iudex 23.02.17 09:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tom: mlžíš zbytočne, žiadny Nissan so svojou starou a ťažkopádnou 370kou to nebude. ;-) Ani pohodlné grandturismo 4er. Jediná otázka je, aký motor Tvoja 2er bude mať, či N55 alebo B58. ;-) Btw. zaujímavé čítanie k technike B58: [odkaz] -
Thomasino 22.02.17 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Přesně, dvojkový MPV se šestiválcem a náhonem na zadek !! :yes: >:-[]
Nebo se omezíme na sudé řady u BMW, plus Cayman se šestiválcem, nebo nějaké japonské kupé se šestiválcem, co se prodává jako nové do ceny 1,5 mega? Protože tohle taky nevypadá úplně zle ;-)
(plus následující 3 fotky) [odkaz] -
woody-alien 22.02.17 20:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Thom: Jo takhle to funguje. Pošleš na účet BMW nějakou sumu a oni ti NĚCO v létě pošlou. >:D A můžeš aspoň přibližně určit třeba "chtěl bych řadu 2, co se týká projevu, nemusí to být vyloženě sporťák, postačí slušné GéTéčko" ? No to zas bacha, aby na tebe nevyšlo třeba tohle [odkaz] >:-[] ;-) -
white label 22.02.17 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Není to špatné, ale já mám radši tmavší interiéry, zejména do sportovně orientovaných vozů, tmavě hnědá, nebo černá, značka ideál. ;-) -
Thomasino 22.02.17 19:06
Tak to nebyl ten správný odstín, to je pravda, to jsem popletl. Tady jsem to nahral ke svým fotkám, protože mám uloženo doma :-)
Zde 3 fotky 4 series příplatkového interiéru a za ním pak hnědá u M240i
iudex 22.02.17 18:27
Práve mi prišiel newsletter of Fordu, že si môžem objednať Fordy v luxusnom prevedení Vignale. Tak som zo zaujímavosti pozrel a najlacnejšie Mondeo je za 37000 eur (2,0TDCI 132 kW manuál), kombík s automatom je za 41t, štvorkolka za 44t. Ale mám zadarmo 5 rokov prémiových Vignale služieb (rozumej 5-ročný servis a dve umytia auta ročne). No nekúp to, taká prémia. :-) -
white label 22.02.17 17:59
Tak zrovna tenhle odstín hnědé (kůže) je podle mě hrozný, když hnědá, tak pořádně tmavá, něco jako espresso, nebo tmavá čokoláda. ;-)
Thomasino 22.02.17 16:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Souhlasím. Ikdyž kombinace hnědé kůže se stříbrno-černým interiérem (z broušené hliníku) vypadá taky dobře >:-[] K modrému autu, samozřejmě ;-)
P.S.: Tímto, ani níže napsaným, ale nepotvrzuji, že jsem si objednal M240i nebo M2, či M140i apod >:-[] >:-[] To se prostě uvidí až v létě co dojde ;-)
Ono i taková 440i kupé s hnědým interirérem (ale ta hlavní lišta ve stříbrné) by bylo moooc pěkný GéTéčko :-)
white label 22.02.17 14:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Th
Když jsem viděl to (pra)dědovo 140i, tak opticky se mi nejvíc líbily právě ty sedačky v kombinaci alcantara/látka, příplatkovou kůží se to akorát "zabije" (po všech stránkách). -
Covenant 22.02.17 13:08
Osobně pokud Caymana tak lehce jetého, nebo prostě jetého předposlední genrace (S) s 6 válcem než ten dvoulitr.....pokud bych chtěl zvuk 4 valce zůstanu u HH. ...pokud to situace za pár let dovolí, bude to nejspíš rozhodování mezi: Cayma (s), F-TYPE nebo M2. ;-) -
Thomasino 22.02.17 10:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Vzhledem k těm cenám bych porovnával Caymana spíše s M2, než s M240i >:-[]
Ale to je již věc názoru, jak se na to kdo kouká. Já si chci udělat radost a koupit si na stará kolena pořádné auto co bude pěkně vypadat, bude mít zvuk (takže šestiválec) a které bych si pár let nechal (doufám). Takže rovnou říkám, nový Cayman, včetně Cayman S, byl ze hry velmi rychle. Nemluvě o tom, že to je trošku "politicky nekorektní" >:-[] >:-[] A nejde mi o čas na okruhu.
