foto Emel

Emel 01.07.17  21:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

woody: moje dojmy ze základní Insi jsou nic moc, rozhodně nic, co by strčilo do kapsy Supa nebo Passat nebo Mazdu.

white label 26.06.17  00:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

3er GT se mi nelíbí, sedan a kombi ano.

Leg 25.06.17  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Samozrejme že priestor nielen vzadu je rozhodujúci pri výbere auta, veď keď priestorové pomery nie sú schopné uspokojiť nároky, čo na auto mám, idem logicky buď vyššie (5er) alebo bokom (Superb). Určite nejdem do trojky, keď do nej nie som schopný primerane natlačiť svoju rodinu aj so všetkými šabrakmi, čo pravidelne vozíme. Sú to ale veľmi individuálne záležitosti a nerád sa do podobných debát púšťam, čoho dôkazom sú aj iudexove vyhlásenia o tom, že jeho využitie sedanu strednej triedy je bližší realite ako môj a že vlastne na jazdnom prejave vôbec nezáleží, lebo tieto autá sa aj tak zásadne jazdia s deťmi na zadných sedačkách. To sa potom ťažko diskutuje.

Či Giulia jazdí pekne alebo nie netuším, ani som v nej nesedel. Preto si netrúfam hodnotiť viac ako dizajn, ostatné by bolo len mlátenie prázdnej slamy, resp. omielanie jazdných dojmov, čo som si prečítal. Maximálne si dovolím súhlasiť s tým, že šesťvalec by sa hodil, QV je konkurentom M3 a to sú auta nielen cenou trošku inde. A že predávať ju bude zložité to je asi nad slnko jasné. Aj keby to auto v každom ohľade znieslo zrovnanie s nemeckou prémiou, presvedčiť bežného kupca, aby miesto overenej trojky zobral talianske auto značky, ktorá podobný model vyrábala naposledy pred mnohými rokmi (a v US sa to počíta na desaťročia) musí byť mimoriadne náročné. Každopádne im držím všetky palce.

iudex: Toto si celkom trafil, aj to vyšperkované GTI jazdí v kľudnom režime v konečnom dôsledku ako Golf a rovnako aj trojka jazdí v zásade vždy ako ... trojka. A je jedno, či je to 340i alebo 320d. Ak na auto zatlačíš, nožničky sa roztvárajú a oceníš kvality benzínovej R6, pri bežnej jazde ale aj u dízla oceníš práve to, ako reaguje podvozok na cestu, sily a reakcie v riadení, posed za volantom, rozloženie pedálov a hlavne ako je to celé dohromady zladené ... rozdiely sú maličné a ťažko to poznať po prejdení pár kilometrov, ale tie jemné nuansy tam sú a sú tam stále. Dokonca aj ten zadný pohon časom vnímaš pri každom dôraznejšom výjazde zo zákruty, len je treba sa to naučiť vnímať a naučiť sa s autom pracovať. Ono sa to ťažko definuje, treba to zažiť, asi najlepšie by som to zadefinoval tak, že s dieslovou trojkou by som si hneď vyrazil na nejakú zakrútenú cestu, u superbu by som najradšej nastavil 140 na tempomate a s lakťom na opierke vyrazil vdiaľ. No a pre toto by som dal prednosť trojke v rozumnom základe (rozumej nie holobyt) pred nabúchaným Passatom, ešte raz zdôrazním, v prípade, že vnútorný priestor trojky postačuje. (mimochodom, okrem sedanu je v ponuke aj GT alebo mnou preferovaný touring. Štvorka sa mi nepáči ani jedna.)

