Dylan McKay 10.02.17 07:35
« Re: Re: Re: Re: Canon
Tak Pentax je samozřejmě nádhernej, ale jestli to máš jako já a koupíš něco jiného, tak stejně furt budeš myslet na Canon... Canon, Canon, vždyť ho známe a chceme od dětství...
A ty těžké a velké věci už sám nezvedej a taky řekni děvčatům... ;-) :-! -
Ronault. 10.02.17 02:06
« Re: Re: Re: Canon
WL: Mě se na tom megapixelu líbí, že i k foťáku za 900t Kc dostaneš jako dárek fotokurz seznámení s fotoaparátem >:D
Svihal: já měl dneska v ruce ten Pentax a to je pořádný kus foťáku, nějakých 680g...drží se mi dobře...nevím jak ty, ale já jsem zvyklý zvedat těžké a věci >:-[] >:D :-! -
Dylan McKay 09.02.17 19:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
Ta bílá je nádherná. Dostal jsem k tomu takovou malou brašnu a do ní se krásně foťák s objektivem vejde. Zatím dobrý! Na té velikosti mi dost záleží, asi bych větší nechtěl. Ale to focení bude složitější. Už jsem zkoušel. Kamarád mi to snad vysvětlí a na FB se mi nabídl i Kysky, tedy jsem si ho odchytl ;-) -
Ronault. 09.02.17 19:41
« Re: Re: Re: Re: Foto...
Woody: jo kdyby bylo od Dacie, beru hned, zůstal bych věrný koncernu >:-[]
Svihak: no ty jsi blázen >:D. Jinak volba podle mě dobrá, i když iudex a srovnávací tabulky a testy hovoří spíše pro Nikon D3300. Jediná věc, co mi na D100 vadí, je její připravovaná výhoda, že je malá...prostě na mojí ruki je ten grip malý a při delším focení přes hledacek si dokážu představit, že by mě bolela ruka.
Jinak ta bílá je hustá, neviděl jsem ji na živo ale...mě by se více líbila ve stříbrné, resp. kovové
Jinak dneska jsem si zkoušel Pentax K-30, má ho kolega, tak mi ho přinesl ukázat. Jako tělo, ovládání super, ale ty objektivy, hlavně teleobjektiv, nic moc -
Dylan McKay 09.02.17 17:15
« Canon
Tak do třetice všeho dobrého- právě jsem si dovezl bílý EOS 100D. Ale to peklo doma! Žena je naštvaná, že je to už třetí foťák za měsíc. Co ji na to mám říct? Protože iudex? >:D
Dostal jsem i SD kartu Toshiba s wifi (nevím jak se používá) a brašnu. Večer jde žena cvičit, tak si s foťákem pohraju. Teď se na něj bojím i podívat.
Ale už opravdu končím a tenhle foťák, o kterém sním minimálně dva roky, si konečně nechám ;-) -
Ronault. 09.02.17 14:24
« Re: Re: Foto...
iudex: No tak to jsi mě zase nepotěšil, já si ten foťák prostě nevyberu >:D Ale dle všeho máš pravdu, ten 18-140 má prostě lepší hodnocení.
Ještě je tu jedna možnost, koupím v ČR samotné tělo a z toho Eglobalcenter objednám jen objektiv, tam se toho snad nemá tolik pokazit :-|
Leg.: díky za radu, limit jsem si dal 15000 Kč, přešvihnu ho asi tak o 2-3t a ty mi radíš něco za 30 000 Kč >:-[] >:D
No, už nad tím asi moc přemýšlím... -
iudex 09.02.17 14:04
« Re: Re: Foto...
Leg: no Tvoje nadšenie z X100 nezdieľam, podľa mňa je to v dnešnej dobe rovnaká blbosť ako fixie bicykel (bez prehadzovača a voľnobežky), mechanický písací stroj či iné hipsterské vychytávky, skrátka snaha byť iný aj za cenu totálnej nepraktickosti. Skrátka v štýle "nevadí, že je drahý (X100F stojí 1400 eur!), hlavne, že sa nedajú meniť objektívy". ;-) Kvalitné pevné sklo si môžeš kúpiť na akýkoľvek CSC (trebárs ten retro Fuji) a nikto Ťa nenúti vláčiť 10 objektívov, avšak keď zistíš, že Ťa jediné ohnisko obmedzuje, dáš iné.
