Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 25.08.17 14:45
« Re: Re: Re: Re: Gumy
nj, gumárenská alchýmia, nie vždy rovnaký typ a rozmer značí aj tú istú gumu. Niektorí výrobcovia si dávajú určitý model ladiť podľa seba (môže byť aj prípad M2 príp. CRS). Je celkom možné, že mali dohodnutú várku do prvovýroby s inou zmesou. Conti má napríklad modely vyrábané priamo pre VW group (možno vyrábajú výhradne v Nemecku). Ako hovorím, ťažko povedať čo do nich miešajú napr. v takom Rumunsku. Bolo by zaujímavé nahliadnuť pod pokličku -
white label 25.08.17 12:57
« Re: Re: Re: Gumy
CSC2 byly Made in Germany, CSC3 Czech republic a CSC5 Slovakia, ale to platí pro rozměr 225/40/18".
CSC3 jsou stále aktuální model, dokonce Thomasinovi na nich teď přišla nová M2, takže špatné určitě nejsou. Svého času se např. dávaly výhradně i na CRS minulé generace. -
Dany 25.08.17 11:48
« Re: Re: Re: Re: Gumy
Thomasino, pozeral som aj tie Hankook S1 EVO2 a vyzerá to na solídnu gumu, len životnosť má hodnotenú trochu nižšie ako tie michelinky. Na PS4 si mal aký nájazd? Či to nebude tým štýlom :-) . Tiez si zvyknem prehľadnú zákrutu strihnúť v ostrom tempe a GY na to trpeli. Geometria v pohode a zošlahané kraje. Určite záleží aj na tuhosti bočnice. Conti majú tiež o chlp viac zjazdenú vonkajšiu stranu. -
iudex 25.08.17 10:47
Na Mondeu mám nové Hankooky Ventus Prime 3 S125, v testoch boli hodnotené veľmi dobre (v jednom tuším vyhrali absolútne), Hankook sa silne zlepšuje a je to o triedu lepšia guma, ako predchodca Prime 2, silná hlavne na suchu. Ale je to trieda premium touring, nie UHP, takže konkurent CPC5, nie CSC5, na rodinné a defenzívne jazdiace Mondeo OK, na hotheč (spomínal si 200 koní) asi nie. -
Thomasino 25.08.17 10:28
Já jsem před rokem a čtvrt koupil na Golfa Michelin PS4 225/45 R17 a teď je pomalu po nich. Jako drží výborně, to zase jo, ale životnost asi nic moc. Teď jsem si na zadku s rozhozenou geometrií sjel vnější strany (to jsou ty svižné průjezdy zatáček), takže jsem koupil nové gumy, ale vybral jsem nakonec levnější Hankook Ventus V12 Evo2 (K120). [odkaz] Ale také díky směrovému dezénu, kdyby se to sjíždění na vnějšku opakovalo, tak abych mohl zavčas otočit strany.
