Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 31.01.17  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Zatím jsem jej nekoupil. Ještě prohlížím bezzrcadlovky. Ty jak se jim dá měnit objektiv. Docela zaujal Nikon 1 J5, ale štve mě microSD, když mám doma mraky SDHC karet ;-\

Edit.: Tak jsem si koupil ten Nikon. K němu dokoupím minimálně jeden objektiv. Vyhovuje mi co umí, jak to umí a hlavně i jeho velikost.
    iudex děkuju za ochotu! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.17  22:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

DMcK
    Dobře, zrcadlovka, ale co objektivy k ní. Jen se seťákem to není zrovna skvělá volba.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.17  22:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Ron
    Menu bude vysoce pravděpodobně v češtině, i když ho koupíš jinde v Evropě.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 31.01.17  21:57

Rone, o jakém přemýšlíš? Já mám v košíku EOS 1300D na Mall.cz, tam mají ten stříbrný. Ještě sjíždím videa na YouTube >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 31.01.17  21:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Švihák: Tomu se říká nadšení ze zoomu, přizoomovat si vypálenou sítnici >:D :-! :-!

Iudex: no vidím to velmi podobně jako ty. Jen pořád si nějak nejsem jistý, jestli u tak drahého zboží to objednávat v zahraničí. :-| I když ta úspora je nějakých 5000 Kč :-O A taky jsem nezjistil, jestli teda bude ten foťák v češtině nebo ne, normálně by měl být.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 31.01.17  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Na ten Canon PowerShot G9 X zrovna koukám, dokonce jej zlevnili (9.980) a v té stříbrné je fakt nádhernej. Já právě bojuju s tím rozměrem zrcadlovek a samozřejmě i tím lumixem co mám. Jsem zvyklej hodit foťák do žebradla a jít, ne s sebou tahat brašnu. Asi bych fakt lepší kompakt, ale dávat za něj víc jak 10 se mi zrovna nechce.

iudex, opravdu moc dík! :yes:

Edit.: volal jsem po letech známému, který pracoval ve vedení Canon ČR a ten doporučuje zrcadlovku, klidně EOS 1300D (akce 8.990), přesně jako iudex. A můj Lumix jsem před hodinkou prodal ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.01.17  08:27

100D je 1300D v ružovom, identický senzor, trošku odlišné telo. 1300D je síce entry-level, najlacnejšia Canon zrkadlovka, ale ako som Ti písal, stále má veľký APSC senzor a možnosť dokúpenia akéhokoľvek objektívu. Aj najlacnejšia zrkadlovka je o level vyššie ako hocaký ultrazoom s malým senzorom.
    Čo sa týka kompaktov Canon, pozrel by som sa na radu G, napr. G5, G7 alebo G9, všetky majú relatívne veľký 1" senzor a slušnú kvalitu fotiek. Ale cenovo sú mierne (G9) alebo výrazne drahšie (G5, G7), ako ten 1300D. A ako som písal Ronaultovi, pozrel by som zahraničné eshopy, kde vieš výrazne ušetriť, napr. ten 100D je tam už za 286 eur (telo), 1300D s dvomi objektívmi 18-55 a 75-300mm za 389 eur: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 31.01.17  07:22

Četl jsem o EOS 1300D a moc jej nedoporučují. iudex mi tu moji radost pokazil, ale jsem za to rád. Takže taky znovu vybírám foťák. EOS 100D má dobré recenze. Nevím ale jak je na tom Canon s kompaktama. Synkovi jsem koupil IXUS 170 a trošku nezvyk v ovládání proti lumixům. Jak se díváte na SX710 a SX720?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.01.17  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Jo, TZ100 je zajímavý kousek, navíc se dá koupit i ve stříbrném provedení s "GTI linkou".
    [odkaz]
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.01.17  15:22

OK, pre malé rozlíšenie á la facebook to môže stačiť. Ale ak Ronault chce fotky svojho budúceho potomka tlačiť či pozerať na TV či monitore s väčším rozlíšením, tak by sa mal poobzerať po niečom lepšom. Ale voľba je samozrejme na ňom.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.01.17  14:16

To máš pravdu, tohle vše jsem si přečetl. Jenže moje focení je pouze na Facebook a ten sebedokonalejší fotky stejně pokazí. A místo dalekohledu na moři dobrý ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.01.17  09:28

« Re: Re: Re: Re: Foto...

