boost. 05.03.17 23:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Každý typ R6 turbo zní jinak a žádný mi nepřijde špatný, obzvlášť vzhledem k regulím, který budou ještě přísnější. Obecně bych řekl, auta gen. Fxx s N55 jsou tišší než Exx (stock vs stock). Za jízdy mi N54 135i přišla tišší než N55, a N55 M135i tišší než 135i E82/88. To stejný u trojky. A vůbec, obecně bych řekl, že ty sportovnější modely jsou až moc tichý. Až na M2/X4.
Slyšel jsem naživo skoro všechny kromě B58 40i, ať standard, orig. BMW Performance anebo s aftermarket výfukem & downpipes. Za sebe řeknu, že nejlíp znějící je 1er M s Akrapovičem, který mi připomíná atmosféru. Kravál jak cyp. Celkově N54 vydává zvuk víc typičtější pro R6, stejně jako S55 v M4.
Mohl bych pro představu hodit linky na videa pro lepší představu, jestli chceš, tu máš jen moji vlastní nahrávku. A běda jestli nepochválíš. >:-[] [odkaz] Hodil jsem majk i k motoru, nic extra zajímavýho, holt turbodmychadla tlumí co se dá. Ale se zvukem jak od motoru nebo výfuku v kabině problém nemám, někde musí být nějaká trubka vedoucí od motoru dovnitř, protože active sound design nemám. -
white label 05.03.17 23:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Leg
Thom..... si raději koupí M240i a pak z toho bude (minimálně další rok) dělat "skoroM2"! Koupit´úplně hotové auto, to by ho přece nemohlo bavit... >:-[]
boost
Já si nemůžu poct, ale většina těch nových benzínových R6T Baworáků nezní tak atraktivně, jak by (vzhledem k R6 mohla) zřejmě mohla. A někdy dokonce ani zvenku, jako by neuměli/nechtěli naladit dostatečně zajímavě/atraktivně výfuk. -
boost. 05.03.17 19:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Myslíš řadový šestiválec s fake zvukem linoucím se z repráků? >:-[] 8-s :no:
Což o to, já jsem si tolik zvyknul na velux, že bych asi už auto bez něj nechtěl, takže mně by tolik el. sicny nevadily, jenže ony posazeny znatelně výš jak manuální a to vadí. Navíc nejsem z těch, který by poznali, že někde v interiéru je deset kilo navíc. To spíš je třeba vyměnit oem kola za lehčí. Tam ten rozdíl už poznat jde. ;-) -
Thomasino 05.03.17 18:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Lepší audio ?? Vždyť tam bude řadový šestiválec !! ;-) Ale jooo, máš pravdu, mírně lepší audio s označením HiFi jsem objednal. Harman Kardon ne, to je už moc peněz (a zbytečných pár kilo navíc se subwooferem, stejně jako elektrické nastavování sedadel atd.) a to HiFi hraje celkem slušně :-!
Jinak souhlas, základní audio je pěkná "mrdka" >:-[] -
boost. 05.03.17 18:11
lepší audio ne? základní je vždycky u bmw na *. nikdy míň než harman/kardon.
p.s.: "mrdka" mi systém povolí, ale neškodný "howno" už mi zcenzuruje? >:D -
Thomasino 05.03.17 17:19
>:D >:D >:D Ano, M2 jsem řídil poprvé.
No jen abyste se pak nedivili !! ;-) Ale jako úvaha to není špatná...
Ale aspoň k části výbavy: velká NAVI, bi-xenony, couvací kamera, vyhř. přední sedačky, automatická dvouzónnová klima, šedý pruh proti slunku na předním skle - dá se dokoupit zváště, za to :yes: -
Leg 05.03.17 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Hmm, z kontextu som vytušil, že M2 si riadil prvýkrát. Predpokladajúc, že by si nekúpil auto, čo si ešte nešoféroval mi z toho vychádza, že v lete M2 nebude. Takže to fakt vyzerá na tú 240, ako som to odhadol - a label podľa mňa správne dodal, modrá s automatom. Takže ostáva len nasekať výbavu- ja vsadzam na alcantaru, navigáciu professional, adaptívne svetlá. >:D -
Thomasino 05.03.17 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
LEG - tak to je ideální doba si to auto začít šetřit a opičovávat !! >:-[] >:-[]
Zrovna včera jsem viděl jednu 130i 5dv. A taky měl možnost chvilku řídit skvělou M2 s manuálem. Výborné auto a ty automatické meziplyny u toho manuálu nejsou vůbec rušivé (a v nejostřejším režimu jsou vypnuté). Navíc pěkný zvuk a výborný podvozek :yes: :yes: -
Thomasino 05.03.17 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tak to samozřejmě !! >:-[] >:-[] Vždy ti z továrny přijde auto, který je nějakým kompromisem naladění od techniků z továrny a je spousta možností, jako ho dále upravit nebo vylepšit ;-) Ale myslím, že tentokrát to už nebude potřeba, vzhledem k tomu, že zkusím mé okruhové choutky utlumit a vzít auto na okruh jen párkrát do roka :-) Ale uvidíme... :-! -
woody-alien 04.03.17 22:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
wl: "Bude to modrá M240i a podle mě spíš s 8st. automatem" No, to jsi možná trefil polotovar, který Thomasinovi přijde z továrny. Ovšem co to skutečně bude za auto, o tom rozhodne až rozsah Thomasinových následných úprav. ;-) -
woody-alien 04.03.17 22:20
Leg: >:D :yes: Ano, svým způsobem je Dacia "Diogénova volba". Tak, a jdu ten slogan prodat jejich marketingu. ;-) -
Leg 04.03.17 07:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Tom: 115 tis. (ale kupoval som ojazdené, takže who knows) a som si vedomý, že by som ho mal začať šetriť. Teraz ale na druhé auto nemám garáž, ale pracujem na tom. A potom pôjde BMW do zaslúženého dôchodku a ja by som sa mohol pridať k vám, čo so svojimi miláčikmi jazdíte len v peknom počasí po pekných cestách.
woody: v sude alebo v Dácii. >:D :yes: -
white label 03.03.17 23:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Th
To přeháníš, průměrný roční nájezd mám u G5 GTI něco přes 8000 km, čili ideální výměna (kvalitního) oleje každý druhý rok. ;-)
Jinak ses zase prozradil, že jetá M3/M4 to nebude, protože na tu bys jednak nemusel tak dlouho čekat, ale hlavně by ses u ojetiny nemohl tak těžce rozhodovat mezi manuálem a automatem.
Takže já už v tom mám taky jasno, bude to modrá M240i a podle mě spíš s 8st. automatem. :*) :-)