Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 18.01.17 14:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Nemyslel jsem to samozřejmě úplně tak, že u Caymana nebo M2 neprodělám nic, ale jako že pokles nebude tak velký. Určitě si chci auto hlavně užívat, ikdyž jen o pěkných víkendech a na běžné ježdění si nechám Golfa :-) -
iudex 18.01.17 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Cov: len drobná oprava, ten Cayman je lacnejší, ako nová M2 (56t vs. 60t eur). Tá voľba by bola pre mňa jasná, Cayman ešte so šesťvalcom.
Tom: o teórii "auto ako investícia" si myslím svoje, pokiaľ nekúpiš nejakého exota či limitku a nešanuješ ho v garáži dlhé roky, auto je principiálne najhoršia investícia. Takže by som sa vykašľal na to, akú bude mať zostatkovú hodnotu po x rokoch. Ja to skrátka vnímam tak, že M140i/240i sú o niečo drahšie, ako mainstreamové hotheče, ale prinášajú benefit šesťvalca a RWD, kdežto M2 je menej prémiovou a pomalšou alternatívou Porsche 718. Ale to je môj pohľad a Ty, ako sa zdá, si už rozhodnutý, len riešiš financovanie. ;-) -
iudex 18.01.17 08:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Leg (btw. vitaj po dlhej dobe, kade lietaš?): jasné, že nebyť finančnej otázky, voľba M2 je bez debaty. Podvozok z M3, samosvor, ultimatívne naladenie, image pravého M... Ale keďže asi nikto neprídeme do BMW v štýle: otvorím kufrík s kešom a "zabaľte mi jednu M2", je otázka value for money dôležitá. A kým M140i sa ešte pohybuje v cenovej lige hothečov (41t eur za 3dv), M240i je ešte stále relatívne blízko (46t), tak M2 za 60t je úplne iná cenová liga. Skrátka a dobre M140i/M240i stále vnímam ako alternatívu ku kompaktným hothečom či kupé, kdežto M2 je už v cenovej lige Porsche (Cayman za 51t eur, Cayman S za 64t). A ako tu už boli odkazy, M240i (s novším motorom) je rovnako rýchla, ako M2, kdežto M2 na okruhu jasne stráca za Caymanom S: [odkaz] , o image nehovoriac. Je to skrátka dilema (ešteže ju nemusím riešiť). >:-[] -
Leg 18.01.17 06:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Pekné video M2 vs 1M: [odkaz]
K polemike či má zmysel prihodiť 14000€ za M2: samozrejme je otázka, či je to vrámci budgetu možné, ale aniž by som sa s obomi autami zviezol si dovolím tvrdiť, že má. Jasné, dynamika je na úrovni 240i a konfigurovateľnosť je horšia (kto chce do posledného detailu vyčančané auto, nech ide do bohatého aftermarketu alebo nech nekupuje emko - tam je tento problém tradičný (1M mala tiež len kožu a tri laky)). Treba si ale uvedomiť, že kompletný podvozok, brzdy, prevodovka, diferák, bodykit sú iné a auto bude svojimi jazdnými vlastnosťami logicky tiež niekde inde a záleží len na tom, či to dotyčný dokáže oceniť. Môj názor je, že je len otázkou času a množstva najazdených km, kedy naplno ocení prednosti M2.
Druhý a pomerne zásadný faktor je strata hodnoty. Pozeral som na mobile.de a drvivá väčšina 1M sa pohybuje v pásme 40000-60000€, teda veľmi malý až žiadny pokles hodnoty. Jasné, M2 nie je taká limitka ako 1M, ale aj tak by krivka poklesu hodnoty mohla byť taká, že v konečnom dôsledku by nemala vychádzať M2 drahšie ako 240i, ak ju teda dotyčný medzičasom nerozfláka.
PS Sakriš, mal som sa vtedy buchnúť po vačku a kúpiť novú 1M, stratil by som na nej menej peňazí ako na mojej jazdenej 130i.
PS2 pozeral som po dlhom čase aj na 130i a vyzerá to, že aj ona sa odrazila od dna a jej ceny pomaly začínajú rásť. :-!
PS3 Ja by som bral tú modrú, aj keď ma celkom prekvapilo, že naživo oproti obrázkom pôsobí úplne ináč. -
Thomasino 17.01.17 22:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
No to jsem si právě myslel, že jsi už dostal rozum ;-) >:-[]
...je teda ale pravda, že u mých aut byl vývoj za posledních 20 let : bílá - modrá - stříbrnošedá - šedá - červená - šedá - vínová >:D Ale teď je na řadě modrá !! ;-) -
Thomasino 17.01.17 22:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Koukám, že je to tady samej "šedý maniak" !! :-) Nejdříve tu skoro všichni preferují Carbon Steel Grey u GTI, pak zase Mineral Grey u 1 series a 2 series >:-[] Výběr barev u M2 je velmi bídný, ta modrá LBB mi taky úplně nesedí, ten zelenkavý nádech mi tam trošku vadí, ale když je ta M2 čistá, tak na slunku vypadá pěkně. A taková kára si zaslouží nějakou výraznou barvu, takže moje volba by byla taky modrá. Ta šedá asi druhá. U M240i bych vybral taky "eMkovou" modrou Estoril (ta oranžová jako u M1 Coupé tam fakt nejde, ale jde u M140i). Jen u M140i bych asi volil šedou, protože ten čumák v tom vypadá nejlépe. Nebo spíše nevypadá tak blbě jako v jiných barvách :-) -
white label 17.01.17 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Bully
Buď si vzpomínáš špatně, nebo to nebyla M2. V alcantaře to podrží dostatečně i tak, ale u klouzavější kůže je to přece jen něco jiného. Navíc rozdíl mezi M240i a M2 je právě v tom, že M2 si může dovolit vyšší stupeň určité "ultimativnosti", byť i částečně na úkor uživatelské přívětivosti auta tzv. na "každý den". Proto taky M2 např. nemá možnost adaptivního podvozku, jako M240i.