foto boost-

boost. 02.05.17  17:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

"Not driving your car to keep miles low for resale value is like not banging your girl to keep her fresh for the next guy."

Vomejt, navoskovat, spálit gumy. :-!

Dost lidí by si mělo vytáhnout hlavu z písku a snížit asking price svých 130i/135i/M, protože zas tak spešl fakt nejsou.

Thomasino 02.05.17  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Jo, jo, starší 130i se šestiválcem si drží teď výborně cenu, zvláště v dobrém stavu. Už jsme to rozebírali, že by to měl LEG začít šetřit a že je to škoda na běžné ježdění >:D
    Všechny tyhle malý auta se šestiválci a RWD budou čím dál více cennější !! Proto tady hučím nenápadně (nebo nápadně?) do iudexe, že má teď šanci na zábavnější Hatch než je GTI a zavčas objednat 140i >:-[]

foto David-Silver

David Silver 02.05.17  15:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Díky kluci, je to neskutečný auto. Kór když je člověk od mala zvyklej na osobní dodávku >:D

Thomasino: však ono i 130i E87 si držejí pořád cenu jako blázen. Má to nalítáno neskutečně kilometrů a stejně to stojí 300 :-O

iudex 02.05.17  12:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Tom: Boost, majú doma 135i.

Thomasino 02.05.17  10:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Kysky, tak to gratulace :-)
    iudex - kdo je třetí s jedničkovým? Já vím jen že LEG má 130i
    A už jsi objednal tu 140i RWD ?? ;-) Budou si celkem slušně držet cenu, je to poslední HH s RWD a šestiválcem! Když to doma vysvětlíš jako "investici", co? :-) :-)

iudex 02.05.17  09:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Kysky: gratulácia k novému obyvateľovi garáže. Vyzerá to, že počet jednotkových bavorákov tu dorovnal počet Golfov GTI. ;-)

foto David-Silver

David Silver 30.04.17  08:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Ahoj lidičky :-)
    Tak já to taky prásknu >:D Po dlouhém rozhodování jestli něco nudnýho s kufrem nebo si užívat i na čtyřech kolech, jsem si udělal taky radost. Sice to není eMko, ale je to takovej malej splněnej sen :-) 118i 95kW, steptronic, 60tis. najeto, béžová kůže >:-[]

Thomasino 26.04.17  11:01

« Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Tak to se pak domluvíme, jestli mi ji nepojedeš párkrát omrknout a pohlídat za nějakou zajímavou odměnu nebo dáreček ;-) >:-[]
    Nebo najmu studenta, postaví si stan do parku před divadlo a bude ji týden hlídat :-)
    Já se tam každopádně asi vypravím, zkusíme najít nějaké spaní poblíž a pojedeme se na modelku podívat. Takhle nějak to vypadalo před rokem a 2 lety, mají ty eMka na více místech, tak uvidíme kde pak bude:

Počasí tam máte koukám ideální, zrovna na tu zadokolku !! :yes: >:D

woody-alien 26.04.17  10:27

« Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Thom: Zřejmě si udělám výlet do Varů (mám to poměrně kousek a kolem Ohře je pěkná zatáčkovitá cesta) s nesklopeným klíčkem od auta. >:-[]

Jinak velká gratulace. :yes: Už dopředu přeju hodně skvělých zážitků. Ostatně, kdybys přebíral M2 ve Varech dnes, zažil bys jistě zajímavou cestu. ;-)

Thomasino 26.04.17  09:41

« Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Já byl již pro M240i v podstatě rozhodnutý, ale pak přišla zajímavá nabídka na M2. Bude to auto do výroby, ale je to "modelka" a bude vystavena týden na filmovém festivalu v Karlových Varech. Až pak si ji převezmu. A díky tomu na ni je super cenu >:-[] Prostě "auto s příběhem" ;-) Tam a zpět jede na kamionu, má být zamčená, ale asi to bude chtít nechat pak přeleštit. Ale to je stejně vhodné u všech nových aut, aby ten lak vypadal skvěle.

iudex 26.04.17  08:14

« Re: Tak já už to prásknul :-)

Tom: veľká gratulácia! :yes:
    Musím priznať, že si ma dostal, tipoval som to jednoznačne na M240i, ktorú si tu opakovane spomínal (aspoňže farbu som trafil). Inak keď čakáš tak dlho, to bude auto do výroby, takže asi žiadna veľká zľava ako pri skladovke či predvádzačke, či? Z tej Tvojej výbavy by som objednal len klímu, ostatné sú prkotiny.
    Tak nech Ti zbytok čakania rýchlo prejde.

