Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.01.17  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

Za mně teda na M2 taky raději tu šednou, viz odkaz na pěkné video.... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 17.01.17  09:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

wl:
    tak jsme si jenom neporozumneli, uz je to v poradku.
    Na te sedacce jsem jinak sedel, ale vazne mam dojem, ze byla v Alcantare a latce >:D Asi si teda vzpominam spatne. Kazdopadne telo podrzely sedacky vyborne i pri docela neslusne jizde. Skorepiny to nejsou, ale pro tenhle vuz bych jejich tvarovani nekritizoval.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.01.17  08:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

wl: a presne to je štandard v M140i/M240i. Paradoxne v tomto prípade lacnejšie je lepšie (lepšia alcantara+látka než celokoža (koženka) v M2), aspoň pre mňa je to jednoznačné.
    Farba pre M2 je problém, nakoniec by som ale zrejme bral tú prezentačnú modrú Long beach. Je to presne ako pri Focuse RS, ten odtieň nie je úplne ono, ale je aspoň jedinečným poznávacím znakom modelu. Zasa paradoxne M240i má väčší výber farieb, tam by pre mňa prichádzali do úvahy Melbourne red, Valencia orange a Estoril blue; z nich zrejme najviac červená, aj keď zase mi vadí, že sa bije s modrými brzdovými strmeňmi. Inak ako si v poslednej dobe všímam, tých M140i (resp. M135i) behá pomerne dosť, ale je problém ich identifikovať, lebo hocaká 118d môže s M paketom vyzerať rovnako, najskôr to človek spozná po zvuku motora. To u M2 nehrozí, tam je ten výzor jedinečný a nezameniteľný.
    Každopádne asi by som sa uspokojil s M240i, dokúpil samosvor a vymaľované; tá pridaná hodnota M2 za rozdiel 14000 eur asi nestojí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.01.17  02:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

Klidně to může být kůže, povšem působí dost lacině (jako umělá kůže) a taky zrovna ne dvakrát sportovně.
    Tohle (MP) nejen líp vypadá, ale hlavně to líp funguje:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 17.01.17  01:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

M2 lze mít od počátku výroby jen v kůži Dakota s prošívaním Polar Blue. Umělá kůže se u BMW jmenuje Sensatec.

Naposledy BMW M použilo na sedačkách Alcantaru jakožto normální příplatkovou výbavu u E46 M3 ([odkaz]%20M3%20%20Gw… a poté jen u limitek F10 M5 30 Jahre ([odkaz] a F82 M4 GTS a M4 DTM Championship Edition ([odkaz] [odkaz]

Normální M3 má v základu látku a kůži.

Podle mě vypadá Alcantara hodnotněji než jednoduchá černá kůže, obzvlášť když se o kůži nepečuje.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.01.17  00:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

Vůbec neřeším, jestli napíšeš látka, nebo textil a v jakém pořadí. M2 je od začátku konfigurovatelná pouze v kožence, což je (také od začátku) kritizováno. A nějakých 16 dní letošního roku samozřejmě taky neřeším, píšu o M2 vyrobených v r. 2016.
    Takže mě zajímalo, kdes mohl přijít k M2 v látce/alcantaře, protože já nic takového nenašel.
    [odkaz]

P.S. K sedákům, viz 16:26
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.01.17  23:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M

Textil jako latka, v poradi jako prvni nebo druhe, snad neni potreba nad tim tak rozumovat a pochopil jsi me dostatecne. Jestli jde interier/sedacky/sedaky/sicny/sedak s operakem a bocnicemi/../.. M2-ky letos na rozdil od lonska proste nakonfigurovat jenom v kuzi nebo v kozence nebo jak to nazves, abys byl uplne presny, pak je to proste na skodu jejich funkcnosti. U auta podobneho zamereni.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.01.17  22:49

« Re: Re: Re: Re: Re: ///M

Bílá se mi na M2 moc nelíbí. Sportsedačky jsou v pohodě, pokud jsou v alcantaře/látce.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.01.17  22:47

« Re: Re: Re: Re: ///M

Nepsal jsem sedačky, ale (jen) sedáky, a kdyby byla možnost alcantary/látky, tak by to nevadilo, jenže u M2 je jen jedna možnost materiálu potahů, takže netuším kdes vzal M2 v "textil + Alcantara".
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.01.17  20:53

Já jsem M2 taky jel.
    LBB se mi taky nelíbí, bíla je nej; černou kůži nesnáším, ale sportsedačky jako takové jsou standard BMW - (pro mě) naprosto v pohodě. Ty v M4 CP jsou ale lepší, to jo.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.01.17  19:48

« Re: Re: Re: ///M

Kdyz jsem mel moznost si M2 vyzkouset, sedacky mne prisly tvarovane vyborne. Nevyrazne se tvari mozna tak na obrazku, ale v realite proste funguji (byla to varianta textil + Alcantara, v kuzi/kozence to muze klouzat s jakymkoli tvarem sedacky a podle me to nema ve sportovnim aute co delat). Loni to slo, ted tahle varianta nejde?
    Kdyz je sedacka tvarovana o neco vic, tak to zase drtiva vetsina lidi povazuje za nevyhodu a u auta, urceneho prece jenom skoro porad na normalni jezdeni, se to hodnoti jako silne neprakticka zalezitost. Pak je dost tezke vyhovet vsem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.01.17  19:06