Jinak mám dobrou zkušenost s Hankook Ventus S1 Evo2 (K117). [odkaz]
Nechal jsem je obut na dvě Clia R.S. 220 Trophy co jsme s nimi jezdili na okruhu v Mostě na Eventu pro zákazníky, každé tam odjelo asi 70-90 kol, ikdyž většina toho byla s nováčky, takže celkem rozumným stylem. Teda já si občas jedno půjčil a dál pár ostrých koleček >:-[]
Každopádně na těch gumách byla po jednom dnu na okruhu tak min. polovina vzorku, což mě překvapilo, čekal jsem že bude po nich. Pak jsem je koupil na Megana R.S. než jsem ho prodával, aby tam nebyly jen semislicky, ale jel jsem na nich jen párkrát a fungovaly dobře i v teplotách kolem 5-8 stupňů v únoru. Také v testech je před tím hodnotili dobře, proto jsem je na ty Clia před rokem bral. [odkaz]
-
Dany 25.08.17 08:00
« Re: Re: Gumy
stránku som pozeral, sú tam skúsenosti, že gumy sú po 5t km na odpis, jazdené ženou... Asi trošku ostrá žena, ale aj tak. Zachytil som niekde, že máš momentálne obuté Hankooky, na mondeu? Aký typ? a majú už niečo za sebou? Hankook investoval do vývoja a dotiahol sa na prémiových výrobcov. Vychádzajú aj v hodnoteniach celkom dobre. Bohužial už začali dvíhať aj ceny. Reálne začínam rozmýšlať, že od nich skúsim zimné. -
Dany 25.08.17 07:41
« Re: Re: Gumy
návrat k CSC3 je zaujímavý krok, to by ma nenapadlo. Nevieš či ich ešte stále vyrábajú, alebo sa jedná o skladovky? Mne sa nepodarilo zistiť kde boli vyrobené moje CSC5. Možno to majú vyrazené z vnútornej strany. Väčšinu contíkov čo som videl búchajú v Rumunsku a potom je otázne do akej miery je to nemecká guma, aké používajú zmesi a tak. Momentálne obúvajú CSC5 v prvovýrobe skoro na všetko. Máme v práci nové XC60 a sú tam tiež. Na A6 obuté na jar a sú na tom podobne ako moje, musím ešte zistiť nájazd. Kolegyňa má CSC5ky na S5ke, ale dve musela meniť za nové, lebo mali nejakú konštrukčnú vadu. -
-
iudex 24.08.17 17:20
« Re: Gumy
Ako písal wl, CSC5 nemali zrovna dobrú reputáciu v životnosti (hodnotenie životnosti len 53%, horšie, ako CSC2 a CSC3, viď hodnotenia užívateľov na stránke tyrereviews.co.uk, kde tú životnosť kritizujú mnohí).
Ja som mal z výroby na aute Bridgestone Potenza S001 a bol som prekvapený, ako dlho mi vydržali (3 celé sezóny, v tom boli 3-4x ročne okruhy a meniť som kvôli nízkemu vzorku nemusel).
Z hľadiska životnosti sú na tom dobre skoro všetky Micheliny, napr. Michelin Pilot Super Sport má životnosť hodnotenú na 84% a Sport 4 až 88%.
pozri tú stránku, sú tam jednak všetky testy, jednak recenzie reálnych užívateľov. -
white label 24.08.17 16:29
« Re: Gumy
Už jsem to tu svého času psal, měl jsem CSC5 na G5 GTI a byl jsem z nich dost zklamaný, hlavním důvodem byla právě životnost vzorku. Z výroby jsem měl na autě CSC2 a po nich CSC3 a s oběma jsem byl podstatně spokojenější. Proto jsem se aktuálně vrátil k CSC3.
Povedené CSCéčka jsou CSC5P a CSC6, ty se ale v mém rozměru (225/45/18") nenabízí. -
Dany 24.08.17 08:15
« Gumy
Nazdar páni,
vidím že tu riešite samé dobré veci, tak by som sa trochu votrel. Pri skúsenostiach so športovými gumami na výkonných autách máte určite skúsenosti aj so životnosťou. Mám momentálne ContiSport 5 v rozmere 225/45/17 a tie gumy miznú pred očami. Po 9t km na predku atakujem zarážku pre použitie na vode, čo je na 3,5mm. Nové mali 7. Na zadku som zožral 1mm. Sice 200 koní na predok, ale prevažne normálna jazda po dialnici, len zriedkavo niečo pre radosť. Keby som si trošku viac užíval, tak už to majú dávno za sebou. Akú máte skúsenosť so životnosťou pri rôznych značkách gúm? Tiež sa vám zdá, že pri vylepšovaní vlastností, znižovaní vzorku nového plášťa sa tiež skracuje životnosť? Mám skúsenosti tiež s GY eagle F1 (smerový dezén) a Pirelli P ZeroNero v rozmere 205/45/16 a tie mali životnosť pri podobnom používaní ďaleko vyššiu.
