Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 23.05.17 13:50
« Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
iudex
S dsg je to +10PS/+20Nm, s manuálem jen +10PS, čili opačná situace, jako u Pola GTI.
Virtual kokpit je za příplatek (12.600,- Kč), stejně jako u GTI (bez Performance).
Na německém konfigurátoru už jsou u eRka i dvě položky performance, brzdy z CSS za 575 euro a titanový akrap za 3.800! euro. Za ty brzdy bych připlatil, ale za ten výfuk mi to jako příplatek (místo stávajícího nového výfuku) přijde už trochu moc, navíc zrovna Akrapovič není akusticky moje krevní skupina, a to jak u aut, tak na motorkách.
[odkaz]
[odkaz]
P.S. Při jízdě s novým eRkem jsem si říkal, jak by asi vypadala jízda s R420 (pokud by ho nezařízli), protože i s těmi "pouhými" 310PS/400Nn funguje eRko hodně dobře. -
Thomasino 23.05.17 11:00
« Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Je to i pro potenciální zákazníky, takže pokud o tom víš, že něco takového existuje, tak se tam přes dealera můžeš přihlásit. Stojí to 175 EUR a bylo to na 4 hodiny. Odpoledne další lidi, běží to od pondělí až do pátku a evidentně je to pro více zemí. Vím, že někdo ze Slovenska tam jede na čtvrtek, taky nemá žádné BMW, ale jede si je zkusit :-)
Celkem dobrá akce, ikdyž své mouchy to mělo. Nemůžeš mít spolujezdce, protože se střídají dva lidi v autě. Takže jen asi 8 kol na kluzné folii, 4 kola v M2 na okruhu a 4 kola v M4 na okruhu. Plus to samé jako spolujezdec s parťákem v autě (takže se bojíš jestli ten druhej to na okruhu trochu umí, ikdyž to instruktoři stejně dost brzdí). A kupodivu se nedávají helmy na okruh! :-O
Plus 3 sprinty s 760Li, 2 s X5M. To bylo vlastně vše, když vynechám ty kecy kolem, prezentaci o tom jak je M2/M3/M4 super, jaký má technologie a spoustu hliníku všude možně, nebo pokec o té dvanáctiválcové lokomotivě 760Li, co sprintuje pod 4... -
iudex 23.05.17 08:29
« Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Tom: to mohla byť fajn akcia. A to si si platil, alebo to je v rámci prémiovej značky zdarma, ak si kúpiš M2? Ja som také čosi absolvoval, žiaľ iba na bežných bavorákoch a samozrejme to bolo platené.
Inak zaujali ma tie nezvyčajné farby na M3: fialová a (škodovácka) zelená, to je niečo ako individual lak u Audi, dá sa to normálne objednať?
wl: to znie dobre, človek b nečakal, že 10 koní pri tomto výkone bude cítiť (v Cupre všetci písali, keď sa zvýšil výkon z 280 na 290, že to cítiť nebolo). A poteší tiež lepší zvuk, ten mi v minulom Rku dosť vadil, bol dosť neprirodzený. Virtual kokpit by som nemusel, neviem, či je za príplatok (v GTI Performance je teraz sériovo). Každopádne nám rýchle Golfy zase podraželi. -
Thomasino 23.05.17 01:45
« Fotosoutěž - nové téma ?
Tuhle jsme tu nakousli obnovení fotosoutěže, mám hned nápad na jedno skvělé téma >:-[] "DRIFTOVÁNÍ" >:D
Včera celkem zajímavá akce na Slovakiaringu "BMW M Drive Tour" a především skvělá zábava s driftováním na kluzné fólii :yes: Bližší info podám během pár dní. Fotky najdete v albu společně se "soutěžní" a také včetně krátkých popisků. Super zrychlení u 12-tiválcové 760Li, zajímavá byla také X5M..
[odkaz] -
white label 22.05.17 15:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
iudex
Je to zase o poznání lepší, motor má větší sílu (400Nm/310PS) a méně bere (o cca 1 - 1,5 l, když to moc nešetříš), dsg má o stupeň víc a hlavně se zlepšil zvuk v interiéru ve sport. módu, už to není takové to podivně znějící rádoby V8, ale mnohem líp trefená někdejší R32.
A dsg ve sport módu nepřirozeně "neškrčí" jako u GTI CS (nebo u A45 AMG).
Na hrbolaté okresce stačí dát podvozek (DCC) do komfortu a vyžehlí to prakticky všechno i na 19"kách, o skvělé trakci prakticky na jakémkoli povrchu nemluvě.
Velikost středového displej je parádní, jen mohli nechal otočný ovladač, místo dotykového +/- a ovládání gesty. Virtual kokpit se dá vydržet, ale není to ten, který mě už loni nadchl v novém TT. -
iudex 22.05.17 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
wl: no a aké boli Tvoje dojmy? Je nejaký rozdiel oproti predchodcovi?
Leg: presne tak, 1300 otáčok pri vysokootáčkovej atmosfére a 1600 otáčok pri turbomotore bude pomerne citeľný rozdiel. Týrať vysokootáčkový atmosférický benzín (max. výkon pri 6600 rpm) pri 1300 rpm, to je hriech. >:D -
Leg 20.05.17 08:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
Aha, takze 1600 je OK a 1300 už je veľký hardcore... >:D ono tomu motoru, ak sa nebavíme o jazde do kopca alebo zásadnom zrýchľovaní, to čo sa týka prejavu vôbec nevadí, len si ševelí a ťahá, žiadne prejavy toho že by sa trápil, takže pri relaxacnej jazde som to nejak neriešil. Že ma to dobehne neskôr som ale nečakal... -
iudex 19.05.17 09:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
Tak pri defenzívnej jazde aj ja bežne jazdím pri cca. 1600 otáčkach, ale vtedy už má turbo maximálny krútiak, každopádne dať pri 55 kmh šestku mi príde ako fakt veľký hardcore, notabene pri vysokootáčkovej atmosfére.
Ale zase moje auto nemá tú zázračnú samozaceľovaciu schopnosť ako 1er, :-) takže som ho dnes musel zaniesť do servisu a čakám, čo mám na tom podvozku pošahané (a koľko to bude koštovať). -
white label 18.05.17 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
U těch žárovek se někdy stává, že se vlákno "na chvíli" znovu spojí, ale moc dlouho to obvykle stejně nevydrží, takže raději vyměnit hned, jak bude příležitost. -
Leg 18.05.17 08:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti
Toto je trend, ktorému moc nerozumiem, čo je zlé na peknej dvojitej koncovke, prečo ju schovávať a namiesto toho vkladať nejaké chrómové rámiky akoževýfuky? Z diaľky to vyzerá dobre, ak sa človek ale prizrie bližšie, je to na smiech. Ale asi v Peugeote predpokladajú, že ak sa človek zaujíma o autá dostatočne na to, aby toto riešil, pôjde rovno do GTi. [odkaz]
Inak včera neskoro večer som prevetral seba aj svoje auto na miestnom horskom prechode (cez deň sa nedá lebo autá a cez víkend je preplnený pojazdnými pečienkami a obličkami) a objavil som zaujímavú vlastnosť: moje auto sa vie samo opraviť. Nedávno mi totiž začalo hlásiť prasknutú parkovačku a bol som sprudený, že s tým musím do servisu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som sa po jazde vrátil domov a ... parkovačka svieti! Ďalší dôkaz samozaceľovacej schopnosti: v posledných mesiacoch pri prudkom stlačení plynu v nízkych otáčkach autom ako keby cuklo a až potom vyrazilo vpred. V servise mi poradili výmenu sviečok, žiadna zmena a inak nevedeli, čo s tým. Nejak som si ale v tejto súvislosti uvedomil, že motor som v poslednej dobe podvedome začal podtáčať - v zmysle, že cez obec sa plazím cca 55 na šestke a 1300 otáčok apod. Motor s tým evidentne nemal problém, netrápil sa. Toto som napravil, jazdil som štandardne okolo 2000 ot a viac a po pár mesiacoch cukanie radikálne ustúpilo.
Takže poučenie pre súčasných aj budúcich majiteľov šesťvalcových BMW (som rád, že naša rodina sa tak utešene rozrastá :-) ) - kedykoľvek je nejaký problém s hocičím, proste na to dupnite, vytočte dočervena a ono sa to samo opraví. Poďakujete mi neskôr. >:D :-! -
iudex 17.05.17 16:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
Samozrejme staticky sa to spoznať zo štandardnej vzdialenosti nedá, musíš prísť bližšie, aby si videl, že tie "otvory" sú zaslepené a žiadna koncovka v nich nie je. Každopádne za jazdy (pri studenom motore v zime a pod.) proste vidíš, že výfukové plyny idú len z jednej strany, aj to niekde spod nárazníka a nie z "výfukového otvoru". -
white label 17.05.17 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
Je to fejk, ale pokud to opravdu není vidět (nemyslím, když si vlezeš pod auto), tak to nikdo zas tak moc řešit nebude..., špatně to nevypadá a nemusí se to tak často čistit ("neslintá" to). ;-)
Na druhou stranu, pokud to má DPF, tak nevidím důvod nenasměrovat koncovky právě do těch děr v nárazníku, teda pokud to díry opravdu jsou. -
Thomasino 17.05.17 14:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT
Tak to je už velká parodie, když to ani neústí do těch rádobyvýfuků !! 8-s 8-s
Stačil jeden falešný výfuk u dieselové Kokty RS III, tohle je už k smíchu. Nebo spíše k pláči.