white label 20.06.17  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Nároky na prostor vzadu, zejména na zadních sedačkách, jsou pro výběr vozu poměrně zásadní věc.
    V tomto ohledu je střední prémie zhruba na úrovni nižšího středního mainstreamu, takže pak si mohu klidně vybírat mezi střední prémii s R4 a třeba vrcholnými verzemi Golfu..., no a tam bude mít střední prémie ohledně poměru cena/výkony-rychlost/výbava ještě větší problémy, než s větším Passatem a spol.
    Giulia je pěkný menší sedan, zvlášť ve verzi QV a červené Alfa (pro běžné verze je hodně zajímavá chameleonsky opaleskující šedá Lipari!), ale bude to stačit na uspokojující prodeje? Málokdo z těch, komu se líbí (a není jich určitě málo) si ji ve finále koupí. Vrchol je velmi atraktivní i motorově, začíná ale nad 2 mil. korun a zbytek jezdí jen na R4.
    A Ondra už jel R4 benzín a žádné výraznější "cuore sportivo" pocity se u něj nedostavovaly. A zrovna jemu v tomto ohledu věřím poměrně dost.
    Střední prémie (a výš) musí být slušně našláplá výbavou, aby mi začala dávat smysl, jenže pak se dostanu na cenu, při které mi nedává smysl mít v tom jen R4 a naopak. Je to takový začarovaný kruh. Prostě pokud nemám na to, vybrat si motor a výbavu podle svých představ, jdu raději rovnou do "levnějšího obchodu".
    Takže u Júlie mi to vychází tak, že buď dát majlant za QV, nebo jít jinam, žádnou alternativu k M340i apod, totiž nenabízí.
    Jinak zrovna 4er GC považuji aktuálně za designově nejméně povedené BMW střední třídy...

iudex 20.06.17  13:40

Leg: tak svojím hothečom denne do tej práce jazdím a akosi nevidím pridanú hodnotu 230 koní oproti stavu, keby som tam mal trebárs 1,2TSI 110k. Pretože na to, aby som to ocenil, musím ísť na okresky či najlepšie na okruh. A s tým mi akosi rodinný sedan či liftback strednej triedy so štvorvaclovým dízlom nekorešponduje. Samozrejme že mám radšej dobre jazdiace auto ako priemerne jazdiace, ale pri všetkej úcte tá základná 3er s R4 naftou, typicky 18d alebo 20d (ktorú stále považuješ za lepšie auto, ako nadupaný mainstream) mi nepríde pri bežnej jazde (ako píšeš, obyčajnej ceste do práce) ako lepšie zvezenie, než trebárs Superb Sportline s 2,0TSI. Neviem, či si so Supom jazdil, ale ono je to na tie rozmery prekvapivo agilné a ľahkonohé auto, žiadny ťažkotonážnik. Iná liga bude samozrejme 340i či 335d, tam sa niet o čom baviť a prémia valcuje.
    Ad Mondeo: áno, v Mondeu jazdím zásadne s deťmi, res. celou rodinou, je to rodinné auto. Sám jazdím na Golfe. Píšeš, že ja to hodnotím zo svojho pohľadu, myslím ale, že môj pohľad, teda využitie rodinného auta na rodinné účely je bližší realite, než Tvoj pohľad využitia rodinného auta pre single dvojicu. Tam platí, čo som písal, že aj ten sedan je zbytočný a lepšie zvezenie Ti ponúkne kupé (o dizajne nehovoriac).
    Pravdu máš akurát v tom, že ja to beriem komplexne a nie čisto z hľadiska dizajnu, pri hodnotení auta je hodnotenie čisto dizajnu len také akademické, ak ale uvažuješ o kúpe auta, nekupuješ si predsa iba dizajn, ten je podstatnou, ale nie jedinou zložkou. A osobne sa mi tá 159 nejak osobitne nepáčila, bola fajn, ale oproti 156 taká opuchnutá. To Giulia je na tom vizuálne podstatne lepšie.
    P.S: k tej Giulii viď článok na hlavnej: [odkaz]

foto Covenant

Covenant 20.06.17  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

159 co se týče designu je pořád pecka a hodně nadčasová, v tom s Legem souhlasím.

Leg 20.06.17  12:31

Ja som myslel že o Giulii sa bavíme v rovine dizajnu, ale ak sused vymenil 159 za VW, lebo sa už na ňu nemohol pozerať, tak OK. Pre mňa je ale 159 stále atraktívne auto, napriek tomu, že nie som sedanista - ak by som ním bol, asi ťažko by som kedysi šiel do 130i, keď sa za podobné peniaze dalo kúpiť 330i.

