Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 19.07.17 21:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
No jo, chce to druhý disky pro občasné návštěvy okruhu a posunout pneu do větších šířek, jako z 245/265 na 265/275 (nebo snad i 285 vzadu by mělo vejít s určitými koly). Aby to na morku na Nordschleife více klouzalo >:-[] >:-[] -
Thomasino 18.07.17 17:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Navíc to mají asi na základní modely a pokud dají k vyšší výbavě (nebo za příplatek) široké gumy, tak je jim to už z hlediska papírové spotřeby jedno.
Já tam mám nyní 245 vpředu a 265 vzadu a je třeba říct, že je to samozřejmě hlučnější a více se to chytá vyjetých kolejí >:-[] >:-[] -
white label 18.07.17 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
iudex
"Na jednej strane výrobcovia tlačia všemožne spotrebu dolu a potom tam dajú takéto široké valce."
Výrobce je tlačen primárně pouze ke snižování "papírové spotřeby", která extras výbavu prakticky nezohledňuje, takže hlavně, že máš start/stop, menší nádrž na palivo a lepící sadu už v základu, ale pneu 245 mm (k poměrně běžným motorizacím) už nikdo neřeší..., nová doba!
Leg
Frantíci jsou zase popředu, v Německu to totiž zatím dávají jen na elektromobily... ;-) -
iudex 18.07.17 11:31
« Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Leg: ako píšeš, dávať na 150k rodinné auto gumy šírky 245mm je celkom choré (a napr. tá Insignia má pneu 245/45 R18 aj pre slabšie motory, ak sú vo vyššej výbave Dynamic, napr. 1,5T 140k alebo 1,6CDTI 136k), notbene v kontexte toho, že dvakrát výkonnejšie hotheče jazdia na užších gumách (napr. 310k Golf R na 235mm). Na jednej strane výrobcovia tlačia všemožne spotrebu dolu a potom tam dajú takéto široké valce. Naviac dnešná stredná trieda vyzerá na takých 18" len tak akurát, žiadny extra športový dojem, na to treba 20ky: [odkaz] a 17ky vyzerajú ako balóny; naviac tým, že sú "len" 215ky, tak aj pomerne utopené v podbehoch: [odkaz]
Ron: no vedia, ako na Vás. >:D Jeden lekár z rodiny nedávno s nostalgiou spomínal na staré zlaté časy, keď im farmafirmy platili "kongresy" v USA s výletom vrtuľníkom nad Grand Canyonom. Dnes si musíš ťažko odmakať aj ten nudný predohrab z Vlkohradu. >:D -
Leg 18.07.17 02:22
« Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
boost: veru, múdri nemci dávajú na ítrojku rovno 155/60 R20. ;-) >:D Každopádne, mne to v kontexte toho, že pre krásu treba trpieť dáva asi väčší zmysel ako 245 mm šírka na 150 koňovom aute. Aj keď čo ja viem, ja tomu rozumiem jak koza náklaďáku. -
Ronault. 17.07.17 23:25
« Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Když tady byla řeč o Arteonu, v posledním čísle časopisu České lékařské komory na zadní stránce je pěkná reklama na něj:
[odkaz] >:D VW ty reklamy prostě umí :-)
Booster: na těch 20 ten podvozek kupodivu dobře funguje, ale mohli dát alespoň 205 šířku :-| -
boost. 16.07.17 23:34
« Re: Re: Nürburgring Nordschleife
touchless car wash používám jen v zimě, kdy je na zahradě zamrzlá voda... a na místě při sušení stříknu quick detailer, abych trochu vykompenzoval úbytek vrstvy sealantu. ;-)
@scénic: dvacítky jsou normálka už, ale mít gumy 195/55 R20 - to vymyslí jen francouz >:-[] -
Leg 15.07.17 02:04
« Re: Nürburgring Nordschleife
Thom: Špica, tak hviezda z Varov už je doma! :yes: Užívaj si ho! Lízatko vyzerá parádne, len dať 1600€ za kus plastu na najexponovanejšom mieste na aute je fakt trochu mimo. >:D Ale tú clear bra si daj, vraj sa v tejto oblasti za posledné roky udiali značné pokroky jednak vo vizáži a jednak vo výdrži a keď sa dnes pozriem na doďobaný xicht môjho staršieho auta, určite by som prípade nového auta neváhal.
Cov: nemá to video len zrýchlené?
iudex: super blogy, zistil som, okrem iného, že to čo som o tých autách tak nejak intuitívne vytušil naozaj platí a že 245-ky sú na bežnej strednej triede bežné gumy - už sa nebudem pozastavovať nad 20" na Scéniku.
boost: áno, auto sa ľahšie čistí, len s ním nemôžeš zájsť trebárz do bezkontaktnej umývačky, lebo tam používajú takú silnú chémiu, že všetky ochrany máš hneď dolu. Ináč, podbehy som raz podobne naimpregnoval aj ja. Raz, odvtedy mi stačí kefa a wapka. :-)
Všetci miestni detailisti, hlavne covenant a woody: ako dlho vám vydržala tá keramika? Vždy som mal za to, že cca dva roky, aké máte skúsenosti? -
woody-alien 13.07.17 21:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)
iudex: Na to stačí jedna otázka: Gdo Tě Inspiroval ? >:-[] Sám jsem zvědav na hodnocení v testech. Hlavně na autoforu, kde si i Ceed GT od Jandy vysloužil přezdívku "Pljuščenko na kolech". >:-[] A "N"-ko by mělo být sakra lepší. -
iudex 13.07.17 08:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)
Tom: toto Ťa určite zaujme: detailing M140i od jedného českého borca: [odkaz]
To už pre mňa hraničí s fetišizmom, notabene pre auto, ktoré má reálne jazdiť (to leštenie podbehov ma dorazilo), každopádne ten výsledok je parádny. ;-)