Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 01.03.17 19:20
« Re: Re: Natural 95 už u Benziny nenatankujete, končí i Diesel Top
white label
Vlastník Benziny, skupina Unipetrol, převzal v roce 2016 dvacet z celkových 68 čerpacích stanic OMV.
Zbylé čerpací stanice převezme do konce roku 2017. ;-)
Já to pochopil apoň tak, že že v ČR je jen 68 OMV...tak snad se nepletu :-) -
Ronault. 01.03.17 18:03
« Re: Natural 95 už u Benziny nenatankujete, končí i Diesel Top
Covenat: co se týče dieselu, tak jsem přešel už jen na Eurooil, protože i Verva Diesel obsahuje biosložky...ale až bude i u Euroilu biosložka, tak nevím na co budu jezdit. Co se týče benzínu, tak do Fabie taky beru Euroil, ale do Fanouše Vervu 100, protože ta by snad neměla mít biosložku, která by při tom, když je v nádrži půl roku, degradovala, ale jestli má Verva 100 biosložku...to není jisté. Nicméně Euroil Optimal plus diesel zatím velmi dobré, tak cca 2 deci spotřeba šla dolů.
Euroil za posledních 15 000 km 5,1 l/100 km
Verva 100 předešlých 15 000 km 5,2 l/100 km
Řekl bych, že 15 000 km je docela slušné srovnání paliv. Za ta období jsem jezdil téměř výlučně buď na Vervu nebo Euroil, snad jen jednou jsem tankoval v Maďarsku na OMV, -
white label 01.03.17 18:00
« Re: Natural 95 už u Benziny nenatankujete, končí i Diesel Top
Cov
Jak víš, že mezi těmi 68 pumpami je zrovna i ta naše OMV?
Já tankuju u Benziny (Plus), OMV i u Shellky, takže když tu OMV skončí, přežiju to. ;-)
Akorát by pak u nás byly všechny (3) pumpy od Benziny, takže takový místní monopol.
-
iudex 01.03.17 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Predáva sa viacmenej nedobrovoľne. No v kategórii nájazd asi vyhrávame, za 6 rokov 25t km. Úplné inzerátové klišé (po dôchodcovi, málo jazdené, v zime vôbec, garážované), asi mi to nikto ani neuverí. >:-[] [odkaz]
-
Ronault. 01.03.17 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Iudex: to je to, co tvrdím již od doby, kdy jsem kupoval Megana kdy jsem po vyzkoušení skoro celého trhu atmosféry vyškrtl, protože na co 100kw v Aurisu, který jede hůře než 74 kW v Laguně. A i ten opevovany Mazdacky 1.5 v trojce nejede vůbec dobře, zlatý třeba 1.2 TSI nebo 1.2 TCe...
A prodáváte, jo? Taťka zatím o výměně nechce slyšet, spokojený, ale pravda, že příště to už nebude nafta, nájezd má menší než white label >:-[] >:D -
iudex 01.03.17 08:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Ale ja turbomotory vítam, len by som si to predstavoval tak, že k v minulosti obvyklým objemom pre danú kategóriu (napr. nižšia stredná 1,4 až 2,5 l, stredná 1,6 až 3,0 l) sa pridá turbo. >:D A samozrejme zachová počet valcov.
Dnes som v práci s otcovým Peugeotom 207 (predávam ho) s "poctivou oldschoolovou atmosférou" 1,4 a je pravdou, že to nemá to kritizované nakopnutie pri nafúknutí turba a nelineárny záťah, ono to totiž nemá ťah žiadny, pri žiadnych otáčkach, len rovnomernú a konštantnú... absenciu záťahu. >:D Zlaté turbo. -
woody-alien 01.03.17 07:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
wl: No jasně, však taky píšu, že to přineslo hodně dobrého. Tím míním jednak opravdu masivní snížení smradu z aut, druhak náhradu emisema utlučenejch starejch atmosfér turbem. Jenže nic se nemá přehánět a tady už se s mávátkama v ruce vesele šineme do...ty víš kam. ;-) -
white label 28.02.17 16:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
w-a
V globále s tebou určitě všichni souhlasíme, např. R3 1.0 EB v Mondeu apod. je samozřejmě "ekozhovadilost", ale u FieSTy je přece jen R3 1.5/200 PS "trochu" o něčem jiném. Co mně na tom přijde absurdní, je hlavně to údajné vypínaní jednoho válce (u tříválce).
P.S. Každé zlo může být k něčemu dobré a výjimky potvrzují pravidlo. Ona i ta masivní "turbo eko éra" přinesla i "párů zajímavých motorů, zejména s objemem do 2.0 L. -
Thomasino 28.02.17 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
No 55 tisíc EUR je hodně, ale hlavně stále nevíme za co >:D
Až budou známy finální parametry, jako výkon a váha, tak se dá spekulovat. Výkon celkem tuším, ale zajímá mě ta finální váha, až to někdo postaví na váhy a ne jen co uvádí výrobce (zrovna Renault v tomto trochu lže, jak se ukázalo v jiných testech, ale lže i řada dalších..). A taky jde o výši slevy z těch 55 tisíc EUR ;-)
Každopádně já mám na další 4 roky vystaráno, takže mě osobně bude spíše zajímat ta ostřejší verze co bude více zaměřená na okruh a bude mít nad 300 koní, bude vypadat agresivněji a která má přijít tak za rok. A pak také testy, osobní zkušenosti a v dalších letech spolehlivost a způsob řešení reklamací. To že si Renault myslí, že bude konkurovat Porsche a Alfě 4c je sice pěkné, ale málokdo dá za Renault (pardon, Alpine) milion a půl Kč >:-[] >:-[] Takže podle mě, zezačátku moc slevy nebudou chtít dávat, za dva roky zjistí že se jim to moc neprodává a slevy budou jedna báseň!! ;-) :-D -
Bully_ 28.02.17 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
iudex:
uz z principu mnohem lepsi trakce bude mit pri akceleraci- a to predevsim z nuly na kratkou vzdalenost- vzdycky vyhodu zadokolka (vetsinou, ale neni to pravidlem, jeste lip ctyrkolka) oproti predokolce. Tim umaze i nevyhodu sveho nizsiho vykonu, nebo lepe receno pomeru vykonu k hmotnosti.
Podel ulozeny motor neprispiva ke kultivovanejsimu chodu, ale k lepsim jizdnim vlastnostem celeho vozu. Je to dane vyhodnejsim rozlozenim hmotnosti.

Ronault slušné....moje spotřeba je 6-6,5 v dieselu a 9-9,5 v benzinu >:D