Thomasino 26.04.17  00:13

« Tak já už to prásknul :-)

Nazdar bando, vidím že je tu dost živo !! :-)
    Tak jsem dnes v polovině čekání na nové auto odkryl karty a prásknul na sebe, že mám od února objednanou M2 v manuálu a v té modré barvě Laguna Seca. Ono se to taky v jiné barvě nedělá, když pomineme klasických 50 odstínů šedé ;-)
    Z další výbavy pak vyhřívané přední sedačky, pouze manuálně nastavitelné, s elektrickým nastavením se sedí výše a to jsem nechtěl, nemluvě o zbytečných motorcích a váze. Velká NAVI je v základu, stejně jako bi-xenony a bohužel i kožená sedadla (spíše bych bral ty z M240i v základu, kombinace látka/alcantara). Pak už jen příplatek za dvouzónovou klimu, lepší audio HiFi (jen to prostřední, dražší Harman-Kardon není třeba, má to pěkný zvuk motoru), čelní sklo s šedým pruhem nahoře a zadní couvací kamera (zadní čidla jsou v základu, přední mít M2 kvůli tvaru nárazníku nemůže). Jo a pak ještě prodlouženou záruku na 4 roky, nyní již jen v jedné variantě na 200 tisíc km (zbytečně moc km, ale jde mi o ty roky). Na facelift se nečekalo, nelíbí se mi ani jak svítí nová světla u 3 series a 4 series, protažená čárka ke středu a upouštění od typických kulatých 4 světel. A navíc bych nestihl druhou část sezony.
    Versus pěkný čumák a tvar světel u stávající M2 ;-)

Thomasino 13.04.17  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

K té bílé - já k ní mám prostě trochu odpor právě z minulosti. Kdysi jsem jezdil postupně (nebo na střídačku) ve firemním bílém Favoritu, Favorit-Pick-Upu, pak bílý Citroen BX 1.6i, následně kvůli devalvaci koruny si narychlo pořídil v roce 97 jedničkovou Ochcávku 1,8i 20V SLX (bez turba bohužel, jezdila po městě asi tak za 11-12 litrů, když se na to šláplo) a bohužel byla také v bílé. Od té doby už bílou fakt nééé, ikdyž uznávám, že taková bílá perleť když je to čisté, vypadá na některých autech pěkně. Ale kdo to má stále umývat, nebo nechávat umývat 8-s

iudex - s tou M140i souhlas, ten zvuk je v otáčkách "dostačující". Před chvilkou jsem se potkal s jedním známým co má bílou M3 (poslední generace) a když pak nastartoval, tak pěkný brumlavý zvuk, ve středních otáčkách velmi pěkný a slyšitelný >:-[]
    Jinak na tom má průhlednou folii, teda nárazník, kapota a boky a koukal jsem jaký to udělalo za poslední roky pokrok, není to vůbec poznat !!

foto white-label

white label 13.04.17  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

w-a
    Jasně, trendy nebrat, ale není to dogma..., viz i mé, redakcí smazané, motto:
    "Nic neplatí absolutně obecně..."
    1.5 je na kompaktní hh málo, na malý hh se to akceptovat dá.

Leg
    Ne, že bys neměl pravdu, ale i dřív byla auta, kterým bílá sedla jak pr.del na hrnec a pěkná kola (byť dobová) ozdobí i veterána.
    A to otřesné období 40tiletého socialistického temna bych do toho raději netahal, to mělo s estetikou vůbec společného opravdu pramálo. ;-)

foto Covenant

Covenant 13.04.17  13:37

Iudex
    Musel.....za cca 1000 km by mi hlásilo auto výměnu, bylo tam už málo materiálu.

Dneska je mám už namontované....protože je ale provoz a potřebuju volnou cestu, tak je nejspíš až zítra půjdu zajíždět, abych z nich dostal maximum......mám na to přímo postup od prodejce, který s tím má bohaté zkušenosti a sám je takto zajíždí na jejich firemních autech.

