Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.07.17  21:15

« Re: Re: Re: OT: Insignia

Iudex: sluneční clonu u blesku samozřejmě nepoužívám ;-) Takže naznačuješ, že lepší by bylo začít spíše bleskem...? Jinak díky za tip, už jsem na nějaké koukal a nějak jsem si nebyl jistý, co za parametry by měly být pro mé focení dostačující.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.07.17  18:19

« Re: Re: OT: Insignia

Ron: si bystrý chlapec, správne si sa dovtípil, že je to tieň objektívu, ktorý blesku tieni (ešte viac, keď máš nasadenú slnečnú clonu). Riešenia sú len tie dve: externý (teda väčší) blesk, ktorý bude ďalej od osi objektívu, alebo iný, menší objektív. Inak tie blesky sú robené na nejaký ohniskový rozsah, takže napr. na príliš širokých ohniskách ten tieň vždy vidno.
    Inak z externých bleskov odporúčam Metz, stojí necelú polovicu toho, čo objektívy danej značky, pritom ide o slušnú nemeckú značku. Ja mám Metz 44 AF-1, jeho novšia verzia pre Nikon stojí 149 eur: [odkaz]
    Inak ja som si spravil radosť a dnes mi prišiel nový objektív (Pentax HD DA 70mm f2,4 Limited) šikovný maličký portrétny objektív: [odkaz]
    wl: máš SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.07.17  17:44

« Re: OT: Insignia

OT: otázka pro fotografy. Narazil jsem na problém...tak mám Nikon D5300 a objektiv 18-140 mm. Fotky normálně super, učím se s tím, vše fajn, ALE, když fotím se zabudovaným bleskem, tak na spodku fotky je vždy tmavý půlkruh. Pátral jsem po příčině a jedině, co mě napadlo, že zabudovaný blesk nedokáže osvítit prostor pod tak dlouhým objektivem, protože je nízko a tím pádem objektiv dělá stín ;-\
    Řešení jsem tedy vymyslel dvě.
    1. Externí blesk - pro focení časem stejně nepostradatelný, ale slušný výjde na cca 8 tisíc...?
    2. kratší objektiv - např. pevná 35mm - stojí v eglobalcentral 4000 Kč. Měl by být dobrý na portréty, časem bych jej stejně asi pořídil, ale zase nebudou výhody externího blesku, třeba použít blesk odrazem, z boku atd.

Takže mé otázky pro znalé:
    1. je ještě jiné řešení?
    2. Dát přednost blesku nebo objektivu? Obojí najednou před dovolenou jaksi...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.07.17  17:04

« Re: Re: Re: Re: OT: Insignia

Jenže v momentě, kdy ty se teprve učíš nová slova, já už znám i jejich význam, prostě náskok díky technice... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.07.17  16:59

« Re: Re: Re: OT: Insignia

WL: snažím se naučit vás nová slova, tak furt nerej >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.07.17  16:54

« Re: Re: OT: Insignia

Které konkrétně jsou ty "impozantní"? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.07.17  16:51

SZ? :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.07.17  16:45

iudex: barvy některé impozantní, ale SZ žádné nemám
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.07.17  15:59

« OT: Insignia

Opel avizoval pre Insigniu program Exclusive, v rámci ktorého si bude môcť zákazník namiešať farbu karosérie podľa vlastného výberu. Na začiatok je 15 hotových individuálnych farieb, pričom mnohé z nich sú pomerne výrazné a odvážne: [odkaz]
    P.S. Pozrite si SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.07.17  08:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Booster: Dík za info, tentoraz dám aj ja asi dopredu 225, možnosti kombinovať sú potom oveľa širšie ako pri 215. A ceny nižšie.

Iudex: ako naznačil boost, keď nám zadokolkarom vo vyššej rýchlosti písknu gumy, tak si ideme vymeniť rovno trenky. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 24.07.17  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

iudex, příští rok by měly 18" PS4S býti v prodeji - už teď má tirerack.com jeden rozměr na webu (245/40 ZR18). Nejradši bych specifikaci BMW, ale ty v 18" jsou zatím jen PSS z M1240i.

Testy nečtu, nejezdím tak, že bych poznal/zkoušel chování gum na limitu - pískají jen když jsem první na semaforu nebo sám na parkingu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.07.17  13:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Boost: obávam sa, že na vaše auto (pri daných rozmeroch) PS 4S nekúpiš. Do 18" sú len PS 4 a "eská" sú až od 19". Každopádne i PS 4 majú výborné hodnotenia, takže je to dobá voľba (aj keď ako nástupca Super portov je myslený až model 4S).
    Mimochodom cez víkend som vybehol na blízky horský prechod a celkom ma prekvapilo, že si Super sporty vo vracačke na limite pískli. S predošlými Bridgestonmi S001 som to nezažil, tie začali na limite rovno utekať, takže takéto varovanie v podobe písknutia je fajn.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 22.07.17  16:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Dunlop Sport Maxx RT 225 & 245 R18. Taky je čeká výměna, na jaře snad už budou Pilot Sport 4S k mání.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.07.17  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Boost: len tak mimochodom, aké máš gumy na 135? Myslím rozmery, značku, typ. Čoskoro budem vyberať
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 21.07.17  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Jak neni "tuneni"? Nechci byt hnidopich, ale i pro tebe malou zmenou jakou je vymena pneumatik za o 20mm sirsi zasahnes do chovani a geometrie podvozku. Sam jsi i zminoval, ze se handling v limitnich situacich zmeni.

Tim nerikam, ze modifikace vozu je vec spatna. Sam to delam taky, ale jen se na to musi s rozvahou. Znam dost lidi, ktery se do toho vrhnou po hlave, aniz by si auto vyzkouseli v tovarni forme.

Nicmene, pokud mas problemy s nedocativosti a uz jsi zkusil jine tlaky v pneu, geometrii (kterou udelat poradne umi jen malokdo), jiny styl jizdy >:-[] atd., mrkni se na camber plates. Myslim, ze ty nastavitelne ti na BMW dovoli jit az k -3 °. Negativem camber plates je holt trosku horsi komfort/NVH a v nekterych pripadech i nedostatek mista uvnitr podbehu... to se ale opet vyresit dalsimi modifikacemi.

Je to nekonecna spirala, ze ktere se jde tezko ven. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.07.17  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Dát na auto jiná kola a pneu co mají o cenťák větší šířku (stejnou jako má na stejných kolech M3 a M4), není tunění :-) Nebo místo 245 a 265 šířky dát všude 265mm, což se běžně dělá a spousta známých s M3 tak na okruzích jezdí. Získáš tím větší přilnavost na brzdách, zmenšíš nedotáčivost nastavenou schválně z továrny, ale samozřejmě musíš počítat s tím, že se ten zadek může utrhnout o trochu snadněji >:-[]
    Když např. u Golfa GTI změníš 18" kola na 19" kola, taky změníš šířku pneu z 225mm na 235mm ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.07.17  13:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Ajaj, nastalo to, čo každý očakával, Thomasino začína tuniť. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.07.17  11:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Když na dřeň, tak až na vyskočené ventily !! >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.07.17  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

w-a
    Jj, když na dřeň, tak doslova... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.07.17  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nürburgring Nordschleife

Tak posledně (před rokem) to bylo na Nordschleife za mokra a mírného deště poměrně švanda, když jsem naháněl 911 GT3, ale to jsem měl blbuvzdornou předokolku, se kterou se dá jet v takových podmínkách rychleji a odvážněji !! >:-[] >:D
    Teď by to bylo se silnou zadokolkou podobným stylem asi minimálně o čisté prádlo :-!
    [odkaz]
    P.S.: Teda zábava to byla to dé doby, než mi později při jednom mírnějším kole odešel ten motor :'-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…