Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 09.05.17 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
No to jsem taky zvědavý, jestli to dojde na Supersportech, nebo na 4S >:-[]
Ale je to skoro jedno, ty SS jsou hodně dobrý a ty 4S prý ještě o kousek lepší !! Už je kluci zkoušeli na M3 E46 a E92 na okruhu (jezdí většinou 4x 265/35 R18) a chovají se prý skvěle :yes:
No je pravda, že nedávno jsem jel z Vysočiny kolem Telče a Třebíče v dešti, jel jsem celkem svižně, občas mi to vpředu uklouzlo (ono toho vzorku je tam taky už tak polovina) a musel jsem trochu zmírnit :-) A právě jsem si říkal, že s M2 takovou "kudlu" na mokru určitě jezdit nebudu, tam by to nemuselo dopadnout dobře >:D >:D -
Covenant 09.05.17 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
Iudex
Dal jsem si v sobotu taky okruhy..Bytřice pod Hostýnem’Kroměříž’Buchlovské Kopce a pak zpátky přes Olomouc a Kopřivnici. Na konci mě chytl liják, ale můžu říct, že Sport 4S se chovaly naopak ukázkově...nakládal jsem tomu slušně a ani náznak barevné hudby v podobě protikluzu nebo stabilizace. ;-) -
iudex 09.05.17 08:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
Cez víkend som vybehol na svoj obľúbený horský prechod, využijúc štátny sviatok a fakt, že kamióny nejazdia. Na tienistých úsekoch pod stromami bola cesta mierne oslizlá, nedalo sa ísť naplno; tu som zaregistroval, že Super Sporty nie sú na vlhkej ceste také stabilné, ako predošlé Bridgestony, holt asi daň za špičkové vlastnosti na suchu. V tejto súvislosti mi napadlo, že M2 mala Super Sporty v sérii (neviem, či stále má, keď sa teraz vyrábajú Sport 4S) a keď som si predstavil 370 koní na zadnej náprave, veru asi by som tam šiel pomalšie, než s blbuvzdornou predokolkou. Hoci Tom plánuje okruh iba sporadicky a auto skôr na okresky, ja by som práve v prípade silnej zadokolky videl plné využitie len na okruhu, na našich rozbitých okreskách by som také auto asi nikdy nevyužil. -
white label 04.05.17 22:59
« Re: OT
iudex
No, je to mega komedie, ale co jiného z toho může vzniknou, když hlavní aktéři jsou Sobotka a Zeman.
8-s
P.S. Od té doby, co jste nám tu importovali Babiše, už se u nás neříká za vším hledej ženskou, ale za vším hledej Babiše.
Nejlepší je jak, když Babiše někdo vytočí, začne hned prskat po slovensky. >:-[] -
white label 04.05.17 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
boost
Pro moraváky je relativně! známější šraňkovat, než (ještě lokálnější/valašské) šancovat.
V české kotlině zřejmě nebude známý ani jeden výraz a asi ani ty nevíš, co znamená.
"Když někdo prošancoval byt", ve smyslu prohledal, sis zřejmě spletl
s "(pro)šacovat", z němčiny "schätzen":
[odkaz] -
iudex 04.05.17 22:08
« OT
Len malý off-topic: celkom sranda, tá demisia vašej vlády, o správaní prezidenta ani nehovoriac (priaznivci konšpiračných teórií hovoria, že to má na svedomí Škoda, ktorá chcela zastaviť posilňovanie koruny, čo sa zjavne darí).
A ešte ma pobavila aktuálna, pomerne intenzívna reklamná kampaň Škody na nový motor 1,0TSI, o ktorom hovoria ako o "dlho očakávanom", ktorý "konečne prichádza" a zdôrazňujú, že ide o turbo. Priznajte sa, kto z vás ten motor tak dlho očakával (a kto si myslel, že predchodca 1,2TSI bol atmosféra). >:-[] -
boost. 04.05.17 21:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
je teda pravda, že jsem ve vlasti dlouho nebyl, ale sloveso "šraňkovat" bych neřekl, že je obecně známější, resp. nikdy jsem ho ani neslyšel. Spíš jestli neni obecně známější tam u vás. Jako, "šraňky" znám, takhle my říkáme železničnímu přejezdu. A když někdo prošancoval byt, tak ho prohledal skrz naskrz. -
white label 04.05.17 19:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
iudex
"šanovat" se místně používá i na Moravě a první (slovní) ekvivalent, který napadl mě, je šetřit/šetriť! Šetřit něco/něčím/někoho, nebo nepřemáhat něco/někoho..., takže máš pravdu.
