Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 22.08.17 12:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
White Label - pomáhám kamarádovi s výběrem nového auta, má to být něco většího, s benzínem co trochu pojede, automat, 4x4, ideálně mírně zvýšené do horšího terénu a v zimě jezdí často na hory. Aktální favorité: Passat Alltrack 2,0 TSI (4x4 a nové 7DSG), pak SuperB kombi 2,0 TSI 4x4 6DSG, příp. 330i xDrive kombi (příp. verze GT), ještě s emu líbilo SUbaru Outback, ale to dost žralo s tím benzínem. Nějaké názory proč ne Passat Alltrack či Superb ? >:-[] Díky! -
iudex 15.08.17 09:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Kysky: na 95 kW to nejde úplne zle, ale ako už písali iní, lieta Ti to teda hore-dou, až prekvapivo na tie malé rýchlosti. Tak sa neviem rozhodnúť, či je to extra zábavné, teda tá povestná petrolheadská zábava pri nízkych rýchlostiach, alebo je to frustrujúce, že na okruhu musíš ísť tak pomaly. ;-) -
Covenant 14.08.17 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Kysky
Jak píše Tom mám tlaky pokud je lehké auto na běžné silnice doporučené 2,7 a 2,4 a na slovakiaringu jsem vždy tak 0,4-0,5 upouštěl....po zahřátí to leze na okruhu dost nahoru.
2,6 a 3 je fakt hooodně ;-) -
David Silver 14.08.17 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
jáááj, takže ponaučení pro příště. Nechci kecat kde jsem to četl, ale je možný že to bylo na motofóru ;-\ Ale aspoň sranda byla >:D >:D
A já se divil, když jsem pak dojezdil a vystoupil, jaktože od kol jde takový vedro >:D nicméně k mému překvapení E87 má chlazení brzd už v základu. Já měl za to že přívod vzduchu k brzdám měl jenom M paket :-| -
Thomasino 14.08.17 22:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Tlaky musíš před tím naopak snížit, tak o 0,3 až 0,4 :'-( Pokud jsi dal 2,6 tak jsi tam pak měl v reálu po zahřátí přes 3,0 a nedivím se že jsi tam lítal jako na ledě >:-[]
Jinak s většinou aut musíš po 2-3 kolech dát jedno chladící na 60-70%, málokteré to vydrží. Můj Megane to taky zvládal až když jsem měl dodělaný přívod vzduchu k brzdám ;-) -
David Silver 14.08.17 22:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Thom: ten co jsem ho pouštěl na stadionu byl myslím Shelby >:D s mým výkonem tam můžu honit akorát načipovaný Ofce >:D ale samozřejmě je to dost i o jízdních schopnostech jezdce. Já jsem si to chtěl hlavně vyzkoušet :-)
Jinak to dost zamrzí jet si zajezdit na okruh s americkou cihlou a v půlce muset chladit brzdy >:D
Covenant: heleť tlaky jsem právě upravoval, jelikož normálně jezdím sám, max ve dvou lidech takže moc nefoukám, ale četl jsem že na okruh je lepší vyšší tlak a tak jsem dal 2,6/3.0atmo jak je podle tabulky pro plný zatížení auta 4+bagáž. Kór z videa mi příde, že po zahřátí to klouzalo asi víc. Neřekl bych že jsem jezdil o tolik agresivnějc než na začátku -
David Silver 14.08.17 21:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Thomasino: Jojo, na to GT S jsem taky čučel s otevřenou pusou :yes:
Díky za referenci, to rozhodně přispěje k rozhodování jestli jet nebo ne. Já právě koukal, že mi vychází volno v práci tak jsem o tom začal rovnou přemýšlet.
Ani jsem nevěděl že jsou fotky, no super :-)
Covenant: heleť upřímně já byl taky dost překvapenej jak málo stačí >:D Obutý mám Bridgestone Potenza Adrenalin RE002, ale jsou to jen 185/60. Právě šířce pneu já dávám za vinu že to v zatáčkách moc nedrží. Ale moc se v tom nevyznám, to je jenom můj laickej závěr. Když jsem jel na hranici adheze a oni mě ještě objížděli venkem tak jsem si říkal že to je masakr jak jim to drží -
Thomasino 14.08.17 21:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Zrovna koukám na fotky, pěkná sešlost !! Taky 2x Mustang, 2x M2, pár Renault Sportů, RS6, Myšák EVO, Fo RS, Leon Cupra 300, nějaký 911 vč. GT3 a Cayman atd. !! Největší bomba je ale AMG GT S.
Jinak Den otevřené dráhy na začátku a na konci sezony moc nedoporučuji, to je tam spousta amatérů co se tam nebezpečně motají. Kdežto na těchto volných jízdách během roku je velká většina těch co jezdí pravidelně a co to trochu umí (a je menší riziko kolizí.
[odkaz]
-
David Silver 14.08.17 17:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Thomasino: někdy se můžeme domluvit a dát srázek, když do Brna pojedu :-) Docela uvažuju že bych tam 15.10. zajel na den otevřené dráhy, ale to je ještě daleko. Ve čtvrtek mě dost překvapilo, že na jízdy veřejnosti tam byly takový stroje jako 991 GTS, R8, GT-R R35, Huracan a další. A o zastoupení divize M ani nemluvě :-!
Kdyby náhodou chtěl někdo kouknout na moje řidiské neumění, tak první jízda se stabilizací, spíš taková seznamovačka
[odkaz]
2. jízda bez stabilizace = větší zábava ;-)
[odkaz]