Leg 07.08.17 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Thom: ako to chceš riešiť s tou wapkou, ostriekaš a necháš tak? Mne vždy ostali stopy po kvapkách, utierať som to nikdy nechcel, lebo predsalen všetka špina pomocou wapky nezlezie a zbytkom špiny v handre by som narobil škrabance. Takže to chce aj šampón a s rozložením a zbalením celého vercajku je to nakoniec proces na minimálne pol hodinu, na čo väčšinou nie je priestor a chuť. Ale zasa u víkendovky by som to asi akceptoval. :-)
Inak pekná robota, podľa toho čo sa dá vidieť v tej zubatej fotke, len mohol vyčistiť a naimpregnovať aj koncovky výfuku.
Thomasino 03.08.17 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Už to z něj vylezlo, nechal si to asi odblokovat hned po 2000 km při výměně oleje >:-[] >:-[] Těch 270 bez odblokování je reálnější ;-) Budu muset změřit o kolik to kecá...
P.S.: K tomu videu. První minuta úplně o ničem, fotky mohu vidět jinde a lépe :-O Jen uměni pro umění ?? -
white label 03.08.17 17:06
« Re: Alfa Romeo Giulia QV
Cov
Ty jeho videa jsou (obrazově) docela kvalitní, ale na takové záběry to chce jiného jezdce, třeba Ondra by to tam vzal lehce dveřmi napřed a video by pak působilo úplně jinak.
Každopádně svézt bych se v tom chtěl určitě, pro ten motor je to jistě lepší "balení", než Stelvio. -
Thomasino 03.08.17 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Umím.. Teda většinou.. Ale nevychází mi to >:-[]
Ale teď mi zase píše jiný majitel M2, že ho to pustí jen na 270, tak nevím... To by bylo už reálnější...
Každopádně musím vzít normální navigaci nebo mobil s navigací a zkus o kolik to ukazuje jinak na 90, 120 a 150 km/hod abych věděl a mohl s tím počítat. Chci to vědět přesně a ne stylem "asi to ukazuje o kousek více" :-! -
boost. 03.08.17 00:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Omezovač samozřejmě má, ale 1) je lehce benevolentni a 2) tachometr musí dle legislativy indikovat rychlost vyšší než je reálná. BMW je nastaveno tak, že může ukazovat až o 10% + 4 km/h více. Tak s tím je třeba počítat. U mě je taky omezovač nastaven 250, ale auto mi ukazalo 265 a chtělo jet ještě víc.
Odchylku je nicméně možno odkódovat. ;-) -
Thomasino 02.08.17 17:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Jo, jo, mám tam od minulého týdne keramiku MODESTA, prej jedna z nej a při správné péči vydrží i pár let (ale to nevím jestli zvládnu tak často umývat wapkou, aby tam nezůstaly mušky déle než 2 dny apod). Dělal mi to známej co do toho už dobrých pár let dělá, vyzkoušel toho dost, hodně toho ví, má nějaké zahraniční školení, tak uvidíme :-! Tady foto modelky:
Thomasino 02.08.17 17:19
« Re: Re: Re: OT
Tam u M2 evidentně žádný omezovač není. Protože mi psal známej ze Slovenska, co má taky M2, že už to zkoušel a do 270-ti to zrychluje pěkně, do 290 už pomaleji a do 300 by to ještě mělo jít >:-[] Tak snad to nebyl on, komu změřili těch 242 km/hod. Protože barva by seděla >:D
P.S.: Nevím co na tom Slovensku vyvádějí kvůli malému překročení rychlosti. Navíc u M2 je špatně vidět kolik jedeš, nejde tam dát mezi ciferníky větší digitální čísla o rychlosti (až nyní po faceliftu kde je ten digitální štít), tady jsou jen malá čísla dole a poměrně tmavý ciferník (pokud nejedeš v noci). Takže trochu se nad něčím zamyslíš a ejhle, ono je na tachometru přes dvě kila a ta krajina venku je mírně rozmazaná >:D
Covenant 01.08.17 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Leg:
Jojo v březnu to byly 2 roky, jinak Thomasino má taky nově keramiku....jsem zvědavý, asi by to mělo být něco lepšího i cena asi bude vyšší a výdrž prý...4-5 let tak než to začneš řešit, chce to asi něco nastudovat, jakou značku keramiky... je v tom celkem chaos.

Po vapce to ručníkem můžeš vysušit...dělám to tak a radil jsem to i Tomovi....jen nesmíš s tím ručníkem po laku jezdit, ale musíš ho přikládat...to je pro mě právě ta úspor času.
Díky keramice máš na laku korálky vody, ručník vždycky přiložíš, ten nasaje kapky a pak zvedneš a přiložíš znovu místo vedle místa....mám tak auto umyté a vysušené za cca 15 minut. Jen ten ručník nebude pak úplně čistý, jako když sušíš auto po umytí šamponem a musíš ho pak buď přemáchnout v umyvadle a nebo vyprat v pračce bez aviváže.
Auto myju důkladně šampónem tak jednou za 1-1,5 měsíce. Do té doby na běžné zaprášení ze silnic stačí ta vapka. ;-)
Samozřejmě to už chce trošku kvalitní vapku s dobrým tlakem a mikropráškem a né každá benzinka nebo mycí centrum to má, ale ve městech nebo okolí se většinou najdou.