woody-alien 19.06.17 09:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
iudex: Sup ve Sportlinu a s Dragon Skin (jak píšu o pár příspěvků níže) je vyloženej magnet pro oči. Když to pak srovnáš s nějakým šedivým služebákem, je to hodně velkej rozdíl. Btw: k mému setkání s tím SLSLDS (Superb Lift Sport Line Dragon Skin >:D ) se váže veselá historka. Potkal jsem s tím chlápka ve stavebninách, já pochopitelně s Dokkerem. Jak jsme čekali na výdej, dali jsme řeč. No a pak přijel skladník, jemu přivezl cement a chlapík navlík rukavice a začal házet do kufru 20 pytlů. Jen tak, žádnej igelit nebo něco. A že se jenom otočí a přijede ještě pro ztracený bednění. >:D
Tak říkám, hmm, dobrý, slušnej stěhovák.....no já už se vracet nebudu. Načež jsem otevřel zadní dveře, skladník napíchl připravenou a zastrečovanou europaletu s materiálem, šoupnul mi to dovnitř, zabouch jsem dveře a odjel. ;-)
PS: Insi jsem už naživo viděl i v té střízlivější verzi a působí dobře i tak. Jen kdyby dealeři znali i jinou barvu než bílou nebo jeden z odstínů šedi/stříbra. -
iudex 19.06.17 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Leg: ja som v Giulii sedel a hoci sa mi to auto tiež dosť páči, naživo mi neprišlo nejak citeľne krajšie, ako klasika 3er, jej čaro spočívalo skôr v novosti a neopozeranosti, kdežto 3er poznáš spamäti (autá som porovnával bezprostredne vedľa seba, jeden predajca BMW totiž predáva aj Alfy). Každopádne mňa sedany neberú, takže pre mňa je stále špičkou triedy 4er Gran Coupé a A5 Sportback. Ale vo vzťahu k nim zastávam labelov názor, že v holobyte a nejakej R4 nafte či základnom benzíne nedávajú zmysel, pokiaľ nemám na poriadny motor a výbavu, pred takouto holou prémiou by som dal prednosť dobre vybavenému a motorizovanému mainstreamu, ako je ten Arteon či Superb (ktoré majú tiež - pre mňa podstatnú - pridanú hodnotu vo väčšom vnútornom priestore). Inak ten mainstream už je podobný prémii v tom, že je veľký rozdiel medzi holobytom a špičkovou verziou, takže ako píše label, ten Sup v Sportline či Arteon v R-line spravia viac parády, ako 3er/4er v holobyte. A hoci som ešte live nevidel Insigniu, javí sa mi, že tam platí to isté: tá červená promo verzia na 20" diskoch a v OPC pakete je parádna, ale triezve verzie pôsobia vcelku obyčajne.
P.S. Ad športovosť Superba: ten je určite viac športový, ako ultrapopulárne SUV, teda "športovo-úžitkové vozidlá". Ale inak súhlasím v tom, že táto hra na športovosť bez ohľadu na segment už trochu presahuje mieru.
white label 17.06.17 14:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Seděl jsem i vzadu v alllroadu se světle šedým stropem a "o ničem".
Pro mě je právě tmavý strop a alcantara (+ zákaz leštěného dřeva) základ příjemného interiéru obecně, a to je pro mě i největší lákadlo M-paketových interiérů.
Já bych si střední prémii s R4 dieselem nekoupil v žádném případě, takže když 3er, tak 340i v M-paketu. Mimochodem 3er je podle mě aktuálně nejlepší (včetně designu) BMW ke 40i. -
Leg 17.06.17 13:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Ja mám tmavý strop tiež v každom svojom (jedinom :-) ) aute a nemenil by som ani náhodou. V čom vidím trochu problém je, že vzadu sa potom človek cíti tak trochu ako v jaskyni. (Takže zasa - v hothatchi paráda, do supu by som už asi váhal)
Pointa je, že aj keď interiér toho sportlinu pôsobí skutočne asi najatraktívnejšie z celého lineupu, hlavne vďaka poloalcantare, mne sa k supovi zvlášť nehodí. Ale to je len môj názor, ja by som si napríklad ani 320d nekúpil v M-sport balíčku a po našich cestách takých áut jazdí celkom dosť, takže to asi nebude väčšinový názor. -
white label 17.06.17 01:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Ta kola byla původně černá [odkaz]
teď je to (u 19") kombinace kovově šedé s leštěným kovem. [odkaz]
Třeba ten tmavý strop bych já osobně chtěl v každém autě (mám ho i v allroadu), jsem "alergický" na světlý strop v autě, hlavně na světle šedý, který bývá bohužel nejčastěji.
Za mě se tam vyloženě nejvíc nehodí právě ty "poloskořepinové" sedačky. :no: -
Leg 16.06.17 19:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Arteon ma neberie vôbec - zvonka ladné tvary zabíja radiátor namiesto predného čela, vnútri je to Passat s nízkymi oknami a čo si tu čítam o cenách ... asi to kupca má, len na mňa by to nemierilo ani keby som v tých vodách lovil. V podstate nevidím dôvod neísť do Variantu, ten sa aspoň na nič nehrá. Alebo ešte lepšie Superb lift.
