Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.03.17  16:22

« GOLF R Performance

Tak konečně nějaké info o tom Performance paketu pro GOLF R, tak jak jsme doufali v lepší brzdy tak konečně ANO a podle videa dokonce asi dvoudílné! :yes: K tomu výfuk Akrapovič, jiný zadní difuzor, větší spoiler vzadu nahoře a zvětšená maximálka. Jen to zatím nevypadá na ty lepší sedadla :'-( Bohužel stále vypadá moc vysoký, hold je to univerzál a ne klasické sportovní auto..
    [odkaz]
    ...no ještě že už mám dávno objednáno, ještě by mi vrtal hlavou >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.03.17  08:21

« Re: JB vs G6 GTI v akci

wl: No já to nevím. Hlavně proto, že celej tenhle agent bez minulosti mě nějak minul. Ale koukám, že GTI řídí můj oblíbenec už od Purpurových řek - Vincent Cassel. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.03.17  23:47

« JB vs G6 GTI v akci

Víte někdo o tom, že si šestkové GTI (stříbrné 5dv. v manuálu) zahrálo v posledním (2016) Jason Bourne?
    [odkaz]
    Viz první minuta videa.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 07.03.17  16:08

« Re: Re: Civic type R

Nač bych si měl kupovat Hondu, když můžu mít ferrari se stejným vejfukem?

GTI all day every day :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.03.17  15:37

« Re: Civic type R

iudex

Za mě podle fotek škaredý....šokovat za každou cenu (např tři koncovky výfuků)..kde je tak krása předchozích generací :-( .....když novinku tak se měli držet předchozího konceptu 2015 ten byla asi z těch nynějších novot nejhezčí [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.03.17  14:49

« Civic type R

Čo hovoríte na nový tajpár? [odkaz]
    Za mňa lepšie ako predchodca, základná línia už je klasická hatchbackovská, aj spredu je to lepšie, interiér konečne normálny, ale zadok stále priveľká divočina, hlavne tie tri trumpety, čo evokujú pesničku od Lucie: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.17  01:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

GT je výjimka potvrzující pravidlo... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 07.03.17  01:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

Tak snad to nebude případ i GT.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.17  00:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

To ano, ale to se stává i v jiných rodinách a v některých častěji, viz poslední dobou třeba Ford. ;-)

Oprava k 22:59: Mně... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 07.03.17  00:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

Tak to je docela blbý, když ani ne den starý auto už potřebuje facelift. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.03.17  22:59

« Re: Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

iudex
    Mě se Arteon docela líbí, ten předek by asi potřeboval facelift (chtělo by to vidět naživo), ale celkově se to dá i tak. Zrovna ta žlutá mi k němu úplně nesedí. Kola bych viděl na 18", ideálně 19" léto/18" zima.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.03.17  21:55

IUDEX - tobě se ten VW Arteon zepředu fakt líbí ? :-(
    A volbu Auto roku s Pažoutem teda nechápu :-O :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.03.17  21:30

iudex: Jednoho Pežota jste v rodině právě prodali a jiného (Insi) bys hned kupoval ? :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.17  21:19

« Re: Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

wl: do šľaka, to mi VW spravil naschvál, deň po tom, čo zaplatím nové gumy a disky predstavia Arteon ako liftback. >:-[]
    Popravde som to po tých avízach o sedane vôbec nečakal, takže ma to milo prekvapilo. Ono nie som z neho úplne odvarený, dosť veľa robí tá výrazná žltá a 20" (!) disky, takže nejaká bežná konfigurácia bude o poznanie skromnejšia, plus nie som úplne stotožnený s niektorými detailami ako tá predná maska s "fúzami", ale základná línia je vydarená, v porovnaní s Audi nie tak ťažká na zadok. Takže tretí budúci kandidát do garáže z radu elegantných a praktických liftbackov (Insignia, Stinger). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.03.17  18:07

« Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

Woody: pche, prej ESP...jezkomet nemá ani ABS :-!
    Ale něco podobného se mi stalo jak jsem vletěl do zatáčky s Fabii na 165 zimnich sjetych gumach v létě stylem jakým tam vjizdim s Meganem na Continental 205 s ESP...úplně jsem cítil jak mi ta Avie jela po přes levé přední...koleno >:D jinak až tuhle zimu jsem si pořádně mohl vyzkoušet ESP na Megani, protože dosud nebyl sníh a zasahuje na sněhu docela rozumně, ale hodně vadí možnost vypnout protiprokluz 8-s

Jinak tuto zimu jsem dal na fabiu nové Nokiany a musím pochválit...zatímco sousedka se stejným autem, vc.motoru, každé ráno nemohla vyjet na hlavní i od garáže, u mě na první dobrou...a i když byla ta velká ledovka, že se nedalo ani chodit po chodnících, Nokiany držely v zatáčkách i v 50-60 stopu a to klouzalo tak hodně, ze i HTP na ctverku protacelo pri té rychlosti kola...jedine až pri těchto teplotach,co byly dneska, jde cítit měkkou směs a auto trochu plave...nicméně na pořádnou zimu super gumy...možná je pak dám i na Megana :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.03.17  15:22

« Re: Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

iudex
    Copak, dostaly se ti zimní disky z GTI pod kůži?
    Jdeš do 17"?
    Co se Mondea týče, třeba si to s tím prodejem ještě rozmyslíš, až zjistíš, že VW Arteon je nakonec "liftback" (přesněji pětidveřový fastback). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.17  14:38

« Re: Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

woody: >:D
    Ono nie je až tak zaujímavý samotný príbeh, ktorý sa dá zhrnúť do jednej vety: "išiel som s Dokkerom a zabudnúc, že nesedím v GTI, vletel som do kruháču prirýchlo a skoro rozbil auto", ale ten Tvoj literárny talent urobiť z toho pútavé čítanie. :yes: Nech žijú športujúce dodávky. >:-[]
    Inak ja som objednal nové letné obutie na Mondeo, Hankook Ventus Prime3 K125. Moju nedôveru v kórejskú značku prekonali výsledky testov: 2. miesto v teste Auto Bildu 2017 z 51! gúm, hneď za Conti CPC6. A keďže bolo (za mňa) rozhodnuté, že Mondeo nejde na predaj a zostáva v garáži, tak som mu doprial aj nové disky: [odkaz] a letné originály hodím na zimu.
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.03.17  13:46

« Alzheimer na pochodu aneb Sportování s Dacií

Motto: Sport není o značkové teplákovce, sport musíš mít v srdci.

Prolog: Svou milovanou Dacii jsem kupoval přesně v období, kdy nabíhalo povinné ESP. Kdybych ji objednával do výroby, už bych ho tam měl a taky třeba měření tlaku v pneumatikách.

Jenže jsem spěchal a našel jsem jeden kousek s 1.2 TCe (což jsem chtěl) a v barvě jakou jsem chtěl v tehdy nejvyšší výbavě k dodání do týdne. Dodání z výroby bylo tehdy na úrovni dnešního nedostižného bestselleru Kodiaqa - 4 až 6 měsíců podle toho jestli se zrovna trefíš do Ramadánu nebo ne. >:-[]

Uplynulo dva a půl roku, člověk si koupí GTI Performance, rád brousí Swifta s vypínatelným ESP a hlavně mezitím pořád něco zkouší. Hned 370Z, Miatu, pak zase pájovo XE-S a milion dalších běžnějších aut, kde se spíš řeší, jak se dají všechny ty blbosti pozvypínat než že by tam něco chybělo. Takže zkrátka člověk zapomene.

Zápletka: Minulý týden tedy tentýž člověk jede po ránu do Ústí slovutným Dokkerem, silnice jsou prázdné, auto taky, i stalo se, že do člověka vjela jakási radostná nálada. Začal turbo víc točit a zatáčky více krouhat a bavil se tím, jak Dacie při takovém zacházení úpí. Třešničkou na dortu této tisíckrát opakované trasy je dvouproudý kruhový objezd, z něhož po půloblouku vede ostře doprava klopená zatáčka coby nájezd na dálniční přivaděč. S GTI i Swiftem tam člověk většinou vlítne "jak syčák do putyky" (copyright webpaja >:D ), vzápětí sjede do levého pruhu, během toho půloblouku objede spořádané řidiče v pravém pruhu a za skřípění pneumatik zahne ostře doprava na výjezd k dálnici.

No a tak jsem si to pro tentokrát dal s Dokkerem podobně. Vcelku záhy jsem ovšem zjistil, že s ním to tak hladce nepůjde. Dokker pod takovým tlakem opustil zvolenou stopu a chystal se čumákem přivítat s květinovou výzdobou uprostřed kruhového objezdu. Nebýt květináče z betonu, přijmul bych to zřejmě s větším klidem. :-) Takto jsem se rozhodl přece jen se do situace vložit. Naštěstí ne podle návodu uživatele sjetaSUELIN (viz. odkaz na konci). Noha z plynu, srovnat kola a zimní Contíky se začínají chytat. Volant doprava, Dokker se nahrbí, zadní kola poposkočí a konečně získávám aspoň přibližně žádoucí směr jízdy. Jsem ovšem už téměř na úrovni plánovaného výjezdu a nezbývá tedy než znovu ostře doprava a doufat. Potupa v podobě opětovného objíždění celého kruháče je prostě nemyslitelná. Řidič nového Passatu v pravém pruhu se tváří docela vyděšeně, ale na jeho myšlenkové pochody mi nezbývá čas. Mám dost svých starostí.

Epilog: Jakmile se mi už na dálničním přivaděči podařilo Dokkera uklidnit z předsmrtného třasu, začal jsem se v hlavě podivovat, jak si můžou soudruzi z Rumunska dovolit takhle naladit ESP, že ani během takového brutálního létání nezasáhlo. Vždyť méně zkušený řidič by klidně v takové situaci mohl opravdu vylétnout z trati. Teprve potom mi to došlo.No jo, vdyť to žádné ESP nemá. To je ještě starý dobrý old-school. :-)

A tady výše zmíněný odkaz: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.03.17  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ŠKodiaq

Za sebe mohu jen říct, že zvuk M2 mi přijde v pohodě, zvláště z venku když pak odjížděla to bylo moc pěkný! U M240i je to o něco méně hlučné, je taky jinak zaměřená. Ale zvuk se dá vždy nějak řešit, pokud člověk chce. Jinak je jasné, že zvuk řadové atmosférické šestky z M3 E46 to nebude, ale s ohledem na dnešní dobu, kdy už Porsche má v Boxsteru a Caymanu (vlastně i v 911) místo šestiválců jen čtyřválce s turbem, tak buďme rádi, že BMW má ve vyšších modelech menších řad stále šestiválce, ikdyž oturbené. Však v další generaci 1 series a 2 series nebude žádný šestiválec, ani zadní náhon 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.03.17  02:25

« Re: R6T

Hamba! To už nezachráníš.
    Radši se přejmenuj z white label na blue two-stroke smoke >:-[]

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…