Viem že nie som ostrieľaný diskutér, ale ja som svoju voľbu podmienil tým, aby menší vnútorný priestor nebol témou číslo jedna. Skôr by som to videl, že tej chyby si sa dopustil ty, výber si ušil na seba - rodina s dvoma deťmi. Čo ak potrebuješ pravidelne voziť dospelých aj vzadu, v trojke im musíš urezať nohy, v Arteone zasa hlavu. Mám ho preto odpísať? Asi ťažko. Ďalšia chyba, ak raz budem mať deti, tak sa bez nich už nezveziem? Ty alebo tvoja žena v Mondeu jazdíte zásadne s deťmi? A vôbec, mal by si trojku niekedy prevetrať, zistíš, že v nej aj so štvorvalcom sú jazdné zážitky oproti Passatu úplne inde. A to sa nebavíme o tom, že budeš jazdiť jak Harris bokom na okruhu, ale o úplne obyčajnej ceste do práce.

iudex 20.06.17  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Leg: po 159 dnes ani pes neštekne, takže to nebol zrovna najlepší príklad (sused ju mal a vymenil ju - ó tempora, ó mores! - za Volkswagen >:-[] ). A nie, sedan naozaj nie je to isté čo liftback a.k.a. päťdverové kupé. Že Ťa ako sedanistu rozplacnuté liftbacky neberú, OK, pre mňa sú dizajnovo zaujímavejšie. Ale ako som písal, Giulia je pekné auto, to bez debaty a upúta pozornosť, ale ak by ich po cestách behalo toľko, čo Passatov, ver, že nik by sa za nimi neotočil. Ja som nevidel Quadrifoglio Verde a tá obyč verzia pôsobí podstatne menej atraktívne, ako promo fotky QV, ostatne ako obyč 3er v porovnaní s M-paketovou verziou. A vyberať medzi obyč Giuliou a obyč 3er, dizajnovo by to bola remíza, v ostatnom víťazstvo 3er.
    K tomu porovnaniu "prebúchaného Passata v tope" vs. 3er v holobyte, záleží, ako na to pozeráš. Ale aktuálne robíš klasickú diskusnú chybu, že sa na svet pozeráš iba cez prizmu vlastných potrieb. Pre Teba ako človeka bez detí je sedan OK (ostatne ešte lepšou voľbou pre dvojicu by bolo rovno kupé), ak budeš mať deti, rozhodne oceníš prístupný a veľký kufor, rovnako tak miesto na zadných sedadlách a výhody zadokolky v rodinnom aute nebudeš mať ako (a kedy) oceniť, pretože keď len trochu zrýchliš na zákrutovitej ceste, budeš musieť dozadu rozdávať papierové sáčky (viem, o čom hovorím ;-). A elegancia "splasknutého liftu" s líniami kupé či bezrámovými oknami je o rád ďalej, ako akéhokoľvek pekného a dizajnovo vydareného, ale predsalen hlavne účelového kombi.

Leg 19.06.17  17:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

iudex: ak v jednej vete napíšeš, že ťa sedany neberú a zároveň, že špičkou triedy sú rozplacnuté sedany s bezrámovými oknami (pardón, liftbacky), je za prvé jasné, že si trochu protirečíš a za druhé, že z princípu ťa nemôže Giulia osloviť. Snaží sa hrať totiž na inú strunu ako funkcionalistické pseudokupé. Samozrejme, každému sa páči niečo iné a ja ti to neberiem, v čom sa ale mýliš je, že atraktivita Júlie je v neokukanosti. Je to naopak, to auto boduje hlavne svojimi proporciami a ako je postavené na cestu, nie zaujímavými detailami typu hi-tech svetielka a samoúčelné detaily, takže podobne ako trebárz 159 bude aj po desiatich rokoch pôsobiť stále sviežo. No a ty mi sem potom (ak to tu medzičasom nezapadne prachom úplne) môžeš napísať, Leg, mal si pravdu, ako vždy. ;-) >:D

Jazdil som so štvorvalcovou dieselovou trojkou (pred fl, na 90 perc. 320d ale nie som si úplne istý) a ak by som potreboval auto na dlhé jazdy, ťažko by som si príplatok za šesťvalec obhajoval. Jasne, s ním je to iná liga, ale ako lietačka na dlhé štreky bohate postačuje a aj proti etalónu Passatu má čo povedať, hlavne jazdnými vlastnosťami a ergonómiou (v zmysle, ako sa človeku auto ovláda). Takže, ak si položíme otázku, či nabušeného pašíka na galuskách s topčopom, žalúziami miesto masky a krikľavej metle alebo trojku v rozumnom základe a vnútorný priestor pre nás nie je téma číslo jedna, ja mám jasno. Zasa.