Jinak ano, u některých modelů a v pár akcích do roka (loni 3x) se dá někdy koupit BMW se slevou až 25% pro motory 30i a 40i (neplatí pro M2, ale jen pro řady 1,2,3 a 4), ale musíš mít navíc výbavu 25% nahoru od základní ceny (nic není zadarmo!). Takže s M240i se dá v takové akci dostat např. na nějakých 1,150 mega s dph s automatem (asi 42.600 EUR) a je plně vybavená, už jen řešíš co do auta nechceš, aby nebylo zbytečně těžké apod 8-s (určitě nechceš střešní okno, nechceš elektricky stavitelné sedačky, nechceš asistenty v jízdních pruzích co na tebe furt pípají, ale za to asi chceš velkou navigaci, natáčecí bixenony, lepší audio, couvací kameru..). No a ještě je na zvážení, zda tam někdo chce kožený interiér (který v zimě studí), nebo si vystačí s těmi základními eMkovými sedačkami v kombinaci látka-alcantara :-) Do té výbavy v hodnotě 25% základní ceny auta se to vejde, ale určitě budou lidi co to tam chtít nebudou! -
iudex 22.02.17 10:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tom: áno, už som tu dával to video, ako ten základný Cayman s hanebným dvojlitrovým štvorvalcom a 300k na okruhu vyprášil M240i s 340k šesťvalcom: [odkaz]
Teda Porsche umí aj so štvorvalcom. Ale samozrejme s Tebou súhlasím, že bez ohľadu na rýchlosť Porsche so štvorvalcom skrátka nie, notabene pri tej cene. Problém je, že drahé nové štvorvalce, nad ktorými ohŕňajú všetci nos, zvyšujú ceny jazdeniek s B6, takže ani to nie je cesta pre nás chudobu. >:-[]
Takže BMW to istí. A tam naviac vedia čarovať so zľavami, 20% nie je neobvyklých, čo som počul. -
Thomasino 22.02.17 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
To jako myslíš základního nového Caymana se čtyřválcem 2,0 turbo ??
No nevím, ale dát za auto 55-65 tisíc EUR (1,5 až 1,7 mega s trochu výbavy a po slevě) a mít jen čtyřválec se zvukem nic moc, to bych osobně koukal jinde >:-[] Ikdyž je to Porsche s nádhernými tvary a ikdyž Porsche mám hrozně rád ! Proto raději mírně jetý Cayman S, nebo klidně jen Cayman, ale s charakterním šestiválcovým boxerem :-) Za mě prostě šestiválec, dokud se nějaké prodávají !!
P.S.: No nekup to za dva míče! :-D
To už asi fakt raději tu M2 za 1.670 míče:
Ale prostě nedám za auto více jak 1,5 mega, protože nemám...
iudex 22.02.17 09:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Leg: z čoho usudzuješ, že to bude M240i? Mne to z náznakov vychádza skôr na M2.
Btw. včera večer som si dal youtubový oddych a prešiel snáď všetky porovnávačky M140i, M240i s Focusom RS, Audi RS3, Caymanom atp. A zhrnul by som to asi takto: na Caymana to nemá, ten je aj v základnej verzii rýchlejším a ostrejším autom, ale v zásade porovnávačky bavorák vyhráva svojou univerzálnosťou, ideálne kompromisným naladením medzi hardcorovým Focusom (ktorý je síce ostrejší, živelnejší a viac vťahuje do deja, ale súčasne ťažšie použiteľný na bežné jazdenie, tvrdý a uskákaný) a ultrarýchlym, ale zase nezáživným a jazdne sterilným Audi. Neprekvapivo teda boduje motorom (charakter, zvuk, výkon, točivosť), zábavným a záživným podvozkom, ktorý je súčasne dostatočne komfortný a použiteľný na bežnú jazdu. Skrátka ideálne auto na dochádzanie po meste do práce. >:-[] -
Thomasino 21.02.17 17:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Tak ještě malé upřesnění k té modré LONG BEACH BLUE z M2. Na X4 nejde k eM-paketu, je nabízena pouze k nejvyššímu modelu X4 M40i. Mimochodem prý zajímavý a příjemný auto, známej to měl teď na pár dní půjčené.. Tady je test na ACZ: