Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 22.03.17 17:26
« Re: Re: Benzínové škodovky s filtre pevných částic
No podle mě to bude trošku problém a má to mít vliv na reakce na plyn, které jsou již tak schválně utlumené ve stylu "no chvilku počkám s tím přidáním plynu, jestli si to řidič nerozmyslí" >:-[] 8-s Všechny ty postupné emisní normy za posledních pár let, navíc měřené s nesmyslných režimech, to postupně utlumily :-(
A především jsou ty filtry pevných částic poměrně drahé, když se to časem zanese nebo podělá. -
white label 22.03.17 15:41
« Re: Benzínové škodovky s filtre pevných částic
To nebude tak zlé, na allroadu to mám taky, tehdy jsem za to dokonce ještě něco připlácel (splňovalo to tehdejší normu i bez toho) a nelituji toho.
Výfuky mám (na rozdíl |od GTI) pořád čisté, auto nezakouří ani při plném plynu. -
white label 22.03.17 15:39
« Re: Benzínové škodovky s filtre pevných částic
To nebude tak zlé, na allroadu to mám taky, tehdy jsem za to dokonce ještě něco připlácel (splňovalo to tehdejší normu i bez toho) a nelituji toho.
Výfuky mám (na rozdíl od GTI) pořád čisté, auto nezakouří ani při náhlém plném plynu. -
iudex 17.03.17 15:17
« OT: VW Arteon
Na nemeckej stránke je už konfigurátor Arteonu. Svieti tam cena "od 49.325 eur", to je inak silná káva! Síce po rozkliknutí sa ukáže, že aktuálne sú v ponuke len najsilnejší benzín 2,0TSI a najsilnejší dízel BiTDI (za 51600) vo vrcholných výbavách Elegance a R, ale i tak je to pekná nálož. Som zvedavý, kde budú ceny takých normálnych verzií, ale moc nádejne to nevyzerá, pod 30 to asi nebude. To Insignia Grand Sport je na obvyklých cenách, v DE od 25t eur za 1,5turbo 103 kW a "svoju" verziu so silnejším 122 kW benzínom a pár extras typu Matrix LED som si vyskladal za 30t. -

Nevím, který přesně máš ročník Allroada, ale podle mě cca 2008? Za tu dobu jsi ujel už alespoň 100t km? Běžně takový diesel najede ročně 30-50t km...plus...jezdíš s ním, pokud vím, především dlouhé trasy, bydlíš v centru... takže se není co divit, že nemáš s filtrem problémy.
Já sice nemám problém s filtrem na Meganu, ale v pátek se mi rozsvítila kontrolka servisu s hláškou Control pollution system a injection system, prvně na volnoběh, nakonec na furt. Jelikož jsem zrovna mířil do města, kde jsem Megana koupil, hned jsem jim zavolal a nechal tam a šel do práce...no a našli, že nějaká klapka ve výfuku, která se zavírá při nižších otáčkách, se bud nezavírá nebo má vadný senzor, promazali to, vyčistili a dali na vyzkoušení. Samozřejmě to hned za dva dny začalo házet hlášku znova. Auto jede naprosto normálně, nic mu není, jen na volnoběh asi má krapet větší emise, asi jen proto aby splnilo normu při měření emisí 8-s
A to prosím s Meganem jezdím jen dlouhé trasy, žádné popojížděčky, na to máme Fabii...naštěstí je Megane v záruce, takže pohoda... jenže když si řeknu, že za chvíli všechny ty emisní normy, které stejně nevyřeší problém s emisemi, budou i v benzíňáku, tak nevím čím budeme jezdit 8-s