No a keď sme pri Superbe, mne by sa v podstate aj interiér toho Sportlinu celkom páčil. Mám však rád, keď auto svojim výzorom odráža svoj charakter. No a na Superbe nie je športové zhola nič (ak sa do neho nenahádže športové náradie, na to je tá jeho jaskyňa dobrá). Na tom samozrejme nie je nič zlé, len mi proste tie integrované hlavové opierky, čierne kolesá, svetlá, strecha a ostatné "športové" doplnky na Superbe nejak nelezú do oka. Na Fabii OK, Superbu to nežerem.
Mňa podobne už dáávno žiadne auto nejak extra neoslovilo, až na jednu výnimku. Nedávno som mal na pumpe česť s Giuliou. Nie že by som ju videl prvý krát, už som ich stretol mnoho a v Taliansku sa ich hemží prekvapivo veľa, nikdy ma v sivej či čiernej ale nezaujala. Táto ale bola vo verzii Veloce (benzín btw), červená metla a ostal som na ňu kukať jak puk a len som sa neveriacky pýtal sám seba, zasa raz, jak to len tí taloši robia. Auto na obrázkoch úplne nezaujímavé, prehliadnuteľné a zrazu pred tebou stojí, v peknej farbe a pôsobí ako socha, všetko je ako má byť, postoj, proporcie, nikde nič nechýba, nepretŕča a to ani nestála na tých úžasných alfa-style devätnástkach. Arteon sa môže ísť spláchnuť so svojou kupé siluetou. Jasné, keby som mal reálne vysoliť 50000€ za jedného z týchto dvoch kandidátov, skočil by som do salónu... BMW, ale pánboh zaplať za takéto autá, bodaj by ich bolo čo najviac! -
Ronault. 16.06.17 16:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
WL: nevím, jestli ta červená lišta je na střední třídu OK...pravda, Alcantara super...a pak ta výplň dveří je tak rovná a plocha na které je Alcantara tak velká, že to není hezké... něčím by se ta plocha měla rozbít...
Z počátku se mi Superb líbil, ale teď nějak nevím... černá mu nesluší, zabíjí i to málo linek co na něm jsou, bílá taky nic a ty zbylé odstíny nějak... Už bych dnes dal i přednost Passatu... -
iudex 16.06.17 08:22
« Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Superb neviem, v salóne Škody som nebol (u nás sú salóny VW a Škoda samostatné), ale napr. k Passatu mi predajca hovoril, že sú veľké akcie pre biznis klientelu, kde je bonus 5000 eur, čo je pomerne dosť (a ešte výraznejšie roztvára cenové nožnice medzi Passatom a Arteonom).
Btw. zo zaujímavosti som pozrel nemecké mobile.de a tam je napr. 4er Gran Coupé lacnejšie, ako Arteon. OK, je to holá prémia vs. vybavený Arteon, ale i tak je ťažko prekúsnuteľné, že Arteon 2,0TDI 110 kW je drahší, ako BMW 420d 140 kW :-O -
white label 15.06.17 12:23
« Re: Re: Re: OT: Arteon naživo
Nových Superbů nejezdí málo, ale pokaždé když ho potkám, říkám si, to auto nevypadá vůbec zle, naopak! Navíc ani s D3 už dnes nebudeš za "individualistu" a tak jak se dnes kupují nejčastěji (s R4 diesel) mi to moc nedává smysl (za ty háky).
Ta červená už bohužel v nabídce není, což je Škoda.
A jaké jsou u vás na Superb slevy? :-! -
iudex 15.06.17 11:52
« Re: Re: OT: Arteon naživo
Ja rovnako považujem Superba v Sportline za jedno z najkrajších áut segmentu, u nás jazdí jeden v červenej (teraz už v konfigurátore červená pre Sportline nie je, neviem prečo) a je to dizajnovo veľmi vydarené, ako píšeš, tie odlišnosti oproti bežnému Superbu sú dostatočné na pozdvihnutie na vyššiu úroveň. Akurát to vnímam tak, že je to stále "len" Škoda Superb, ktorých je na každom rohu plno, kdežto technicky príbuzný Arteon bude pomerne vzácny, taktiež pôsobí o niečo hodnotnejšie a vyššie, ako Passat. Ale samozrejme cenový rozdiel je tam veľký, Superb, hoc v Sportline nie je najlacnejší, 1,8TSI, ktorú by som volil, začína na 32t eur, stále je to o 2 tisícky menej, ako o triedu slabší Arteon 1,5TSI v základe. Veľká chyba, že VW obmedzil typickú nemeckú konfigurovateľnosť a obmedzil 1,5ku na základnú verziu výbavy a okresal jej farby, naopak 2,0TSI v základe nie je a je povinne s automatom atp. -
white label 15.06.17 11:27
« Re: OT: Arteon naživo
iudex
Viděl jsi už naživo Superb ve Sportlinu? Ten interiér hravě strčí do kapsy i verzi LK, to udělal někdo, kdo to má v hlavě v pořádku, přesně ty úpravy (materiály/barvy) bych tam navrhl taky.
To je podle mě aktuální král středního mainstreamu v poměru ceny, designu a prostoru, navíc s relativně velmi slušnou technikou..., osobně bych šel do vrcholného benzínu a rozhodně bych se neměl za co stydět. Když se dnes člověk prochází prémiovými autosalóny, nakonec musí uznat, že vnějším designem je ten (byť pouze mainstreamový) Superb vlastně opravdu hodně povedené auto.
V konfiguraci 1.8 TSI/manuál u nás ceníkově začíná Sportline (s bohatou výbavou) na 870.900,- Kč.
U prémie mě teď z běžné produkce vyšší střední třídy aktuálně nic moc nebere, chybí tomu jiskra, která by zažehla tzv, "chtíč za každoui cenu", tak snad nová A6 trochu zazáří, uvidíme. Pěkná je nová Panamera (ta klasická), ale ta stojí ranec i na poměry prémie. -
iudex 15.06.17 09:05
« OT: Arteon naživo
Dnes som sa bol pozrieť na Arteon v salóne. Žiaľ predvádzačka je u novinárov na testoch, takže iba staticky. Ale malo to výhodu, že to nebola novinárska výbavou naprataná verzia, ale základná výbava v bielej pastelovej farbe. A podľa očakávania ten dojem bol polovičný oproti žltej predvádzačke na 20kach: [odkaz]
Ako v zásade tomu autu z hľadiska výbavy ani v základe nechýbalo absolútne nič, trojzónová klíma, ergoactive poloelektrické sedadlá, LED svetlá, veľký infotaimnent dispej. Ale rozdiely sú práve v tých detailoch, ktoré nie sú nevyhnutné, ale zdvíhajú celkový dojem z auta (ako je active info display, alcantara a pod.). Takto som si pripadal v podstate ako v Golfe, od pohľadu tú základnú výbavu ťažko rozoznať od Golfu, panel klimatizácie, ukazovatele, páčky atp., všetko identické s Golfom, rozdiely sú naozaj malé: [odkaz]
A kým v Golfe je tento interiér na špičke triedy, aj v rámci mainstreamovej strednej je to bez výhrad, pri poloprémiovom zacielení Arteonu a hlavne pri tej cene už by som sa s tým vyrovnával ťažko. Opakujem, objektívne tam nič nevadí, posed vynikajúci, všetko sadne na prvú dobrú, len to podľa mňa nezodpovedá tej vysokej cene (tá základná verzia s 2,0TDI 110 kW a len pár príplatkami ako 18" disky stála 44t eur).
Miesto vzadu je podľa očakávania menšie, na nohy bez výhrad, priestor ako v Superbe, ale na hlavu sa pre prudko klesajúcu strechu jednoducho nevojdem, v tom je Superb či Passat podstatne lepší.
Hlavnou devízou sú zadné dvere, kufor je veľký a krásne prístupný, skrátka liftback v tom najlepšom zmysle slova.
Takže po prvotnom nadšení z výzoru nadupanej predvádzačky (podľa predajcu jej cena je 60t eur!) prišlo pomerne veľké schladenie z obyčajnej verzie. Podľa mňa reálne predajné ceny budú musieť ísť v krátkej dobe dolu, pretože dať za Arteon, teda trochu krajší Passat liftback o 10t eur viac, ako za porovnateľný Passat, to bude ochotných len málo nadšencov.
Každopádne keď sa predvádzačka vráti späť od novinárov, pôjdem sa previesť.

Jazdil som so štvorvalcovou dieselovou trojkou (pred fl, na 90 perc. 320d ale nie som si úplne istý) a ak by som potreboval auto na dlhé jazdy, ťažko by som si príplatok za šesťvalec obhajoval. Jasne, s ním je to iná liga, ale ako lietačka na dlhé štreky bohate postačuje a aj proti etalónu Passatu má čo povedať, hlavne jazdnými vlastnosťami a ergonómiou (v zmysle, ako sa človeku auto ovláda). Takže, ak si položíme otázku, či nabušeného pašíka na galuskách s topčopom, žalúziami miesto masky a krikľavej metle alebo trojku v rozumnom základe a vnútorný priestor pre nás nie je téma číslo jedna, ja mám jasno. Zasa.
P.S. Športovosť superba je možno v tom, že môže mať silný motor, čierne doplnky a integrované opierky hlavy. To je asi tak všetko. Vlastne ešte, ako som spomínal v tom, že dokáže bez problémov voziť športové náradie. No a v tom je aj športovosť SUV - sport utility - odvezie ťa aj so surfom na pláž, s lyžami na svah, s padákom na kopec, nie že by si s ním brúsil severnú slučku, to od väčšiny asi nikto neočakáva. Ale ak by si sa chcel presvediť o výnimkách potvrdzujúcich pravidlo, myslím, že label by so svojim Macanom vedel poslúžiť. ;-)