Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.02.17  22:11

« Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..

Thomasino: tohle, že? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.02.17  21:10

« Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..

Podle mě celkem přiměřená cena, vzhledem k tomu co auto zažilo a jak o něj bylo počeváno. Navíc je to jediný Megane R.S. Cup na prodej v ČR v kategorii 400-500 tisíc, který není bouraný :-) Můj kupec udělal malý průzkum, já pak pokračoval ;-)
    Jinak nástupce je již vybraný a dokonce objednaný, bude v létě, plus mínus konec července >:-[] Prozravovat nebudu, jen nasměruji, že to bude zadokolka a šestiválec ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.02.17  09:16

« Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..

Tom: jj, s Meggie si toho zažil veľa, málokto pobehal toľko okruhov, ako Ty. Takže nostalgia pochopiteľná.
    Btw. hnidopich by povedal, že za olietaný Renault si dostal ešte dobré peniaze. >:-[] Hoci podľa oficiálnej slovenskej kalkulačky je údajná hodnota 22t eur (cca. 580t Kč). [odkaz]
    A keď hovoríme o nových výzvach, v akej fáze je výber nástupcu?
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.02.17  17:08

« Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..

Nazdar bando, trochu vám tu s dovolením naruším fotokroužek, abych si posteskl.
    MEGGIE si dnes odvezl nový majitel, přesně po 3 letech a 4 dnech společného života :-( Nakonec šla za cenu 455 tisíc, plus 25 za druhou sadu kol O.Z. (mírně potlučenou od kamínků z kačírku) a napůl jetými semislicky Michelin Pilot Cup 2, plus dvěma 4-bodovými pásy. Bylo to fajn, hodně jsme si spolu užili, hodně jsem se s ní naučil, ale je čas na nové výzvy...
    [odkaz]
    P.S.: Tady na fotce ještě s podvozkem KW Clubsport, ale ten jsem prodal před pár týdny do Anglie a na Meggie jsem vrátil pružiny H&R, což mě přišlo na běžné ježdění a občasné okruhy jako nejlepší setup (a pro prodej taky, s KW by to asi koupil jen podobný blázen jako já).
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 18.02.17  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Super :yes:
    Já se na foťáku musím učit úplně všechno, ale těším se na to.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.02.17  18:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

iudex
    Jsem si říkal proč Boxster, ale je to logicky Cayman. Porsche je Porsche. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.02.17  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Iudex: už to studuju... A mám vážný, ale fakt vážný problém. Nedokážu doostrit hledaček tak, aby čísla dole byla ostrá, prostě na mou krátkozrakost to nejde nastavit dostatečně...přitom pokud vím, tak více než 3 dioptrie nemám...a když mám na očích brýle, tak to zase je úplně na nic, protože vidím jen malou část focene plochy... 8-s :-(
    Jako bez hledáčku je mi zrcadlovka dost na pytel... 8-s. Ale co sakra s tím :-O

Tak už jsem to našel pro všechny brejlovce... https://www.megapixel.cz/nikon-dioptrick… />
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.02.17  17:52

Ron: aspoň si môžeš pozrieť, ako pracuje zrkadlo pri stlačení spúšte. :-) A v kľude študovať menu.
    Btw. dlho tu neboli kecy o autách, tak pridám (tým privolávam Thomasina) peknú porovnávačku Sport Auto medzi BMW M240i, Audi TTS a Porsche Boxsterom. Teda zadohrab R6 340k, štvokolka R4 310k a zadohrab B4 300k. Výkon nie je všetko, najrýchlejšie bolo Porsche a M240i prekvapivo najpomalšia: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.02.17  17:38

Ron: Někde mezi Anglií a ČR ? No tak to doufej, že ne v Calais. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.02.17  16:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Nikon D5300 je doma... a dojmy? No pěkný je a těch funkcí a tlačítek co nechápu!!!!
    Lépe se drží než Canon 100D, ale jak fotí netuším, objektiv je někde mezi anglií a ČR :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.02.17  20:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Tak samozřejmě tam mají i filtry CPL a UV, ale nevím nevím ;-\

Edit.: dostal jsem k tomu sice brašnu Lowepro, ale viděl jsem nádhernou National Geographic a nedá mi spát :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.02.17  20:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Švihák: To já si z Aliexpressu objednal sluneční clonu,
    [odkaz] 1,46 dolaru
    vs 450 Kč v ČR [odkaz] 8-s :-!

iudex: samozřejmě, máš to u mně ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 14.02.17  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

To jsou nádherné fotky!

V poho, ty barevné (z poloviny) jsou z Aliexpressu za 11 USD, chci je jenom zkusit. Ostatní je tady z ČR. Polarizační a šedý neutrál... píšu si! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.02.17  12:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

DMcK
    Barevné filtry u dig. zrcadlovky v podstatě ani nepotřebuješ. Lepší je investovat do slušného polarizáku, příp. šedého neutrálu, viz iudex.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.02.17  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Ron: tak dúfam, že som Ti poradil dobre a budeš spokojný (ak áno, platíš pri najbližšom zraze pohárik ;-) ). Známa na Islande nafotila výborné fotky práve s D5300.
    Ad filtre: ja by som s tým neponáhľal, najskôr treba dostať do ruky ovládanie foťáku a zvládnuť expozičný trojuholník (čas-clona-ISO), až potom expozíciu ovplyvňovať filtrami. Inak za najužitočnejší filter považujem polarizák, ten využiješ pri väčšine fotení vonku za dobrého počasia, pekne zvýrazňuje mraky, sýti farby a potláča odlesky, viď moje foto s polarizákom: [odkaz]
    [odkaz]
    Užitočný môže byť aj neutrálny šedý filter, hlavne ak chceš fotiť dlhé expozície (typicky rozmazanú tečúcu vodu): [odkaz]
    [odkaz]
    Prechoďáky sú fajn, ale dosť nepraktické (myslím tie štvorcové) a tie moje odpočívajú v šuflíku. Ostatné filtre nie sú treba, UV filter má každý foťák vstavaný a farebné filtre v dobe fotošopu sú zbytočnosť.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.02.17  22:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Švihák: Foťák půjdu objednat na prodejnu, na jedné místní jsem domluvený, že mi tělo objednají za cenu z eshopu.

Na co tolik barevných filtrů? :-O Já bych zvažoval především polorizační a pak přechodové, jinak moc ne.
    [odkaz] tady je dobré video o tom na co jsou které filtry
    [odkaz] a tady je takový simulátor na co jsou které filtry ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 13.02.17  22:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Takže nakonec Nikon? Já objednal 8 barevných filtrů, jeden UV a 2 clony.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.02.17  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Švihák: Filtry, samozřejmě používám, především filtr olejový, vzduchový (při vysoké kvalitě vzduchu na Ostravsku naprosto zbytečný >:-[] ), kabinový, palivový... >:-[]

Tak objektiv objednaný :-! Nikon 18-140mm f/3,5-5,6G ED VR
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 12.02.17  08:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Ptám se jen, že po tom malém nijak netoužím a 40 USD nezabije. Navíc bych jej chtěl v bílé a tam stejně není :-)

PS: používáte filtry na objektiv? Jaké?

Edit.: foťáky Panasonic i Nikon se bez problémů prodaly a doma už je klid ;-)
    A klid mám i sám v sobě. Mám svůj vysněný Canon a už nemyslím na jiný.
    iudex, až někdy budeš v Praze, tak se ozvi. Jsem tvůj dlužník.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.02.17  07:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon

Svihak: vzhledem k tomu, že ta pevná 50mm/1.8 je docela levná, tuším, že v ČR k sehnani i kolem 3400, tak bych se na aliexpress vykašlal. A nebo ten eglobalcentral.eu
    Já nakonec asi tělo koupím v CR a objektiv si nechám poslat z toho eglobal central...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…