P.S. Športovosť superba je možno v tom, že môže mať silný motor, čierne doplnky a integrované opierky hlavy. To je asi tak všetko. Vlastne ešte, ako som spomínal v tom, že dokáže bez problémov voziť športové náradie. No a v tom je aj športovosť SUV - sport utility - odvezie ťa aj so surfom na pláž, s lyžami na svah, s padákom na kopec, nie že by si s ním brúsil severnú slučku, to od väčšiny asi nikto neočakáva. Ale ak by si sa chcel presvediť o výnimkách potvrdzujúcich pravidlo, myslím, že label by so svojim Macanom vedel poslúžiť. ;-)

foto woody-alien

woody-alien 19.06.17  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

iudex: Sup ve Sportlinu a s Dragon Skin (jak píšu o pár příspěvků níže) je vyloženej magnet pro oči. Když to pak srovnáš s nějakým šedivým služebákem, je to hodně velkej rozdíl. Btw: k mému setkání s tím SLSLDS (Superb Lift Sport Line Dragon Skin >:D ) se váže veselá historka. Potkal jsem s tím chlápka ve stavebninách, já pochopitelně s Dokkerem. Jak jsme čekali na výdej, dali jsme řeč. No a pak přijel skladník, jemu přivezl cement a chlapík navlík rukavice a začal házet do kufru 20 pytlů. Jen tak, žádnej igelit nebo něco. A že se jenom otočí a přijede ještě pro ztracený bednění. >:D
    Tak říkám, hmm, dobrý, slušnej stěhovák.....no já už se vracet nebudu. Načež jsem otevřel zadní dveře, skladník napíchl připravenou a zastrečovanou europaletu s materiálem, šoupnul mi to dovnitř, zabouch jsem dveře a odjel. ;-)

PS: Insi jsem už naživo viděl i v té střízlivější verzi a působí dobře i tak. Jen kdyby dealeři znali i jinou barvu než bílou nebo jeden z odstínů šedi/stříbra.

iudex 19.06.17  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Leg: ja som v Giulii sedel a hoci sa mi to auto tiež dosť páči, naživo mi neprišlo nejak citeľne krajšie, ako klasika 3er, jej čaro spočívalo skôr v novosti a neopozeranosti, kdežto 3er poznáš spamäti (autá som porovnával bezprostredne vedľa seba, jeden predajca BMW totiž predáva aj Alfy). Každopádne mňa sedany neberú, takže pre mňa je stále špičkou triedy 4er Gran Coupé a A5 Sportback. Ale vo vzťahu k nim zastávam labelov názor, že v holobyte a nejakej R4 nafte či základnom benzíne nedávajú zmysel, pokiaľ nemám na poriadny motor a výbavu, pred takouto holou prémiou by som dal prednosť dobre vybavenému a motorizovanému mainstreamu, ako je ten Arteon či Superb (ktoré majú tiež - pre mňa podstatnú - pridanú hodnotu vo väčšom vnútornom priestore). Inak ten mainstream už je podobný prémii v tom, že je veľký rozdiel medzi holobytom a špičkovou verziou, takže ako píše label, ten Sup v Sportline či Arteon v R-line spravia viac parády, ako 3er/4er v holobyte. A hoci som ešte live nevidel Insigniu, javí sa mi, že tam platí to isté: tá červená promo verzia na 20" diskoch a v OPC pakete je parádna, ale triezve verzie pôsobia vcelku obyčajne.
    P.S. Ad športovosť Superba: ten je určite viac športový, ako ultrapopulárne SUV, teda "športovo-úžitkové vozidlá". Ale inak súhlasím v tom, že táto hra na športovosť bez ohľadu na segment už trochu presahuje mieru.

white label 17.06.17  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Seděl jsem i vzadu v alllroadu se světle šedým stropem a "o ničem".
    Pro mě je právě tmavý strop a alcantara (+ zákaz leštěného dřeva) základ příjemného interiéru obecně, a to je pro mě i největší lákadlo M-paketových interiérů.
    Já bych si střední prémii s R4 dieselem nekoupil v žádném případě, takže když 3er, tak 340i v M-paketu. Mimochodem 3er je podle mě aktuálně nejlepší (včetně designu) BMW ke 40i.

