Covenant 14.08.17  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Kysky
    Aby byla auto víc přetáčivé něž nedotáčivé?...

David Silver 14.08.17  23:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Covenant: Dobrá. Takže příště čas 3:00 není nereálný >:D
    A co mi hlava nebere, proč já mám mít pod motorem menší tlak než vzadu? To je tím RWD? ;-\

Covenant 14.08.17  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Kysky

Jak píše Tom mám tlaky pokud je lehké auto na běžné silnice doporučené 2,7 a 2,4 a na slovakiaringu jsem vždy tak 0,4-0,5 upouštěl....po zahřátí to leze na okruhu dost nahoru.

2,6 a 3 je fakt hooodně ;-)

David Silver 14.08.17  23:02

jáááj, takže ponaučení pro příště. Nechci kecat kde jsem to četl, ale je možný že to bylo na motofóru ;-\ Ale aspoň sranda byla >:D >:D
    A já se divil, když jsem pak dojezdil a vystoupil, jaktože od kol jde takový vedro >:D nicméně k mému překvapení E87 má chlazení brzd už v základu. Já měl za to že přívod vzduchu k brzdám měl jenom M paket :-|

Thomasino 14.08.17  22:43

Tlaky musíš před tím naopak snížit, tak o 0,3 až 0,4 :'-( Pokud jsi dal 2,6 tak jsi tam pak měl v reálu po zahřátí přes 3,0 a nedivím se že jsi tam lítal jako na ledě >:-[]
    Jinak s většinou aut musíš po 2-3 kolech dát jedno chladící na 60-70%, málokteré to vydrží. Můj Megane to taky zvládal až když jsem měl dodělaný přívod vzduchu k brzdám ;-)

David Silver 14.08.17  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Thom: ten co jsem ho pouštěl na stadionu byl myslím Shelby >:D s mým výkonem tam můžu honit akorát načipovaný Ofce >:D ale samozřejmě je to dost i o jízdních schopnostech jezdce. Já jsem si to chtěl hlavně vyzkoušet :-)
    Jinak to dost zamrzí jet si zajezdit na okruh s americkou cihlou a v půlce muset chladit brzdy >:D

Covenant: heleť tlaky jsem právě upravoval, jelikož normálně jezdím sám, max ve dvou lidech takže moc nefoukám, ale četl jsem že na okruh je lepší vyšší tlak a tak jsem dal 2,6/3.0atmo jak je podle tabulky pro plný zatížení auta 4+bagáž. Kór z videa mi příde, že po zahřátí to klouzalo asi víc. Neřekl bych že jsem jezdil o tolik agresivnějc než na začátku

Covenant 14.08.17  22:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Kysky
    Možná i špatné tlaky v pneu...moc nahuštěné po zahřátí + kombinace bez stabilizace a mokro udělá asi svoje.

Thomasino 14.08.17  22:21

Kurnik jak to že ti ujel Mustang !!?? :-O Loni jsem se s jedním chvilku honil, po 3 kolech musel chladit brzdy >:-[] >:D >:D

David Silver 14.08.17  21:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Thomasino: Jojo, na to GT S jsem taky čučel s otevřenou pusou :yes:
    Díky za referenci, to rozhodně přispěje k rozhodování jestli jet nebo ne. Já právě koukal, že mi vychází volno v práci tak jsem o tom začal rovnou přemýšlet.
    Ani jsem nevěděl že jsou fotky, no super :-)

Covenant: heleť upřímně já byl taky dost překvapenej jak málo stačí >:D Obutý mám Bridgestone Potenza Adrenalin RE002, ale jsou to jen 185/60. Právě šířce pneu já dávám za vinu že to v zatáčkách moc nedrží. Ale moc se v tom nevyznám, to je jenom můj laickej závěr. Když jsem jel na hranici adheze a oni mě ještě objížděli venkem tak jsem si říkal že to je masakr jak jim to drží

Covenant 14.08.17  21:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Kysky

Kokám že ten baworák je dost lehce přetáčivý a v né nějak šílených rychlostech...celkem tam bruslíš, co máš za gumy?

Thomasino 14.08.17  21:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Zrovna koukám na fotky, pěkná sešlost !! Taky 2x Mustang, 2x M2, pár Renault Sportů, RS6, Myšák EVO, Fo RS, Leon Cupra 300, nějaký 911 vč. GT3 a Cayman atd. !! Největší bomba je ale AMG GT S.
    Jinak Den otevřené dráhy na začátku a na konci sezony moc nedoporučuji, to je tam spousta amatérů co se tam nebezpečně motají. Kdežto na těchto volných jízdách během roku je velká většina těch co jezdí pravidelně a co to trochu umí (a je menší riziko kolizí.

David Silver 14.08.17  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Thomasino: někdy se můžeme domluvit a dát srázek, když do Brna pojedu :-) Docela uvažuju že bych tam 15.10. zajel na den otevřené dráhy, ale to je ještě daleko. Ve čtvrtek mě dost překvapilo, že na jízdy veřejnosti tam byly takový stroje jako 991 GTS, R8, GT-R R35, Huracan a další. A o zastoupení divize M ani nemluvě :-!

