Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Freddie....tys asi nikdy nebyl na dovolené se ženskou....měl bys to jednou zkusit.... >:D >:-[] ;-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.10.23  14:27

« Hádanka

Ještě mu nepřišlo jedno a už objednává další...
    Kdo je to? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.10.23  12:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jj, na Tomove víkendové výlety do Álp sú tie dva kufre Caymanu s prehľadom postačujúce.
    woody: ak Ti to všetko poisťovňa preplatí, potom je to jedno. Problém by nastal, ak by Ti krátili poistné plnenie (to oni radi).
    Inak prišla mi ponuka Lexusu so zľavami pre našu komoru a dávajú napr. na RX 15%, na UX aj ES 20% a na NX až 21% zľavy; to nie je zlé.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.10.23  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

To som si vždy myslel aj ja že vymenia iba povrchové diely a 3 škrabance boli snáď za 1.5M >:D
    Dedo, neviem čo treba tebe na dovolenku ale Gayman má vcelku veľký predný kufor a čo-to nahádžeš ešte aj dozadu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.10.23  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iudex: Čekám na prohlídku technika pojišťovny, měli by se dnes nebo zítra ozvat. Uvidíme co na to řeknou, hezkej pohled to není ale pořád to je jen výměna běžných dílů, žádné poškození konstrukce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  12:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jak to tak sleduju, tak usuzuju, že Tomově soudružce se líbí C-HR moc. A není nad to, když má chlap doma spokojenou ženskou. ;-)
    Takže....napřed by se měla soudružka s C-HR pořádně svést (víkend?) a pak se rozhodnout zdali je C-HR to pravé ořechové. Nevím, jaký výhled ze sedadla řidiče bude v nové C-HR, ale v té současné se šířka vozu (i když se sedí výš) odhaduje špatně. Na druhé straně mám ale 360° parkovací čidla, která při parkování fungují výborně. Nová C-HR je sice kapku kratší, ale také o kapku širší....
    No, a pokud bude soudružka happy, tak se sedadlo nastaví podle ní a když pojedete
    v C-HR spolu, tak bude řídit ona...problem solved.... :-!
    Na dovolené s Caymanem? To jako 2 trička a zubní kartáčky....ostatní se dokoupí na místě????

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.10.23  11:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tom: OK, rozumiem, že 3 autá sú zbytočnosť a tiež že polovička si stále za volantom moc neverí a Tigi je jej veľký. Ale ako pozerám na to presklenie C-HR a zjavne neprehľadnú karosériu so zlým výhľadom, nie som si istý, že to je ideálne do mesta pre osobu, ktorej je kompaktné SUV ťažšie zvládnuteľné. Potom sa mi ako logické riešenie vidí len dvojica áut, Yaris pre ňu a Cayman pre Teba, najmä ak píšeš, že máš k dispozícii služobné kombi. V podstate SUV či crossover nepotrebujete na nič. Na dovolenky jazdíš preto, aby si jazdil, teda budeš chcieť ísť Caymanom, po meste Yarisom a na služobky služobným.
    Woody: tak to naozaj vyzerá, že to Toyobaru ešte máš šancu kúpiť, okrem avizovaného návratu GR86 mi občas chodia avíza na skladové BRZ, ktoré je trošku zabudnuté v tieni Toyoty (málo ľudí vie, že sa vôbec predáva) a aj tí díleri, ktorí mi sebavedome tvrdili, že sa BRZ bude predávať štýlom aukcie, tak volajú, či mám stále záujem.
    Inak ako vyzerá oprava Swišťa?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.10.23  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Kdyby to bylo jen na mě a mém ježdění, Tigouška si nechám. Jsem s ním nadmíru spokojen. Doufal jsem, že si k němu i drahá polovička najde cestu. Jako v sobotu ho řídila do Lednice a zpátky, přes dálnici i s kolonou, ale jednak se jí nelíbí, ale přijde jí furt moc velký. Pravda je, že na moje popojíždění po městě nutně tak velké auto nepotřebuji, na dovolené budeme jezdit převážně Caymanem a na služebky by auto velikosti C-HR nebo BMW 223i-AT stačilo. Hlavně máme nyní k dispozici ještě služební auto, které si mohu půjčit (Astra 1,4T) a když píši cesťák, tak prodělávám na spotřebě, protože má Tigouš moc velkou a musím to psát na jiné auto. Hlavní důvod je ale ten, že nemá smysl držet 3 auta, teď když už drahá polovička trochu jezdí a stačí jí to auto o víkendu, tak by se za Yarise a Tigouše koupilo jedno mezi tím (a doplatil Cayman), ale musí mít paměť na sedadla. Což teda C-HR asi nemá :'-( Jako co si budeme povídat, nejsem nejmladší, za pár let budu rád, když drahá bude umět řídit a bude mě moci v případě nouze vozit po doktorech >:-[] Už jsem to po bouračce zažil, jaký to je, když ona neřídila a měl jsem jezdit po rehabilitacích a vyšetřeních. A nyní má blízká dlouholetá kamarádka má nemalé zdravotní problémy, z ničeho nic a to je jí o 6 let méně. Bude to sice lehký skok dolů, ale vypadá to že i ten ActiveTourer 223i celkem jede, že to nebude o tolik horší. Ale není to na okamžitý prodej, spíše na řešení na příští rok (kvůli daním potřebuji Tigouše prodat až v příštím roce a hlavně než se prodá, tak to bude trvat). Ale je potřeba předběžně zjistit jak dlouho se čeká na dodání na nové ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.10.23  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tom: počkaj, toto mi nejak uniklo, Ty vážne uvažuješ o kúpe C-HR? Načo preboha? Veď máš Tigiho. Alebo sa Ti ten javí príliš priestranný, praktický a výkonný a usúdil si, že škaredý, nepraktický a slabučký hybrid od Toyoty je to pravé orechové namiesto Tigiho? >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms...el. nastavení sedadel....ano vím, ale o paměti ani ťuk. Obvykle se tím výrobce rád pochlubí. Tož to se budeš muset do toho víc "zavrtat"... ;-) U mě to nehraje roli, protože soudružka už řídit nechce. B220 nevypadá nic moc. To 223i AT už vypadá líp. Ovšem obě jsou jen taková "obyčejná" auta... ;-)
    [odkaz]
    No, nevím nevím....já bych se jen k vůli té paměti C-HR nevzdal...ale chápu, že to může být pro fajnšmekry jako Ty "bod zlomu"... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.10.23  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Bez elektrických sedaček s pamětí by mi C-HR bylo k ničemu :-( A podle videí to asi fakt nemá :-(
    Pak nastupuje do úvah především BMW 223i Acitve Tourer, tady je test od Hrubiše (video uvnitř textu) a ke všemu ve stejné barevné vnější kombinaci (vč.kol): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 15.10.23  22:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Lexus má tri druhy nastavovania sedadiel (u Toyoty to asi bude podobne): socky majú mechanické, v stredná výbava je elektrické bez pamäti a šľachta má pamäť. Elektrické nastavenie bez pamäti je asi najhoršie z oboch svetov: nemám výhodu, keď po druhom účastníkovi nasadnem do auta a stlačením tlačidla (alebo použitím správneho kľúča) mám behom pár sekúnd nastavené sedadlo na milimeter presne. - to je to, čo chce thomasino. A zároveň strácam rýchlosť mechanického nastavenia, keď pomocou pár páčok viem behom pár sekúnd nastaviť sedačku aspoň zhruba. Namiesto toho držím gombík a čakám a čakám, kým sa sedačka doplazí do želanej polohy. Zrkadlá by snáď mali byť súčasťou pamäťového balíka.

