Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 21.02.17 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Já myslím, že ta cena je přiměřená. Ztráta asi 250 tisíc za 3 roky není málo, na GTI jsem ztratil méně při podobném nájezdu, ale bylo jasné dopředu, že na Meganovi se bude více tratit. Kvůli malému poklesu ceny jsem si ho nekupoval, bylo to kvůli zábavě a tomu, že na občasné okruhy je uzpůsoben nejvíce, což jsem také využil >:-[] A taky že z mého pohledu je to na řízení zajímavější než koncernové HotHatche, ale ty jsou zase univerzálnější. Zkusil jsem si postupně obě "polohy" HotHatchů, je na čase se přesunout do dalšího levelu do kategorie HOT COUPE :-) -
Thomasino 21.02.17 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Počet válců má co společného hlavně se zvukem, a ten tě baví i na okreskách, i po městě >:-[] >:-[] >:D
Jinak ano, na okruhu jde především o váhu a poměr výkon/váha, takže čtyřválce typu Caterham, Exige apod. jsou velmi vhodné !!
A protože jsem se za poslední 3 roky poměrně vyblbnul, něco se naučil, bude to zadokolka, sice o něco málo těžší (ale zase ne o moc), ale na okruh už asi jen párkrát do roka :-!
...ale vlk taky sliboval >:D -
Bully_ 21.02.17 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Thomasino:
gratuluji k prodeji a navic za tak vybornou cenu :yes: Jsem zvedavy, co za nastupce jsi nakonec zvolil.
iudex:
pocet valcu nema nic spolecneho s efektivitou. Spis s efektnosti, a ta se, mimo ten okruh a nejenom na okresce, hodi vic :-) -
iudex 21.02.17 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Inak je zaujímavé, že kým ste jazdili na okruhoch, stačil vám štvorvalec. Teraz, keď obaja utlmujete okruhové aktivity a chcete auto len na okresky, chcete šesťvalec. Pritom logika by hovorila opak, ak je miesto, kde v dnešnej dobe využiješ vysoký výkon, je to jedine okruh a nie okreska. ;-) -
iudex 20.02.17 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Jj, posledný Cayman S so šesťvalcom, to by bola značka ideál. Ale vzhľadom na downgrade na štvorvalce si posledné modely s B6 držia tak vysoké ceny, že stoja skoro ako funglovky. A kupovať jazdené auto za cenu novej M2, to už radšej ten bavorák. Takže Ťa tipujem na tú M2. ;-)
Cov: áno, uvažuje o F-T R, 550 koní, to bude peklo. :yes: -
Thomasino 20.02.17 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tak ještě byl ve hře nějaký jen lehce jetý Cayman S, který také splňuje uvedené, navíc si bude dobře držet cenu a jako víkendová hračka by to nebyla také špatná volba >:-[] ;-)
P.S.: Jo a vidíš, F-TYPE V6S by to taky splňoval, ikdyž o něco méně tu část mého požadavku - "párkrát do roka na okruh" :-) -
iudex 20.02.17 09:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
No tak všetci vieme, že 911 to nebude a vyberáš 2er, ale asi si sa rozhodol napínať nás až do leta, či si vybral racionálnejšiu M240i, alebo si sa plesol po vačku a bude to M2. Každopádne Ťa čaká nekonečne dlhých 5 mesiacov čakania. >:D
Btw. Ty prestupuješ z R4 do R6, paja ide meniť V6 za V8, asi by som sa mal viac snažiť v tej práci. >:-[] -
Thomasino 19.02.17 21:10
« Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Podle mě celkem přiměřená cena, vzhledem k tomu co auto zažilo a jak o něj bylo počeváno. Navíc je to jediný Megane R.S. Cup na prodej v ČR v kategorii 400-500 tisíc, který není bouraný :-) Můj kupec udělal malý průzkum, já pak pokračoval ;-)
Jinak nástupce je již vybraný a dokonce objednaný, bude v létě, plus mínus konec července >:-[] Prozravovat nebudu, jen nasměruji, že to bude zadokolka a šestiválec ;-) -
iudex 19.02.17 09:16
« Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tom: jj, s Meggie si toho zažil veľa, málokto pobehal toľko okruhov, ako Ty. Takže nostalgia pochopiteľná.
Btw. hnidopich by povedal, že za olietaný Renault si dostal ešte dobré peniaze. >:-[] Hoci podľa oficiálnej slovenskej kalkulačky je údajná hodnota 22t eur (cca. 580t Kč). [odkaz]
A keď hovoríme o nových výzvach, v akej fáze je výber nástupcu?
-
Thomasino 18.02.17 17:08
« Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Nazdar bando, trochu vám tu s dovolením naruším fotokroužek, abych si posteskl.
MEGGIE si dnes odvezl nový majitel, přesně po 3 letech a 4 dnech společného života :-( Nakonec šla za cenu 455 tisíc, plus 25 za druhou sadu kol O.Z. (mírně potlučenou od kamínků z kačírku) a napůl jetými semislicky Michelin Pilot Cup 2, plus dvěma 4-bodovými pásy. Bylo to fajn, hodně jsme si spolu užili, hodně jsem se s ní naučil, ale je čas na nové výzvy...
[odkaz]
P.S.: Tady na fotce ještě s podvozkem KW Clubsport, ale ten jsem prodal před pár týdny do Anglie a na Meggie jsem vrátil pružiny H&R, což mě přišlo na běžné ježdění a občasné okruhy jako nejlepší setup (a pro prodej taky, s KW by to asi koupil jen podobný blázen jako já).
-
Ronault. 17.02.17 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Iudex: už to studuju... A mám vážný, ale fakt vážný problém. Nedokážu doostrit hledaček tak, aby čísla dole byla ostrá, prostě na mou krátkozrakost to nejde nastavit dostatečně...přitom pokud vím, tak více než 3 dioptrie nemám...a když mám na očích brýle, tak to zase je úplně na nic, protože vidím jen malou část focene plochy... 8-s :-(
Jako bez hledáčku je mi zrcadlovka dost na pytel... 8-s. Ale co sakra s tím :-O
Tak už jsem to našel pro všechny brejlovce... https://www.megapixel.cz/nikon-dioptrick… />
-
iudex 17.02.17 17:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Canon
Ron: aspoň si môžeš pozrieť, ako pracuje zrkadlo pri stlačení spúšte. :-) A v kľude študovať menu.
Btw. dlho tu neboli kecy o autách, tak pridám (tým privolávam Thomasina) peknú porovnávačku Sport Auto medzi BMW M240i, Audi TTS a Porsche Boxsterom. Teda zadohrab R6 340k, štvokolka R4 310k a zadohrab B4 300k. Výkon nie je všetko, najrýchlejšie bolo Porsche a M240i prekvapivo najpomalšia: [odkaz]