Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 25.01.17 10:03
« Re: Re: Re: Foto...
Ron: tak okrem nemotorového tlačného vozidla bude potomok vyžadovať dosť vecí, kvôli ktorým kombík oceníš. ;-)
Čo sa týka nákupu cez zahraničný eshop, v zásade to máš v rámci únie presne to isté. A aj na českom eshope v prípade vady musíš tovar poslať späť poštou a čakať. Ja mám takmer všetku fototechniku z cudziny, najčastejšie z GB a žiaden problém (naopak keď mi raz pri kúpe cez ebay dlho nechodil foťák, tak som sa sťažoval a prišlo mi hlboké ospravedlnenie a ako kompenzácia zdarma pamäťová karta a fotobrašňa). -
Thomasino 24.01.17 18:44
« Re: Re: Re: Foto...
No právě ! Tchýně by se tam nevešla. Ale druhou sedačku pro hubeného spolujezdce by to chtělo, to by mi bez ní pak doma neprošlo :-O A taky doufám, že jednou se konečně nechá ukecat Covenant na výlet na Nordschleife... Ikdyž letos to možná budu muset vynechat, nejdříve nebude s čím a pak se s tím budu muset učit v bezpečnějších podmínkách >:-[]
P.S.: Rone, jestli to bylo plánované, tak gratulace. Pokud neplánované, tak přijmi upřímnou soustrast ;-)
...takhle si kazit mládí! -
Ronault. 24.01.17 18:06
« Re: Re: Foto...
Iudex: no měl by nosit mé jméno :-) tak právě přemýšlím o tom, že bych vyzkoušel jestli mě to bude bavit a jestli to budu nějak rozšiřovat. Do fotosouteze jsem taky přestal přispívat, protože mě to prestalo s kompaktem bavit...no uvidíme, jestli budou vůbec peníze...ten objekt bude třeba i potřebovat vlastní vozidlo, dokonce multifunkční...a to stojí jak celá zrcadlovka a přitom ho musíš tlačit...a kdo ví, jestli se k němu ještě něco vleze do kufru Meganu ;-\
Jak je to u těch zahraničních se zárukou? To tam pak musí člověk poslat a čekat...jako je pravda, že z alibaby nakupuju, ale tak drahou věc zatím ne...
White label: jako nemám asi nejnovejsi mobil na trhu, ale pořád po stránce kvality fotek patří ke špičce...no a pravda,že dělá hezké fotky, ale musí mít dobré podmínky, pohyblivé objekty mu moc nejdou a celkově má své hranice -
-
white label 19.01.17 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
w-a
Tebe bych na podobných webech nečekal. >:-[]
Jedem kousek možná stačí, ale když jsem si jen tak zkusmo konfiguroval aktuální 911 GTS a pak dokonce i novou Panameru, tak jsem tam lepší odstín jiné barvy stejně nenašel. Výběr barev ani u Porsche žádná sláva a zajímavě trefených odstínů jako šafránu. -
iudex 19.01.17 09:06
« Re: Foto...
Ron: a ten "nový objekt" bude nosiť Tvoje priezvisko? :-)
V rámci Tvojho badžetu sa už dá vybrať slušný foťák, ide o to, či uvažuješ do budúcnosti s rozširovaním fototechniky, teda či budeš prikupovať objektívy. Ak áno, treba ísť do zrkadlovky či bezzrkadlovky s výmennými objektívmi, kde máš potenciál lepšími objektívmi zlepšiť kvalitu fotiek, resp. rozšíriť možnosti inými ohniskami. V tomto prípade sú aj základné zrkadlovky typu Nikon D3400, Pentax K-S2, Canon 100D dobrou voľbou, prípadne bezzrkadlovky typu Fuji X-A10 či Sony a6000. Ak ale nemieniš investovať a zostaneš pri tom jednom objektíve, potom je systémový foťák zbytočný, pretože setový objektív väčšinou za veľa nestojí. V tom prípade by som sa poobzeral po prémiových kompaktoch s väčším senzorom, síce nie tak veľkým, ako APSC zrkadlovky, ale zase s podstatne lepšími objektívmi. Môj tip je Panasonic LX100, s veľkým 4/3" senzorom a špičkovým objektívom, prípadne Sony RX100.