Kdyby náhodou chtěl někdo kouknout na moje řidiské neumění, tak první jízda se stabilizací, spíš taková seznamovačka
    2. jízda bez stabilizace = větší zábava ;-)

Thomasino 14.08.17  12:58

« Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Mám ji něco přes měsíc, postupně si zvykám :-)
    Ve čtvrtek na okruh jsem se původně chtěl jen podívat (jen podívat, ne jezdit), ale jednak nebylo počasí a taky jsme měl pak jiný program. Tak příště ;-)

David Silver 14.08.17  12:44

« Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Thomasino: no né, ty už máš tu krásku doma jo? Tak to velká gratulace! Jak dlouho M2 máš? :-) Jinak tenhle Performance spoiler je rozhodně hezčí :yes:
    Já byl shodou okolností ve čtvrtek v Brně trochu provětrat svojí Bramboru na okruhu a vyzkoušet si co je v ní a co je ve mě >:D Před jízdami zapršelo, tak to byla trochu větší sranda. Jen jak jsem si myslel, že mi to aspoň trochu jede, tak když jsem zrychloval ze zatáčky spolu s M3 tak jsem si přišel že stojím na místě a vrčím :-( Ale super zážitek, rozhodně se těším na další jízdu na okruhu!

foto boost-

boost. 14.08.17  11:32

« Re: Nie je VW ako VW alebo hrdosť na domáci výrobok

iudex

koukám, že jsi měl na upu trendy švarcpaket. Za takový se u porsche tvrdě připlácí.

Jsme hodně rozmazlený co se výkonu týče - já sám nejsem zvyklý na to, že by auto do kopce nezrychlovalo, a tak jsem byl v naložený dodávce překvapen. >:D >:D

foto iudex

iudex 14.08.17  10:34

« Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

OT: zaujímavý vizualizér pre Opel Insignia, nielen preddefinované farby, ale voľná tvorba vlastného odtieňa, celkom zábava: [odkaz]

Thomasino 10.08.17  13:56

« Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Na originál BMW M Performance křídle je páska zespodu, to je v pohodě. Sundat ty zbytky z původního ale je MAZEC !! Kdyby měl někdo 230i, 228i, 220i, 220d nebo jiné 2 series a chtěl to původní menší křídlo, je na prodej (mimo M235i/M240i/M2 které je mají v základu).
    Viz.fotky toho většího křídla M Performance zde co mají taky na prodej, ikdyž podezřele nízká cena, asi nějaká čórka. V BMW stojí 16.500 Kč s dph, po slevě asi něco přes 14 litrů.

foto iudex

iudex 10.08.17  13:26

« Nie je VW ako VW alebo hrdosť na domáci výrobok

Tak aby som tu popri M2 a spol. trochu zreálnil výkonové štandardy, týmto som jazdil posledných pár dní:
    Jeden liter, tri valce, atmosférické plnenie a 44 kW. >:D Zážitok. Ale reálne na pobehanie malého ostrova, do miest s extra úzkymi uličkami a pre 6 ľudí boli dva Up!y ideálne vozítka. A ono je to prekvapivo priestranné auto, maximálne využitý priestor (čo by za taký priestor dalo BMW M140i >:-[] ), kolesá v rohoch karosérie a minimálne previsy. Čiže teoretické východiská parádne, manévrovateľnosť neskutočná, výborný výhľad a prehľadnosť karosérie. Keď sme autá preberali, s trochou hrdosti som povedal, že tie autá sa vyrábajú u nás a baba bola celkom prekvapená. Ale ten pocit hrdosti postupne odišiel, autíčka sú tuším vytlačené na 3D tlačiarni, materiály tenučké, dimenzované možno tak na poskakovanie po meste a na rovinke. Na hornatom ostrove ale zúfalo nedostatočné, a to nielen motoricky (čo sa pri 1,0MPi dalo čakať), ale aj ostatnými časťami: podvozok búchavý a hlučný, spojka zaberala na poslednom centimetri, úzke pneu utekali v najmenšej zákrute, brzdy pískali po pár prudších zjazdoch, naopak po pár prudších výjazdoch smrdela (zrejme) spojka, autá r.v. 2016 a cca. 35t km boli skrátka v dosť rozbitom stave, to by človek od VW nečakal. Dnešné nasadnutie do môjho auta bol malý kultúrny šok. >:D

foto boost-

boost. 10.08.17  12:57

« Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Not bad. :yes: Jakou jsi použil pásku lepící? Už mi taky má každým dnem přijít.

Thomasino 10.08.17  10:36

« Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!

Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !! >:-[] >:-[]
    Včera jsme s kámošem pracně sundali původní menší spoiler z kufru (oddělat zbytky lepidla byla pěkná drbačka!) a dali jsme nový větší karbonový, který tam vypadá mnohem lépe a auto vypadá z bočního pohledu vyváženěji :-)
    + další 3 fotky ;-)