Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.17  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

A proč CSC 5P ?? Ikdyž jsou to prý taky TOP gumy.. Zatím jsem na všech nových M2/M3/M4 viděl jen Michelin...
    Teď je vystavená v Brně Olympii jedna pěkná modrá M2, dokonce na 20" kolech z Competition modelu M3/M4, vpředu 265mm a vzadu 285mm, taky jsou to SuperSporty. A přišla z výroby nedávno. No uvidíme...
    [odkaz]
    ...a následné fotky
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 09.05.17  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Budeš mít buď PSS nebo CSC5P.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.05.17  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

No to jsem taky zvědavý, jestli to dojde na Supersportech, nebo na 4S >:-[]
    Ale je to skoro jedno, ty SS jsou hodně dobrý a ty 4S prý ještě o kousek lepší !! Už je kluci zkoušeli na M3 E46 a E92 na okruhu (jezdí většinou 4x 265/35 R18) a chovají se prý skvěle :yes:
    No je pravda, že nedávno jsem jel z Vysočiny kolem Telče a Třebíče v dešti, jel jsem celkem svižně, občas mi to vpředu uklouzlo (ono toho vzorku je tam taky už tak polovina) a musel jsem trochu zmírnit :-) A právě jsem si říkal, že s M2 takovou "kudlu" na mokru určitě jezdit nebudu, tam by to nemuselo dopadnout dobře >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.05.17  14:44

Iudex

Dal jsem si v sobotu taky okruhy..Bytřice pod Hostýnem’Kroměříž’Buchlovské Kopce a pak zpátky přes Olomouc a Kopřivnici. Na konci mě chytl liják, ale můžu říct, že Sport 4S se chovaly naopak ukázkově...nakládal jsem tomu slušně a ani náznak barevné hudby v podobě protikluzu nebo stabilizace. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.17  12:15

A vyjel si až na Bumbálku, nebo jen po Makov?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.05.17  08:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Cez víkend som vybehol na svoj obľúbený horský prechod, využijúc štátny sviatok a fakt, že kamióny nejazdia. Na tienistých úsekoch pod stromami bola cesta mierne oslizlá, nedalo sa ísť naplno; tu som zaregistroval, že Super Sporty nie sú na vlhkej ceste také stabilné, ako predošlé Bridgestony, holt asi daň za špičkové vlastnosti na suchu. V tejto súvislosti mi napadlo, že M2 mala Super Sporty v sérii (neviem, či stále má, keď sa teraz vyrábajú Sport 4S) a keď som si predstavil 370 koní na zadnej náprave, veru asi by som tam šiel pomalšie, než s blbuvzdornou predokolkou. Hoci Tom plánuje okruh iba sporadicky a auto skôr na okresky, ja by som práve v prípade silnej zadokolky videl plné využitie len na okruhu, na našich rozbitých okreskách by som také auto asi nikdy nevyužil.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.05.17  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: OT

D E F E N E S T R A C E
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.17  16:28

« Re: Re: Re: Re: OT

Už chybí jen úmos prez.dentova syna, nebo dcery >:-[] >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.05.17  14:58

« Re: Re: Re: OT

Ako pozerám, Demisia vlády nie je filmová komédia, to je rovno seriál, úplná mexická telenovela. Podávam demisiu, nepodávam demisiu, odvolávám, co sem odvolal... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.17  14:02

« Re: Re: OT

Myslím, že je na čase, jim ho na Slovensko zase pěkně vrátit. Jen ať si toho Bureše vezmou zpátky !! >:-[] >:-[]
    Velká fraška tohleto :-( Dementi jsou všichni 3 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.05.17  00:45

« Re: Re: OT

Ježíš, prošacovat, to je to slovo. >:D >:D máš pravdu, sorry. Stal se ze mě dobrá čecha.

Doufám, že se zas téhle frašky chytí za hranicemi jako některých předešlých věcí. Špatná reklama taky reklama.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.17  22:59

« Re: OT

iudex
    No, je to mega komedie, ale co jiného z toho může vzniknou, když hlavní aktéři jsou Sobotka a Zeman.
    8-s

P.S. Od té doby, co jste nám tu importovali Babiše, už se u nás neříká za vším hledej ženskou, ale za vším hledej Babiše.
    Nejlepší je jak, když Babiše někdo vytočí, začne hned prskat po slovensky. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.17  22:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

boost
    Pro moraváky je relativně! známější šraňkovat, než (ještě lokálnější/valašské) šancovat.
    V české kotlině zřejmě nebude známý ani jeden výraz a asi ani ty nevíš, co znamená.
    "Když někdo prošancoval byt", ve smyslu prohledal, sis zřejmě spletl
    s "(pro)šacovat", z němčiny "schätzen":
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.17  22:08