Nebo taky litovat/ mít ohled, hájit.
Jinak na Valašsku je velmi podobný lidový výraz (se zcela jiným významem) - "šancovat", obecně známější jako "šraňkovat". -
Thomasino 04.05.17 09:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
LEG - už teď makám o sto šest a navíc si vezmu financování na 5 let, takže budu mít na sebe bič, že mi to musí min. 5 let vydržet. Maximálně prodám Golfa a místo toho koupím nějakou ojetou Fábku nebo něco >:-[] Ono to auto přece jenom stojí 2x tolik co Meggie a taky když si teď nechávám předem dělat pojistku, tak i ta stojí asi 2x tolik 8-s :-( Hold vyšší level :-O Mimochodem roční pojistka s 5% spoluúčastí a GAPem stojí asi 35-40 tisíc za rok, ale tentokrát v tom chci mít i odvoz do domovského servisu v případě závady nebo havárie kdekoli po Evropě a ne jen do 15 tisíc Kč v běžné pojistce. Tehdy mi Alianz po telefonu na dotaz vyčíslil odvoz z Nordschleife na 42 tisíc dle jejich tabulek, jinak jsem měl firmičku co by to odvezla za 15 tisíc a my jeli uvnitř pohodlné dodávky. Takže kdyby mi to někdy kleklo na Nordschleife, nebo jsem naboural, tak v ceně pojistky odtah pěkně do domovského servisu.
iudex - nevím co je to "šanovanie" a ani mě to neuráží ;-) >:D -
iudex 04.05.17 08:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
Leg: nie, pre Toma je M2 najlepšia voľba. Keby to bolo niečo slabšie, napr. M240i, aj tak by sa to tuningom pokúšal zmeniť na M2 a nakoniec by ho to i stálo ako tá M2. >:-[]
Ale vážne, M2 je zrejme pre petrolheada momentálne to najlepšie z ponuky BMW. Viaceré testy sa zhodnú na tom, že je to šoférskejšie auto ako M3/M4, ktoré sú už relatívne veľké, viac smerom ku GT a nie tak zábavné a živelné ako M2 (zrejme verzie CS či GTS sú inde, ale to aj finančne a sú to tuším limitky).
Každopádne na nej treba jazdiť, na oprašovanie a šanovanie auta (či zakrývanie plachtou ;-) ) mám rovnaký názor, ako Boost. -
Leg 03.05.17 18:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)
Thom, kysky: paráda, konečne budú hrať prím poriadne autá a nie prebastlené chrobáky s fotelami po babke. >:-[]
Thom: dobre si zvolil, priplatiť si za eMko za to určite stojí. Som zvedavý, ako dlho ti vydrží, vystúpiť o stupienok vyššie bude veru stáť poriadny balík peňazí a ako poznáme tvoje sklony k autofluktuácii, mal by si už teraz začať v práci poriadne makať. Keď sa nad tým vlastne zamýšľam, neviem, či z tohto pohľadu predsalen nebolo lepšie zostať pri 220i, čo si s ňou pôvodne začal. >:D
Boost: to máš pravdu mnohí akoby nadobudli dojem, že zachovalá 130i má podobný potenciál ako vzduchom chladená Carrera (sama osebe nadhodnotená). Každopádne ja si svoju nechávam, kým môžem a začnem si ju pomaly oprašovať. To vieš, moje prvé poriadne auto. :-)

Teď je vystavená v Brně Olympii jedna pěkná modrá M2, dokonce na 20" kolech z Competition modelu M3/M4, vpředu 265mm a vzadu 285mm, taky jsou to SuperSporty. A přišla z výroby nedávno. No uvidíme...
[odkaz]
...a následné fotky