woody-alien 27.02.17 21:08
« Re: Re: ŠKodiaq
iudex: Možná, "že tá hranatá krabica tu nikoho z nás nezaujíma" ale mezi prostým lidem vzbudila neuvěřitelné pozdvižení. Co se Kodiaq objevil v showroomech, o ničem jiným se v podstatě nemluví. Do dealerství Škodovky se chodí jak do zoo, okouknout, posedět, ti šťastnější tam maj známýho, kterej je i sveze, a pak o tom týden vypráví komukoliv, kdo je ochoten je poslouchat. A ne, opravdu se nejedná o cílovku, která by hodlala co nevidět vyměnit svýho Accenta z Áček. Z Kodiaqa se jenom stalo něco jako jsou korunovační klenoty. A tomu odpovídají i zážitky těchto očitých svědků - jeden by řekl, že se právě vrátili z podrobné prezentace produktů firmy Rolls Royce. :-) -
woody-alien 27.02.17 20:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Leg: Trocha staromilství nikoho nezabije. Je sice celkem úsměvné, že tu (ve FieSTě) neoplakáváme žádnej V8, ale jak říká (pra)děda "us.ranej čtyřválec" >:-[] o objemu tří piv, nicméně ze strany lidí, co maj auta rádi, jde o pochopitelnou alergickou reakci.
Ale nemusíme se bát. O to pouštění "hudby" do repráčků nepřijdeme ani u toho charakterního, zvukově jadrného tří/dvou válce. ;-) -
Leg 27.02.17 20:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
A ešte ku Škodylaq-u. Skutoční premianti (s hviezdou v znaku) SUV robia tak, že na štyridsať rokov starý rebriňák nasadia portálové nápravy, natiahnu ho o 60 čísel, pod kapotu dajú V12 Biturbo, dozadu interiér z Maybacha a aby toho nebolo málo, zrežú mu strechu. Na záver primiešajú poriadnu dávku karbónu a výsledok nie je hitom niekde v chudobnej východnej európe, ale čakajú na neho v šóre muži v pyžamách na blízkom východe. Tak stavajú autá lídri na trhu!
Leg 27.02.17 20:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
iudex: ja ti neviem, ale povozil som sa na jednotke s trojvalcom (asi 118i či ako sa to volalo - taká obrátená amerika, namiesto osemvalca s trojstupňovým automatom malo trojvalec s osemstupňom) a do auta, ktoré má vo svojej DNA radosť z jazdy by som 1,5 trojvalec preferoval jednoznačne pred napríklad 1.8 TSI (ja viem, hrušky-jablká, BMW-VW, ale nie som showroomový cowboy čo má najazdený každý model s polovicou motorizácii). Trojvalec má aspoň trocha charakter, zvuk, rád sa točí a aj človek o ňom vie, že sa točí. Turboštvorvalec ťahá a ťahá ... a to je asi tak všetko. Ako do Oktávky fasa, ale v športovom modeli ostáva než spraviť dieru do výfuku alebo púšťať hudbu do repráčikov, ináč o tom motore človek ani nevie, samozrejme okrem neúnavného ťahu, ktorý ale samozrejme nie je zlý, néžené.
A že má filter pevných častíc - no, má, bohužiaľ (resp. našťastie) súčasné autá sú natoľko efektívne, že sa stali nutnosťou. Pokrok nezastavíš. -
Ronault. 27.02.17 19:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Není každý trivalec jako HTP. Já teď jel od cca Lipniku do Boskovic, čili všechny druhy silnic s Mini...potkali jsme se nahodouna dálnici se Skipperem, co tu má recenzi na ně v TOP10, takže jsme si prohodili auta...no a teda kultivovanost příkladná...na volnobeh jako čtyřválec, takže občas nejde poznat, jestli motor běží nebo jsem nevypnul startstop, ve středních příjemný zvuk nijak nerušící a ve vysokých otáčkách správně jadernejsi...prostě rozhodně bych třívalce nesoudil podle htp, které máme doma
Ad Kodiaq - potkal jsem ho naživo a opravdu až tak uneseny jsem.nebyl, ale češi budou, ti jsou dnes na mekko z SUV...a ty výřezy v blatnicich jsou fakt hnusné jak na Yetim, to souhlas -
boost. 27.02.17 19:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Benzín nemůže mít DPF. D jako Diesel!
Mercedes používá Partikelfilter už snad tři roky, ani se o tom pořádně neví, a neslyšel jsem žadný katastrofický stories. Bez nich už to zanedlouho asi očividně nepůjde. Jsem zvědavej, jak tohle bude řešit aftermarket, protože downpipes jak s katem nebo bez jsou dost populární a když teď BASF má pro benzíny katalyzátor a BPF v jednom dílu, tak nevim nevim...
dpf off, kat off, egr off, brain off. Východňárská klasika. >:D
P.S.: @Thomasino
BMW F22/87 facelift v létě, N55 čeká smrt kvůli emisím. Jestli bude mít base M2 (upravenou) B58 anebo S55, kterej už jistej ve verzi CS, nevim, ale radši se zeptej dealera na M2 CS, jestli by tě nezapsal na seznam. -
iudex 27.02.17 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Je zaujímavé, že tá teória o optimálnom objeme valca sa vytiahne vždy iba pri 1,5l trojvalcoch (BMW, teraz Ford). Teda všetky jednolitre by podľa tejto teórie mali byť dvojvalcami. Tu už tá teória neplatí?
