Thomasino 19.02.17 21:10
« Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Podle mě celkem přiměřená cena, vzhledem k tomu co auto zažilo a jak o něj bylo počeváno. Navíc je to jediný Megane R.S. Cup na prodej v ČR v kategorii 400-500 tisíc, který není bouraný :-) Můj kupec udělal malý průzkum, já pak pokračoval ;-)
Jinak nástupce je již vybraný a dokonce objednaný, bude v létě, plus mínus konec července >:-[] Prozravovat nebudu, jen nasměruji, že to bude zadokolka a šestiválec ;-) -
iudex 19.02.17 09:16
« Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tom: jj, s Meggie si toho zažil veľa, málokto pobehal toľko okruhov, ako Ty. Takže nostalgia pochopiteľná.
Btw. hnidopich by povedal, že za olietaný Renault si dostal ešte dobré peniaze. >:-[] Hoci podľa oficiálnej slovenskej kalkulačky je údajná hodnota 22t eur (cca. 580t Kč). [odkaz]
A keď hovoríme o nových výzvach, v akej fáze je výber nástupcu?
Thomasino 18.02.17 17:08
« Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Nazdar bando, trochu vám tu s dovolením naruším fotokroužek, abych si posteskl.
MEGGIE si dnes odvezl nový majitel, přesně po 3 letech a 4 dnech společného života :-( Nakonec šla za cenu 455 tisíc, plus 25 za druhou sadu kol O.Z. (mírně potlučenou od kamínků z kačírku) a napůl jetými semislicky Michelin Pilot Cup 2, plus dvěma 4-bodovými pásy. Bylo to fajn, hodně jsme si spolu užili, hodně jsem se s ní naučil, ale je čas na nové výzvy...
P.S.: Tady na fotce ještě s podvozkem KW Clubsport, ale ten jsem prodal před pár týdny do Anglie a na Meggie jsem vrátil pružiny H&R, což mě přišlo na běžné ježdění a občasné okruhy jako nejlepší setup (a pro prodej taky, s KW by to asi koupil jen podobný blázen jako já).
Ronault. 17.02.17 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Iudex: už to studuju... A mám vážný, ale fakt vážný problém. Nedokážu doostrit hledaček tak, aby čísla dole byla ostrá, prostě na mou krátkozrakost to nejde nastavit dostatečně...přitom pokud vím, tak více než 3 dioptrie nemám...a když mám na očích brýle, tak to zase je úplně na nic, protože vidím jen malou část focene plochy... 8-s :-(
Jako bez hledáčku je mi zrcadlovka dost na pytel... 8-s. Ale co sakra s tím :-O
Tak už jsem to našel pro všechny brejlovce... https://www.megapixel.cz/nikon-dioptrick… />
iudex 17.02.17 17:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Ron: aspoň si môžeš pozrieť, ako pracuje zrkadlo pri stlačení spúšte. :-) A v kľude študovať menu.
Btw. dlho tu neboli kecy o autách, tak pridám (tým privolávam Thomasina) peknú porovnávačku Sport Auto medzi BMW M240i, Audi TTS a Porsche Boxsterom. Teda zadohrab R6 340k, štvokolka R4 310k a zadohrab B4 300k. Výkon nie je všetko, najrýchlejšie bolo Porsche a M240i prekvapivo najpomalšia: [odkaz] -
iudex 14.02.17 12:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Ron: tak dúfam, že som Ti poradil dobre a budeš spokojný (ak áno, platíš pri najbližšom zraze pohárik ;-) ). Známa na Islande nafotila výborné fotky práve s D5300.
Ad filtre: ja by som s tým neponáhľal, najskôr treba dostať do ruky ovládanie foťáku a zvládnuť expozičný trojuholník (čas-clona-ISO), až potom expozíciu ovplyvňovať filtrami. Inak za najužitočnejší filter považujem polarizák, ten využiješ pri väčšine fotení vonku za dobrého počasia, pekne zvýrazňuje mraky, sýti farby a potláča odlesky, viď moje foto s polarizákom: [odkaz]
Užitočný môže byť aj neutrálny šedý filter, hlavne ak chceš fotiť dlhé expozície (typicky rozmazanú tečúcu vodu): [odkaz]
Prechoďáky sú fajn, ale dosť nepraktické (myslím tie štvorcové) a tie moje odpočívajú v šuflíku. Ostatné filtre nie sú treba, UV filter má každý foťák vstavaný a farebné filtre v dobe fotošopu sú zbytočnosť. -
Ronault. 13.02.17 22:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Švihák: Foťák půjdu objednat na prodejnu, na jedné místní jsem domluvený, že mi tělo objednají za cenu z eshopu.
Na co tolik barevných filtrů? :-O Já bych zvažoval především polorizační a pak přechodové, jinak moc ne.
[odkaz] tady je dobré video o tom na co jsou které filtry
[odkaz] a tady je takový simulátor na co jsou které filtry ;-) -
Dylan McKay 12.02.17 08:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Ptám se jen, že po tom malém nijak netoužím a 40 USD nezabije. Navíc bych jej chtěl v bílé a tam stejně není :-)
PS: používáte filtry na objektiv? Jaké?
Edit.: foťáky Panasonic i Nikon se bez problémů prodaly a doma už je klid ;-)
A klid mám i sám v sobě. Mám svůj vysněný Canon a už nemyslím na jiný.
iudex, až někdy budeš v Praze, tak se ozvi. Jsem tvůj dlužník. -
Ronault. 12.02.17 07:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Svihak: vzhledem k tomu, že ta pevná 50mm/1.8 je docela levná, tuším, že v ČR k sehnani i kolem 3400, tak bych se na aliexpress vykašlal. A nebo ten eglobalcentral.eu
Já nakonec asi tělo koupím v CR a objektiv si nechám poslat z toho eglobal central...