Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 03.08.17 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Umím.. Teda většinou.. Ale nevychází mi to >:-[]
Ale teď mi zase píše jiný majitel M2, že ho to pustí jen na 270, tak nevím... To by bylo už reálnější...
Každopádně musím vzít normální navigaci nebo mobil s navigací a zkus o kolik to ukazuje jinak na 90, 120 a 150 km/hod abych věděl a mohl s tím počítat. Chci to vědět přesně a ne stylem "asi to ukazuje o kousek více" :-! -
boost. 03.08.17 00:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Omezovač samozřejmě má, ale 1) je lehce benevolentni a 2) tachometr musí dle legislativy indikovat rychlost vyšší než je reálná. BMW je nastaveno tak, že může ukazovat až o 10% + 4 km/h více. Tak s tím je třeba počítat. U mě je taky omezovač nastaven 250, ale auto mi ukazalo 265 a chtělo jet ještě víc.
Odchylku je nicméně možno odkódovat. ;-) -
Thomasino 02.08.17 17:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Jo, jo, mám tam od minulého týdne keramiku MODESTA, prej jedna z nej a při správné péči vydrží i pár let (ale to nevím jestli zvládnu tak často umývat wapkou, aby tam nezůstaly mušky déle než 2 dny apod). Dělal mi to známej co do toho už dobrých pár let dělá, vyzkoušel toho dost, hodně toho ví, má nějaké zahraniční školení, tak uvidíme :-! Tady foto modelky:
[odkaz]
-
Thomasino 02.08.17 17:19
« Re: Re: Re: OT
Tam u M2 evidentně žádný omezovač není. Protože mi psal známej ze Slovenska, co má taky M2, že už to zkoušel a do 270-ti to zrychluje pěkně, do 290 už pomaleji a do 300 by to ještě mělo jít >:-[] Tak snad to nebyl on, komu změřili těch 242 km/hod. Protože barva by seděla >:D
P.S.: Nevím co na tom Slovensku vyvádějí kvůli malému překročení rychlosti. Navíc u M2 je špatně vidět kolik jedeš, nejde tam dát mezi ciferníky větší digitální čísla o rychlosti (až nyní po faceliftu kde je ten digitální štít), tady jsou jen malá čísla dole a poměrně tmavý ciferník (pokud nejedeš v noci). Takže trochu se nad něčím zamyslíš a ejhle, ono je na tachometru přes dvě kila a ta krajina venku je mírně rozmazaná >:D
[odkaz]
[odkaz] -
Covenant 01.08.17 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Leg:
Jojo v březnu to byly 2 roky, jinak Thomasino má taky nově keramiku....jsem zvědavý, asi by to mělo být něco lepšího i cena asi bude vyšší a výdrž prý...4-5 let tak než to začneš řešit, chce to asi něco nastudovat, jakou značku keramiky... je v tom celkem chaos. -
Leg 01.08.17 09:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
iudex: áno, 56/1,2 by bol iste ešte lepší ale stojí dvakrát toľko ako 50/2. Možno by ale stálo za to chíľu počkať a "došetriť". Uvidíme. Ten eglobalcentral je normálny eshop alebo má nejaký zádrhel? Má podozrivo nižšie ceny...
S tým statívom mať problém nebudeš, ak ho máš v taške. A tipujem že ani mimo tašky, ale úplne podkutý v týchto veciach nie som.