« Re: Re: ///M

K M2, naživo se mi odstín té modré Long Beach nelíbí, umí být až příliš a světlá jde lehce do tyrkysu, za mě tedy raději tu kovově šedou Mineral Grey. Ale výběr barev u M2 je fakt hrozně malý, proč tam nedali červenou Melbourne a modrou Estoril vizz M240i.
    [odkaz]
    Ještě horší je ale nemožnost mít alcantaru/látku na ptahy sedaček, prostě jen umělá kůže a nazdar.
    Už tak mají sedáky hpdně nevýrazné boční vedení a ještě k tomu ta "koženka".
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.01.17  20:24

Jo, Mička ještě jažtažk, ale není to tak dávno, já pamatuju, jak to byl řadový diskutér, co jezdil Oktávkou od rodičů, takže asi tak. Jinak ano, Ondra super.
    Díky za nabídku, ale tento typ konfigurátoru raději zkoušet nebudu, ono to spíše vypadá na ještě rodinnější stroj než kombík 8-s >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.01.17  20:18

« Re: Re: Re: ///M

Z mého pohledu a toho co jsem měl možnost vidět a číst tady byli dva, Ondra Chamila a Honza Mička, ale Ondra je už ve Fasteru (což jsem moc rád a trochu to oživil - Kuba Rejlek píše dobře, ale už byly všechny testy stejným stylem, takhle když se to střídá je to fajn), takže zůstal jen Honza Mička. Teda doufám že zůstal, já tady těch testů moc nečtu >:-[]
    Kdyby si chtěl někdo na 5 minut zkusit konfigurátor na M2, tak tady přímý odkaz. Mě to dost pobavilo :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.01.17  20:15

« Re: Re: ///M

Jak tohle video, tak s Rastou, paráda... no opět jde vidět, že na auto.cz není nyní žádný redaktor, co umí psát testy, nebo natáčet testy, oni ani pořádně někteří podle mě ani neumí řídit. :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.01.17  20:06

« Re: ///M

Teď jsem na toto video o nové M2 a 1M Coupé koukal znovu, taky je k tomu pěkný článek v novém Fasteru. Plus nějaké další reportáže o M2, např. zajímavá je ještě tato od slovenského TopSeed:
    [odkaz]
    Vypadá to na poměrně povedené eMko, dokonce spousta lidí tvrdí že je lepší než M3 a M4 :-O Kdo z vás tady to řídil nějakou delší dobu (ne jen 20min krátká předváděčka).
    Nevím kdo jste zkoušel tu M2 konfigurovat, je to hrozná sranda, protože si tady člověk nemůže zvolit skoro nic >:D Barva je na výběr v podstatě jen jedna, ta modré Long Beach Blue, když pominu tradičních 50 odstínů šedi (bílá, šedá, černá). Na výběr nejsou ani jiná kola, ani jiné kombinace interiéru (jako u jiných BMW 1 a 2), žádné adaptivní tlumiče. Na druhou stranu je v ceně velká NAVI, bi-xenony a jiné nezbytnosti. Takže ve finále když jsem si vybral dvojspojkový sedmistupňový automat, vyhř. přední sedadla, šedý pruh na čelním skle, o něco lepší HiFi (není třeba Harman Kardon když to auto má zvuk moc pěkný) a pak už jen doplatek na záruku 3 roky. Takže finální ceníková cena asi 1,720 s dph (sleva se dá domluvit jen asi 5-6%). Nicméně za mě i tak zajímavé auto ;-) Jo a proti M240i to má čerpadlo mazání, aby se olej v zatáčkách neodléval, tedy je více okruhově zaměřené. Samosvor je samozřejmě v základu. U M240i když přidám samosvor, tak v podobné rozumné výbavě je rozdíl asi 400 tisíc s dph 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.01.17  18:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okénko domácího kutila

Kožené sedačky tam jsou od začátku konfigurátoru (po fl), ale nemají už možnost být v elektrice a v nabídce už/zatím nejsou skořepiny.
    Kolik byl příplatek už nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.01.17  15:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okénko domácího kutila

WL - tak na konfigurátoru faceliftovaného Golfu R už jsou i ty kožené sedačky, ale zatím jsem nenašel jinou možnost, jako třeba příplatek za ty Motorsport nebo jiné :'-(
    [odkaz]
    Ikdyž nejlepší jsou stejně tyhle ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    Hele nevíš kolik byl před tím příplatek u eRka za tyhle sedačky??
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.17  23:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okénko domácího kutila

Díky, že jste mi pohotově potvrdili, že jsem měl pravdu (že bych za to doslova dostal prd)... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.01.17  23:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okénko domácího kutila

To je najednou zájemců o starého Golfa a to ani není v TDI >:-[] >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…