Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 16.12.16 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Moc tvrdý, nepoddajný na rozbitějších okreskách, zadní náhon nebyl až tak cítit, musíš mu naložit opravdu pořádně, aby to byla na chvilku spíše zadokolka :-O Je to "tvrdý neotesaný rošťák", místo kultivovaněji laděného vypiplaného Golfu R. Kdybych náhodou chtěl čytřkolku, nevybral bych si Focuse RS, spíše bych se rozhodoval mezi Golfem R a třeba M240i/M140i v xDrive. Ale chci zadokolku, žádné pseudo čtyřkolky >:-[]
V zimě to snad nějak přežiji, stejně je tam hafo elektronických "hlídačů", a na jaře, v létě a na podzim si budu raději užívat zábavy s vrtícím se zadkem ;-) -
iudex 16.12.16 09:08
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
Tom: čo presne Ťa na FRS tak sklamalo? Lebo napr. EVO ho zaradil medzi finalistov Car of the Year 2016 a hodnotili vysoko: [odkaz]
A v konečnom hodnotení predbehol M2. Avšak top hothečom je pre EVO GTI CS, ktorý vyhlásili za druhé najlepšie športové auto roka, hneď za nedostihnuteľným víťazom 911R.
P.S: Zaregistrovali ste, že GTI CS ešte vylepšilo svoj rekord na "veďvietekde"? [odkaz] -
iudex 15.12.16 08:31
« Re: Re: Focus RS
Tom: nedrží, nič nekupujem, ale ak by som aj vyberal, z FRS by ma vyliečilo zvýšenie registračných poplatkov, nechce sa mi platiť skoro 4000 eur za prihlásenie (FRS je v najvyššej kategórii, rovnako ako napr. Bugati Veyron). Čisto bycharsky by som pozeral hlavne po M140i (RWD, M/T), ale GTI nemá ešte ani tri roky (30t km), tak o výmene nie je dôvod uvažovať. -
iudex 14.12.16 08:55
« Focus RS
Pekné video Focusu RS na Ringu: [odkaz]
Čas 8:06 min. sa javí ako slabý v porovnaní s CtR i MRS, ale to nie je úplne porovnateľné (je otázne, nakoľko sériové boli tie autá, s ktorými výrobca spravil ten rekord), kdežto tento istý šofér z časopisu Sport Auto zajazdil napr. s CtR čas 8:15 min., teda RS by mal byť o dosť rýchlejší, ako CtR, ale zase pomalší, ako GTI CS (spravil čas 7:56,s). -
Thomasino 07.12.16 23:08
« Re: Ficodaň
Nazdar bando! Jak se tu pořád máte?? :-)
IUDEX - už to u vás prošlo? Odkdy to platí? Přece jen se ohledně koupě mého Megana R.S. občas ozve i někdo ze Slovenska a platit 1900 EUR navíc je hrozný :-(
jeden teď právě špekuluje jestli nezaložit firmu v ČR >:-[]
Kouknul jsem teď na diskuzi pod GT86 po fejsu, to je zase chytráků :-D
Akorát mi v článku chybí podstatná informace o tom, že se snažili trochu "optimalizovat" kritizovaný průběh krouťáku a výkonu, navíc zlepšit problémové chlazení motoru (nebo mazání, teď nevím), velký problém GT86/BRZ. Ale stejně se jim to prý moc nepovedlo.. Za mě je to jasné, pokud RWD (jako že chápu i HH), tak než dát po slevě asi 830 tisíc za GT86, raději přidám 150-200 tisíc (a budu splácet třeba o 1-2 roky déle) a jdu do třídveřové M140i se šestiválcem a pořádným motorem (340hp/500Nm), ikdyž třeba zase pocity z řízení a řazení budou asi horší než v Toyobaru..
[odkaz]
(ikdyž dvojka kupé je hezčí, ale taky o něco dražší)
[odkaz]
-
iudex 06.12.16 09:44
« Ficodaň
Tak nám prešla zvýšená Ficodaň a.k.a. registračný poplatok za prihlásenie auta. Ako sa avizovalo, bude to nielen za prihlásenie nového auta, ale za každé prihlásenie (pri jazdenkách ale bude poplatok s vekom klesať). A keďže hotheče sú zlo, treba ich dobre skasírovať: oproti návrhu je realita horšia pre autá nad 176 kW, strop je dokonca ešte o tisícku drahší, ako sa navrhovalo (nad 254 kW: 3900 eur).
Pár príkladov:
do 80 kW: 33 eur,
105-110 kW: 260 eur,
177-202 kW: 1900 eur,
203-228 kW: 2300 eur,
229-254 kW: 2700 eur,
nad 254 kW: 3900 eur.
Zbohom Focus RS. ;-\ -
iudex 01.12.16 16:55
« Re: Re: Re: Přihlášení fotky
Taký cestovný zoom, 16-85ku. Chcel som niečo univerzálnejšie pre situácie, keď sa nedajú meniť objektívy (preto je tiež vodeodolný).
Inak ke%d spomínaš mobil, s S7 som z hľadiska fotenia veľmi spokojný, zatiaľ najlepší fotomobil, ktorý som mal v rukách (polovička má napr. iPhone 6 a ten sa nechytá, podľa recenzií ani iP 7 neprekonáva S7). Toto som fotil cez víkend v jednej tmavej vínnej pivnici: [odkaz] -
iudex 30.11.16 17:42
« Re: Přihlášení fotky
wl: pekné, od najmenšieho hotheča SSS až po ten najväčší (M GTS). ;-)
Ad zľava: no šak ked je ten oný, blek frajdej, tak nejakú korunu dáme dole, nééé? Inak ja som tento skazený imperialistický obyčaj využil a počas BF si kúpil nový objektív (z Anglicka, lebo u nás sú zľavy také... euronicsové).
:-) -
-
iudex 24.11.16 08:33
« Re: Re: Re: Re: Na rozprúdenie debaty
Jeden fotoúlovok z rannej cesty do práce: vytunený štvorkový Golf v štýle Oni-kyan: [odkaz]
Že si niekto narve dvadsiatky na auto, ktoré bežne jazdilo na 15", to by som ešte pochopil, ale zmysel tých vyosených zadných kolies (z daného uhla to moc vidieť nie je, ale bolo to niečo takéto [odkaz] ) mi fakt uniká.