Rovnako argument motorkami je pri autách mimo. To by som mohol poukázať, že superšporty sú väčšinou štvorvalce, a to nielen jednolitre, ale aj šesťstovky. Alebo známa Honda 1800 Gold Wing je pri objeme 1,8l šesťvalec. ;-)
Inak nová FieSTa je podľa mňa veľmi vydarená, odstránila všetky neduhy doterajšej generácie (exteriér á la ocucaný bonbón, interiér á la hifiveža z 90. rokov), stačilo ponechať motor z doterajšej FieSTy, resp. dať motor z ST200 (1,6EB 147 kW) ako základ. Ale nie, Ford musel ubrať valec a pridať DPF filter (už vidím, ako sa na okruhu auto prepne do režimu vypaľovania filtra). 8-s -
Thomasino 27.02.17 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tak je pravda, že prý optimální objem válce je 0,5 litru, takže tříválec u 1,5 litrového objemu jistou logiku má >:-[] Ale otázka je, jaký to bude mít zvuk. Když si vzpomenu na "šicí stroj" Fabie 1,2 HTP, tak mi vstávají chlupy na těle :-O
Jen škoda, že Fiesta ST stále vypadá, že je více vysoká než široká :-O :-O -
white label 27.02.17 14:34
« Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Já bych v případě brnzínového R3T samotný počet válců tolik nepřeceňoval, Objemově to zůstává téměř stejné (1.5 vs 1.6) a půl litru na válec je optimální i z hlediska nižší hmotnosti motoru (ve srovnání s R4 1.6).
Nejdřív bych se svezl a pak bych dělal závěry. ;-)
P.S. Třeba u motorek zní tříválce často atraktivněji, než čtyřválce. Samozřejmě, že nezbytný je k tomu i dobře "naladěný" výfuk, což platí i u auta. -
white label 27.02.17 14:27
« Re: Re: ŠKodiaq
Jí bych tu FieSTu předem neodsuzoval, koní má mít relativně dost (200), a že to bude tříválec nemusí být hned průser. Benzínové motory s lichým počtem (více) válců mívají zajímavý zvuk, viz třeba R5 vs R6, takže ono to pak může být podobné i u R3 vs R4, třeba u motorek zní některé 3válce atraktivněji, než 4válce. -
Thomasino 27.02.17 13:51
« Re: Re: ŠKodiaq
Tak nějak, Kodiaq je divnej, před pár dny jsem konečně viděl na živo. Ale nová Kokta s dvojitými světly, co jsem viděl na živo také, je ještě větší hrůza! :-( V šedé to ještě šlo, to nebyly ty světla moc vidět, ale v bílé to je ošklivé. Asi Kabaňova pomsta :-D
No a Fiesta ST s tříválcem? No nevím, dát do Mini-HotHatch třívalec mi přijde mimo mísu. Tady prostě patří čtyřválce 1,6 Turbo a basta! >:-[] Maximálně u jiných výrobců 1,5 až 1,8 Turbo ;-) -
white label 23.02.17 18:20
« ŠKodiaq
Tak se tu začal prodávat ŠKodiaq (vzpomínáte ještě na rovnici "Škoda = IQ + srdce", se základní motorizací to bude spíš Škoda Kardiak) a dokonce i v našem malém (sotva dvacetitisícovém) městečku, nestíhá prodejce psát objednávky. Kéž bychom byli podobní "vlastenci" i v jiných ohledech. :-)
V reálu mi u běžných verzí vadí typická slabina většiny Škodovek, úzký rozchod vzhledem k šířce karoserie, což ještě umocňuje zbytečně offroadové "hranaté" vykrojení blatníků, podobně jako u Yeti.
white label 23.02.17 18:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Th
To co dobře víš ty, nemusí stejně dobře vědět každý... :*) >:-[]
w-a
To byl správný ultralehký dieselový dvoumístný exot. >:D -
woody-alien 23.02.17 17:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
wl: O Mini Cooperovi vím, to jsem počítal, že mu chvilku vydrží...je to taková zajímavá motokárka. A o dvouválcovém japonském dieselu se zvukem V8 >:-[] samozřejmě taky. -
Thomasino 23.02.17 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
No to že si domů vodí jen jednu a tu samou, ještě přece nic neznamená, to by jsi zrovna ty mohl vědět >:-[] >:-[] -
white label 23.02.17 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozloučení s nejlepší předokolkou po 3 letech..
Th
Holku má celou dobu stejnou, takže to s tou promiskuitou nebude tak strašné, jako u tebe. ;-)
Ona ta jetá auta svádějí ke střídání mnohem víc, než nová. ale jsou i "exoti", kteří mění i nová auta poměrně často. >:-[]