PS: dopředu jsem ještě pod nárazník namontoval decentní spliter od Riegeru, až dáme sraz v Bytči, tak uvídíš...vypadá to good, žádný splašený tuning, ale vzhled to malinko přiostřilo a opticky ještě snížilo. ;-)

foto Covenant

Covenant 13.04.17  13:34

iudex 13.04.17  13:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

Woody: pridávam sa k "ach jo", 1,5ka v hotheči nižšej strednej, to je bieda, nech ho aj naladia na viac, ako súčasný dvojliter. Vyhliadky do budúcna sa stále zhoršujú. Jediný hotheč so šesťvalcom končí a nahradí ho štvorvalec, dvojlitre sa nahrádzajú 1,6 či 1,5kami, v subkompaktných hothečoch budú trojvalce...
    Možno tá Legova taktika nechať si auto, až pokým z neho nebude youngtimer nie je taká zlá. Alebo poponáhľať sa ako Tom a kúpiť R6, kým je.
    Ale nie je všetko také zlé, na Autoexpresse testovali nové GTI Performance a dali mu plný počet, čo je veľmi zriedkavé: [odkaz]
    A verím, že budúce GTI si dvojliter zachová, naviac že bude už s elektrickým kompresorom, čo bude predstavovať elimináciu nedostatkov výfukového turba.
    P.S. Ako obvykle pri návšteve servisu som debatoval s majiteľom o autách, čo mali práve v dielni (dve Panamery, Cayenne GTS, novú Q7, A6 Allroad, Range Rover Evoque...) a o vadách moderných áut všeobecne. On ako problém downsizované turbomotory v princípe nevidel, za najčastejšie problémy moderných motorov vníma (okrem obligátnej elektroniky) šetrenie na materiáloch, slabo dimenzované súčiastky a najmä karbonizáciu a zanášanie priamovstrekových motorov. Napr. mi ukazoval rozobratý motor toho Cayenne GTS, ktorý sa zadrel pre totálne zakarbónovanie a silne odporúčal používať benzín 98 a vyšší a meniť olej po 10t km. Ono celkovo návšteva takejto dielne má na psychiku petrolheada rovnaký vplyv ako návšteva nemocnice na hypochondra. >:D

woody-alien 13.04.17  10:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

iudex: A už si četl novinku o budoucím Focusu ST ? Podle Autocaru bude mít stejnej objem jako FieSTa... :-| ,tedy 1.5 EB, ale čtyřválec...naladěnej snad na 275k. Možná vám budu připadat jako zapšklej staromilec, ale "ach jo" si prostě neodpustím.

woody-alien 13.04.17  10:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

wl: Mě taky masové trendy spíš odrazují....ale pořád koukám hlavně na sebe. I když je všude bílé plná pr..l, stejně bych třeba SSS koupil v bílé perleti. A to, že třeba u Mazdy nebo Renaultu maj teď už profláklou červenou metlu, neznamená, že bych si kvůli tomu vybral jinou barvu. Prostě se mi líbí nejvíc a hotovo. ;-)

iudex 13.04.17  08:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdové destičky + motokáry

Ad zvuk R6: včera som šiel výnimočne peši (auto bolo v servise) a stretol som M140i. Chalan išiel pomaly, kedy auto malo úplne nenápadný zvuk, tichý až nevýrazný; keď ale videl, že si ho obzerám, dupol na to, v otáčkach už to bola iná liga, parádny viacvalcový zvuk, ale nie hrubý, bublavý, ako sa snažia napodobniť niektoré R4 hotheče, ale taký mechanický, krásne vyvážený. Tiež som chvíľu rozmýšľal, či by som tam dal laďák, alebo nie. Na jednej strane som z môjho zvyknutý, že auto už pri voľnobehu dáva najavo, že to nie je 1,2TSI, preto sa mi tá M140ka zdala dolu až príliš decentná. Ale vo vyšších otáčkach to bolo presne to, čo človek čaká, krásny zvuk samotného motora, ktorý žiadny výfuk nenapodobní. Takže by som asi nechal stock a nebabral to. Nevýrazný R4 motor ten výfuk potrebuje, aby neznel nudne, ale samotný motor R6 znie tak, že nepotrebuje pomoc výfuku.
    Ad biela: vo mne stále pretrváva to, čo písal Leg, teda biela = voľba tých, ktorí nechcú priplácať, badžetová voľba pre firemné autá (vizionárstvo wl odmysliac ;-) ). Ale to platí pre základ, sú už pekné biele metalízy či perlete, ktoré vyzerajú dobre hlavne na autách s výraznejšími hranami, ktoré by v tmavej farbe nevynikli. Stále ale pre mňa farba je lepšia ako "nefarba". Top je pekná sýtočervená metalíza (ako majú nové Mazdy, niektoré Jaguáry či nové Seaty).
    Cov: Ty si platničky meniť musel, alebo len chcel? Lebo ja som v servise povedal, nech mi vymenia platničky, ak treba (auto má 33t km), ale povedali, že sú ešte úplne v poho a meniť nemusím.