white label 06.03.17 22:59
« Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
iudex
Mě se Arteon docela líbí, ten předek by asi potřeboval facelift (chtělo by to vidět naživo), ale celkově se to dá i tak. Zrovna ta žlutá mi k němu úplně nesedí. Kola bych viděl na 18", ideálně 19" léto/18" zima. -
iudex 06.03.17 21:19
« Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
wl: do šľaka, to mi VW spravil naschvál, deň po tom, čo zaplatím nové gumy a disky predstavia Arteon ako liftback. >:-[]
Popravde som to po tých avízach o sedane vôbec nečakal, takže ma to milo prekvapilo. Ono nie som z neho úplne odvarený, dosť veľa robí tá výrazná žltá a 20" (!) disky, takže nejaká bežná konfigurácia bude o poznanie skromnejšia, plus nie som úplne stotožnený s niektorými detailami ako tá predná maska s "fúzami", ale základná línia je vydarená, v porovnaní s Audi nie tak ťažká na zadok. Takže tretí budúci kandidát do garáže z radu elegantných a praktických liftbackov (Insignia, Stinger). ;-) -
Ronault. 06.03.17 18:07
« Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
Woody: pche, prej ESP...jezkomet nemá ani ABS :-!
Ale něco podobného se mi stalo jak jsem vletěl do zatáčky s Fabii na 165 zimnich sjetych gumach v létě stylem jakým tam vjizdim s Meganem na Continental 205 s ESP...úplně jsem cítil jak mi ta Avie jela po přes levé přední...koleno >:D jinak až tuhle zimu jsem si pořádně mohl vyzkoušet ESP na Megani, protože dosud nebyl sníh a zasahuje na sněhu docela rozumně, ale hodně vadí možnost vypnout protiprokluz 8-s
Jinak tuto zimu jsem dal na fabiu nové Nokiany a musím pochválit...zatímco sousedka se stejným autem, vc.motoru, každé ráno nemohla vyjet na hlavní i od garáže, u mě na první dobrou...a i když byla ta velká ledovka, že se nedalo ani chodit po chodnících, Nokiany držely v zatáčkách i v 50-60 stopu a to klouzalo tak hodně, ze i HTP na ctverku protacelo pri té rychlosti kola...jedine až pri těchto teplotach,co byly dneska, jde cítit měkkou směs a auto trochu plave...nicméně na pořádnou zimu super gumy...možná je pak dám i na Megana :yes: -
white label 06.03.17 15:22
« Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
iudex
Copak, dostaly se ti zimní disky z GTI pod kůži?
Jdeš do 17"?
Co se Mondea týče, třeba si to s tím prodejem ještě rozmyslíš, až zjistíš, že VW Arteon je nakonec "liftback" (přesněji pětidveřový fastback). ;-) -
iudex 06.03.17 14:38
« Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
woody: >:D
Ono nie je až tak zaujímavý samotný príbeh, ktorý sa dá zhrnúť do jednej vety: "išiel som s Dokkerom a zabudnúc, že nesedím v GTI, vletel som do kruháču prirýchlo a skoro rozbil auto", ale ten Tvoj literárny talent urobiť z toho pútavé čítanie. :yes: Nech žijú športujúce dodávky. >:-[]
Inak ja som objednal nové letné obutie na Mondeo, Hankook Ventus Prime3 K125. Moju nedôveru v kórejskú značku prekonali výsledky testov: 2. miesto v teste Auto Bildu 2017 z 51! gúm, hneď za Conti CPC6. A keďže bolo (za mňa) rozhodnuté, že Mondeo nejde na predaj a zostáva v garáži, tak som mu doprial aj nové disky: [odkaz] a letné originály hodím na zimu. -
woody-alien 06.03.17 13:46
« Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií
Motto: Sport není o značkové teplákovce, sport musíš mít v srdci.
Prolog: Svou milovanou Dacii jsem kupoval přesně v období, kdy nabíhalo povinné ESP. Kdybych ji objednával do výroby, už bych ho tam měl a taky třeba měření tlaku v pneumatikách.
