Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 11.02.17  17:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Díky moc! :yes:

Ten pevný 50mm f1,8 má smysl kupovat třeba na Aliexpressu "Yongnuo" nebo je to čínský šit? Znáte někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.17  11:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Fyzika nepustí, neexistuje objektív, ktorý má súčasne veľký rozsah a vysokú svetelnosť. Zoomy s lepšou svetelnosťou majú rozsah max. 5x končia na cca. 80mm (napr. Nikon 16-80mm f2,8-4, ktorý mimochodom stojí 1000 eur) a zoomy s konštantnou svetelnosťou ešte menej, cca. 3x. A veľkorozsahové zoomy typu 18-200mm sú vždy kompromis. Opakujem, ten 18-140mm je asi najlepšia voľba, ak chceš dlhší dosah. Aj tie základné telezoomy typu 55-300 f4-5,6 sú pomerne veľká bieda a čokoľvek lepšie je už veľmi drahé. Ja som mal svojho času telezoom 55-300 f4-5,8, ale nebol som moc spokojný s kvalitou, tak som ho dal preč. A kvalitné telezoomy typu 70-200mm f2,8 nemienim vláčiť, jednak sú strašne drahé, ale najmä veľké a ťažké (1,5 až 2 kilá). Takže som dobrovoľne rezignoval na dlhé ohniská a môj najdlhší objektív je 100mm.
    Inak ak chceš vidieť, ako vyzerajú jednotlivé ohniská, tu je super stránka Nikonu, kde máš jednu scénu nafotenú všetkými sklami od 10 do 800mm, tam si dobre pozrieš, čo asi potrebuješ (len si nezabudni prepnúť telo DX formát, čo je ten Tvoj D5300): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.02.17  11:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

iudex: no to jo, to chápu, ale tím pádem skončím někde na 70 mm, takže mi chybí teleobjektiv.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.17  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Ron: viď moju radu Dylanovi: Sigma 17-70mm f2,8-4 alebo Sigma 17-50m f2,8.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.02.17  10:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

iudex: už se blížím výběru a volbě >:-[] >:D , ale v případě, že bych si vzal jen tělo D5300, je nějaká lepší volba než ta Nikon 18-140 mm? Myslím třeba klidně od Sigmy, Tamronu apod.?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.17  10:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Dylan: v Tvojej situácii každému odporúčam dva objektívy: Sigma 17-70mm f2,8-4 alebo Sigma 17-50mm f2,8. Oboje predstavujú výrazný progres oproti seťákom, a to ako svetelnosťou, tak optickou kvalitou a napokon aj vypracovaním a pritom sa dajú kúpiť za slušné peniaze (okolo 400 eur). Prvý z nich som donedávna vlastnil a je to výborný univerzál, je jednak širokouhlejší, ako seťák (ono sa to nezdá, ale aj ten milimeter na širokom konci je rozdiel), tak aj dlhší. Ten druhý je o niečo kratší, ale zase má výbornú konštantnú svetelnosť f2,8. Rozdiel v cene medzi nimi je asi 20 eur, teda je na Tebe, či uprednostníš dlhší dosah za cenu zhoršenia svetelnosti, alebo naopak.
    Ten objektív, čo si dal odkaz, je pevné ohnisko (23mm), tzv. pancake, čo sú objektívy zamerané na čo najmenšie rozmery. To ohnisko je tzv. základné (v prepočte cca. 35mm, čo bolo dakedy za filmových čias, keď neboli zoomy, štandardné ohnisko). Pokiaľ viem, je pomerne slušný (v princípe pevné objektívy sú vždy opticky lepšie, ako zoomy), cenovo dostupný a hlavne malý. Inak ako každé pevné sklo je obmedzujúce svojím pevným uhlom záberu a na pevné sklá nemá ani nijak extra svetelnosť. Každopádne ako doplnok to nie je zlá voľba, osobne by som ale ako prvé pevné sklo kupoval 35mm/1,8 alebo 50mm/1,8.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 11.02.17  07:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Pomalu rozlušťuju záhady zrcadlovky, ale ten seťák bude asi fakt jenom na takové to domácí focení... Jaký objektiv(y) byste mi k němu doporučili? Nějakej větší. Pak jsem viděl i nějakej úplně pidi- ten je na co? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.02.17  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Iudex- ta K-50 s dvěma setakama není drahá [odkaz] , to se do limitu v pohode, jen teda i když je ten 18-55 asi dobrý na fotky, je prostě dost hlučný, jak jsem si včera vyzkoušel a bude dělat kravál. Ještě prostuduju možnost těla Pentaxu s jiným objektivem, ale asi to udělám přesně jak říkáš, D5300+18-140 mm a k narozeninám 50mm pevnou. Potreboval bych si omakat někde ten objektiv 18-140mm...a rozhodnout se jestlo z CR nebo ne
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.02.17  09:29