Ultrazoomy s malým senzorom sú podľa mňa jednou z najhorších možností spomedzi fotákov. Senzor je porovnateľný s mobilmi (1/2,3"), takže žiadna výhoda v kvalite fotografií nie je a ani nemôže byť. Svetelnosť objektívu je väčšinou biedna (konkrétne ten Tebou odporúčaný má svetelnosť f2,8-5,9, čo je pre tak malý senzor smrteľné, pre porovnanie aktuálne top fotomobily majú f1,7 či 1,8). Jediná výhoda je ten mega-zoom, aby si mohol fotiť tie krátery na mesiaci (ale tá kvalita aj tak za veľa nestojí). Veľkosť snímača, svetelnosť objektívu a jeho rozsah sú skrátka protichodné parametre (ak sa bavíme o zachovaní veľkosti a hmotnosti), ak jednému pridáš, druhému uberieš. Ak niekto trvá na tom, že mu štandardný 3-4x zoom nestačí, odporúčam Panasonic TZ100, ktorý má už dostatočný 10x zoom, ale najmä relatívne veľký 1" senzor: [odkaz]
    Pre porovnanie špičkový 25x ultrazoom s veľkým 1" senzorom a dobrou svetelnosťou f2,4-4) ktorý už niečo váži a hlavne stojí: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 29.01.17  21:42

« Re: Re: Re: Foto...

Vidím, že se tu konečně řeší něco jiného než ty vaše peklokáry >:D
    Rone, nedávno jsem taky řešil foťák. A protože mi roky dobře sloužil Panasonic, tak jsem si koupil z posledních kousků Lumix FZ72. Neskutečný 60x zoom bere i krátery na měsíci a celkově má foťák zajímavé parametry. Koukni na YouTube na nějaké ukázky. Třeba Alza ho slibuje znovu v březnu za 6.990 Kč.
    Mimo jiné kompakty jsem přemýšlel nad zrcadlovkou Canon EOS 100D a zaujal i EOS 1300D.

Edit.: teď jsem přibližoval slunce a viděl jsem na něm i tu skvrnu. Sice teď nic nevidím, ale bylo to pěkný :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.01.17  13:20

wl: tak táto je z podobného miesta: [odkaz]
    Jasné, že tá z DSLR je s dlhším časom, čo vidieť na vode, ale aj ten mobil som mal opretý o múr a je tam relatívne dlhší čas, než by bol z ruky (1/10 s). Ale na dlhšiu expozíciu to chce nejakú formu opory (nevieš ho jednoducho položiť na múr, ako som mal tú zrkadlovku). Každopádne je dobré, že na tom mobile sa niektoré parametre dajú nastaviť a nie je to len automatika.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.01.17  18:24

Slušné noční fotky se přece jen tak z ruky nedělají, a to ani z mobilu. Nutná je aspoň pevná opora, aby sis mohl dovolit dostatečně dlouhou expozici.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.01.17  07:18

No veď práve to je dobre vidieť na tom hrade. Na fotke z mobilu je hrad podexponovaný, na fotke zo slr naopak prepalený. Buď zdvihneš expozičný čas, ale už nie si schopný záber udržať v ruke, alebo ISO a dramaticky narastá šum.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.17  18:31

Leg
    Těžko říct, jak moc odlišně na tom byly ty (rozdílné) záběry ohledně světla (viz třeba hodně světla ze spodní části mostu), ale u toho mobilu by to zřejmě chtělo delší expozici, která nebyla nijak extra dlouhá, viz i "chybějící" světelné čáry od jedoucích automobilů.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.01.17  18:06

Hmm, Turecko, tam je vraj teraz po puči! :-!

iudex: s tou zrkadlovkou je to z ruky? Ja hlavný rozdiel vidím v expozícii, telefón si to výrazne uľahčuje tým, že exponuje (resp. mierne podexponuje) to najsvetlejšie miesto na fotke - hrad, ktorý je na výstupe z SLR už mierne prepálený. Dokáže to navodiť zdanie, že foťák zachytí skoro úplnú tmu, v skutočnosti ale dokáže ako-tak zachytiť akurát pomerne výrazne nasvietený objekt. Na zbytku fotky dohromady nič nie je. Teda nie, že by to nebol na mobil výkon hodný úcty, ale k tej zrkadlovke mu chýba ešte veľký, veľký kus.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.01.17  15:58

iudex
    Nejsou to úplně stejné záběry, což porovnání stěžuje, ale možná by z S7 mohla vyjít ještě o něco kontrastnější noční fotka.
    Tuhle jsem dělal v Turecku ještě s "obstarožní" LG G3:
    [odkaz]
    Pro sorvnání to samé ve dne (taky G3):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 27.01.17  15:12

A S7 jinak dobrý, jo? Co baterka?

Já už jsem línej s sebou tahat dslr, takže pro mě už jen (foto)mobil. Stejně na dslr fotky, potom, co je hodim do pc mezi tunu dalších, zapomenu a už je nikdy neotevřu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…