Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 21.02.17 14:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Když jsme u té M140i, příp. M240i, tak si osobně myslím, že časy by byly dost podobné s MRS, max. teoreticky o chlup lepší, ale správně píšeš, že by měl mít člověk asi respekt a nehnat to na limit tolik, jako "blbuvzdornou" předokolku (ke všemu se nebudu nijak extra honit za časy jako s Meggie). Ale i s předokolkou když se neučíš chodit na limit a osvojíš si základy správné jízdy na okruhu a na hraně, se dají získat nějaké dovednosti pro zadokolku. Zvláště s Meganem R.S., který je na limitu celkem přetáčivý a stačí více nebo později brzdit a už ten lehký zadek honíš z jedné strany na druhou a musíš korigovat podobným způsobem jako se zadokolkou (navíc s tou jeho jednodušší zadní nápravou). A ty základy co nás Honza Červenka na okruhu učil, jako intenzivně brzdit s kolama rovně a do zatáčky jít maximálně už jen lehce na brzdě, nebo spíše pod plynem, to se rozhodně hodí i pro RWD. Vyzkoušel jsem si nyní ovládání čtyřkolky a zadokolky bezpečně na sněhu před deseti dny na sněhu v rakouském Lungau, bylo super a jistá průprava na RWD je to také. Snad se tam dostanu i za rok již s vlastním autem, nebo si to zaplatím klidně i sám (asi 350 EUR na celý den ježdění s cateringem, k tomu si musíš zaplatit 2 noci někde spaní). Je to v bezpečných rychlostech, naučíš se pracovat s přenosem váhy, rychlá práce na volantu apod :-)
P.S.: A rozhodně chci co nejdříve nějaký koučing i s novým autem, wo tom žádná! -
iudex 21.02.17 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tom: nič nemusíš vysvetľovať a odôvodňovať (aj tak tomu nik neuverí, poznám to), proste takéto auto chceš a hotovo. :-)
Btw. to, že si sa za 3 roky s Meganom niečo (veľa) naučil, automaticky neznamená, že tie skúsenosti (z predokolky s R4) sú prenosné na silnú zadokolku s R6 a zrejme budeš začínať odznova. Myslím, že hlavne na tom okruhu to bude úplne iná káva. Ak zoberiem do úvahy aj fakt, že s autom za 60t budeš mať podvedomý rešpekt ísť na limit, môže sa stať, že svoje časy s Meggie ani neprekonáš.
Btw. pár dní dozadu som videl u nás hneď dve identické modré M140i a naživo vyzerá to auto podstatne lepšie, ako na fotke. 2er, notabene M2 musí byť naživo nádhera. :-) -
Thomasino 21.02.17 13:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Jo, jo, jak jsem ti říkal, kašli na to a raději našetři na nějakého Caymana S nebo něco podobného ;-) Navíc v seriovém stavu se ti to bude za rok nebo dva prodávat mnohem lépe! -
Covenant 21.02.17 13:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Thomasino
To mě právě odrazuje od toho nechat upravit soft, nemusí to být nutně chyba úpravce, ale jak se jednou šáhne na motor už od dealera nic nedostaneš......nový motor je tuším 7000 Euro
-
Thomasino 21.02.17 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
To do toho nejde počítat. Jednak částečně moje blbost, pak "vývoj situace" a způsob řešení lidí v Renaultu :-( To je prostě takovýto "sto litrů v pííí.."
WL - jo, to by se mi taky líbilo! 8-s -
Thomasino 21.02.17 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Já myslím, že ta cena je přiměřená. Ztráta asi 250 tisíc za 3 roky není málo, na GTI jsem ztratil méně při podobném nájezdu, ale bylo jasné dopředu, že na Meganovi se bude více tratit. Kvůli malému poklesu ceny jsem si ho nekupoval, bylo to kvůli zábavě a tomu, že na občasné okruhy je uzpůsoben nejvíce, což jsem také využil >:-[] A taky že z mého pohledu je to na řízení zajímavější než koncernové HotHatche, ale ty jsou zase univerzálnější. Zkusil jsem si postupně obě "polohy" HotHatchů, je na čase se přesunout do dalšího levelu do kategorie HOT COUPE :-) -
Thomasino 21.02.17 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Počet válců má co společného hlavně se zvukem, a ten tě baví i na okreskách, i po městě >:-[] >:-[] >:D
Jinak ano, na okruhu jde především o váhu a poměr výkon/váha, takže čtyřválce typu Caterham, Exige apod. jsou velmi vhodné !!
A protože jsem se za poslední 3 roky poměrně vyblbnul, něco se naučil, bude to zadokolka, sice o něco málo těžší (ale zase ne o moc), ale na okruh už asi jen párkrát do roka :-!
...ale vlk taky sliboval >:D -
Bully_ 21.02.17 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Thomasino:
gratuluji k prodeji a navic za tak vybornou cenu :yes: Jsem zvedavy, co za nastupce jsi nakonec zvolil.
iudex:
pocet valcu nema nic spolecneho s efektivitou. Spis s efektnosti, a ta se, mimo ten okruh a nejenom na okresce, hodi vic :-) -
iudex 21.02.17 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Inak je zaujímavé, že kým ste jazdili na okruhoch, stačil vám štvorvalec. Teraz, keď obaja utlmujete okruhové aktivity a chcete auto len na okresky, chcete šesťvalec. Pritom logika by hovorila opak, ak je miesto, kde v dnešnej dobe využiješ vysoký výkon, je to jedine okruh a nie okreska. ;-) -
iudex 20.02.17 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Jj, posledný Cayman S so šesťvalcom, to by bola značka ideál. Ale vzhľadom na downgrade na štvorvalce si posledné modely s B6 držia tak vysoké ceny, že stoja skoro ako funglovky. A kupovať jazdené auto za cenu novej M2, to už radšej ten bavorák. Takže Ťa tipujem na tú M2. ;-)
Cov: áno, uvažuje o F-T R, 550 koní, to bude peklo. :yes: -
Thomasino 20.02.17 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tak ještě byl ve hře nějaký jen lehce jetý Cayman S, který také splňuje uvedené, navíc si bude dobře držet cenu a jako víkendová hračka by to nebyla také špatná volba >:-[] ;-)
P.S.: Jo a vidíš, F-TYPE V6S by to taky splňoval, ikdyž o něco méně tu část mého požadavku - "párkrát do roka na okruh" :-) -
iudex 20.02.17 09:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
No tak všetci vieme, že 911 to nebude a vyberáš 2er, ale asi si sa rozhodol napínať nás až do leta, či si vybral racionálnejšiu M240i, alebo si sa plesol po vačku a bude to M2. Každopádne Ťa čaká nekonečne dlhých 5 mesiacov čakania. >:D
Btw. Ty prestupuješ z R4 do R6, paja ide meniť V6 za V8, asi by som sa mal viac snažiť v tej práci. >:-[]

[odkaz]
[odkaz]
M240i a ESTORIL BLUE:
[odkaz]
[odkaz]
P.S.: Jinak ta M2 (nakonec i M240i) jsou ještě celkem pěkné v šedé Mineral grey:
[odkaz]