iudex 06.12.16 09:44
« Ficodaň
Tak nám prešla zvýšená Ficodaň a.k.a. registračný poplatok za prihlásenie auta. Ako sa avizovalo, bude to nielen za prihlásenie nového auta, ale za každé prihlásenie (pri jazdenkách ale bude poplatok s vekom klesať). A keďže hotheče sú zlo, treba ich dobre skasírovať: oproti návrhu je realita horšia pre autá nad 176 kW, strop je dokonca ešte o tisícku drahší, ako sa navrhovalo (nad 254 kW: 3900 eur).
Pár príkladov:
nad 254 kW: 3900 eur.
Zbohom Focus RS. ;-\ -
iudex 01.12.16 16:55
« Re: Re: Re: Přihlášení fotky
Taký cestovný zoom, 16-85ku. Chcel som niečo univerzálnejšie pre situácie, keď sa nedajú meniť objektívy (preto je tiež vodeodolný).
Inak ke%d spomínaš mobil, s S7 som z hľadiska fotenia veľmi spokojný, zatiaľ najlepší fotomobil, ktorý som mal v rukách (polovička má napr. iPhone 6 a ten sa nechytá, podľa recenzií ani iP 7 neprekonáva S7). Toto som fotil cez víkend v jednej tmavej vínnej pivnici: [odkaz] -
iudex 30.11.16 17:42
« Re: Přihlášení fotky
wl: pekné, od najmenšieho hotheča SSS až po ten najväčší (M GTS). ;-)
Ad zľava: no šak ked je ten oný, blek frajdej, tak nejakú korunu dáme dole, nééé? Inak ja som tento skazený imperialistický obyčaj využil a počas BF si kúpil nový objektív (z Anglicka, lebo u nás sú zľavy také... euronicsové).
:-) -
iudex 24.11.16 08:33
« Re: Re: Re: Re: Na rozprúdenie debaty
Jeden fotoúlovok z rannej cesty do práce: vytunený štvorkový Golf v štýle Oni-kyan: [odkaz]
Že si niekto narve dvadsiatky na auto, ktoré bežne jazdilo na 15", to by som ešte pochopil, ale zmysel tých vyosených zadných kolies (z daného uhla to moc vidieť nie je, ale bolo to niečo takéto [odkaz] ) mi fakt uniká. -
Covenant 18.11.16 21:16
« Re: Re: Na rozprúdenie debaty
woody:
Doporučuju zakoupit Antiradar Genevo One S [odkaz]
Tady u nás ho využívám už celkem často...octavie se tu prohání každou chvíli, dokoupil jsem ještě jeden držák a prohazuju si ho v autech. ;-) Navíc má tenhle výhodu, že umí i úsekové měření (má v sobě gps s databází, která se neustále aktualizuje).
woody-alien 18.11.16 20:20
« Re: Na rozprúdenie debaty
iudex: Dík za tip. V poslední době jsem nějak nebyl schopnej si vůbec vybrat film,kvůli kterému by stálo za to jít do kina. Naposledy jsem byl na Hanksovi - Sully.
Co se týká aut. Minulý víkend jsem přezouval a po necelém týdnu ježdění jsem si obnovil nenávist k Pirelli Snowcontrol 3. Aby zimáky tak dokonale zničily jízdní vlastnosti (Swift), to jsem snad nezažil. Momentálně to nemám náladu řešit, ale po zimě půjdou pryč. K dobru jim můžu přičíst pouze to, že jsem si ověřil, že ve Swiftovi skutečně je ESP. ;-) Na letních o něm prakticky nevím, i když ho nechávám zapnuté.
GTI i nadále nechávám na letních a tedy se dnes (10°C, původně i sucho) naskytla příležitost po delší době na pořádné provětrání. Nakonec to tak úplně nedopadlo,protože po hodině jízdy už všude "ch.calo a ch.calo", a zdrojem zábavy tak bylo spíš přízemní zrychlování v přímce :-) ale jo, najezdil jsem cca 5 hodin a trochu si psychicky odfrknul. Mimochodem, v poslední době se u nás hodně rozbujely civilní policejní Octávky, což považuju za velikou zákeřnost. Zlatý profláklý Passaty. ;-) -
iudex 18.11.16 08:22
« Na rozprúdenie debaty
Včera som bol v kine na filme Prvý kontakt (Arrival): [odkaz]
Pre mňa jeden z najlepších sci-fi vôbec a rovnako tak jeden z najlepších filmov, čo som toho roku videl (na CSFD má 87%). Síce sprofanovaná téma príchodu mimozemšťanov na Zem, ale uchopená úplne odlišným spôsobom, žiadna bezduchá strieľačka a zachraňovanie sveta, ale skoro meditatívne sci-fi v štýle Gattaca, Interstellar či trochu Fontána. Silne odporúčam.

IUDEX - už to u vás prošlo? Odkdy to platí? Přece jen se ohledně koupě mého Megana R.S. občas ozve i někdo ze Slovenska a platit 1900 EUR navíc je hrozný :-(
jeden teď právě špekuluje jestli nezaložit firmu v ČR >:-[]
Kouknul jsem teď na diskuzi pod GT86 po fejsu, to je zase chytráků :-D
Akorát mi v článku chybí podstatná informace o tom, že se snažili trochu "optimalizovat" kritizovaný průběh krouťáku a výkonu, navíc zlepšit problémové chlazení motoru (nebo mazání, teď nevím), velký problém GT86/BRZ. Ale stejně se jim to prý moc nepovedlo.. Za mě je to jasné, pokud RWD (jako že chápu i HH), tak než dát po slevě asi 830 tisíc za GT86, raději přidám 150-200 tisíc (a budu splácet třeba o 1-2 roky déle) a jdu do třídveřové M140i se šestiválcem a pořádným motorem (340hp/500Nm), ikdyž třeba zase pocity z řízení a řazení budou asi horší než v Toyobaru..
(ikdyž dvojka kupé je hezčí, ale taky o něco dražší)