Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  22:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Tak jsem našel ještě jednu možnost jak ušetřit a neriskovat to, že zboží nedojde a nebo když dojde, tak pak budu uplatňovat záruku v Hong-Kongu.
    Takže na Alze: [odkaz] 19 790 Kč
    [odkaz] v přepočtu cca 18 500 Kč. vč. karty a brašny :-! >:-[]
    https://www.eglobalcentral.eu/nikon-d5… 17 280 Kč
    Jeszcze Polska nie zginęła
    Kiedy my żyjemy :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Woody: vidíš :-) se omlouvám ;-) ještě toho
    2,5 měsíce nás nebude vice a pak nevím, jestli se di Megana vlezeme 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.17  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Ron: Tak pokud si dobře pamatuji (a o tom nepochybuj ;-) ) , tak mezi modré patřím i já, bo "mladého" jsem snad vezl v GTI. Leda by Vás bylo ještě víc. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Leg: No v těch sadách, co jsem zmínil dole, mám i teleobjektiv většinou... teda pokud dobře chápu pojem teleobjektiv - cca 70-200 mm...jestli se pletu, tak už fakt nechápu foťáky a jdu si pro nějaký růžový malý kompakt >:D

iudex: Ano, potomka čekáme, cca za 2,5 měsíce by měl snad měl být "venku" :-! >:D No ale pod pojmem "mladý" myslím nevlastního syna, proto neužívám slovo synátor/syn. Modří vědí, teda v podstatě jen White label, u něj jsme už byli i na kafe :-) A jeho focení docela baví a čumím, co má za přehled...a taky točil videa, občas i něco točí, takže aby nepřišel zkrátka, tak se musím pohlížet i na to, jestli je objektiv/tělo vhodné na natáčení, alespoň nějaké rozumné, tzn. u Canonu STM, u Nikonu AF-P s pulzními motorky a jak mi teď odpověděli z Pentax shopu, u nich nemají takový objektiv.
    Teď mi ale vysvětli proč bych měl vzít objektiv 18-105 - např. tenhle: [odkaz] , který stojí s 15 990, když za stejné peníze můžu mít: [odkaz] , který mi pokryje základní seťák a pak mám 70-300 teleobjektiv plus to umí i makro. Chápu, že budu nucen měnit objektivy, což je únavné a třeba když budu mít připevněno 18-55mm, tak mi třeba ani nedojde, že by daná věc se dala udělat i teleobjektivem efektněji než když na tom 18-105 otočit "zoomem".
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.17  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Leg: nič si nevyčítaj a sprav si radosť. :-) Ostatne nie si žiaden menič fototechniky, prežil si s foťákom nasledujúce tri generácie a uvažuješ až o štvrtej. To je akoby si mal Favorit a teraz išiel kúpiť Fabiu III. Veď aj ten Topper (H/K Svwet) menil už po troch generáciách. >:D
    Ron: akýsi som zmätený z toho Tvojho mladého. Mal som za to, že potomka ešte len čakáte, resp. o ňom len uvažuješ. Whatever, ja by som vždy dal prednosť lacnejšiemu telu a lepšiemu objektívu, takže na začiatok by som zvolil niečo univerzálnejšie, ako je ten 18-105mm či 18-140mm a do budúcna plánoval svetelné pevné sklo typu 35mm/1,8 alebo 50mm/1,8. Sú ľudia, ako napr. Emel, ktorý fotia len pevnými sklami, ale to je dosť otravné a nie vždy sa dá meniť sklá. Osobne najčastejšie fotím s univerzálom 16-85mm, ktorý mi ohniskovo pokryje 90% situácií. Mením, ak potrebujem lepšiu svetelnosť (18-35mm f1,8) či ostrosť (100mm macro), alebo čo najmenšie rozmery a hmotnosť na túru (15mm). Preto sklo typu 18-140mm budeš mať nasadené väčšinu času a môžeš na ňom stavať ďalej. 18-55ky sa skôr či neskôr zbavíš. Viem, čo píšem, tiež som sľuboval, že si vystačím s 18-55kou a už o 3 mesiace som kupoval iný objektív. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.02.17  15:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

iudex: áno, presne toto som potreboval počuť. Teraz ho už môžem rovno objednať. :-( >:D
    Tiež som si ho bol pozrieť v predajni a je fakt, že tých 9 rokov čo ubehlo od predstavenia 40D Canon neprechrápal. Ten nový je úplne iná liga hlavne čo sa týka rýchlosti a schopnosti zachytiť svetlo pri vyšších citlivostiach.

Ach jo!

Ron: potrebuješ telesklo? Do budgetu sa s telom a nejakým zoomom s konštantnou svetelnosťou (trebárz od Sigmy či Tamronu) nevlezieš? To je podľa mňa ideálny začiatok, seťák ti bude stačiť do chvíle kým si nedokúpiš poriadne sklo a potom ho pri prvej príležitosti odhodíš vdiaľ.

