Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 31.01.17 21:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
Švihák: Tomu se říká nadšení ze zoomu, přizoomovat si vypálenou sítnici >:D :-! :-!
Iudex: no vidím to velmi podobně jako ty. Jen pořád si nějak nejsem jistý, jestli u tak drahého zboží to objednávat v zahraničí. :-| I když ta úspora je nějakých 5000 Kč :-O A taky jsem nezjistil, jestli teda bude ten foťák v češtině nebo ne, normálně by měl být. -
Dylan McKay 31.01.17 08:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
Na ten Canon PowerShot G9 X zrovna koukám, dokonce jej zlevnili (9.980) a v té stříbrné je fakt nádhernej. Já právě bojuju s tím rozměrem zrcadlovek a samozřejmě i tím lumixem co mám. Jsem zvyklej hodit foťák do žebradla a jít, ne s sebou tahat brašnu. Asi bych fakt lepší kompakt, ale dávat za něj víc jak 10 se mi zrovna nechce.
iudex, opravdu moc dík! :yes:
Edit.: volal jsem po letech známému, který pracoval ve vedení Canon ČR a ten doporučuje zrcadlovku, klidně EOS 1300D (akce 8.990), přesně jako iudex. A můj Lumix jsem před hodinkou prodal ;-) -
iudex 31.01.17 08:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
100D je 1300D v ružovom, identický senzor, trošku odlišné telo. 1300D je síce entry-level, najlacnejšia Canon zrkadlovka, ale ako som Ti písal, stále má veľký APSC senzor a možnosť dokúpenia akéhokoľvek objektívu. Aj najlacnejšia zrkadlovka je o level vyššie ako hocaký ultrazoom s malým senzorom.
Čo sa týka kompaktov Canon, pozrel by som sa na radu G, napr. G5, G7 alebo G9, všetky majú relatívne veľký 1" senzor a slušnú kvalitu fotiek. Ale cenovo sú mierne (G9) alebo výrazne drahšie (G5, G7), ako ten 1300D. A ako som písal Ronaultovi, pozrel by som zahraničné eshopy, kde vieš výrazne ušetriť, napr. ten 100D je tam už za 286 eur (telo), 1300D s dvomi objektívmi 18-55 a 75-300mm za 389 eur: [odkaz] -
Dylan McKay 31.01.17 07:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
Četl jsem o EOS 1300D a moc jej nedoporučují. iudex mi tu moji radost pokazil, ale jsem za to rád. Takže taky znovu vybírám foťák. EOS 100D má dobré recenze. Nevím ale jak je na tom Canon s kompaktama. Synkovi jsem koupil IXUS 170 a trošku nezvyk v ovládání proti lumixům. Jak se díváte na SX710 a SX720? -
-
iudex 30.01.17 09:28
« Re: Re: Re: Re: Foto...
Ultrazoomy s malým senzorom sú podľa mňa jednou z najhorších možností spomedzi fotákov. Senzor je porovnateľný s mobilmi (1/2,3"), takže žiadna výhoda v kvalite fotografií nie je a ani nemôže byť. Svetelnosť objektívu je väčšinou biedna (konkrétne ten Tebou odporúčaný má svetelnosť f2,8-5,9, čo je pre tak malý senzor smrteľné, pre porovnanie aktuálne top fotomobily majú f1,7 či 1,8). Jediná výhoda je ten mega-zoom, aby si mohol fotiť tie krátery na mesiaci (ale tá kvalita aj tak za veľa nestojí). Veľkosť snímača, svetelnosť objektívu a jeho rozsah sú skrátka protichodné parametre (ak sa bavíme o zachovaní veľkosti a hmotnosti), ak jednému pridáš, druhému uberieš. Ak niekto trvá na tom, že mu štandardný 3-4x zoom nestačí, odporúčam Panasonic TZ100, ktorý má už dostatočný 10x zoom, ale najmä relatívne veľký 1" senzor: [odkaz]
Pre porovnanie špičkový 25x ultrazoom s veľkým 1" senzorom a dobrou svetelnosťou f2,4-4) ktorý už niečo váži a hlavne stojí: [odkaz] -
Dylan McKay 29.01.17 21:42
« Re: Re: Re: Foto...
Vidím, že se tu konečně řeší něco jiného než ty vaše peklokáry >:D
Rone, nedávno jsem taky řešil foťák. A protože mi roky dobře sloužil Panasonic, tak jsem si koupil z posledních kousků Lumix FZ72. Neskutečný 60x zoom bere i krátery na měsíci a celkově má foťák zajímavé parametry. Koukni na YouTube na nějaké ukázky. Třeba Alza ho slibuje znovu v březnu za 6.990 Kč.
Mimo jiné kompakty jsem přemýšlel nad zrcadlovkou Canon EOS 100D a zaujal i EOS 1300D.
Edit.: teď jsem přibližoval slunce a viděl jsem na něm i tu skvrnu. Sice teď nic nevidím, ale bylo to pěkný :-! -
iudex 29.01.17 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
wl: tak táto je z podobného miesta: [odkaz]
Jasné, že tá z DSLR je s dlhším časom, čo vidieť na vode, ale aj ten mobil som mal opretý o múr a je tam relatívne dlhší čas, než by bol z ruky (1/10 s). Ale na dlhšiu expozíciu to chce nejakú formu opory (nevieš ho jednoducho položiť na múr, ako som mal tú zrkadlovku). Každopádne je dobré, že na tom mobile sa niektoré parametre dajú nastaviť a nie je to len automatika. -
white label 27.01.17 18:31
Leg
Těžko říct, jak moc odlišně na tom byly ty (rozdílné) záběry ohledně světla (viz třeba hodně světla ze spodní části mostu), ale u toho mobilu by to zřejmě chtělo delší expozici, která nebyla nijak extra dlouhá, viz i "chybějící" světelné čáry od jedoucích automobilů. -
Leg 27.01.17 18:06
Hmm, Turecko, tam je vraj teraz po puči! :-!
iudex: s tou zrkadlovkou je to z ruky? Ja hlavný rozdiel vidím v expozícii, telefón si to výrazne uľahčuje tým, že exponuje (resp. mierne podexponuje) to najsvetlejšie miesto na fotke - hrad, ktorý je na výstupe z SLR už mierne prepálený. Dokáže to navodiť zdanie, že foťák zachytí skoro úplnú tmu, v skutočnosti ale dokáže ako-tak zachytiť akurát pomerne výrazne nasvietený objekt. Na zbytku fotky dohromady nič nie je. Teda nie, že by to nebol na mobil výkon hodný úcty, ale k tej zrkadlovke mu chýba ešte veľký, veľký kus. -

Edit.: Tak jsem si koupil ten Nikon. K němu dokoupím minimálně jeden objektiv. Vyhovuje mi co umí, jak to umí a hlavně i jeho velikost.
iudex děkuju za ochotu! :yes: