Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 15.06.17 12:23
« Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Nových Superbů nejezdí málo, ale pokaždé když ho potkám, říkám si, to auto nevypadá vůbec zle, naopak! Navíc ani s D3 už dnes nebudeš za "individualistu" a tak jak se dnes kupují nejčastěji (s R4 diesel) mi to moc nedává smysl (za ty háky).
Ta červená už bohužel v nabídce není, což je Škoda.
A jaké jsou u vás na Superb slevy? :-! -
iudex 15.06.17 11:52
« Re: Re: OT: Arteon naživo
Ja rovnako považujem Superba v Sportline za jedno z najkrajších áut segmentu, u nás jazdí jeden v červenej (teraz už v konfigurátore červená pre Sportline nie je, neviem prečo) a je to dizajnovo veľmi vydarené, ako píšeš, tie odlišnosti oproti bežnému Superbu sú dostatočné na pozdvihnutie na vyššiu úroveň. Akurát to vnímam tak, že je to stále "len" Škoda Superb, ktorých je na každom rohu plno, kdežto technicky príbuzný Arteon bude pomerne vzácny, taktiež pôsobí o niečo hodnotnejšie a vyššie, ako Passat. Ale samozrejme cenový rozdiel je tam veľký, Superb, hoc v Sportline nie je najlacnejší, 1,8TSI, ktorú by som volil, začína na 32t eur, stále je to o 2 tisícky menej, ako o triedu slabší Arteon 1,5TSI v základe. Veľká chyba, že VW obmedzil typickú nemeckú konfigurovateľnosť a obmedzil 1,5ku na základnú verziu výbavy a okresal jej farby, naopak 2,0TSI v základe nie je a je povinne s automatom atp. -
white label 15.06.17 11:27
« Re: OT: Arteon naživo
iudex
Viděl jsi už naživo Superb ve Sportlinu? Ten interiér hravě strčí do kapsy i verzi LK, to udělal někdo, kdo to má v hlavě v pořádku, přesně ty úpravy (materiály/barvy) bych tam navrhl taky.
To je podle mě aktuální král středního mainstreamu v poměru ceny, designu a prostoru, navíc s relativně velmi slušnou technikou..., osobně bych šel do vrcholného benzínu a rozhodně bych se neměl za co stydět. Když se dnes člověk prochází prémiovými autosalóny, nakonec musí uznat, že vnějším designem je ten (byť pouze mainstreamový) Superb vlastně opravdu hodně povedené auto.
V konfiguraci 1.8 TSI/manuál u nás ceníkově začíná Sportline (s bohatou výbavou) na 870.900,- Kč.
U prémie mě teď z běžné produkce vyšší střední třídy aktuálně nic moc nebere, chybí tomu jiskra, která by zažehla tzv, "chtíč za každoui cenu", tak snad nová A6 trochu zazáří, uvidíme. Pěkná je nová Panamera (ta klasická), ale ta stojí ranec i na poměry prémie. -
iudex 15.06.17 09:05
« OT: Arteon naživo
Dnes som sa bol pozrieť na Arteon v salóne. Žiaľ predvádzačka je u novinárov na testoch, takže iba staticky. Ale malo to výhodu, že to nebola novinárska výbavou naprataná verzia, ale základná výbava v bielej pastelovej farbe. A podľa očakávania ten dojem bol polovičný oproti žltej predvádzačke na 20kach: [odkaz]
Ako v zásade tomu autu z hľadiska výbavy ani v základe nechýbalo absolútne nič, trojzónová klíma, ergoactive poloelektrické sedadlá, LED svetlá, veľký infotaimnent dispej. Ale rozdiely sú práve v tých detailoch, ktoré nie sú nevyhnutné, ale zdvíhajú celkový dojem z auta (ako je active info display, alcantara a pod.). Takto som si pripadal v podstate ako v Golfe, od pohľadu tú základnú výbavu ťažko rozoznať od Golfu, panel klimatizácie, ukazovatele, páčky atp., všetko identické s Golfom, rozdiely sú naozaj malé: [odkaz]
A kým v Golfe je tento interiér na špičke triedy, aj v rámci mainstreamovej strednej je to bez výhrad, pri poloprémiovom zacielení Arteonu a hlavne pri tej cene už by som sa s tým vyrovnával ťažko. Opakujem, objektívne tam nič nevadí, posed vynikajúci, všetko sadne na prvú dobrú, len to podľa mňa nezodpovedá tej vysokej cene (tá základná verzia s 2,0TDI 110 kW a len pár príplatkami ako 18" disky stála 44t eur).
Miesto vzadu je podľa očakávania menšie, na nohy bez výhrad, priestor ako v Superbe, ale na hlavu sa pre prudko klesajúcu strechu jednoducho nevojdem, v tom je Superb či Passat podstatne lepší.
Hlavnou devízou sú zadné dvere, kufor je veľký a krásne prístupný, skrátka liftback v tom najlepšom zmysle slova.
Takže po prvotnom nadšení z výzoru nadupanej predvádzačky (podľa predajcu jej cena je 60t eur!) prišlo pomerne veľké schladenie z obyčajnej verzie. Podľa mňa reálne predajné ceny budú musieť ísť v krátkej dobe dolu, pretože dať za Arteon, teda trochu krajší Passat liftback o 10t eur viac, ako za porovnateľný Passat, to bude ochotných len málo nadšencov.
Každopádne keď sa predvádzačka vráti späť od novinárov, pôjdem sa previesť. -
white label 02.06.17 17:54
« Re: OT: Arteon naživo
Jo, Arteon vypadá naživo dobře, ale mě naživo naopak zklamal právě ten odstín žluté Kurkuma, viděl jsem ji na novém Golfu a na fotkách podle mě vypadá o dost líp. Bylo sice pod mrakem, tak možná na přímém slunci to může být lepší, ale na Golfa bych si ji nevybral. Na fotkách má jiskru, ale v reálu je to takový neslaný/nemastný odstín... -
iudex 02.06.17 16:51
« OT: Arteon naživo
Práve som naživo prvýkrát videl VW Arteon, predvádzačka v R-line a tej promo žltej metalíze Kurkuma. A musím povedať, že na mňa spravil celkom veľký dojem. Mám napozerané rôzne videá i prvé testy, preto som naživo nejaký odlišný dojem nečakal, ale opak bol pravdou, zrejme aj zásluhou tej výraznej farby je to auto, za ktorým sa človek rozhodne otočí, žiadna nuda, ako sa VW vytýka, ale auto výraznejšie než A5 SB. Asi mám teoretického favorita, nebyť "drobnej" prekážky, že vo verzii, ktorú som videl, stojí od 40000 eur vyššie, čo je za mainstream silné kafe. Vyskúšať ale pôjdem. -
Thomasino 24.05.17 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Nevíte někdo, kde je v ČR nějaká poměrně velká kluzná plocha (velký půlkruh nebo oblouk) a kam to není z Jižní Moravy (z okolí Brna) moc daleko? Něco nového má být teď v Hradci Králové (už druhý takový okruh, otevřený až teď na podzim), ale nevím jak je to velké. Přece jen něco pidi je na pytel, ale tohle budu muset zkoušet častěji, moc mě to bavilo! :-) -
Leg 24.05.17 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Áno, tá kruhová fólia je so zadokolkou celkom sranda, takú by som si najradšej vybudoval na záhrade. Kedysi dávno som tam bol ako čerstvý majiteľ zadokolky na škole bezpečnej jazdy, nacvičovali sme tam zvládanie nedotáčavého šmyku. Teda ostatní nacvičovali, ja som to samozrejme rebelsky poňal ako školu jazdy dverami vpred, na veľkú radosť nášho inštruktora. Snáď si ale nemyslel, že tam budem poslušne krúžiť a objavovať limity prednej nápravy prudkým uberaním plynu. >:D -
Thomasino 24.05.17 09:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Ještě se mi hodně líbila ta kluzná plocha. Na okruhu to bylo limitované, ale když jsem byl jedno kolo vzadu s M2 a pak s M4 (střídalo se po každém kole pořadí), tak jsem si je nechal poodjet a pak si dal vždy 2-3 zatáčky svižněji >:-[] Instruktor sice něco anglicky blekotal do vysílačky ať zkrátím rozestup, já mu stejně raději moc nerozumněl >:-[] >:D (však bezpečné rozestupy, ne??)
Za ty peníze asi odpovídající hodnota. Jen nám vadilo, že tentokrát moje spolujezdkyně nemohla být v autě, nevěděli jsme to předem, takže tam 4 hodiny čekala a četla si. Stojí za zvážení, zda si příště nepřiplatit na druhého řidiče, pak bych se s ní nestřídal, jen jezdila v autě jako ten druhý a já si užil dvojnásobný počet kol, za dvojnásobnou částku a moje drahá by si to také trochu užila :-) No tak třeba zase za rok nebo za dva roky...
Akrapovič do Golfu R za 3800 EUR ?? To jako fakt ?? To jim přeskočilo. AMG Performance výfuk s parádním zvukem do C43 AMG (o kterém jsem taky trochu přemýšlel a zjišťoval slevy), stojí 38.200 Kč a má fakt parádní zvuk (se 2 režimy)!! To se u VW asi pos..li v kině!! >:D A souhlas s WL, taky mě zvuk Akrapoviče moc nebere, na mě je to až moc uřvané a vysoké. -
Leg 24.05.17 09:33
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Iudex: presne tak, ono za titánový výfuk je to ešte cekom prijateľná cena, otázka je, načo je komu titánový výfuk v hatchbacku... to je podobné ako na neho dať karbónovú strechu, zrkadlá a rôzne lištičky s tým rozdielom, že tieto veci zohrávajú aspoň dizajnovú úlohu a keď sa to niekomu páči...
Tom: 175 za osem kôl s emkami + nejaký balast ako bonus, to sa celkom dá. Ale podľa toho čo píšeš je to za "safetycarom" v balíku, takže až tak moc nadšenia z toho asi nebude.
-
iudex 24.05.17 08:35
« Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
wl: výfuk za 3800 eur, to niekomu vo VW preskočilo. Ešte aj Nemci (pod tým videom) píšu, že je to sakra drahé. Ale VW zdražuje celkovo; teraz som pozeral cenník nového Arteonu a základ s 1,5kou stojí 32810 eur, čo je riadna pálka. A aby ti ukázali, že máš len základ, okrem obvyklých príplatkov viazaných na vyššie verzie sú obmedzené dokonca aj farby, teda máš tam len obvyklé šedošedé a napr. propagačná žltá kurkuma či pekná červená chilli je až pre výbavy Elegance a R-line (ktoré začínajú na 41580 eur). Ako Arteon fajn, ale tie ceny sú až príliš prémiové na to, že ide o Passat liftback. -
Thomasino 23.05.17 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?
Taky mě ta převodovka nepřesvědčila, ale v režimu Sport+ se to snad chová lépe. U M4 byl v táhlých zatáčkách cítit delší rozvor a tudíž větší stabilita, moc mě nepřesvědčily ty keramický brzdy s málo citem. No ještě že jsem si tu M2 objednal s manuálem :-)

Btw. zo zaujímavosti som pozrel nemecké mobile.de a tam je napr. 4er Gran Coupé lacnejšie, ako Arteon. OK, je to holá prémia vs. vybavený Arteon, ale i tak je ťažko prekúsnuteľné, že Arteon 2,0TDI 110 kW je drahší, ako BMW 420d 140 kW :-O