cov: dík, ak si dobre spomínam, už máš Cupru dva roky. Tak to by to možno malo zmysel, už sa mi nechce dvakrát do roka patlať auto mastičkami. -
Thomasino 01.08.17 00:17
« Re: Rostou
No já myslím, že by ses měl odlišit tak, že na tu tvoji teď nesahej, nech ji v seriovém stavu, což se při dalším prodeji cení. A po zimě ji prodej a objednej něco zábavnějšího :-)
Bojím se, že až budeš chvilku řídit M2, nebo nedej bože Caymana, budeš mít jasno a místo vyhazování pěněz za výfuk to dáš do prasátka s názvem RWD >:-[] -
Covenant 31.07.17 22:40
« Rostou
Tak co vypadá, že na ACZ rostou Cupry jak po dešti... [odkaz]
Asi bych s tím měl něco udělat, abych se odlišil :-)
Leg:
S keramikou spokojenost, zatím drží, ale auto nejezdí v zimě a soli...tak že asi tak :-)
PS.Iudex tak už mám předběžnou kalkulaci omd AMA výfuk bez klapky 640Euro a s klapkou 1310,-Euro .......vypadá to že tvůj kus byl vyrobený jako mustr pro jejich další výrobu, mrkni na jejich stránky [odkaz] -
Ronault. 30.07.17 23:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Dobře kluci, už jsem z toho úplně zase domotany...ale asi na tom bude něco pravdy, protože když se podívám na poslední portrétovky, tak to je opravdu na cca 70mm...jen ta světelnost...
Takže když vyškrtnu 35mm a 50 mm 1.8, které se dají pořídit i kolem 4000 Kč, tak nějaké dostupné pevné sklo pro můj foťák v 70-100 mm...? Co jsem tak koukal, ceny jsou násobně jinde -
iudex 30.07.17 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Leg: no teoretickým výberom foťákov a objektívov trávim veľa pracovného času >:D takže som samozrejme pozeral aj Fuji. A rovnako ako Ty by som telo bral práve X-T20. Akurát výber skiel mám trochu iný: ako univerzála by som si nechal seťák 16-50/3,5-5,6 (na seťák má vraj výbornú optickú kvalitu), event. 18-55/2,8-4 (podľa toho, aký objektív by bol v sete). K tomu širokáč 14mm/2,8 a portrétny 56mm/1,2. Ale ako píšeš, ide to veľmi do peňazí, oproti M4/3 je to o dosť viacej. Zase je to APSC senzor (a jeden z najlepších) plus špičkové sklá. Ak chceš ale malé pevné sklá, ktoré nestoja tak veľa, tak Tvoja zostava nie je zlá, len by som k nej prihodil 18mm palacinku. Pozri tu: [odkaz] tam by Tvoja zostava vyšla na 1490 eur.
Leg, ešte jedna otázka z tvojej brandže: ako je to so statívom v onboard batožine, môžem si zobrať statív hore do lietadla? (ten môj sa zmestí do batožiny) -
Leg 30.07.17 11:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Je to tak, s ohľadom na moje aktuálne fotografické potreby mi stačí na cvakačky pevné sklo okolo 35 mm ekv a na portréty práve niečo dlhšie, okolo 80-100 ekv. Mám 70-200 ff Sigmu a fotím s ňou veľmi rád, ale je to ťažký šulec a okrem fotenia lietadiel, ktoré ma už tak trochu prešlo pre ňu ťažko nachádzam využitie - väčšinou s ňou fotím portréty na najkratšom ohnisku. Na to je to ale trochu overkill. Takže ju predám a spolu s ňou aj môjho veterána 40D (9 rokov) a zbytok výbavy a vyberiem niečo menšie, "do kapsy" s dvomi svetelnými pevnými sklami. No a ak chcem niečo menšie, nalepšie bude asi mirrorless s APS-C snímačom, neviem, či kvôli veľkosti senzoru by sa mi chcelo prejsť do micro 4/3. A ak navyše zohľadním moje nedávne nadšenie z konceptu ovládania Fuji (clona sa ovláda na objektíve, čas jedným kolečkom, kompenzácia druhým), tak mi z toho zatiaľ celkom vychádza Fuji X-T20 a XF23 F2 a XF50 F2. Dokopy som to ale spočítal na nejakých 1600€ a to je pomerne dosť a je otázka, za koľko sa dá zohnať podobný setup u konkurencie... Pravdupovediac, zatiaľ len špekulujem a ešte som sa nezahĺbil do materiálov aby som zistil, či to dáva zmysel alebo nie. Čo vy na to?

U mě to je cca osm procent, dle waze.