Inak aby bolo jasné, Fuji sú mi sympatické, hlavne ich objektívy sú parádne a neraz som si virtuálne vyberal zostavu (napr. X-T20 + 14mm + 18-55mm + 90mm). Ale skrátka koncept drahého kompaktu s nevýmenným objektívom (nielen Fuji X100, ale aj Sony RX1 a pod.) je podľa mňa úlet.
Ale to sme pomerne ďaleko od zadania: čo najviac foťáku za málo peňazí. ;-) -
Leg 09.02.17 09:30
« Re: Foto...
Ronault: ešte ma napadlo, že čo ma v poslednej dobe v oblasti fotografie nadchlo (a aj som zvažoval kúpu) je retrohipsterský Fujifilm X100T. Kamarát má jeho predchádzajúcu verziu "s" a je s tým radosť fotiť, ergonómia je úžasná, aj výstup je parádny, 2.0 objektív krásne kreslí, hybridný hľadáčik je tiež celkom dobrá funkcia. Nemusíš vláčiť brašňu, aj kamarát často necháva batoh s fulframe Nikonom a nošou objektívov doma a berie len Fuji. Zaujímavé (a celkom použiteľné) sú simulácie rôznych kinofilmov od Fuji.
Nevýhody: fixné nevymeniteľné sklo, cena okolo 1000€ je asi nad budget, neviem ako je na tom s videom.
Edit: teraz som zistil že bola ohlásená štvrtá generácia "F": [odkaz] -
iudex 08.02.17 13:25
« Re: Foto...
Ron: no ja sa v Nikonoch nejak extra nevyznám, hovorím, čo som čítal testy, najmä na ephoto.sk a dpreview.com. A tam je posledný Nikkor 18-55 hodnotený dosť zle, tu máš napr. recenziu toho najnovšieho 18-55mm AF-P: [odkaz] Opticky sú určite lepšie tie 18-105 a 18-140mm. Stabilizované objektívy Nikkor majú označenie VR (vibration reduction); iné skratky moc neovládam.
P.S. DxO mark porovnáva nielen foťáky, ale aj objektívy, tu máš porovnanie 18-140ky s dvomi verziami 18-55 (poslednú AF-P verziu ešte netestovali, ale podľa vyššie uvedeného testu na ephoto to je horšie, než predchodcovia): [odkaz]
Ako kľúčovú vlastnosť objektívu vnímam ostrosť, tam je vidieť rozdiel skóre 10 vs. 7. A to 18-140ka nie je žiaden zázrak, pre porovnanie (drahý) zoom 24-70 má skóre ostrosti 21. Preto tvrdím, že seťák 18-55 je dobrý iba zadarmo a skôr či neskôr ho vymeníš, preto by som odporúčal aspoň o niečo lepší 18-105 či 18-140mm. -
Ronault. 08.02.17 12:06
« Foto...
Iudex:Tak jelikož polsky docela umím a ten e-shop má pobočku kousek od mého baraku, je to něco jako Datart apod., takže to bude osobní odběr, takže jsem jistější :-) vyhoda je jen v docela dobrém kurzu.
Jen mi vysvetli v čem je lepší teda ta 5-140mm od Nikonu třeba proti kombinaci 18-55mm? Ještě mi porad jak zjistím, jestli je konkrétní objektiv k něčemu nebo ne. Dokážu ze zkratek rozluštit který je stabilizovaný a který má pulzni krokovy motorek, ale v té optice se nevyznam -
iudex 08.02.17 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
Ron: ten Tamron 70-300 je dosť zlý, ak už trváš na dvojsete, tak by som sa orientoval na Nikoňácky teleobjektív. Ale ešte skôr by som volil jeden trochu lepší objektív, ako je ten 18-105 alebo 18-140mm. D5300 s 18-140kou vyjde cca. 17400 Kč: [odkaz] A nemyslím, že uplatňovanie prípadnej záruky cez poľskú stránku je väčšia výhra, ako cez Rakúsku (tam napr. píšu možnosť vrátenia v 30 dňovej lehote).

Preto nevymýšľaj, kúp ten d5300 s 18-140kou, to je asi najrozumnejšia voľba. K narodkám nech Ti frajerka kúpi 50mm/1,8 a máš vymaľované. ;-)