« Re: Re: Re: Re: Canon

Ron: tak keď si už pričuchol k Pentaxu a držal v ruke poriadny foťák s kovovým telom, tie entry-level plasťáky od Canonu/Nikonu sa zrazu zdajú také... lowendové, nie? ;-) Pentax je z hľadiska rozšírenia trochu exot, mnohí tú značku ani nepoznajú, to je ale pre zákazníka výhoda, lebo Pentax ponúkne viac hodnoty za menej peňazí, ako veľká dvojka. Napr. tú K-30 som mal a v porovnaní so svojou dobovou konkurenciou od C/N ponúkala o level viac (dva otočné ovládače, kde C/N mali len jeden, hľadáčik zo skutočného skla a so 100% pokrytím tam, kde konkurencia mala lepené zrkadlá s 95% pokrytím, vode- a prachuodolnosť, čo konkurencia ponúkala až pri vyššej kategórii atď.). Objektívnou nevýhodou je menšie množstvo objektívov a to, že Pentax kašle na video. Každopádne zrovna seťák 18-55 od Pentaxu je hodnotený lepšie, ako seťáky C/N. Každopádne K-50 či K-S2 s nejakým double setom či s 18-135mm už zrejme presahuje Tvoj badžet.
    Preto nevymýšľaj, kúp ten d5300 s 18-140kou, to je asi najrozumnejšia voľba. K narodkám nech Ti frajerka kúpi 50mm/1,8 a máš vymaľované. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.02.17  09:20

double
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 10.02.17  07:35

Tak Pentax je samozřejmě nádhernej, ale jestli to máš jako já a koupíš něco jiného, tak stejně furt budeš myslet na Canon... Canon, Canon, vždyť ho známe a chceme od dětství...

A ty těžké a velké věci už sám nezvedej a taky řekni děvčatům... ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.02.17  02:06

« Re: Re: Re: Canon

WL: Mě se na tom megapixelu líbí, že i k foťáku za 900t Kc dostaneš jako dárek fotokurz seznámení s fotoaparátem >:D

Svihal: já měl dneska v ruce ten Pentax a to je pořádný kus foťáku, nějakých 680g...drží se mi dobře...nevím jak ty, ale já jsem zvyklý zvedat těžké a věci >:-[] >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.02.17  23:50

« Re: Re: Canon

w-a
    To je "megafullframe"... a můžeš využít i možnost: "Hlídat dostupnost Hasselblad H6D-100c tělo v bazaru" >:-[]
    Ale to není nic pro mě, to už je pro snoby, já jsem skromný a stačila by mi "stará dobrá" Leica:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.02.17  23:48

DMcK
    To máš doma tři nové foťáky, nebo jsi to jenom měnil?
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 09.02.17  20:41

No tvl! >:D A je to jenom tělo 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.02.17  20:00

« Re: Canon

Švihák: Když do pekla, tak na pořádným koni. ;-) Hele, a doprava zdarma. >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 09.02.17  19:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Foto...

Ta bílá je nádherná. Dostal jsem k tomu takovou malou brašnu a do ní se krásně foťák s objektivem vejde. Zatím dobrý! Na té velikosti mi dost záleží, asi bych větší nechtěl. Ale to focení bude složitější. Už jsem zkoušel. Kamarád mi to snad vysvětlí a na FB se mi nabídl i Kysky, tedy jsem si ho odchytl ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.02.17  19:41

« Re: Re: Re: Re: Foto...

Woody: jo kdyby bylo od Dacie, beru hned, zůstal bych věrný koncernu >:-[]

Svihak: no ty jsi blázen >:D. Jinak volba podle mě dobrá, i když iudex a srovnávací tabulky a testy hovoří spíše pro Nikon D3300. Jediná věc, co mi na D100 vadí, je její připravovaná výhoda, že je malá...prostě na mojí ruki je ten grip malý a při delším focení přes hledacek si dokážu představit, že by mě bolela ruka.
    Jinak ta bílá je hustá, neviděl jsem ji na živo ale...mě by se více líbila ve stříbrné, resp. kovové

Jinak dneska jsem si zkoušel Pentax K-30, má ho kolega, tak mi ho přinesl ukázat. Jako tělo, ovládání super, ale ty objektivy, hlavně teleobjektiv, nic moc
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.02.17  17:59

« Re: Re: Re: Foto...

iudex: "čo najviac foťáku za málo peňazí" Nedělá něco Dacia ? >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 09.02.17  17:15

« Canon

Tak do třetice všeho dobrého- právě jsem si dovezl bílý EOS 100D. Ale to peklo doma! Žena je naštvaná, že je to už třetí foťák za měsíc. Co ji na to mám říct? Protože iudex? >:D
    Dostal jsem i SD kartu Toshiba s wifi (nevím jak se používá) a brašnu. Večer jde žena cvičit, tak si s foťákem pohraju. Teď se na něj bojím i podívat.
    Ale už opravdu končím a tenhle foťák, o kterém sním minimálně dva roky, si konečně nechám ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…