A ešte jeden tip; ak chceš ušetriť, nekupuj na českých weboch, ale pozri zahraničné, napr. eglobalcentral.eu (resp. eglobalcentral.at), tam sú ceny podstatne lepšie, ako u nás: [odkaz] -
Ronault. 18.01.17 21:02
« Foto...
Udělám trochu změnu tématu, když jsme v té fotosoutěži...
Tak trochu přemýšlím o novém foťáku... ne, že by mi na to málo, co fotím, nestačil i mobil, ale tak nějak se asi přiblíží na jaře doba, kdy bude možná třeba fotit nový objekt no a ono by nebylo od věci fotit kvalitněji... Co byste doporučili, spíše zrcadlovku... cena prosím rozumná... třeba do 10-15t, jestli je takový finanční limit je dostačující...úplně jsem z foťáků na trhu vypadl.
[odkaz] -
Leg 18.01.17 18:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Iudex- je mi jasné, že doba kešu skončila a peniaze tu nikto z nás nepresadzuje na záhrade vidlami. Preto som aj písal, že sa oplatí priplatiť len vtedy, ak je to možné. Takisto je jasné, že nikto rozumný by M2 nekupoval ako investíciu a na príklade 1M som chcel len ukázať, že toto auto má viac-menej potenciál klesať na hodnote pomalšie ako masovka 240i. (Či viac alebo menej závisí od toho, či sa dočká nástupcu v podobnom formáte ako teraz). Každopádne, tie 1M v danom cenovom rozpätí väčšinou nie sú žiadne leštenky, často sú tam kúsky cez 100000 km a ak má nejaké auto nájazd do dajme tomu 30000, tak sú ceny okolo tých 60000€ aj viac, čo je v podstate cena nového auta. Chápem, že niekto toto neberie na zreteľ, podľa mňa je to ale dôležitý faktor.
Na časy zabudni, ide o to, ako sa s tým autom jazdí a ja som presvedčený, že ak nie hneď, tak po čase jeho prednosti zapálenec dokáže oceniť.
S čím by som mal ale problém je výber prevodovky, chcelo by to manuál ale nevypýnateľný revmatching (bez vypnutia) by ma asi trochu štval. -
woody-alien 18.01.17 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
iudex: Souhlas. Tu zůstatkovou hodnotu resp. výhodu menší ztráty bych možná bral v potaz, ale pouze okrajově. Alfou a omegou rozhodování mezi M240i a M2 stejně bude dostatek volných peněz na pořízení. Nejsem si jistej, že bych,jak píše Leg, dokázal ten rozdíl jízdních vlastností ocenit, takhle od stolu se to blbě posuzuje. Ale jedno vím jistě. Když vidím za kolik se prodávají "prémiová" čtyřválcová Volva, tak mi ta cena M2 nějak strašná nepřipadá. :-) -
woody-alien 18.01.17 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
wl: Zajímavé věci jsem zjistil na webu módnípeklo.cz . Cituji "Když spojíte karmínovou barvu s černou, vytvoříte vášnivý Carmen efekt." A co je nejdůležitější "Jeden karmínový kousek zcela stačí k tomu, aby zaujal". Takže jak já to vidím, vy už máte splněno a můžete se dál věnovat odstínům šedé. >:-[] ;-)

Včera som sa pokúsil dostať maximum z môjho Galaxy S7 (čo je aktuálne špička medzi fotomobilmi). A v zásade to nie je zlé: [odkaz] Tým, že si viem nastaviť ISO a expozičný čas, viem ustrážiť, aby som nemal zašumenú fotku s prepálenými jasmi, ako v automatickom režime. Ale viac sa z toho dostať nedá, neviem ovládať clonu a celkovo malý senzor má svoje limity. Pre porovnanie toto som fotil zrkadlovkou (v minulosti, predošlým foťákom) a rozdiel je myslím zrejmý: [odkaz]
Preto ani nie je dôležité, či kúpiš zrkadlovku, bezzrkadlovku alebo pokročilý kompakt s veľkým senzorom, ten rozdiel oproti mobilu daný možnosťou plného ovládania a veľkým senzorom tu vždy bude.