white label 23.02.17 18:20
« ŠKodiaq
Tak se tu začal prodávat ŠKodiaq (vzpomínáte ještě na rovnici "Škoda = IQ + srdce", se základní motorizací to bude spíš Škoda Kardiak) a dokonce i v našem malém (sotva dvacetitisícovém) městečku, nestíhá prodejce psát objednávky. Kéž bychom byli podobní "vlastenci" i v jiných ohledech. :-)
V reálu mi u běžných verzí vadí typická slabina většiny Škodovek, úzký rozchod vzhledem k šířce karoserie, což ještě umocňuje zbytečně offroadové "hranaté" vykrojení blatníků, podobně jako u Yeti.
white label 23.02.17 18:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Th
To co dobře víš ty, nemusí stejně dobře vědět každý... :*) >:-[]
w-a
To byl správný ultralehký dieselový dvoumístný exot. >:D -
woody-alien 23.02.17 17:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
wl: O Mini Cooperovi vím, to jsem počítal, že mu chvilku vydrží...je to taková zajímavá motokárka. A o dvouválcovém japonském dieselu se zvukem V8 >:-[] samozřejmě taky. -
Thomasino 23.02.17 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
No to že si domů vodí jen jednu a tu samou, ještě přece nic neznamená, to by jsi zrovna ty mohl vědět >:-[] >:-[] -
white label 23.02.17 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Th
Holku má celou dobu stejnou, takže to s tou promiskuitou nebude tak strašné, jako u tebe. ;-)
Ona ta jetá auta svádějí ke střídání mnohem víc, než nová. ale jsou i "exoti", kteří mění i nová auta poměrně často. >:-[] -
white label 23.02.17 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
w-a, iudex
Mladý, za tu krátkou dobu (v květnu mu bude 20), už stihl vystřídat víc aut, než já do 50ky. >:D
Akorát, že u něj se zatím vždy jednalo o jeté kousky, ale zrovna to 370 Z je v bezvadném stavu, teda když pominu detaily typu lízlé elektrony o obrubník chodníku apod., ale s tím člověk musí u jetého auta bohužel většinou počítat.
370Z má jen na letních plackách, takže v zimě jezdí něčím, co zrovna dává do kupy na další prodej. Teď má čerstvě 530dA (E39) v kombíku (r. v. 2002), před několika lety zastavené auto, které teď sehnal za zajímavou cenu. Mimochodem, už je to jeho v pořadí třetí E39, předtím to ale byly sedany (taky 530dA a 520iM/R6).
Před Zetkem měl MINI Coopera ve slonové kosti s černou střechou. -
woody-alien 23.02.17 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
wl: Jj, bílá rozhodně nic moc. Ta barva z odkazu je hodně dobrá. :yes:
A jen tak mimochodem - Jak mladý má 370Z ? Tady člověk horko těžko střádá na trochu slušný auto, utěšuje se, že ještě relativně nedávno brousil "všechno vzadu" přičemž Porsche to vážně nebylo >:-[] a "mladý má 370Z". Svět není spravedlivej. >:D ;-) -
iudex 23.02.17 16:06
« Re: Gumy
Cov: jj, Super Sporty skončili, už minulý rok som mal problém ich zohnať. Ale Sport 4 boli hodnotené veľmi dobre a 4S ako priamy nástupca SS bude určite kvalitná guma, už od pohľadu vyzerá byť pomerne lepivá, málo drážkovania a tie ich grafy vyzerajú pôsobivo (brzdná dráha na suchu skoro o meter lepšia, ako vynikajúce CSC6).
Ja aktuálne zvažujem "normálne" gumy pre Mondeo. Tam nemajú zmysel žiadne UHP, ale zase nejaké úplne lowend Matadory nechcem. Predbežne mi to vychádza na Hankook Ventus Prime3 K125, hoci k tej značke mám isté predsudky, vyhrali porovnávačku vo svojej triede v 2016, tak zvážim.
Tom: trošku som podpichol, ale ak sa odosobníš, asi chápeš pointu, že 50t kilometrov najazdených na Meggie bolo iných, ako 50t s Passatom na nemeckých diaľniciach.
wl: Tvoj syn, čo donedávna jazdil na tej dvojvalcovej srande pre násťročných? Pekný progres k tej 3,7 V6. :yes: -
white label 23.02.17 15:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Souhlas, mladý má 370Z a realita má poměrně daleko k tomu, jaké (velmi negativní) je obecné povědomí ohledně 370Z. Navíc, v té jeho kovově šedé metalíze vypadá naživo mnohem atraktivněji, než třeba v bílé.
