Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Covenant 08.08.17 12:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Leg
Na střeše auto to dělám takhle, viz video a způsob jedna (šedý ručník)
[odkaz]
Pak ručním přeložím na cca 1/4 dosuším místa na střeše jen přiložením a zbytek auta už suším ručníkem přeloženým na 1/4, místo vedle místa. Jak mile získáš trochu praxi, tak je to mnohem rychlejší i na přední kapotu, než přikládat ručník a vyhlazovat...ale záleží jak ti to sedne. To co dělá ten kluk s ručníkem jako druhou možnost (že sním jezdí po karoserii) nedělám nikdy, ani když umyju šampónem....nevíš kdy se nějaké smítko zachytí do utěrky.
Jinak ručník mamut je zbytečně drahý, stačí od chemiků, používám tenhle [odkaz]
-
Leg 08.08.17 11:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Cov, thom: dík, to na mierne zašpinenie celkom dáva zmysel, hlavne s poriadnym uterákom. Mne kľudne stačí aj 70%, podstatné je, aby som svojim konaním nespôsobil škody na laku. Asi to otestujem, nakoniec lak už aj tak po šiestich rokoch po renovácii nie je v 100% kondícii.
Áno, najlepšie je kvapky odstrániť poriadnym prúdom vzduchu. :-) -
Thomasino 07.08.17 16:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Já to v sobotu jen ošplíchnul wapkou za 5x 10,- Kč, pak s tím chvilku jel 130-150 a bylo to pěkně suché >:-[] >:-[] Ani jsem tam nepozoroval nějaké flíčky, ale kouknu na to pak pořádně. Nemusím to mít ale neustále ve 100% stavu, stačí mi 80% ;-) -
Covenant 07.08.17 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Leg
Po vapce to ručníkem můžeš vysušit...dělám to tak a radil jsem to i Tomovi....jen nesmíš s tím ručníkem po laku jezdit, ale musíš ho přikládat...to je pro mě právě ta úspor času.
Díky keramice máš na laku korálky vody, ručník vždycky přiložíš, ten nasaje kapky a pak zvedneš a přiložíš znovu místo vedle místa....mám tak auto umyté a vysušené za cca 15 minut. Jen ten ručník nebude pak úplně čistý, jako když sušíš auto po umytí šamponem a musíš ho pak buď přemáchnout v umyvadle a nebo vyprat v pračce bez aviváže.
Auto myju důkladně šampónem tak jednou za 1-1,5 měsíce. Do té doby na běžné zaprášení ze silnic stačí ta vapka. ;-)
Samozřejmě to už chce trošku kvalitní vapku s dobrým tlakem a mikropráškem a né každá benzinka nebo mycí centrum to má, ale ve městech nebo okolí se většinou najdou.
-
Leg 07.08.17 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Thom: ako to chceš riešiť s tou wapkou, ostriekaš a necháš tak? Mne vždy ostali stopy po kvapkách, utierať som to nikdy nechcel, lebo predsalen všetka špina pomocou wapky nezlezie a zbytkom špiny v handre by som narobil škrabance. Takže to chce aj šampón a s rozložením a zbalením celého vercajku je to nakoniec proces na minimálne pol hodinu, na čo väčšinou nie je priestor a chuť. Ale zasa u víkendovky by som to asi akceptoval. :-)
Inak pekná robota, podľa toho čo sa dá vidieť v tej zubatej fotke, len mohol vyčistiť a naimpregnovať aj koncovky výfuku.
-
Thomasino 03.08.17 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Insignia
Už to z něj vylezlo, nechal si to asi odblokovat hned po 2000 km při výměně oleje >:-[] >:-[] Těch 270 bez odblokování je reálnější ;-) Budu muset změřit o kolik to kecá...
P.S.: K tomu videu. První minuta úplně o ničem, fotky mohu vidět jinde a lépe :-O Jen uměni pro umění ?? -
white label 03.08.17 17:06
« Re: Alfa Romeo Giulia QV
Cov
Ty jeho videa jsou (obrazově) docela kvalitní, ale na takové záběry to chce jiného jezdce, třeba Ondra by to tam vzal lehce dveřmi napřed a video by pak působilo úplně jinak.
Každopádně svézt bych se v tom chtěl určitě, pro ten motor je to jistě lepší "balení", než Stelvio.

Ale to nejsou froté ručníky >:D Kdybys ho vyzkoušel pochopíš, přečti složení toho ručníku. Ta savost je někde úplně jinde, jinak bych samozřejmě používal běžný ručník....obyč ručníkem to nikdy takhle nevysušíš.