kde pretekár Štofi Rosina porovnáva na SK ringu Octaviu RS230 s Meganom GT: [odkaz]
Neprekvapivo bola rýchlejšia O RS (2:41 min.), predsalen má väčší a výkonnejší motor, ako Megane (2:46 min.). Pre porovnanie s Golfom GTIP zajazdil čas 2:37 min. (teda napriek rovnakej technike a výkonu sa prejaví menšia hmotnosť a rozmery GTI, tiež Štofi spomína kompromisnejšie naladenie Octavie).
Najviac ma deptá, ako tieto časy zajazdí s prstom v nose, posed ako na diaľnici, volant jednou rukou a napriek tomu spraví cca. o 10s lepší čas na okruhu, ako ja. >:-[] 8-s -
Thomasino 05.10.16 17:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Ty máš nějaké bližší detaily k těm novým motorů v M140i a M240i? Já jen nějaký MKT kecy :-(
A od známého co měli objednané 3 kusy M235i a nakonec je už nestihli vyrobit a museli jít do M3 (nechtěli čekat na M240i), jsem slyšel, že ta M240i má olejové chlazení čehosi (proti M235i), ale už nevím čeho, ale prý je to lepší :-) >:D -
boost. 05.10.16 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Th
5d., právě proto jsem napsal "F20."
V oficiálních materiálech se o celk. hmotnostech motorů nepíše; na fóru někdo psal 191 kg pro N55. Dá se to zjistit sečtením jednotl. dílů. B58 má některé díly kované, ale že by měl být signifikantně lehčí, to si nemyslím - dle mě na tom budou obě jednotky stejně. Každopádně pro lepší rozložení hmotnosti něco šupsli dozadu: například VANOS. Takže oprava/výměna rozvodů bude ještě větší zábava. >:-[] -
Thomasino 05.10.16 14:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Jel jsem s ním jen krátce, ještě jsme se domluvili že to zkusím ve volnějším provozu znovu. Ale za ty prachy mě to neoslovilo. Ten zadek se podle mě zase jen připojuje, měl jsem z toho podobný pocit jako tehdy z Audi TT Quattro :-( Ale naložil jsem tomu na výjezdu jen asi 3x, nebylo v tom provozu kde :-O Interiér ale hodně bída :'-( :'-( -
iudex 05.10.16 14:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Tom: prekvapuje ma Tvoje hodnotenie Focusu RS. To, že podvozok je ultratvrdý, to sa kde-tu píše a poznajúc F ST, tak by som tomu veril. Ale ak niečo testy unisono chvália, je to ten pohon 4x4, ktorý práve nie je len blbý Haldex s pripojiteľným zadkom; ako jediný z konkurencie má fungovať ako zadokolka, aj vďaka tomu variabilnému presmerovaniu krútiaku medzi zadnými kolesami, kvôli čomu má byť jedinou zábavnou štvorkolkou medzi hothečmi. A drahý teda rozhodne nie je, je to v kontexte podobne výkonnej konkurencie zďaleka najlacnejší HH. Ale nejazdil som, tak sa nechcem hádať. Samozrejme čakať od FRS konkurenta pre 2er zadohrab nie je adekvátne.
Ale javí sa mi, že už máš vybrané, tak si tú dvojku len musíš takýmto spôsobom vnútorne obhájiť. ;-)
Inak pozeral som kalendár na SK ringu a nejak tam nie sú žiadne voľné jazdy cez víkend. Žeby už bolo po sezóne? -
Thomasino 04.10.16 23:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Hmmm... Já v katalogu BMW vidím: 1520 / 1545 / 1480... Je pravda že 25 kg rozdíl asi moc nepoznáš, ale přijde mi že to musí udělat větší rozdíl v rozložení... Zvláště 65 kg mezi M235iA a 228iA... Nebo v tom AMS to skutečně vážili, nevíš? Protože katalogům se moc věřit nedá, to víme :-) -
boost. 04.10.16 23:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
"Ale jde taky o vyvážení auta. Kratší M140i má monhem více hmoty vepředu, kdežto M240i je sice okousek těžší, ale má to vzadu a lepší vyvýžení. A ta 230i má ještě lepší vyvážení blížící se mnohem více k ideálu 50:50"
To mi teda řekni, jak jsi došel k tomu, že F20 má "vepředu mnohem více hmoty", zatímco F22 "to má vzadu"? Co znamená "to"?
Dle AMuS:
F20 M135iA: 1520 kg; 52,2 % / 47,8 %
F22 M235iA: 1542 kg; 52,6 % / 47,4 %
F22 228iA: 1513 kg; 51,0 % / 49,0 %
Nějaké kilo a procento sem tam na silnici stejně nepoznáš.
-
AUDIRS6 04.10.16 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
iudex:
Ospravedlnujem sa za moju neucast tu, ked sa hovorilo "o mne bezo mna"... >:D
Je to tak, RS3 SEDAN je proste krasavica, ma to skoro vsetko spravne - dokonca aj displej zasuvaci, ale je pre mna nerealna koli 2 inym veciam, ktore som uz spominal:
Defakto neexistujuce miesto za mnou ako vodicom ( co by som este ale ako "buduci teoreticky egoista" mozno zvladol... >:-[] No a pohonny retazec - Haldex. :-(
Bohuzial, nielen u kamarata, ktory dokonca ani nema problemy s vyskou ako my, je toto proste vec, cez ktoru neide vlak. Pritom kedysi daaavnejsie bolo "Quattro coupe" defakto hotove s technikou MLB a R5-ou.
Lenze kedze do RS4 pojde V6 2.9 TFSI, tak ma ani ta nezaujima...a vobec.
Od jari buduceho roku ( po tom, ako si znamy prevezme SQ7 ) sa zo mna stava TDI-ckar a basta... >:-[] No a potom mam cas rozmyslat a cakat na novu RS6 SEDAN ! :-!
btw.: Moje absencie - defakto zanevieranie na cely tento bulvarny web ako taky, plus ine zaujmy a zabava, plus kopec cocotov v diskusiach... - takze sa mi necudujte. Ale sem sa budem uz pravidelnejsie pozerat. ;-) -
Thomasino 04.10.16 17:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Ale jde taky o vyvážení auta. Kratší M140i má monhem více hmoty vepředu, kdežto M240i je sice okousek těžší, ale má to vzadu a lepší vyvýžení. A ta 230i má ještě lepší vyvážení blížící se mnohem více k ideálu 50:50 >:-[] A mě se ta jednička prostě nelíbí!
Takže řešení je M240i :-) V příští generaci už nebude šestiválec v malém hatchbacku ani v malém kupé... -
iudex 04.10.16 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
No vidíš a ja by som práve uprednostnil motor pred dizajnom. Mať zadokolkové prémiové kupé s plebejským štvorvalcom ako ktorýkoľvek iný hotheč (naviac s výkonom pod úrovňou Cupry a spol.), to nie. Radšej škaredú 1er, ale s plnotučným a v triede jedinečným R6. To ma opäť privádza k labelovi: aký si mal dojem z dedovej M140i? -
Thomasino 04.10.16 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám pocit...
Rozdíl v ceně M140i na M240i je asi 80 tisíc Kč (kupoval bych kdyžtak jako mnohem hezčí třídvířko než pětidvířko), praktičtější je v tom, že má o 2cm vyšší kastli a lépe vidím přes vnitřní zpětné zrcátko před sebe šikmo (plus lepší nastupování). A jednička se mi nikdy moc nelíbila, mám dojem že z ošklivého auta udělali po faceliftu o něco málo hezčí předek, ale škaredší zadek :-(
Takže za mě raději připlatím a šel bych do mnohem hezčího kupé v M240i. To už raději možná slevím na motoru a bral 2,0T s 250hp (jmenuje se nyní jako 230i), které je asi o 65kg lehčí a v M paketu vypadá stejně jako M240i (rozdíl vzadu dva výfuky na levu o 230i a po stranách u M240i).

iudex: neutopil si ty náhodou prednedávnom nejaký mobil? ;-)