Dík za názory, Dano
-
white label 24.08.17 00:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Pokud chce větší světlou výšku, tak Alltrack, akorát, že zrovna benzínový Alltrack se nabízí jen s podladěným 2.0 TSI 162kW, takže to zase bude o preferencích. -
Thomasino 22.08.17 15:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Souhlas, SuperB má nižší podvozek proti Passatu Alltrack, SuperB 4x4 není zvýšený, proto to vypadá spíše na Alltrack, zvláště když po slevách vychází ve stejné výbavě levněji asi o 100 tisíc nyní >:-[] >:-[] -
iudex 22.08.17 13:46
« Bezzrkadlovka a fotenie pevnými sklami
Leg: v nadväznosti na debatu o novom foťáku a Tvojom zámere fotiť len pár malými pevnými sklami som si na dovolenku okrem štandardného zoomu zobral aj dve malé pevné sklá a 3 dni fotil len s nimi (konkrétne 15mm f4 a 70mm f2,4). A skutočne to má svoje čaro, najmä v meste.
[odkaz]
[odkaz]
Aj zrkadlovka s tak malým sklom je pomerne skladná a neveľmi ťažká a druhé malé sklíčko možno mať hodené vo vrecku a podľa potreby rýchlo prehodiť. Na väčšinu záberov (hlavne krajinky, príroda a architektúra) širokáč, na občasný portrét či priblíženie dlhšie sklo.
Ale po meste sme prešli viacmenej do prírody, kde nezriedka spŕchlo, vysoká vlhkosť, pri mori piesok atp., skrátka prehadzovanie skiel neprichádzalo do úvahy a tam som ocenil jediný univerzálny zoom (utesnený, rovnako ako foťák a aj tak dostali zabrať).
[odkaz]
[odkaz]
Takže môj záver je, že s pár pevnými sklami je radosť fotiť, v zásade stačia a keď sú malé, ani veľmi nezaťažia. Ale to platí len pri peknom počasí a nie extrémnych podmienkach, tam má jeden univerzálny zoom nenahraditeľné miesto. čiže aplikujúc to na Tebou vyhliadnutý Fujifilm, určite by som si nechal ten setový zoom (16-50mm/3,5-5,6 alebo 18-55mm/2,8-4, podľa toho, čo dostaneš v kite) a k nim pár menších pevných skiel, napr.:
1. taká minimalistická zostava 18mm/2 +50mm/2
2. zlatý stred: 14mm/2,8 + 23mm/2 + 50mm/2
3. ideál: 14mm/2,8 + 23mm/2 + 56mm/1,2 -
iudex 22.08.17 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Včera byla středa, nalepit křídlo bylo třeba !!
Tom: nie som si istý, či je Superb 4x4 zvýšený, tuším sa dá len priplatiť paket pre zlé cesty, čo je +15mm. Na druhej strane si nie som istý, či s najsilnejším benzínom nie je v sérii športový podvozok, t.j. - 15mm, tak neviem. Každopádne Alltrack je niekde inde, ten je zdvihnutý oproti štandardu o 27,5mm.

Na druhou stranu tam mám už novější infotaiment co od jara dávají na 3 series a 4 series po faceliftu, proti starší M2 je to celé rychlejší, o víkendu na to koukal borec co tady byl s rok starou M2 :-)
Nájezd na těch PS4 na Golfu nevím, nepamatuji si kolik jsem měl najeto loni na jaře když jsem je tam dal, tipuji nájez tak 10-15 tisíc, hodně zhruba. Teď tam mám 30 tisíc, v září to budu mít dva roky. Ty co byly vpředu tam stále mám nyní vzadu a letos ještě vydrží, jen ty zadní jsem zhobloval (samozřejmě loni byly vpředu). Ale nebyl jsem troubelín po zimě na geometrii (hlavně že s Meganem jsem tam jezdil 4x ročně) a rozhodila se mi vzadu do sbíhavosti, takže spolu s agresivnějším stylem jízdy zmizel vzorek na vnější třetině gumy :-(
...a všiml jsem si toho až po jednom větším smyku na vodě! >:D