Leg 25.07.17 08:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Booster: Dík za info, tentoraz dám aj ja asi dopredu 225, možnosti kombinovať sú potom oveľa širšie ako pri 215. A ceny nižšie.
Iudex: ako naznačil boost, keď nám zadokolkarom vo vyššej rýchlosti písknu gumy, tak si ideme vymeniť rovno trenky. >:D -
boost. 24.07.17 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
iudex, příští rok by měly 18" PS4S býti v prodeji - už teď má tirerack.com jeden rozměr na webu (245/40 ZR18). Nejradši bych specifikaci BMW, ale ty v 18" jsou zatím jen PSS z M1240i.
Testy nečtu, nejezdím tak, že bych poznal/zkoušel chování gum na limitu - pískají jen když jsem první na semaforu nebo sám na parkingu. >:-[] -
iudex 24.07.17 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Boost: obávam sa, že na vaše auto (pri daných rozmeroch) PS 4S nekúpiš. Do 18" sú len PS 4 a "eská" sú až od 19". Každopádne i PS 4 majú výborné hodnotenia, takže je to dobá voľba (aj keď ako nástupca Super portov je myslený až model 4S).
Mimochodom cez víkend som vybehol na blízky horský prechod a celkom ma prekvapilo, že si Super sporty vo vracačke na limite pískli. S predošlými Bridgestonmi S001 som to nezažil, tie začali na limite rovno utekať, takže takéto varovanie v podobe písknutia je fajn. -
boost. 21.07.17 22:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Jak neni "tuneni"? Nechci byt hnidopich, ale i pro tebe malou zmenou jakou je vymena pneumatik za o 20mm sirsi zasahnes do chovani a geometrie podvozku. Sam jsi i zminoval, ze se handling v limitnich situacich zmeni.
Tim nerikam, ze modifikace vozu je vec spatna. Sam to delam taky, ale jen se na to musi s rozvahou. Znam dost lidi, ktery se do toho vrhnou po hlave, aniz by si auto vyzkouseli v tovarni forme.
Nicmene, pokud mas problemy s nedocativosti a uz jsi zkusil jine tlaky v pneu, geometrii (kterou udelat poradne umi jen malokdo), jiny styl jizdy >:-[] atd., mrkni se na camber plates. Myslim, ze ty nastavitelne ti na BMW dovoli jit az k -3 °. Negativem camber plates je holt trosku horsi komfort/NVH a v nekterych pripadech i nedostatek mista uvnitr podbehu... to se ale opet vyresit dalsimi modifikacemi.
Je to nekonecna spirala, ze ktere se jde tezko ven. >:D -
Thomasino 21.07.17 19:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Dát na auto jiná kola a pneu co mají o cenťák větší šířku (stejnou jako má na stejných kolech M3 a M4), není tunění :-) Nebo místo 245 a 265 šířky dát všude 265mm, což se běžně dělá a spousta známých s M3 tak na okruzích jezdí. Získáš tím větší přilnavost na brzdách, zmenšíš nedotáčivost nastavenou schválně z továrny, ale samozřejmě musíš počítat s tím, že se ten zadek může utrhnout o trochu snadněji >:-[]
Když např. u Golfa GTI změníš 18" kola na 19" kola, taky změníš šířku pneu z 225mm na 235mm ;-) -
Thomasino 20.07.17 11:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Tak posledně (před rokem) to bylo na Nordschleife za mokra a mírného deště poměrně švanda, když jsem naháněl 911 GT3, ale to jsem měl blbuvzdornou předokolku, se kterou se dá jet v takových podmínkách rychleji a odvážněji !! >:-[] >:D
Teď by to bylo se silnou zadokolkou podobným stylem asi minimálně o čisté prádlo :-!
P.S.: Teda zábava to byla to dé doby, než mi později při jednom mírnějším kole odešel ten motor :'-( -
Thomasino 19.07.17 21:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
No jo, chce to druhý disky pro občasné návštěvy okruhu a posunout pneu do větších šířek, jako z 245/265 na 265/275 (nebo snad i 285 vzadu by mělo vejít s určitými koly). Aby to na morku na Nordschleife více klouzalo >:-[] >:-[] -
Thomasino 18.07.17 17:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Navíc to mají asi na základní modely a pokud dají k vyšší výbavě (nebo za příplatek) široké gumy, tak je jim to už z hlediska papírové spotřeby jedno.
Já tam mám nyní 245 vpředu a 265 vzadu a je třeba říct, že je to samozřejmě hlučnější a více se to chytá vyjetých kolejí >:-[] >:-[] -
white label 18.07.17 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
iudex
"Na jednej strane výrobcovia tlačia všemožne spotrebu dolu a potom tam dajú takéto široké valce."
Výrobce je tlačen primárně pouze ke snižování "papírové spotřeby", která extras výbavu prakticky nezohledňuje, takže hlavně, že máš start/stop, menší nádrž na palivo a lepící sadu už v základu, ale pneu 245 mm (k poměrně běžným motorizacím) už nikdo neřeší..., nová doba!
Leg
Frantíci jsou zase popředu, v Německu to totiž zatím dávají jen na elektromobily... ;-) -
iudex 18.07.17 11:31
« Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife
Leg: ako píšeš, dávať na 150k rodinné auto gumy šírky 245mm je celkom choré (a napr. tá Insignia má pneu 245/45 R18 aj pre slabšie motory, ak sú vo vyššej výbave Dynamic, napr. 1,5T 140k alebo 1,6CDTI 136k), notbene v kontexte toho, že dvakrát výkonnejšie hotheče jazdia na užších gumách (napr. 310k Golf R na 235mm). Na jednej strane výrobcovia tlačia všemožne spotrebu dolu a potom tam dajú takéto široké valce. Naviac dnešná stredná trieda vyzerá na takých 18" len tak akurát, žiadny extra športový dojem, na to treba 20ky: [odkaz] a 17ky vyzerajú ako balóny; naviac tým, že sú "len" 215ky, tak aj pomerne utopené v podbehoch: [odkaz]
Ron: no vedia, ako na Vás. >:D Jeden lekár z rodiny nedávno s nostalgiou spomínal na staré zlaté časy, keď im farmafirmy platili "kongresy" v USA s výletom vrtuľníkom nad Grand Canyonom. Dnes si musíš ťažko odmakať aj ten nudný predohrab z Vlkohradu. >:D

P.S. Pozrite si SZ.