Edit: vlastne som si uvedomil, že pre ten seťák môže mať celkom dobré využitie pri točení videa synátorom, tak asi nič...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  11:55

iudex: No zkoumal jsem ty objektivy v Pentaxu a fakt nemají pulsní krokové motorky, takže jak říkáš, video s nimi bude nic moc... jako mě by to asi tolik nevadilo, ale mladému už asi jo...
    Jinak díky za odkaz, další nad kterým budu trávit několik dní 8-s >:D
    Musím ještě prozkoumat ten eglobalcentral.at a pokud by to bylo bez potíží, tak bych možná i zvažoval tu Nikon D5300 a případný třeba 50mm pevný objektiv až k narozeninám :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.17  11:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Leg: ale to vieš, že treba. ;-) Zrovna 80D s jeho novým senzorom predstavuje po rokoch konečne posun v kvalite fotiek (aktuálne najlepší Canon APSC senzor, lepší, než vlajková loď 7D II), o rýchlom hybridnom ostrení ani nehovoriac. Naviac ako som si ho ohmatal, pôsobí subjektívne veľmi kvalitne, built to survive.
    Ron: síce som Pentaxák a z hľadiska value for money považujem Pentax za najlepšie foťáky, ale zrovna vo videu moc nevynikajú, sú zamerané prevažne na statické snímky. A seťák k tej K-50 má klasické oldschool skrutkové ostrenie, na video nie moc vhodné.
    Z tej dvojice by som sa predsalen klonil k Nikonu, jednak je ich senzor o chlp väčší, ale má podstatne lepší dynamický rozsah (rozumej je odolnejší na prepaly, resp. viac vytiahneš z tieňov) a zvláda vyššie ISO. Keď chceš porovnať senzory, pozri tu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 07.02.17  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

To mi povídej... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.02.17  09:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Kua chlapi, asi sem prestanem definitívne chodiť, stojí ma to totiž dosť veľa peňazí. Doteraz som mal za to, že svoj staručký 40D nechám dožiť a potom budem fotiť už len mobilom a hľa, zrazu surfujem po stránkach a špekulujem, či tých 800€ za 80D predsalen nezainvestovať. :'-( >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  09:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

iudex: No neděláš mi to lehčí teda >:D
    No právě jsem někde četl, že těch 24 MP u D3300 na více či méně stejném prostoru jako 28 MP u Canonu dělá více šumu a díky tomu zvládá Canon 100D vyšší ISO, proto jsem tu D3300 vyškrt.
    Ad objektiv 18-105mm... o tom jsem taky přemýšlel, že by mi to celkem nahradilo dva objektivy najednou, ale říkal jsem si, jestli tak velký rozsah nebude na úkor světelnosti a kvality.... jak u Nikonu, tak i Canonu.
    Jinak třetí do party: [odkaz]
    Pentax má spoustu výhod: [odkaz] , teď ho dali do slevy, kdy se do mého limitu ještě vleze. Jen jsem ještě neprozkoumal ony objektivy jestli mají pulzní krokový motorek. Mě by až na něm tolik nezáleželo, ale on si ho bude určitě pučovat "mladý" a ten točí dost videí, tak ať rychle a tiše zaostřuje.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 07.02.17  08:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Když on je Ron kanoňák. Koupí Nikon a furt bude myslet na Canon. To znám... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.17  08:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Ron: myslím, že si vybral slušných finalistov. Osobne by som medzi foťákmi volil ten Nikon, má o triedu lepší senzor (Nikony sú v tomto špička) a celkovo rada 5 je o triedu vyššie, ako 100D (ktorá konkuruje rade 3), má výklopný displej a pár ďalších fičúr. Lenže ten rozdiel 140 eur je citeľný, za to kúpiš svetelný pevný objektív (50mm f1,8) a ešte Ti ostane pár drobných, pričom svetelné pevné sklo posunie Tvoje fotografie na iný level. A ako píše mojito, sklá sú dôležitejšie, ako telo.
    Ale aby som Ti to ešte sťažil ;-) , dal by som do placu Nikon D3300 s objektívom 18-105mm, resp. 18-140mm: [odkaz] Funkčne ako 100D, ale s lepším senzorom, pričom objektívy 18-105mm a 18-140mm sú opticky o triedu lepšie, ako seťák 18-55mm a svojím rozsahom Ti čiastočne nahradia aj ten 55-200. A neskôr by som dokúpil tú svetelnú 50ku.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.17  08:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Švihák: tak do kritiky foťáků ostatních jsem se ještě nepustil, ale často "ta moja" za mnou příjde a ptá se "co tam študuješ?....že se ptám...tak už si ho kup!" >:D
    Pokus/omyl nepůjdu, prostě si toho Canona nechám a když na něm budu fotit málo, tak "mladý" si na něj už brousí zuby 8-s :*)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 07.02.17  08:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Rone, až ti švihne, tak pojedeš taky pokus omyl ;-)
    Já se nikdy takhle o foťáky nezajímal a tahle diskuse mě obohatila. Teď se mnou skoro nikdo nemluví, protože se všichni kamarádi dozvěděli, že mají foťáky na houno >:D

• « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 06.02.17  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Ze mé zkušeností jako amatéra + vykládání od fotografů, co se tím živí, je alfa a omega kvalitní objektiv, vlastní foťák je jen obyčejný tělo, kvalita fotek z 80% záleží na kvalitě objektivu (setový jsou max. na rychlý focení) a elementárních znalostech fotografa (clona, čas, ISO). Když je člověk ve správnou chvíli na správným místě s dobrým světlem, tak udělá parádní fotku i s fotomobilem, platí to samozřejmě i naopak ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.02.17  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Táááákže, vzhledem k tomu, že k výběru přistupuji přece jen vědečtěji než Švihák a prvně studuju, pak kupuju a ne naopak, takže na co jsem přišel.
    Prostudoval jsem si a zopakoval všechny pojmy, co bych si představoval, co budu fotit, jaké objektivy se budou hodit, výhody a nevýhody... no mám z hlavy pátrací balón
    Závěry:
    ¨
    1. dva finalisti z oblasti zrcadlovek:
    [odkaz]
    Canon EOS 100D
    [odkaz]
    Nikon D5300
    [odkaz]
    - oba jsou se setovými objektivy, jeden takový na to od skoro makro do střední ohniska a druhý teleobjektiv. Oba kratší mají pulsní krokové motorky, které dovolují ostřit manuálně i v autom. režimu, taktéž bezhlučně během natáčení videa a oba teleobjektivy jsou se stabilizací. Jsou k mání i sety s teleobjektivy až po 300, ale bez stabilizace. Event. dá se zvážit třeba i Tamron místo těch teleobjektivů.

No a proč? Je to možná zvláštní volba, protože rozdíl v ceně je cca 5 tisíc, Canon je v podstatě ze základní řady, zatímco Nikon je zhruba střed APS-C zrcadlovek. Jenže jsou dvě možnosti, buď vrazím do foťáku s objektivy cca 11-12t (Canon) a něco mi zůstane na brašnu, náhradní baterii a pak třeba na 50mm (nebo 40 mm) objektiv na portréty nebo prostě koupím dražší Nikon a baterku, blesk a 3. objektiv až postupně dle úspor.
    Pak proč ty dva? No v mém oblíbeném Canonu z těch levnějších jsem vyškrtl 1300D, protože má starý procesor a ten je pomalý a dle recenzí blběji fotí. Z dražší řady je srovnatelný s Nikonem D5300 až Canon 750D a ten je dražší, starší verze od Canonu 700D a 650D jsou jen rozměrově větší 100D s výklopným displayem a větší cenou. Takže Canon se do cenovky ve vyšších řadách nevlezl. No a Nikon D5500 nemá smysl, protože je dražší a dotykový display navíc a ubrali GPS, 8-s No a řada Nikonu 3300 a 3400 nemá nijak lepší hodnocení než Canon EOS 100D.

Uff...vyčerpávající.

2. Silně zvažuju, že to udělám tak, jak píše iudex, objednám to přes onen server, co propaguje. Prostě 5000 Kč rozdílu (u nás stojí EOS 100D v setu s dvěma objektivy 16 300 Kč 8-s ) je hrozně moc a za riziku vzdáleného servisu se to asi vyplatí.

3. No a nebo si prostě nekoupím žádný foťák, protože mi z toho začíná švihat, ale dneska jsem to hodně díky serveru Cameradecision.com pořešil.

Tak co by na to?
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 06.02.17  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Já netvrdím, že jsem spokojený ;-) Ještě pořád koukám na G9X. Ale v testech mu moc nechválí makro.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.02.17  09:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Výhoda Nikonu 1 je jeho ohromná rýchlosť, tam mu nemôžu konkurovať nielen bezzrkadlovky, ale ani špičkové zrkadlovky (J5 spraví 20 snímkov za sekundu, kým bežná zrkadlovka cca. 6 a špičkové cca. 14 fps). Hlavné je, že si spokojný s výberom. A keď fotosúťaž vstane z mŕtvych, môžeš pridať foto z nového foťáku.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 05.02.17  07:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Tak teď jsem zase v rozpacích :-)
    Včera jsme zkoušeli kamarádův FUJIFILM X-A2, který má snímač APS-C jako zrcadlovky. Výsledné fotky byly i podle něj výrazně horší než z mého 1" Nikonu. Navíc má X-A2 nekonečně dlouhé ostření.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…