Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 03.03.17 19:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Ty jsi hold REBEL !! :-) A bez "mrdky na denní ježdění" jako by jsi nežil >:D
Kolik tam máš na 130i vlastně najeto? Měl bys ji už šetřit, teď je po nich celkem poptávka a za pěkné kusy se platí velké částky! Měl by sis ji začít taky užívat jen víkendově a už ji moc neničit >:-[] >:-[] >:-[] -
Leg 03.03.17 18:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Vidím, že ja som tu nakoniec za humplovača áut - zimné gumy na hothatchi, nedajbože na zadokolke su tú skoro zakázaným artiklom a aj keď ich niekto nazuje, tak pre istotu na nasolenú cestu nevyjde. Ja čoby vlastník snáď najstaršieho auta tu, a ešte k tomu smrtonosnej zadokolky jazdím denno-denne, či je sneh a či mráz, a aj na lyže som už tento rok vyrazil a ani zálohu v podobe auta strednej a vyššej triedy (prípadne povestnej mrdky do mesta) nemám.
Heslo dňa: kto neobúva na auto zimné gumy, ten to auto nepotrebuje. :-) -
iudex 03.03.17 17:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
K téme hravá zadokolka pekné driftovacie video Rasťa Chválu s GT86 vo Fínsku, explicitne píše "video len pre tých, ktorým 200 koní stačí" :-) [odkaz] -
Thomasino 03.03.17 16:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Koho by RWD nelákalo !! A proto jsem se pro jedno pěkné rozhodl, dokud se dají nějaké nové (či mírně jeté do 3 let) zajímavé ještě pořídit >:-[] A chci si ho nechat dlouho a maximálně pak vyměnit dailycar.
No a jestli to bude M240i nebo jiné (M140i, nebo M2, či lehce jetá M3/M4) prozrazovat fakt zatím nebudu, uvidíte v létě >:-[] Stejně jako jestli to bude manuál nebo automat - to bylo těžké rozhodování! Každopádně to ale bude RWD a šestiválec ;-)
Ohledně krocení zadku a ESP, tak si myslím že je to hodně auto od auta, každý výrobce to má jinak nastavené a ke všemu taky každý model je jinak nastavený. Určitě ti sportovní model M240i nebo M2 a M3 dovolí mnohem více, než nějaké manažerské 320d :-! -
iudex 03.03.17 16:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tom: no predsa že to bude M240i. ;-)
wl: to ani nebolo mierené na Teba, je mi jasné, že Ty auto nešanuješ programovo pre účely predaja, aj tak tipujem, že zostane v rodine.
boost: so zadokolkami mám málo skúseností, tak nechcem byť múdry, ale myslím, že čím vyšší výkon, tým väčšie problémy má ESP ten zadok umravniť. Keď sme v škole šmyku mali cielene rozhodiť 1er a 3er (bežné motorizácie), tak to ESP naozaj pekne skrotilo, ale ten F-type bola iná liga. A i youtube je plné videí, ako sa silné zadokolky nechcene rozhodili aj na rovnej ceste. Každopádne ma i napriek rešpektu ten RWD láka. -
Thomasino 03.03.17 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
IUDEX - a co je teda podle tebe venku? >:D >:D (teda kromě tvého GTI)
WL - v tvém případě až budeš prodávat GTI V, tak bych poslal nejdříve nabídku do VWolfsburgu, jestli nechtějí vykoupit jedno speciální GTI po prvním majiteli s ročním nájezdem asi 3000 km >:-[] -
white label 03.03.17 15:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
iudex
Tak pokud někdo šetří auto s hlavním motivem dobře ho následně prodat, tak to je pak něco zcela jiného, než v mém případě, kdy je mi od začátku naprosto jasné, že mi za stav/km auta nikdo při následném prodeji nijak extra nezaplatí, taky proto je mám tak dlouho a starám se o ně jen k vůli sobě/svému pocitu, nikoli pro jejich další majitele. A stejně tak je i konfiguruju. ;-) -
iudex 03.03.17 15:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Boost: po tom, ako mi webpajov F-type začal zadkom tancovať po ceste od jedného jarku k druhému aj pri zapnutom ESP sa vyhláseniam, ako ESP silnú zadokolku "podrží a nedá", len smejem. ;-)
wl: naopak, tá hláška veľmi výstižne ironizuje majiteľov šanujúcich auto, aby ho potom mohli dobre predať. ;-) Takže carpe diem. :-)
Tom: už je to vonku, už to nezakecáš. >:D -
Thomasino 03.03.17 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
To je pravda, že dnešní asistenční systémy ti to zkrotí, nebo případně ty zásahy umí posunout. To jsem viděl párkrát i s tou M240i kabrio xDrive co jsem měl na víkend půjčenou. Taky se tomu na mokru párkrát zavrtěla pr.dell, ale rychlý kontra a stabilizace to umravnila :-) Však já se toho nebojím, ale určitě k tomu budu mít ze začátku respekt. -
white label 03.03.17 14:48
To ne, ale já rozhoduji o tom, kam pojede a kdy bude volné pro případné příští majitele, a to bez ohledu na najeté km. To se bohužel o žádné partnerce podobně tvrdit nedá... >:-[] ;-) -
boost. 03.03.17 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Jako... jednička je taky přes letošní zimu "zazimovaná", resp. stojí na zimákách od půly prosince kdy ještě bylo sucho. Akorát mi to vyšlo, že jsem se při cestě domů stavil na touchless myčce a další den už sněžilo. Není možno doma přes zimu umývat auta, tak je zbytečný jednou vyjet s autem aby potom stálo měsíc zaprasený od soli.