Jenže jsem spěchal a našel jsem jeden kousek s 1.2 TCe (což jsem chtěl) a v barvě jakou jsem chtěl v tehdy nejvyšší výbavě k dodání do týdne. Dodání z výroby bylo tehdy na úrovni dnešního nedostižného bestselleru Kodiaqa - 4 až 6 měsíců podle toho jestli se zrovna trefíš do Ramadánu nebo ne. >:-[]
Uplynulo dva a půl roku, člověk si koupí GTI Performance, rád brousí Swifta s vypínatelným ESP a hlavně mezitím pořád něco zkouší. Hned 370Z, Miatu, pak zase pájovo XE-S a milion dalších běžnějších aut, kde se spíš řeší, jak se dají všechny ty blbosti pozvypínat než že by tam něco chybělo. Takže zkrátka člověk zapomene.
Zápletka: Minulý týden tedy tentýž člověk jede po ránu do Ústí slovutným Dokkerem, silnice jsou prázdné, auto taky, i stalo se, že do člověka vjela jakási radostná nálada. Začal turbo víc točit a zatáčky více krouhat a bavil se tím, jak Dacie při takovém zacházení úpí. Třešničkou na dortu této tisíckrát opakované trasy je dvouproudý kruhový objezd, z něhož po půloblouku vede ostře doprava klopená zatáčka coby nájezd na dálniční přivaděč. S GTI i Swiftem tam člověk většinou vlítne "jak syčák do putyky" (copyright webpaja >:D ), vzápětí sjede do levého pruhu, během toho půloblouku objede spořádané řidiče v pravém pruhu a za skřípění pneumatik zahne ostře doprava na výjezd k dálnici.
No a tak jsem si to pro tentokrát dal s Dokkerem podobně. Vcelku záhy jsem ovšem zjistil, že s ním to tak hladce nepůjde. Dokker pod takovým tlakem opustil zvolenou stopu a chystal se čumákem přivítat s květinovou výzdobou uprostřed kruhového objezdu. Nebýt květináče z betonu, přijmul bych to zřejmě s větším klidem. :-) Takto jsem se rozhodl přece jen se do situace vložit. Naštěstí ne podle návodu uživatele sjetaSUELIN (viz. odkaz na konci). Noha z plynu, srovnat kola a zimní Contíky se začínají chytat. Volant doprava, Dokker se nahrbí, zadní kola poposkočí a konečně získávám aspoň přibližně žádoucí směr jízdy. Jsem ovšem už téměř na úrovni plánovaného výjezdu a nezbývá tedy než znovu ostře doprava a doufat. Potupa v podobě opětovného objíždění celého kruháče je prostě nemyslitelná. Řidič nového Passatu v pravém pruhu se tváří docela vyděšeně, ale na jeho myšlenkové pochody mi nezbývá čas. Mám dost svých starostí.
Epilog: Jakmile se mi už na dálničním přivaděči podařilo Dokkera uklidnit z předsmrtného třasu, začal jsem se v hlavě podivovat, jak si můžou soudruzi z Rumunska dovolit takhle naladit ESP, že ani během takového brutálního létání nezasáhlo. Vždyť méně zkušený řidič by klidně v takové situaci mohl opravdu vylétnout z trati. Teprve potom mi to došlo.No jo, vdyť to žádné ESP nemá. To je ještě starý dobrý old-school. :-)
A tady výše zmíněný odkaz: [odkaz] -
Thomasino 06.03.17 12:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq
Za sebe mohu jen říct, že zvuk M2 mi přijde v pohodě, zvláště z venku když pak odjížděla to bylo moc pěkný! U M240i je to o něco méně hlučné, je taky jinak zaměřená. Ale zvuk se dá vždy nějak řešit, pokud člověk chce. Jinak je jasné, že zvuk řadové atmosférické šestky z M3 E46 to nebude, ale s ohledem na dnešní dobu, kdy už Porsche má v Boxsteru a Caymanu (vlastně i v 911) místo šestiválců jen čtyřválce s turbem, tak buďme rádi, že BMW má ve vyšších modelech menších řad stále šestiválce, ikdyž oturbené. Však v další generaci 1 series a 2 series nebude žádný šestiválec, ani zadní náhon 8-s

...no ještě že už mám dávno objednáno, ještě by mi vrtal hlavou >:-[] >:-[]