U môjho plukovníka som práve kvôli očakávanému striedaniu vodičov chcel sedačky s pamäťou, ale super japonská politika výbav v spojení so špecifickou akciou znamenali, že auto by muselo byť o 20000 drahšie. Tak som to oželel netušiac, že polovička si časom aj tak uzurpuje pre seba električku a plukovník ostane len pre mňa. Ale elektrický volant mám, tam je výhoda, že po vypnutí zapaľovania sa volant maximálne zasunie a zdvihne. Osobne v tom význam nevidím, možno dlhí/širokí to ocenia.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.10.23  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Koukni na ceník C-HR. Je to u výbavy Executive a GR Sport je nad ní, takže má vše co Executive ;-) Ale je tam jen že má elektrické nastavení sedadel, nic o paměti. Tak možná si to neumí zapamatovar, to bych musel vybrat jiné auto :-( Třeba BMW 223i Active Tourer nebo Mercedes B220i
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.10.23  20:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

....no čierny zadok nechce asi nikto z nás >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.10.23  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Hmmm...to je zajímavé....je to info ohledně sedadel nikde na konf. C-HR nenašel.... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.10.23  20:18

Tms....Active Tourer el. sedadlo řidiče s pamětí má v nabídce.....18434 Kč.....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.10.23  20:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Ten černý zadek u C-HR je jen u dvou nejvyšších verzí GT Sport Premiere Edition a Executive Premiere Edition. A zároveň je tam prosklená střecha a také HUD, ani jedno z toho nechci. Naštěstí nechci ani černý zadek. A součástí aktuálně druhé nejvyšší výbavy GR Sport a Executive (liší se hlavně sedačkami, kdy Executive má kožené a GR Sport má kůži jen na kraji a uprostřed alcantaru) jsou elektricky stavitelné sedačky se 2 pamětmi. Ale nevím jestli si to pamatuje i zrcátka (to té mojí taky trvá).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.10.23  18:34

Leg: Jo, přesně tu GR-86. ;-) Je sice pravda, že v té době jsem se utěšoval, že si to vzhledem k tomu obrovskému promotion objednají i lidé, kteří o to vlastně vůbec nestojí a prostě jenom mají tu možnost. A pak zjistí, že se do toho neleze jako do X5, že z toho neviděj na semafor a že z přetáčivého smyku jim je šoufl....ale moc jsem tomu nevěřil. No, zdá se, že někteří takoví asi přece jen byli.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.10.23  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Leg....na keramiku se špína nechytá....zkušenost z mojí současné C-HR... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.10.23  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms....223 Active Tourer...??? No nekeke....kdysi jsem ho tu vychvaloval...je to už pár roků, byl také na mém Schidlerově listě a sklidil jsem od zdejších "kolegů" velký posměch..... ;-) >:D >:-[] Ale u mě pořád ok... :yes: Ale ta zelená na BMW ok... "plukovnická zelená"....na C-HR jako Ocean Blue... s tou by šly nějaké zlaté polepy... >:D Já už je na C-HR mám... >:D
    [odkaz]
    [odkaz]
    C-HR stříbrná s černým zadkem je můj favorit. Jestli půjdete do C-HR, tak jedině s černým zadkem, protože by Vás to později (až je budete na silnici potkávat), určitě mrzelo že jste do toho nešli. Budete si pak připadat jako "chudí příbuzní"... ;-) >:D >:-[]
    El. sedačky ano...ale s pamětí? Ani nevím, jestli je C-HR vůbec má v nabídce? Snad v nějakém paketu....no nikde to nevidím .... ;-\ Tož bacha na to.... :-! Bordel je, že HUD nelze objednat bez panoramy. A ta se nedá otevřít, takže pro mě "no use"...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…