Ale i tak jsem si užil na sněhu zadokolní zábavý až až. Není třeba se bát tak silnýho RWD auta. ;-) DSC/DTC podrží a nedá, jen lehce nechá auto jít do smyku, aby řidič měl možnost auto zkorigovat. Režim DTC je na to lehký dovádění tak akorát, neboť umožňuje už vcelku pěkný slajdy a pak zasáhne a auto srovná. -
Thomasino 03.03.17 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Já dobře věděl, že vám tím trochu zúžím výběr !! >:D Ale stále jen na 3-4 auta, protože M140i, M240i, nebo 340i (plus kupé 440i) má 500 Nm normálně, ale také M2 má 500 Nm s overboostem >:-[] >:-[] >:-[]
P.S.: Tak beru zpět, ty 340i a 440i mají kupodivu jen 450 Nm a 325 hp, ikdyž jde o stejný motor jako v M140i/M240i kde to má 500 Nm a 340 hp. Až s Performance Power kitem (tovární tuning) to má pak 360 hp a 500 Nm. Ale i tak ta "základní" 440i jede moc pěkně!
[odkaz]
-
iudex 03.03.17 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tom: Ha! A máme Ťa! S tými 500 Nm si sa prezradil, že to bude M240i (500 Nm), pretože M2 má "len" 465 Nm. >:D
Inak silné kupé so zadným pohonom už má zmysel zazimovať, na rozdiel od hotheču. A keď sem príde Bully, veľmi rýchlo Ti vysvetlí, že Megane RS nie je nič "znateľne extrémnejšie" ako Cupra a spol. ;-)
Boost: super hláška, to si zapamätám. >:D :yes: -
Thomasino 03.03.17 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tak pozor, já už nic negarážuji, já mám aktuálně jen dailycar :-)
Ale pravda, Megana jsem poslední dvě zimy jezdil jen za pěkného počasí, když bylo třeba ho jednou za čas projet. Ale ne že by byl celou dobu v garáži naleštěný >:-[]
A s prominutím, něco jiného je běžný HotHatch typu GTI nebo Cupra, ty bych viděl taky na denní ježdění, než na zimní garážování a něco jiného znatelně extrémnější MRS Cup. Ale každý to má jinak, každej ať si dělá jak chce ;-)
A pokud máš na mysli nové, tak to bude mazílek co bude většinu zimy stát v garáži (zřejmě pod plachtou) a zase jen za pěkného počasí s ním někam vyjedeme. Ani nevím, jestli na něj pořídím zimní gumy. Na druhou stranu se mě hrozně líbilo driftování v rakouském Lungau na sněhu, takže kvůli tomu abych se něco naučil (a pobavil se), si asi zimní gumy pořídím. Navíc se ta druhá sada kol dá využít přes léto jako kola na okruh, nebo třetí sada na menší okruhy kde se čas od času budu pod dozorem učit driftovat a dobře ovládat auto :-) No a taky ono 500 Nm na zadku v zimě na sněhu asi nebude tak jednoduché "kočírovat" , ale rozhodně se to chci učit >:-[] >:-[]

A kdybych chtěl heslo dne podle Lega dovést do důsledků, museli bychom hodně poctivě zkoumat, co vlastně vůbec v životě nezbytně potřebujeme a skončili bychom nejspíš v sudu jako Diogénes.
;-)