« OT

Len malý off-topic: celkom sranda, tá demisia vašej vlády, o správaní prezidenta ani nehovoriac (priaznivci konšpiračných teórií hovoria, že to má na svedomí Škoda, ktorá chcela zastaviť posilňovanie koruny, čo sa zjavne darí).
    A ešte ma pobavila aktuálna, pomerne intenzívna reklamná kampaň Škody na nový motor 1,0TSI, o ktorom hovoria ako o "dlho očakávanom", ktorý "konečne prichádza" a zdôrazňujú, že ide o turbo. Priznajte sa, kto z vás ten motor tak dlho očakával (a kto si myslel, že predchodca 1,2TSI bol atmosféra). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.05.17  21:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

je teda pravda, že jsem ve vlasti dlouho nebyl, ale sloveso "šraňkovat" bych neřekl, že je obecně známější, resp. nikdy jsem ho ani neslyšel. Spíš jestli neni obecně známější tam u vás. Jako, "šraňky" znám, takhle my říkáme železničnímu přejezdu. A když někdo prošancoval byt, tak ho prohledal skrz naskrz.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.17  19:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

iudex
    "šanovat" se místně používá i na Moravě a první (slovní) ekvivalent, který napadl mě, je šetřit/šetriť! Šetřit něco/něčím/někoho, nebo nepřemáhat něco/někoho..., takže máš pravdu.
    Nebo taky litovat/ mít ohled, hájit.
    Jinak na Valašsku je velmi podobný lidový výraz (se zcela jiným významem) - "šancovat", obecně známější jako "šraňkovat".
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.17  16:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Tom: šanovať = dávať pozor, aby sa vec predčasne neopotrebovala, nepoškodila, chrániť si ju. Taká trnavská slovenčina. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.17  09:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

LEG - už teď makám o sto šest a navíc si vezmu financování na 5 let, takže budu mít na sebe bič, že mi to musí min. 5 let vydržet. Maximálně prodám Golfa a místo toho koupím nějakou ojetou Fábku nebo něco >:-[] Ono to auto přece jenom stojí 2x tolik co Meggie a taky když si teď nechávám předem dělat pojistku, tak i ta stojí asi 2x tolik 8-s :-( Hold vyšší level :-O Mimochodem roční pojistka s 5% spoluúčastí a GAPem stojí asi 35-40 tisíc za rok, ale tentokrát v tom chci mít i odvoz do domovského servisu v případě závady nebo havárie kdekoli po Evropě a ne jen do 15 tisíc Kč v běžné pojistce. Tehdy mi Alianz po telefonu na dotaz vyčíslil odvoz z Nordschleife na 42 tisíc dle jejich tabulek, jinak jsem měl firmičku co by to odvezla za 15 tisíc a my jeli uvnitř pohodlné dodávky. Takže kdyby mi to někdy kleklo na Nordschleife, nebo jsem naboural, tak v ceně pojistky odtah pěkně do domovského servisu.
    iudex - nevím co je to "šanovanie" a ani mě to neuráží ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.17  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Leg: nie, pre Toma je M2 najlepšia voľba. Keby to bolo niečo slabšie, napr. M240i, aj tak by sa to tuningom pokúšal zmeniť na M2 a nakoniec by ho to i stálo ako tá M2. >:-[]
    Ale vážne, M2 je zrejme pre petrolheada momentálne to najlepšie z ponuky BMW. Viaceré testy sa zhodnú na tom, že je to šoférskejšie auto ako M3/M4, ktoré sú už relatívne veľké, viac smerom ku GT a nie tak zábavné a živelné ako M2 (zrejme verzie CS či GTS sú inde, ale to aj finančne a sú to tuším limitky).
    Každopádne na nej treba jazdiť, na oprašovanie a šanovanie auta (či zakrývanie plachtou ;-) ) mám rovnaký názor, ako Boost.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.05.17  18:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak já už to prásknul :-)

Thom, kysky: paráda, konečne budú hrať prím poriadne autá a nie prebastlené chrobáky s fotelami po babke. >:-[]

Thom: dobre si zvolil, priplatiť si za eMko za to určite stojí. Som zvedavý, ako dlho ti vydrží, vystúpiť o stupienok vyššie bude veru stáť poriadny balík peňazí a ako poznáme tvoje sklony k autofluktuácii, mal by si už teraz začať v práci poriadne makať. Keď sa nad tým vlastne zamýšľam, neviem, či z tohto pohľadu predsalen nebolo lepšie zostať pri 220i, čo si s ňou pôvodne začal. >:D

Boost: to máš pravdu mnohí akoby nadobudli dojem, že zachovalá 130i má podobný potenciál ako vzduchom chladená Carrera (sama osebe nadhodnotená). Každopádne ja si svoju nechávam, kým môžem a začnem si ju pomaly oprašovať. To vieš, moje prvé poriadne auto. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…