Thomasino 23.02.17 15:07
iudex !!?? :-O No dovol >:D Naopak u vyměněného motoru máš jistotu, že najel jen 5000 km a nic moc za sebou nemá :-) Ostatní MRS mají za sebou nějaké okruhy také, jen se k tomu nehlásí a motor jim může kleknout za 2 roky chvilku po skončení záruky >:-[] Před kupcem jsem nic netajil, přiznal jsem vše, přijde mi to lepší a férové. A cena tomu odpovídala, jinak by to bylo dražší. Ke všemu ostatní MRS na prodej za 400-500 tisíc jsou lehce bourané, můj Meganek byl jen asi 3x trošku v kačírku a jinak mu nic není.
Jaké všechny okruhy? Jen 5 z asi 12-ti nejvyznamějších evropských ;-) Chybí mi stále Nurburgring GP trať, Hockenhaim, RedBull Ring, LeMans, Algarve, Barcelona, Monza, nebo Paul Ricard !! :-( :-( Vyzkoušel jsem SPA, Nordschleife, Hungaroring, Brno, Slovakiaring (Most se mezi významné nepočítá).. -
iudex 23.02.17 14:38
woody: ja nielenže mám rovnako ako Ty problém uvažovať o jednoúčelovom aute v takej vysokej sume, ja mám problém s jednoúčelovým autom všeobecne (nehovoriac o tom, že na žiadny Cayman a spol. nemám >:-[] ). Auto je napriek všetkému hlavne dopravný prostriedok, radosť z jazdy je žiadúca, ale sekundárna požiadavka, preto principiálne ani o polovicu lacnejšia MX-5 a pod. u mňa nepripadá do úvahy (ja viem, Bully bude tvrdiť, že aj dvojmiestny minišportiak, do ktorého sa treba súkať s obuvákom, je praktické auto, ale on nie je zrovna objektívny :-) ).
Cov: ja Ti neviem, obzvlášť pri športiaku určenom na zábavu, s ktorým sa jazdí... sám vieš ako, by som jazdenku nechcel. Ak nemám na nové, tak radšej pôjdem o triedu nižšie, ale kupovať jazdenú M2 a pod. nie je podľa mňa rozumné. Skús si odpovedať na otázku, či by si si kúpil Thomasinov Megane. To nie je nič proti osobe, ale jednoducho auto, ktoré pobehalo všetky okruhy v strednej Európe, bolo tunené rôznymi garážmajstrami, malo menený motor, to určite nie. A ten Cayman, ktorý sa javí taký pekný naleštený na mobile.de, môže mať za sebou presne to isté, len o tom nevieš. -
Thomasino 23.02.17 14:27
To už budete mít s IUDEXem "fleetovou" slevu, když pořešíte společně! >:-[]
...ty si nekoupíš Cupru v kombíku s Haldexem ?? :-O
P.S.: Na tu 370Z Nismo by šla i na novou podle mě cena hluboko pod 990 tisíc, když se hodně přitlačí. Prdlačky se jim to prodává, stačí je zatlačit do kouta >:-[] -
Covenant 23.02.17 14:12
woody-alien
Cayman, M2, F-Type......Bavíme se o zánovních ojetinách....do nového bych taky nešel, jak říkáš.. bylo by to auto je pro radost.
Jako pracovní auto si dokážu představit mondeo v kombíku....dávám tomu rok, maximálně dva a Octávka půjde z domu.... ;-)
woody-alien 23.02.17 11:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
iudex: Možná je 370Z "stará a těžkopádná", ale za tyhle peníze bych ji do garáže třeba i vzal. [odkaz] ;-)
Četl jsem v testech dost výhrad, ale osobně se mi projížďka se Z-etkem líbila. Cayman, M2, F-Type....jako hezký, ale upřímně mám trochu problém uvažovat o autě víceméně pro radost v těhle cenových relacích. Když se tedy nebudeme bavit o ojetinách. -
Thomasino 23.02.17 09:53
No s tím Nissanem máš pravdu, ale s tou 4er ani né. Ta v užším výběru opravdu byla! >:-[] Samozřejmě jako 440i po faceliftu od nynějšího jara, případně i jako sedan 340i po faceliftu (kdy se zlepšilo řízení). Asi stárnu nebo co :-!

No a Fiesta ST s tříválcem? No nevím, dát do Mini-HotHatch třívalec mi přijde mimo mísu. Tady prostě patří čtyřválce 1,6 Turbo a basta! >:-[] Maximálně u jiných výrobců 1,5 až 1,8 Turbo ;-)