Leg 17.06.17  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Ja mám tmavý strop tiež v každom svojom (jedinom :-) ) aute a nemenil by som ani náhodou. V čom vidím trochu problém je, že vzadu sa potom človek cíti tak trochu ako v jaskyni. (Takže zasa - v hothatchi paráda, do supu by som už asi váhal)

Pointa je, že aj keď interiér toho sportlinu pôsobí skutočne asi najatraktívnejšie z celého lineupu, hlavne vďaka poloalcantare, mne sa k supovi zvlášť nehodí. Ale to je len môj názor, ja by som si napríklad ani 320d nekúpil v M-sport balíčku a po našich cestách takých áut jazdí celkom dosť, takže to asi nebude väčšinový názor.

white label 17.06.17  01:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Ta kola byla původně černá [odkaz]
    teď je to (u 19") kombinace kovově šedé s leštěným kovem. [odkaz]
    Třeba ten tmavý strop bych já osobně chtěl v každém autě (mám ho i v allroadu), jsem "alergický" na světlý strop v autě, hlavně na světle šedý, který bývá bohužel nejčastěji.
    Za mě se tam vyloženě nejvíc nehodí právě ty "poloskořepinové" sedačky. :no:

Leg 16.06.17  19:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

... svetlá, zrkadlá, maska, strop vnútri, lišty okolo okien... a tie kolesá z odkazu sú tiež čierne. So strieborným zdobením. ;-) Ale falošné laufy sú strieborné, no.

white label 16.06.17  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Kola už černá nejsou, panoramatické okno brát nemusíš, ale ty integrované opěrky jsou mimo, to je pravda.

Leg 16.06.17  19:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Arteon ma neberie vôbec - zvonka ladné tvary zabíja radiátor namiesto predného čela, vnútri je to Passat s nízkymi oknami a čo si tu čítam o cenách ... asi to kupca má, len na mňa by to nemierilo ani keby som v tých vodách lovil. V podstate nevidím dôvod neísť do Variantu, ten sa aspoň na nič nehrá. Alebo ešte lepšie Superb lift.

No a keď sme pri Superbe, mne by sa v podstate aj interiér toho Sportlinu celkom páčil. Mám však rád, keď auto svojim výzorom odráža svoj charakter. No a na Superbe nie je športové zhola nič (ak sa do neho nenahádže športové náradie, na to je tá jeho jaskyňa dobrá). Na tom samozrejme nie je nič zlé, len mi proste tie integrované hlavové opierky, čierne kolesá, svetlá, strecha a ostatné "športové" doplnky na Superbe nejak nelezú do oka. Na Fabii OK, Superbu to nežerem.

Mňa podobne už dáávno žiadne auto nejak extra neoslovilo, až na jednu výnimku. Nedávno som mal na pumpe česť s Giuliou. Nie že by som ju videl prvý krát, už som ich stretol mnoho a v Taliansku sa ich hemží prekvapivo veľa, nikdy ma v sivej či čiernej ale nezaujala. Táto ale bola vo verzii Veloce (benzín btw), červená metla a ostal som na ňu kukať jak puk a len som sa neveriacky pýtal sám seba, zasa raz, jak to len tí taloši robia. Auto na obrázkoch úplne nezaujímavé, prehliadnuteľné a zrazu pred tebou stojí, v peknej farbe a pôsobí ako socha, všetko je ako má byť, postoj, proporcie, nikde nič nechýba, nepretŕča a to ani nestála na tých úžasných alfa-style devätnástkach. Arteon sa môže ísť spláchnuť so svojou kupé siluetou. Jasné, keby som mal reálne vysoliť 50000€ za jedného z týchto dvoch kandidátov, skočil by som do salónu... BMW, ale pánboh zaplať za takéto autá, bodaj by ich bolo čo najviac!

white label 16.06.17  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

A pokud se chceš barevně odlišit, tak Dragon Skin je exkluzivně pro Sportline.
    Tahle verze má hlavu i patu a ta větší vnitřní plocha dveří je nejpřijatelnější právě v té tmavé alcantaře.

foto Ronault-

Ronault. 16.06.17  16:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

WL: nevím, jestli ta červená lišta je na střední třídu OK...pravda, Alcantara super...a pak ta výplň dveří je tak rovná a plocha na které je Alcantara tak velká, že to není hezké... něčím by se ta plocha měla rozbít...
    Z počátku se mi Superb líbil, ale teď nějak nevím... černá mu nesluší, zabíjí i to málo linek co na něm jsou, bílá taky nic a ty zbylé odstíny nějak... Už bych dnes dal i přednost Passatu...

white label 16.06.17  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Zvenku je (prostornější) Superb hezčí, než Passat a u Sportlinu je dokonce i ten interiér relativně parádní a už se prý nabízí i v Austrálii: